Jdi na obsah Jdi na menu
 


2014-15: L.Votruba: "Přebírám U15 a U13 a moc se na to těším"

23. 6. 2015

   V závěru sezóny odpovídal na Vaše dotazy končící trenér U19 Lukáš Votruba.

   V prvním interviewu, který zveřejňujeme zároveň s ukončením letošní sezóny, jsme hovořili s Lukášem Votrubou, který zároveň zodpověděl i dotazy některých návštěvníků našeho webu či hráčů.

 Lukáš Votruba
 v AFK LoKo od roku 1996 do roku 2009 prošel jako hráč všemi mládežnickými kategoriemi
 4* kapitán týmu (st. žáci, 3* dorost), několik startů v kategorii mužů
 2* nejlepším střelcem mužstva přesto, že hrál na postup stopera (st. žáci, dorost)
 trenérské úspěchy:
 vítěz 1.A třídy dorostu 2011/12 (postup do KP!)
 postup U15 z 1.A třídy do KP 2009/10
 vítěz OP starších žáků 2010/11 ("B" tým)
 6* vítěz chomutovské ZLHK (10,11,12,13,14,15)
 3* vítěz LoKo CUPu v kategorii U19
 1* vítěz LoKo CUPu v kategorii U15
 1* vítěz turnaje U15 v Cítolibech
 2* stříbro na halových turnajích v Ostrově, Chlumci nad Cidlinou (okr. Hr.Králové)

   NAD DOTAZY DIVÁKŮ:

Lukáš VotrubaFK-ER: Proč končíte? Budete trénovat dál?
"Hlavním důvodem je, že po 4 letech u dorostu potřebuji nový impuls a začít zase jinak novou práci. Také mi končí hráči ročníku 1996, s nimiž jsem v podstatě 6 let. V dorostu končí oni, končit bych měl i já. Trénovat nadále budu."

fanda: Zajímal by mě tvůj názor na to co se stalo v chlapech? ale nemlžit
"...ono se něco stalo? :-)"

Plosinho: Dobrý den pane trenére, jak se těšíte na již blížící se soustředění v multifunkčním všesportovním areálu TIPOS? Proslýchá se, že v letošním ročníku nejprestižnějšího herního FIFA turnaje, provozovaného v prostorách místní jídelny, bude pro pracovní vytížení absentovat jeden horký kandidát na vítěze. Co na tuto skutečnost říkáte?
A jak plánujete svoji další futsalovou budoucnost? (:P)

"Na soustředění se, jako každoročně, velice těším. Abych reagoval na druhou část otázky, musím konstatovat, že jsem hořce zklamán, že v turnaji nebudu mít konkurenci. :D... Futsal? otázkou je, jak ho budu od podzimu vůbec stíhat, takže teď těžko říct."

Jirka: Dostal jste jako trenér i jiné nabídky po zjištění, že končíte u dorostu?
"To, že budu končit u dorostu, jsem nezjistil, nýbrž jsem se tak rozhodl již vloni v létě. Nabídky? Řeknu to tak, že jsem si mohl vybírat."

Johny: není ti líto, že nejdeš s klukama do chlapů? nebo nepokračuješ u dorostu? že jsi je za ty roky něco naučil a teď budeš s jiným týmemDavid Šmat, Josef Soukup, Lukáš Votruba a Jiří Chmelan začínat znovu?
"Předně musím říct, že se na nový začátek těším, takže v tomhle ohledu problém není. S klukama bych do chlapů možná i šel, nicméně nevím, kolik jich bude pokračovat a z nedávných dorostenců v chlapech takřka nikdo není. U dorostu jsem chtěl končit už několikrát, ale vždycky jsem si to kvůli klukům rozmyslel. Teď si myslím, že je správný čas."

Petr: 5 nejlepších hráčů?
"Pavel Nedvěd, Zinedine Zidane, Thierry Henry, Luis Figo a Gigi Buffon"

Plosinho: Zdarec ještě jednou. Zkus sestavit svůj nej. tým z hráčů, které ti během trénování prošli pod rukama :) (základ + lavice)
GK: Radimský (Rosa)
O: Möbius, Franta, Pálek (Fibrich)
DZ: Šmat, Soukup (Rohla)
OZ: Chmelan, Szabó, Plos (Kočnár)
Ú: Vondráček L.,  Vydržel (Vondráček D.)
Hráčů by tam samozřejmě mohlo být víc, ale tohle je asi TOP tým, který by mě určitě bavilo trénovat i v chlapech...

?: Co máš teď v plánu když končíš s dorostem? jinej tým nebo úplný konec?
"Od nové sezony na LoKo přebírám U15 a U13 a moc se na to těším."

O.P.: Který trenér ti nejvíce dal jako hráči a který tě inspiroval trenérsky?
"Předně si myslím, že určitě nekopíruju něčí styl, ale snažím se s klukama pracovat Lukáš Votruba a Lukáš Wälzer - LoKo CUP 2013po svém. Co se práce s míčem týče, byl z mých trenérů asi nejispirativnější trenér Karel Pinkas, fyzicky nejlépe připravený jsem určitě byl pod trenérem Miloslavem Moravcem. Hodně se snažím čerpat ze svých hráčských zkušeností, ale za 6 let už mám i nějaké trenérské a vím, co se mi osvědčilo, a co ne."

SD: dorost bude hrát A třídu? jakto?
"Ano, dorost byl přihlášen do 1.A třídy. Nevím, jestli to je úplně otázka na mě, ale... Vzhledem k absenci starších žáků jsme 2 roky nemohli doplňovat mladší dorost, takže hráčů nebude dostatek. V posledních letech jsme často vyráželi především na venkovní dvojzápasy s cca 18 hráči, což je pak nápor nejen na fyzické, ale i psychické síly. Obecně si myslím, že by to pro kluky mohla být dobrá sezona, v níž budou moct konečně tvořit, a třeba se zlepší jejich ofenzivní schopnosti. Klidně mohou A-třídu vyhrát a za rok se vrátit do KP silnější."

Neštěmice: Vím, že je to mimo, ale budou zveřejněna videa ze zápasu? Neštěmice?
"Sestřihy z jednotlivých zápasů letos dělat nebudeme. Chystáme však jakýsi video-průřez sezónou, takže se určitě budete moc podívat i na branky, co jsme Vám nasázeli :)... Do Neštěmice zdravím a přeji příjemné léto ;)."

 Počet odtrénovaných zápasů u "A" dorostu AFK LoKo v pozici hl.trenéra
1.   LUKÁŠ VOTRUBA 101
2.   MILOSLAV MORAVEC 55
3.   KAREL PINKAS 53
4.   VOJTĚCH ČONKA 40
5.   LIBOR ŠOPF 13
6.   LADISLAV ŠTĚRBAN mladší 13
7.   RADEK VOTRUBA 4
8.   TOMÁŠ ROSA 1

Na závěr ještě jedna otázka od nás: Na co konkrétně se těšíte v práci s mladšími hráči, jakou náplň jim chystáte na letní přípravu, a proč začínáte již 7. července?
"Začínáme poměrně brzo hlavně proto, že velká část týmu nejede na LFS a zároveň kluci přecházejí z malého na velké hřiště. Máme tak pouze asi 15 tréninků, během nichž budeme na tomto přechodu pracovat, navzájem se budeme poznávat a zároveň připravovat na novou sezónu. Náplň přípravy je jasná, krom již zmíněného musíme nabrat fyzičku, připravit si herní signály a dát dohromady kádr. Čeká nás spousta práce, a to je to, na co se těším."
vítěz 1. A třídy dorostu - 2011/2012

rozhovor pořídil a článek sepsal: Radek Votruba