Jdi na obsah Jdi na menu
 


2013-14: Karel Pálek: "Splnil se mi sen!"

16. 9. 2013

   V úvodu sezóny se našemu dorostu nedaří bodovat. Přesto, že se do sestavy vrátili dovolenkáři a kádr se pomalu rozšiřuje, bodové konto zůstalo i po tomto víkendu velice chudé. Dorost je poslední a má po čtyřech kolech jediný bod.

   Jedním z výraznějších hráčů v prozatímní šedi je Karel Pálek, který se z postu obránce dokázal v úvodu soutěže prosadit již dvakrát. Přes dobrou produktivitu však ví, že má stále herní rezervy: "No abych řekl pravdu, tak jsem takovou střeleckou nečekal. Jsem rád, že se mi daří střelecky, ještě abych to přenesl do herní pohody". Neopomněl také vyzdvihnout svého kolegu: "Co se týče mých gólů, tak na nich má velký podíl můj spoluhráč Jirka Chmelan, na obě branky mi přihrával ze standartek, takže na tom má zásluhu i on.", dodal.

   Není však vůbec spokojen s výkony dorostu celkově: "Do prvních zápasů jsme vstoupili jako outsideři, ale poprali jsme se s tím a předvedli jsme dobré výkony. Výkon v Roudnici musím vyzdvihnout, protože tam jsme měli i na body", hledá v úvodu sezóny i pozitiva. "Myslel jsem si, že do zápasu s Košťanama vstoupíme s tím, že my budeme určovat tempo hry, což se nám vůbec nepovedlo. Ve druhém poločase už to bylo lepší, ale bohužel nám dali nádhernou branku v 86. minutě, penalty... to už byla loterie.", litoval hráč, který od léta v AFK LoKo na rok hostuje. Na jaře v našem klubu působil formou střídavých startů. Neodpustil si ani komentář k nejčerstvějšímu zápasu dorostu, který jsme prohráli 1:3. " Štve mě, že jsme tam vyšli naprázdno, protože lehčího soupeře už mít, troufám si říct, nebudeme. Asi jsme je podcenili, mysleli jsme si, že ten zápas jasně vyhrajeme. Oni však určovali tempo hry a my sehráli svůj nejhorší zápas této sezóny." Už však spřádá plány do dalších týdnů: "Musíme především proměňovat své šance, hrát vzadu bez zbytečných chyb. Uvidíme s čím přijede Žatec, ale my musíme hrát dobře. Je úplně jedno jak budou hrát oni, jde o to jak budeme hrát my. Další zápas s Děčínem bude asi nejtěžší na podzim. To se musíme sejít Karel Pálek vs. Ervěnice "A" (4. kolo 1. A třídy)v hojném počtu a zkusit tam něco ubojovat.

   Kvalitními výkony si řekl o nominaci do utkání "B" mužstva mužů, které se v neděli doma postavilo stejně jako dorost Ervěnicím. Trenéři jej vyslali hned do základní sestavy a při výhře 3:1 odehrál celých 90 minut! "Mě překvapilo už jen to, že mi Lukáš (Votruba, trenér dorostu) po zápase řekl, že půjdu za chlapy. Báli jsme se toho všichni dorostenci. Myslel jsem, že tam půjdu na posledních 5 minut. Když jsem se dozvěděl, že budu hrát v základu a dokonce stopera, tak mě to na jednu stranu potěšilo, ale na druhou stranu nastala tréma!" Atmosféru v kabině béčka si přes úvodní rozpaky pochvaloval: "V béčku jsou skvělí lidé, podporovali mě, takže to bylo o to snazší. Jsem velmi spokojen, že se nám zápas podařilo obrátit." Pochvaloval si též fakt, že béčko momentálně úzce spolupracuje s dorostem: "Pro mě bylo určitě zajímavé, že béčko Karel Pálek vs. Ervěnice "A" (4. kolo 1. A třídy)vedl Radek a Lukáš. Kdyby to nevedli, těžko bych hrál celé utkání. Takže jim děkuji za důvěru. Takovéto zápasy mi jenom pomáhají. Navíc šla celá kostra našeho dorostu, takže bychom mohli posbírat nějaké zkušenosti. Třeba závěr utkání, který jinak nezvládáme. Nebo fakt, že se při prvním inkasovaném gólu nesesypeme." 

   Ještě před rokem hrál za Kyjický dorost na dně A třídové tabulky. Teď kromě krajského přeboru dorostu, kam si ho v zimní přestávce přivedli trenéři, okusil též A třídu mužů: "Celou mládež až do dorostu jsem hrál okresní přebor, právě v dorostu jsme postoupili do A třídy a tam jsme hráli jasně nejhorší fotbal." Formou střídavého startu tehdy působil právě v Ervěnickém mladším dorostu. "První zápas v KP staršího dorostu jsem tak odehrál až v dresu LoKo loni v Bílině. A-třída mužů je úplně jiná soutěž, než jsem kdy hrál. Dají se zde sbírat cenné zkušenosti. Jsem rád, že jsem si to zkusil."

    "Snažím se být skromný, nikdy neříkám nic nahlas. Ale musím přiznat, že už v zimě, když jsem do LoKotky přestoupil, tak jsem měl v duchu jedno přání. Byl to pro mě nesplněný sen, ale přesto jsem v to doufal. Chtěl jsem si zahrát proti Ervěnickému áčku a ještě lépe, kdyby za něj hrál proti mě jeden z dobrých kamarádů Pavel Zajak, což se mi dneska splnilo. Před půl rokem nemožný sen se mi dnes splnil!", uzavřel spokojený mladík.

   Věříme, že zkušeností bude u něj i dalších dorostenců nabývat a posléze je budou přetavovat i ve své soutěži.