Jdi na obsah Jdi na menu
 


2011-12: Posila dorostu Taraška: Atmosféra v klubu je perfektní!

5. 4. 2012

 

 Vojta Taraška při zápase v Proboštově (2:1)

  Vojta:

Ahoj Vojto.
Představujeme tě dnes jako novou posilu dorostenců AFK LoKo, ale ty s týmem trénuješ už od září. Jaké to bylo? Pouze trénovat a sledovat jak se klukům daří (i nedaří), ale nemoci do zápasů zasáhnout?

Abych pravdu řekl bylo to dost frustrující jen trénovat a sledovat kluky jak hrají. Určitě jsem chtěl co nejdříve do zápasů zasáhnout, ale problém s registrací mi to neumožnil.

Obrazek

  Vojta:

Myslíš si, že je to teď pro tebe výhodou?... to, že jsi s týmem déle, než kdybys přišel například teď v únoru či březnu...

Tak to určitě je. Takhle jsem měl více času kluky poznat a zapadnout do kolektivu, což pro mě bylo určitě velkou výhodou.

Obrazek

  Vojta:

Jak si se vůbec do LoKotky dostal?

Skončil jsem s hokejem a chvíli hrál fotbal v Mostě. Když jsem tam ale skončil, tak se mě Honza Radimský (pozn.: brankář týmu) zeptal na to, jestli nechci hrát s ním za LoKotku. Neváhal jsem a rozhodl se, že to zkusím.

Obrazek

  Vojta:

Zmínil ses o Baníku Most. Můžeš nám malinko nastínit tvůj předchozí fotbalový život?

S fotbalem jsem začal asi v 8 letech za 1.SK Jirkov. Hrál jsem ho zároveň s hokejem. Později jsem nemohl už stíhat oba sporty, a tak jsem se rozhodl pro hokej. Po ukončení mé hokejové kariéry mi můj táta přes známého, který dělá u fotbalu v Mostě, domluvil trénování v Baníku, od kterého jsem nakonec později ustoupil a pak se přidal k LoKotce.

Obrazek

  Vojta:

Přeci jen si prošel "řadou" týmů (fotbal i hokej). Co říkáš na atmosféru v kabině a jak se ti v týmu líbí?

Atmosféra v klubu je perfektní. V týmu je cítit velká odhodlanost a chuť poprat se o vítězství v 1.A třídě. V týmu se mi moc líbí. Jsme dobrá parta, která drží při sobě. Starší pomáhají mladším a naopak. Jsem opravdu moc rád, že můžu být součástí toho všeho.

Obrazek
  Vojta:

Na zápasy chodí docela velké množství fanoušků. Jak by ses jim představil? Kde je tvůj oblíbený post, který preferuješ a proč tomu tak je?

Na domácí zápasy chodí dost fanoušků což je pro nás pro hráče velmi příjemné. Když jsem začínal v SK, hrával jsem v útoku. Později mě trenéři dávali na kraj zálohy kvůli mé rychlosti a vytrvalosti z hokeje. Já osobně oblíbený post nemám. Jsem rád, když můžu být na hřišti a pomoci týmu.

Obrazek

  Vojta:
Zápasy jsi začal hrát až teď v přípravě. Jak ses cítil po té dlouhé pauze na "velkém place"?

Chvíli jsem se hledal a musel jsem si zvyknout. Přeci jenom jsem fotbal kvůli hokeji delší dobu nehrál. Ale postupem času si víc a víc zvykám. Teď když budu moct nastupovat pravidelněji to bude pro mě obrovské plus.

Obrazek

  Vojta:

Ta opravdová sezóna pro tebe začala až při duelu v Proboštově. Jak si se cítil v prvním ostrém testu v dresu LoKo?

Na tento zápas jsem se velice těšil, konečně jsem mohl zažít předzápasovou atmosféru v kabině a pomoct klukům k vítězství. Byl jsem napjatý a zároveň natěšený. Jsem velice rád, že jsme tenhle těžký zápas zvládli a já jsem mohl klukům pomoct.

Obrazek

  Vojta:

Do zápasu jsi přišel jako náhradník za stavu 1:1 a vyhrálo se, takže spokojenost?

Určitě. Zápas byl velice těžký a pro nás důležitý. Branku jsme vstřelili těsně před koncem, takže ta spokojenost tam určitě je.

Obrazek

  Vojta:

Jaké si dáváš osobní cíle pro zbytek jarní části sezóny ?

Já jsem si nikdy moc žádné osobní cíle nedával. Ale když už, tak bych si přál nastupovat co nejvíce v zápasech, ať už v základní sestavě, a nebo aspoň na lavičce náhradníků. Určitě bych byl také spokojený, kdyby se mi podařilo vstřelit pár gólů.

Obrazek

  Vojta:

V LoKotce jsi na dlouhodobé (2,5 roku) hostování. Plánuješ zde tedy hrát až do konce dorostu a jaké máš týmové cíle?

V LoKotce jsem zatím moc spokojený a moc se mi tu líbí. V téhle sezoně bych byl rád, kdyby se nám podařilo zvítězit v 1.A třídě. Dále se uvidí..

Obrazek

  Vojta:

Dobrá. Děkuji ti za příjemný rozhovor a přeji hodně štěstí do jarních bojů. Vzkaz fanouškům?

Já taky děkuji. Ať dále chodí na naše zápasy, podporují nás, a ať je hlavně náš fotbal baví.

Obrazek

Rozhovor sepsán 4. dubna 2012.

Lukáš Votruba