Jdi na obsah Jdi na menu
 


2011-12: ´ex´kanonýr dorostu Vondráček hodnotí uplynulou sezónu...

15. 7. 2012

 

   Láďa:

Ahoj Láďo, blíží se období startu nové sezóny, která pro tebe bude první v kategorii dospělých. Vraťme se teď ale ještě zpět před start sezóny minulé. Po změně trenéra u dorostu vznikl v podstatě úplně nový mančaft. Odešla většina stálic předchozího kádru, přišly některé posily i staronové tváře a nakonec také mladí (roč. 96) ze starších žáků. Co jsi od sezony čekal?

Ahoj. Máš pravdu, mančaft se změnil skoro celý (až na nějaké vyjímky). Na sezónu jsem se strašně těšil, protože to byl můj poslední rok v dorostu! Když jsem ale viděl tým, tak jsem věděl, že to nebude nic lehkého. Čekal jsem, že budeme vůbec nejmladší v soutěži (což nakonec byla pravda).

 Obrazek

Byl jsi na pochybách zda nebude náhodou rodící se dorost okupovat poslední příčky, jak mu bylo prorokováno mnoha "odborníky", nebo jsi naopak věděl ihned od začátku, že kádr má svou kvalitu a je v jeho silách překvapit?

Doufal jsem, že by jsme mohli skončit do nějakého 7. místa a vyhnout se bojům o záchranu, ale po začátku soutěže jsem věděl, že budeme hrát o špičku. Na lidi, kteří nás odsoudili ještě před začátkem soutěže jsem se vůbec neohlížel. Plně jsem se soustředil na výkony týmu, abychom jim ukázali, že máme tým na to, aby hrál o ty nejvyšší příčky.

 Obrazek

Co jsi očekával od další změny trenéra? V té době byl u dorostu prakticky po každém půlroce jiný trenér... Mohl tenhle fakt, že přišel trenér ze žáků společně s ročníkem 96 výrazně pomoci konečnému úspěchu? 

Je to nepříjemné mít každý půl rok jiného trenéra. Ale tahle změna dorostu prospěla. Osobně jsem byl rád, že dorost vezme zrovna Lukáš s Ráďou a tréňou. Všechno co dělají , má svůj smysl. Pro fotbal prostě žijí. V ročníku 96 jsou strašně šikovní kluci, takže jsem rád, že rychle zapadli do mačaftu. Tyhle kluci mají svojí budoucnost před sebou.

 Obrazek

Jak jsi spokojen s uplynulou sezónou z osobního hlediska?

Pro mě to byl nejúžasnější rok na Loko a myslím, že pro většinu hráčů taky. Co víc jsem si mohl přát, než poslední rok v dorostu a postup do kraje. Prostě nepopsatelný.

 Obrazek

Znovu jsi vsítil spoustu důležitých branek. A myslíš si také, že někdy ještě zopakuješ podobné gólové hody?
Čím to, že letos bylo gólů nejvíc?

Pro mě je každý gól důležitý. Ale je jedno, kdo je dává, hlavně, že se vyhraje. Můj nejdůležitější gól, co jsem dal v sezoně, byl proti Kopistům (pozn. domácí vítězství 3:1). Byl bych rád, kdyby se mi tohle povedlo ještě někdy, ale je to nemožné. Chlapy jsou úplně jiná úroveň než dorost, všechno je rychlejší.
Jak by řekli kluci, prostě je to Vondr, tomu se to odrazí na nohu. Zásluhu na tom má celý tým, já už jenom doklepával balony, co pro mě připravili.

 Obrazek

Sezona nakonec skončila pro všechny nad očekávání. Které momenty ti utkvěly nejvíce v paměti?

Asi prohra v Podbořanech, kde jsem musel z tribuny sledovat naší prohru. V tu chvíli jsem si říkal, že tohle asi rozhodlo sezonu. Všechna ta dřina, že bude ztracena. Naštěstí to tak nebylo a dotáhli jsme to až do konce!

 Obrazek

Je jasné, že v podstatě každý z hráčů byl důležitou součástí postupové party. Navíc je jasné, že si každý najde svůj hvězdný moment.... který moment je pro tebe ten nejintenzivnější?

Moment, který si stále opakuji ,je zápas proti Kopistům. Před tolika lidma jsem snad ještě nehrál. Nejlepší moment byl, ale ten, když Ondra vstřelil gól na 2:1. To je nepopsatelný zážitek. Ta euforie, tolik radosti. Tohle je pro mě největší moment sezony.

 Obrazek

Ve starších žácích úspěšně hraje také tvůj bratr, který vloni vedl žáky jako kapitán. Myslíš, že má na to, tě postupně fotbalově v budoucnu přerůst a třeba i přestřílet?

Můj názor je, že mě fotbalově přeroste. Ale nikdo do budoucna nevidí. Rád bych, aby byl co nejlepší. O góly tolik nejde. Hlavně, aby co nejvíc pomohl klukům v týmu.

Obrazek

Prozradíš nám, kdo byl v týmu největší bavič, manekýn a hecíř?

Bavič – Ondra Plos
Manekýn – Koča (pozn. Martin Kočnár)
Hecíř – Honza Radimský

 Obrazek

V další sezóně nečeká dorost lehká práce. Myslíš si, že se v kádru týmu naleznou hráči, kteří měli velký podíl na úspěchu letos a zároveň budou v následující sezoně hrát prim v kraji? A koho tipuješ na nového střelce?

Všichni se podíleli tuhle sezonu a bude tomu tak i příští . S kluků se nikdo v kraji neztratí. Všichni mají svoje místo v týmu, které jim sedí.
Myslím, že to bude Dejw (pozn. David Šmat). Ale nechme se překvapit...

 Obrazek

Jak vidíš vůbec šance týmu v kraji?

Máme velice dobrý tým a rád se nechám překvapit, jak si kluci povedou. Myslím si, že se vyhnou sestupu a budou hrát kolem 8. místa, ale kdyby to bylo výš, nikdo by se nezlobil. Byl by to obrovský úspěch.

Obrazek

Je dle tvého názoru potřeba kádr pořádně doplnit, nebo i stávající kádr doplněný staršími žáky má na to, aby hrál důstojnou roli v mladším i starším dorostu?

Tým bych doplnil maximálně tak o 2 – 3 hráče, aby bylo z čeho volit. Viděli jsme to tuhle sezonu, že nám starší žáci v některých zápasech strašně pomohli. Takže bych se je vůbec nebál využívat. Ale je to na posouzení trenérů .

Obrazek

Odcházíš do mužské kategorie, jaké máš nyní ambice? Chceš sám sobě dokázat, že máš na dospělý fotbal a v budoucnu táhnout LoKo také v mužích? Nejvyšší ambice je ta, abych hrál. To je teď pro mě největší cíl. Takže na tréninkách budu makat na 100%, abych udělal dojem na trenéra a ukázal mu, že na to mám. Časem bych se pak chtěl dostat do A týmu, ale to až v budoucnu.

Obrazek

Co si říkal na úvodní tréninky v kategorii mužů? První trénink byl takový seznamovací. Hlavně představení nového trenéra a hráčů. Pak následovalo lehké protažení a fotbálek. Ale ta dřina teprve začne.

Obrazek

Díky za rozhovor a hodně branek i v budoucnu...

Rozhovor pořízen 10. července 2012, sepsal O. Plos a L. Votruba