Jdi na obsah Jdi na menu
 


REPORT: Oba celky LoKo nezvládly čtvrtfinále, na LoKo CUPu letos končí na 6. a 7. místě

17. 12. 2016

LoKo CUP 2016 (U15) z pohledu AFK LoKo...

   V sobotu 17. prosince 2016 jsme v kadaňské víceúčelové sportovní hale pořádali již 8. ročník halového turnaje LoKo CUP, hrálo se v kategorii U15. Aktuální starší žáci, pod vedením Lukáše Votruby, se tohoto turnaje účastnili podruhé. Vloni skončily tři týmy na 5. (2001-2002), 6. (2003) a 9. (mix) místě mezi 10 účastníky, letos bylo celků hned 12!
   I vzhledem k nabité konkurenci, nepatřil ani jeden ze sestavených týmů k favoritům turnaje - týmy jsme nerozdělovali na silnější a slabší, ale spíše dle věku. Obsazení turnaje bylo vskutku zajímavé. Sjeli se kvalitní krajské celky z širokého okolí, nescházeli ani dva ligové týmy Mostu nebo nováček turnaje z Berouna.

   Domácí se na LoKo CUP chystali dlouho předem, jenže rozpoložení celků výrazně ovlivnila marodka, když ročníku 2002 vypadl nejlepší střelec týmu Adi, který se namísto výkonů v Kadani "povaloval" v nemocnici (brzké uzdravení přejeme). 2003ky pak museli postrádat pilíř defenzívy Kosteleje, který se sice ještě ve čtvrtek prezentoval na předturnajovém tréninku ve Strupčicích skvěle, nicméně ze zdravotních důvodů vypadl z výběru pár hodin před startem turnaje. Nominace tak vypadala následovně:

AFK LoKo U15:

Matoušek - Pochman, Rusník, Zrebňák - Adamiczký, Arlt, Houdek

AFK LoKo U14:

Haldovský - Cerman, Folwarczny, Lebduška - Lev, Pokorná, Prošek

 

 BÍLÁ SKUPINA:
AFK LoKo Chomutov U15 /krajský přebor - Ústecký/
Mostecký fotbalový klub U14 /Český liga žáků/
Český Lev - Union Beroun "B" /krajský přebor - Středočeský/
TJ Vaňov /okresní přebor - Ústecký/

 

   Celý turnaj zahajoval duel naší U15 s ligovým týmem Mostu U14. Favoritem duelu jsme rozhodně nebyli, což bylo cítit od úvodních vteřin. Nedařilo se nám bránit dle představ, ale měli jsme trochu štěstí a soupeř, když už si šanci vypracoval, zakončoval slabě. Dan Matoušek si tak připsal první čisté konto na turnaji. V závěru duelu jsme získali trochu sebevědomí a mohli jsme nakonec i se štěstím zvítězit, Lukáš Rusník měl v posledních vteřinách na kopačce gól, jenže míč skrz Patku nedostal, první zápas turnaje tak branku nepřinesl.

   Ve druhém duelu skupiny se rozešel Beroun "B" s Vaňovem nerozhodně 2:2, což nám tehdy přišlo jako příhodný výsledek, jenže...

   V dalším mači jsme nastoupili proti, v prvním zápase sympaticky hrajícímu, Vaňovu s jasným cílem zvítězit. S bodem proti Mostu panovala na naší straně relativní spokojenost, právě tři body proti Vaňovu nám měly zajistit čtvrtfinále. Zápas začal skvěle, hned v jeho úvodu jsme vybojovali trestný kop, který David Zrebňák procedil do sítě - 1:0. Právě David byl minutu na to faulován v pokutovém území, jenže penalta se nepískala. Snad nechtěli sudí připustit, že by někdo mohl říct něco o tlačenici domácího týmu, v tuto chvíli nám však upřeli šanci na pojistku, což nás v závěru mrzelo. Utkání jsme vedli do zdárného konce. Ne že bychom hráli dobře, výkon byl velice rozpačitý, útok nebyl sebevědomí, obránci kupili v rozehrávce chybu za chybou. Přesto jsme v zápase byli lepší, než soupeř, který nepředvedl téměř nic. Dvě minuty před koncem jsme měli rozhodnout. Úplně sám na branku běžel Adamiczký, jenže se v zakončení... jak to napsat slušně, zakončoval prostě výrazně zbrkle a trefil jen brankáře soupeře. Necelou minutu před koncem jsme akci soupeře u vlastní střídačky dokázali ustrážit a míč odklidit do autu. Před vlastní brankou jsme měli tři hráče proti jedinému soupeři. Jenže právě na toho letěl míč, se kterým si nepochopitelně neporadil kapitán Rusník, propustil jej za sebe. Míč pak těsně před brankou jemně tečoval Stehlík za záda bezmocného Matouška - 1:1. Právě Dan nám pak zachránil alespoň bod, když jsme ihned po rozehrávce nabídli opět Rusníkem stoprocentní šanci soupeři. V zápase, který jsme měli jasně vyhrát jsme museli být rádi za bod. Tato remíza zcela změnila naši pozici ve skupině a hlavně šance pro čtvrtfinále. V poledních dvou minutách duelu se pro LoKo U15 lámal vývoj turnaje.

   Naději na postup z druhého místa přes tři remízy nám vzala remíza Mostu s Berounem. A právě výkon Berounského béčka vypadal velice dobře. Na uhrání postupu nás tak v závěru skupiny čekal zatraceně težký soupeř.

   Předposlední duel naší skupiny přinesl první zápas, který neskončil remízou, i když co scházelo. Mostecká U14 konečně dokázala přetavit svou převahu v zápase a dvakrát skórovala proti Vaňovu, zdálo se být jasno. Jenže právě tým, který nastřílel v bílé skupině nejvíce branek, přesto paradoxně skončil poslední, zápas ještě zdramatizoval. Nejprve dvě minuty před koncem snížil na 1:2. A kdyby v poslední minutě proměnil svou velkou šanci, postupoval by nakonec z prvního místa remízové skupiny! Jenže to se nestalo, Most šel do čela skupiny a čekal na výsledek posledního duelu.

   V tom byla LoKotka pod těžkou dekou a přes celkem solidní začátek si téměř nevytvořila brankovou příležitost. Nedobrý výkon měl znamenat konec šancí na postup, jenže jsme s největší klikou dokázali udržet i potřetí na turnaji remízu. Ve skupině jsme skončili díky horšímu skóre třetí za Berounem, zatím co náš poslední soupeř se radoval z postupu do čtvrtfinále ze druhého místa díky většímu počtu vstřelených branek z duelu s Vaňovem (kde byl za bod hodně rád), my jsme museli čekat na vývoj ostatních skupin.

BÍLÁ SKUPINA                         LoKo CUP 2016 (8. ročník)                         U15
    Z V R P skóre B
1.  MOSTECKÝ FOTBALOVÝ KLUB U14 3 1 2 0 2:1 5
2.  ČESKÝ LEV - UNION BEROUN "B" 3 0 3 0 2:2 3
3.  AFK LoKo CHOMUTOV U15 3 0 3 0 1:1 3
4.  TJ VAŇOV 3 0 2 1 4:5 2

  

 

 MODRÁ SKUPINA:
FK SEKO Louny "A" /krajský přebor - Ústecký/
AFK LoKo Chomutov U14 /krajský přebor - Ústecký/
1FC Dubí /krajský přebor - Ústecký/
SK Kročehlavy /1. A třída - Středočeská/

   V úvodním duelu skupiny na sebe narazilo Dubí a Kročehlavy. Přesto, že náš krajský soupeř z Teplicka po celé utkání dominoval, skončil zápas pro nás příhodnou remízou 1:1.

   My jsme skupinu zahajovali s papírově nejsilnějším soupeřem ve skupině, lounským A týmem. Jenže na hřišti jsme v průběhu celého duelu byli mírně lepší, šance jsme si připravovali v podstatě jen my. Kuba Haldovský měl minimum práce, naopak na druhé straně jsme dlouho dělali hrdinu z brankáře Hasila, který dělal čest svému jménu a hasil za své spoluhráče co se dalo. Nestačil až na Levovu dorážku do odkryté branky. Duel jsme měli zcela pod kontrolou, ale nedokázali jsme vstřelit více jak jednu branku. Pykat jsme za to mohli pár vteřin před koncem, kdy šel soupeř zčista jasna sám na branku, Haldovský nás podržel, 1:0 a cenné tři body do tabulky.

   Ve třetím duelu skupiny opět bylo lepší Dubí, Louny však dvakrát dotáhli gólovou ztrátu na soupeře a dokázali v závěru krásnou brankou po efektní patičce do břevna a dorážce srovnat na 2:2. Bylo tak jasné, že pokud LoKo v dalším duelu skupiny zvítězí, bude jistě na první příčce.

  Proti nám stál papírový outsider skupiny, kterého dokázali hráči ročníku 2003 porazit už před rokem (1:0), přesto, že tehdy měl SK v kádru i hráče ročníku 2001. Tentokrát jsme byli po celé utkání jasně lepší a to se projevilo i na skóre. V 5. minutě nás do vedení poslal kapitán Cerman. Další šance na sebe nenechali dlouho čekat, jenže ne a ne skórovat. V 11. minutě pak přišel trest po nedůrazu v obraně první gól v naší síti na turnaji. Naše odpověď však byla blesková. Ještě v téže minutě našel z rohu Cerman Leva a ten uklidil do sítě. Za necelou minutku pak skvěle hrající Cerman prošel většinu hřiště sám, naznačil přihrávku a podél brankáře uklidil míč do sítě potřetí. V tu chvíli bylo jasné, že LoKotka postoupí ze skupiny z prvního místa, vzhledem k tomu, že v té době byla bílá skupina samá remíza bylo jasné, že bude mezi dvěma nejlepšími nasazenými celky pro čtvrtfinále. Před turnajem by to do U14 řekl málo kdo.

   Pokud chtěli Kročehlavští pomýšlet na postup, museli ve svém závěrečném duelu nutně porazit Louny. Jenže těm se v utkání podařilo na jednu vstřelenou branku uhájit postup, čekali pak jestli ze druhého nebo ze třetího místa.

   Poslední duel naší skupiny měl zcela jasný průběh. Nám se bohužel nepodařilo navázat na předchozí výkony, nutno dodat, že Dubí muselo za každou cenu vyhrát a my jsme v hlavách, bohužel i přes apelování, měli jistý postup z prvního místa. Soupeř nás jednoznačně přejel na góly - 4:0! Co na plat, že jsme v utkání měli možná více gólových šancí než soupeř. Jenže jsme byli katastrofální v koncovce, především smolař turnaje Láďa Prošek, který měl sám na sálovkách minimálně tři branky. Výsledek znamenal jediné, Dubí postupuje z druhého místa, Louny jistě ze třetího (lepší bilance než LoKo U15).

MODRÁ SKUPINA                         LoKo CUP 2016 (8. ročník)                         U15
    Z V R P skóre B
1.  AFK LoKo CHOMUTOV U14 3 2 0 1 4:5 6
2.  1FC DUBÍ 3 1 2 0 7:3 5
3.  FK SEKO LOUNY "A" 3 1 1 1 3:3 4
4.  SK KROČEHLAVY 3 0 1 2 2:5 1

 

 

 ČERNÁ SKUPINA:
Mostecký fotbalový klub U15 /Česká liga žáků/
Český Lev - Union Beroun "A" /krajský přebor - Středočeský/
FK SEKO Louny "B" /krajský přebor - Ústecký/
FK Slavoj Žatec /krajský přebor - Ústecký/

   V poslední skupině jsme neměli zastoupení. Sešli se v ní však velice zajímavé týmy, které předvedli velmi pěknou podívanou, především duely prvních tří týmů ve skupině stáli za to. Kvalitu měla skupina též proto, že v ní nakonec přistál na poslední chvíli přihlášený Slavoj Žatec. Ten přes zajímavý futsal nakonec do play-off neproklouznul. V duelech s postupujícími celky vždy jen těsně prohrál, přitom ještě dvě minuty před koncem duelu s Mostem vedl a od vyrovnání s Berounem ho dělili milimetry. Jenže v závěrečném duelu nedokázal porazit béčko Loun (přitom stejného soupeře v následném duelu o umístění smázli žatečtí 4:0!) a tak se za 5 vteřin 12 dostal do play-off i tým LoKo U15. Díky nesmyslné ztrátě z duelu s Vaňovem jsme však šli do vyřazovacích bojů jako nejhůře nasazení, tedy na nejlepší tým základních skupin, ligový Most U15.... zbytečně!

 

ČERNÁ SKUPINA                         LoKo CUP 2016 (8. ročník)                         U15
    Z V R P skóre B
1.  MOSTECKÝ FOTBALOVÝ KLUB U15 3 3 0 0 9:2 9
2.  ČESKÝ LEV - UNION BEROUN "A" 3 2 0 1 5:3 6
3.  FK SLAVOJ ŽATEC 3 0 1 2 1:3 1
4.  FK SEKO LOUNY "B" 3 0 1 2 1:8 1

 

 boje o 9.-12. místo:

Týmy se dle úspěšnosti ve skupinách utkali v "semifinále /rozřazovacím zápase/", opět se tak setkali Žatec a Louny "B", již jsem zmiňoval jasnou záležitost - 4:0. Ve druhém zápase zvítězil Vaňov nad celkem z Kročehlav 1:0.

V duelu o 11. místo se pak konečně mohla projevit kvalita celku Louny "B", který v pohodě porazil SK Kročehlavy 3:0. To zápas o 9. místo přinesl pořádnou zápletku. Žatec šel sice rychle do vedení, ale Vaňov dokázal zápas otočit. Až na to opět reagovali hráči Slavoje a ještě dokázali Pláničkou skóre srovnat - penaltový rozstřel vyzněl lépe pro Žatec, který tak bral konečné 9. místo.

rozřazovací zápas
  FK SLAVOJ ŽATEC - FK SEKO LOUNY "B" 4 : 0  
  TJ VAŇOV - SK KROČEHLAVY 1 : 0  
zápasy o konečné umístění
o 11. FK SEKO LOUNY "B" - SK KROČEHLAVY 3 : 0  
o 9. FK SLAVOJ ŽATEC - TJ VAŇOV 3 : 2 po pen.  

 

 play-off (o 1.-8. místo): ČTVRTFINÁLE 

   První čtvrtfinálový duel přinesl zápas nejlepšího týmu základních skupin, tedy Mosteckého FK U15 proti na poslední chvíli postupujícímu áčku LoKotky. LoKotka se pokusila soupeři vzdorovat poctivou obranou a chtěla si vyčkat na svoji příležitost. Jenže už po 4. minutách jsme inkasovali zbytečnou branku z poměrně velké vzdálenosti, Dan Matoušek neměl úplně čisté svědomí. V 6. minutě jsme dostali druhý gól, chvíli na to po rohu a ráně brankáře Klíče (jediný gól brankáře v turnaji) přišlo definitivní K.O. Kluci se alespoň zmátořili a nedopustili další navyšování skóre v náš neprospěch. Nutno dodat, že Most 4 ze 6 duelů na turnaj vyhrál rozdílem tří branek. Ale jak jsem uváděl výše, osud nás trestal za zpackaný duel s Vaňovem, který už jsme nedostali šanci napravit... čekalo nás utkání o 7. místo.

   Ve druhém čtvrtfinále na sebe narazili týmy Berounu "A" a Dubí, tedy týmy postupující do play-off jako číslo 4 a 5. Mělo tak jít o nejvyrovnanější zápas ve této fázi turnaje. Do vedení so poměrně brzy, už ve 4. minutě dostalo Dubí, které v zápase asi nebylo favoritem. Jenže Beroun v 8. minutě srovnal a pak to byla přetahovaná. V zápase přeci jen bylo mírně lepší Dubí, jenže nedokázalo soupeře porazit, a jak už to tak bývá, v penaltách se radoval soupeř, Beroun postoupil, Dubí vyřazeno!

   Ve třetím čtvrtfinále si U14 LoKo zopakovala souboj proti celku FK SEKO Louny "A". Už v duelu ve skupině jsme byli lepším týmem, ve čtvrtfinále jsme na hřišti troufnu si říct dominovali. Byli jsme jasně lepší a soupeř absolutně nestíhal naše útoky zachytávat. Jenže naše koncovka byla jednoduše katastrofální. Kluci působili nervózně a v klíčovém duelu, který byl bránou do bojů o medaile se sesypali. Nikoliv ovšem herně, hrálo se víceméně na jednu branku. Předpokládaná střelecký tahoun týmu Prošek nadále pálil jednu šanci za druhou (minimálně 3* šel opět sám na brankáře), neprosadil se ani v největší tutovce Lev, který rozhodl duel ve skupině. Ten vystihl rozehrávku váhajícího Hasila, který jej nastřelil do pravé nohy, od té se míč odrazil do tyče a zpět před branku, kde Maty pohotově dorážel, ovšem levačkou, nepochopitelně mimo branku. Už v závěrečných minutách zápasu byla vidět na hráčích zoufalost a vrhli jsme úplně vše do útoku. To byla voda na mlýn soupeři, který v závěru mohl strhnout vedení na svoji stranu, jenže nás dvakrát skvěle podržel nad vodou Haldovský, který si poradil se samostatným únikem. V zápase ve kterém jsme byli lepší se šlo do penalt, a to je loterie. Vloni jsme s 2003 absolvovali rozstřelů několik, řekněme s vyrovnanou bilancí, na podzim se nám též dařilo střídavě, ale zrovna proti Lounům jsme padli. Na druhou stranu jsme třeba turnaj v Meziboří ve finále ovládli až v penaltách. Jenže bylo patrné, že někteří borci, kteří by v tu chvíli měli mít odvahu a tým táhnout se prostě ze své antiformy sesypali a na penaltu ani jít nechtěli. Kapitán Cerman penaltu zkušeně proměnil, penaltu soupeře měl Haldovský na ruce, ale vyrazit ji nedokázal. Při druhém pokusu Lev poslal brankáře k tyči a sám zamířil chladnokrevně doprostřed branky. Soupěř opět srovnal. Ve třetí sérii pak při nechtíči jít kopat šla sama odhodlaně na penaltu Nela Pokorná, která však branku překopla. Zklamání její i celého týmu pak utvrdil i třetí penaltový pokus, který skončil za zády Haldovského, byl konec nadějím, přes skvěle rozehraný turnaj a výborný výkon ve čtvrtfinále, se fotbal, naštěstí, zatím stále hraje na góly. Soupeř byl v tomto ohledu lepší.

   I ve čtvrtém semifinále se potkali soupeři ze skupiny, Mostecký FK U14 a Beroun "B". Favoritem duelu byli Mostečtí, ovšem v zápase bylo vše jinak. Beroun jej opanoval výsledkem 2:0 a tak došlo na velice překvapivou semifinálovou dvojici Louny "A" - Beroun "B", kteří měli dle papírových předpokladů ve čtvrtfinále skončit. Jenže Berounské béčko se lepšilo zápas od zápasu, hrálo nápaditě, aktivně. Nikdo z jeho hráčů nedal na turnaji více než dvě branky, ale trefilo se alespoň jednou hned šest hráčů a každý tak přispěl svou trochou k týmovému úspěchu. Především produktivita zdobila tento tým.

ČTVRTFINÁLE
1-8 MOSTECKÝ FK U15 - AFK LoKo CHOMUTOV U15 3 : 0  
4-5 ČL UN. BEROUN "A" - 1FC DUBÍ 2 : 1 po pen.  
2-7 AFK LoKo CHOMUTOV U14 - FK SEKO LOUNY "A" 0 : 1 po pen.  
3-6 MOSTECKÝ FK U14 - ČL UN. BEROUN "B" 0 : 2  

 

 play-off (o 1.-8. místo): SEMIFINÁLE 

   Semifinálové zápasy byly až nečekaně jednoznačné. V tom prvním na sebe narazili podruhé na turnaji Mostecký FK U15 a Beroun "A". Stejně jako ve skupině se zrodil výsledek 3:0, stejně jako ve skupině bylo patrné, že největší favorit turnaje má navrch, s jistotou prošel do finále.

   Ve druhém zápase byl náš přemožitel Louny "A" opět slabší, jenže Beroun byl na rozdíl od nás produktivní. Za stavu 0:1 si mohli Berounští, kteří v utkání dominovali, pojistit vedení, jenže penaltu jim brankář Hasil zlikvidoval. Union to však nemuselo mrzet, během chvíle dokázal přeci jen přidat další gól a v závěru pak pečetil pohodlné vítězství, béčko Berouna tak hodně překvapivě proklouzlo do finále.

SEMIFINÁLE
ČF1/ČF2 MOSTECKÝ FK U15 - ČL UN. BEROUN "A" 3 : 0  
ČF3/ČF4 FK SEKO LOUNY "A" - ČL UN. BEROUN "B" 0 : 3  

 

 o 7. místo:

   V duelu o 7. místo proti sobě nastoupili 1FC Dubí a domácí U15. Bylo to trochu paradoxní. Domácí LoKotka U15 sice na turnaji rozhodně nezářila, na druhou stranu prohrála za celý turnaj jediný duel a to s pozdějším vítězem. Dubí na tom bylo vlastně "ještě lépe", když za celý turnaj neprohrálo ani jednou, jenomže na druhou stranu jen jednou zvítězilo. Díky tomu, že ve čtvrtfinále skončili dva nasazené celky, které tak hráli o 5. místo, se Dubí propadlo do duelu o 7. příčku, kdy LoKo U14 nebo Most U14 prošli do semifinále, mohli hrát fotbalisté z teplicka o příčku 5. Inu, proto bylo důležité vybojovat si ve skupině dobrou výchozí pozici. V zápase jako takovém jsme na hrot vysunuli na úvod zápasu Lukáše Rusníka. Né, že by zářil, ale dokázal podržet míč se soupeřem na zádech a snažil se pracovat pro tým. Postupem času bylo jasné, že to bude zápas o jedné brance, a tu jsme za každou cenu nechtěli dostat mi. Podařilo se, Dan Matoušek, jinak povoláním útočník, dostal za 5 zápasů na turnaji jen 4 branky, z toho tři ve čtvrtfinále proti Mostu. To rozhodně není špatná bilance, co se do počtu inkasovaných branek týče, patřil mezi nejlepší na turnaji. Co ale bylo fantastické, byl jeho výkon v penaltovém rozstřelu. Co možná nebylo tak dobře vidět z tribuny, bylo krásně vidět ze hřiště. První rána mířící do pravé šibenice a skvělý zákrok Dana, druhá penalta, střela do stejného místa a opět skvělý zákrok Dana. Třetí penalta, střela na prostředek a zeď zůstala neprůstřelná. Nám tak stačila na úspěch dobře trefená rána Zrebňáka, když předtím Pochman nedal, Adamiczký už ani na svůj pokus nemusel. Ze zdánlivě zpackaného turnaje tak nakonec solidní 7. místo ze 12 týmů.

 o 5. místo:

   V zápase o 5. místo jsme chtěli napravit co se dalo, ale zklamání v očích týmu bylo stále ještě patrné. Soupeři jsme dovolili až příliš mnoho a ten vše co dostal, trestal. Most se dostal rychle do vedení a nám se stále nedařilo, v tomto utkání jsme navíc ani zdaleka nehráli to, co v dosavadním průběhu turnaje. I tak jsme ale bojovali o šanci na 5. místo. Vyrovnání přinesla kuriózní branka. Gólman soupeře Patka často operoval jako pátý hráč v poli a snažil se zapojovat do rozehrávky soupeře. Tu však ve 4. minutě vystihl Folwarczny a z první poslal míč přes 3/4 hřiště do branky, paráda - 1:1! Ještě v 10. minutě jsme se mohli zaobírat dalším penaltovým rozstřelem, pokud by se probudil někdo z našich střelců i lépe. Jenže nám nefungovala defenzíva. Možná až v tomto duelu (též předtím s Dubí) bylo patrné, jak moc nám v obraně schází Jirka Kostelej. Závěrečná definitivní tečka na 1:3 do naší otevřené riskující obrany už neměla vliv na konečné pořadí. 2003 určitě měli turnaj rozehraný na medaily, nakonec "jen" 6. místo.

 o 3. místo:

   Duel o 3. místo byl zcela jednoznačnou záležitostí. To, že jsme ve čtvrtfinále pustili Louny do bojů o medaile je odsoudilo ke dvěma prohrám. I v duelu o třetí místo tahali jasně za kratší konec a áčko Berouna je smetlo pohodlně 4:1. Beroun tak měl jistotu medailí pro oba své týmy.

 FINÁLE:

   Ve finále to měla být hra kočky s myší, dlouho to vypadalo jen na potvrzení toho, co všichni očekávali. Most vedl rychle a dokázal své vedení pojistit. Zápasy na LoKo CUPu se již léta hrají na 1*14 minut, ještě ve 12. minutě bylo vše jasné, 2:0. Jenže něco málo přes minutu před koncem dokázal Beroun snížit a v závěrečné euforii a náporu dokázali 4 vteřiny před koncem dostat míč za brankáře Klíče berounští ještě jednou! Vůbec poprvé v této kategorii museli o vítězi rozhodnout až penalty! V nich tahal Beroun od začátku za kratší konec, protože hned první pokus nebyl úspěšný. Poté už všichni střelci proměnili, a tak se Most mohl poprvé radovat ze zisku trofeje na LoKo CUPu. Po loňské zisku stříbra, ještě pod názvem FK Baník Most, se tak dočkali odměny za vesměs suverénní výkony. Inu, liga je liga.

 

zápasy o konečné umístění
o 7. 1FC DUBÍ - AFK LoKo CHOMUTOV U15 0 : 1 po pen.  
o 5. AFK LoKo CHOMUTOV U14 - MOSTECKÝ FK U14 1 : 3  
o 3. ČL UN. BEROUN "A" - FK SEKO LOUNY "A" 4 : 1  
FINÁLE MOSTECKÝ FK U15 - ČL UN. BEROUN "B" 3 : 2 po pen.  

 

Nej. brankář: /hlasování trenérů/
1. V. Hasil (Louny "A") - 4 hlasy
2. P. Klíč (Most U15) - 2 hlasy
ostatní maximálně 1 hlas

Nej. hráč: /hlasování trenérů/
1. A. Cerman (LoKo ´03) - 3 hlasy
ostatní maximálně 1 hlas

Nej. střelec:
1. R. Novák - 6 gólů (Most U15)
2.-3. L. Stehlík - 5 gólů (Vaňov)
2.-3. M. Sukdolák - 5 gólů (Dubí)

 

TABULKA STŘELCŮ TÝMU GÓLOVÉ ASISTENCE TÝMU
1. CERMAN Alex U14 2 1. CERMAN Alex U14 1
  LEV Matyáš U14 2   LEV Matyáš U14 1
3. FOLWARCZNY David U14 1   PROŠEK Vladimír U14 1
  ZREBŇÁK David U15 1       2

 

Přehled vítězů v kategorii U15:

1.ročník: 2009 2. ročník: 2010 7. ročník: 2015 8. ročník: 2016
File:VfB Fortuna Chemnitz.png

a.png

 

   Při závěrečné vyhlašování se vyhodnocují i jednotlivci. Nejlepším střelcem se stal R. Novák z Mostu.

   O nejlepším brankáři a hráči hlasují každoročně trenéři všech celků, přičemž nesmí hlasovat pro své hráče. Mezi gólmany nejvíce zaujal V. Hasil, přesto, že na turnaji dostal 10 branek. Jeho přínos pro tým, především ve skupině a později ve čtvrtfinále byl však klíčový. Nebýt jeho výkonů, Louny by skončili ve druhé polovině startovního pole. Volba trenérů tak má svou logiku.

   Nejlepším hráčem byl pak zvolen Alex Cerman z LoKo U14. Za mě jedině souhlas, protože už jeho příprava na LoKo CUP byla skvělá. Výkony na turnaji to jen potvrdil. I jemu určitě chyběl obraný parťák Jirka Kostelej, kdyby byl, mohl se Alex více soustředit na útok. Možná ale právě Jirkovo absencí vyčníval jeho výkon ještě více. Povedený turnaj, palec hore!

   A týmové hodnocení... jako cíl před turnajem jsme si dali postup do čtvrtfinále s tím, že je pak otázkou, na koho narazíme.

U15 - tento tým mě herně zklamal. To na čem jsme pracovali v tréninku, to co se celou dobu tvářilo dobře, vše bylo jinak. Založení útoku nulové, práce s míčem nulová, sebevědomí nulové. Nedařilo se. Ani ta obrana nefungovala dle představ. Naopak brankář Dan Matoušek, který v tréninku vypadal hrozivě, na turnaji celkem držel a přes velice zvláštní styl chytání byl pro kluky oporou. Škoda jen, že mu nevyšel zápas s Mostem, kde asi mohl chytat střely s větší vzdálenosti. Bohužel u tohoto týmu nemohu být spokojen ani s jedním útočníkem, protože očekávaný přísun branek nepřišel. A že minimálně dvojice Arlt - Adamiczký na trénincích pálí do sítě pravidelně, bohužel. V konečném důsledku naší předvedené hry je 7. místo fajn, nutno dodat, že si snad většina hráčů tohoto kádru uvědomila, že jejich um má obrovské trhliny a že je na čem pracovat. Výkon pod tlakem týmového úspěchu a plné tribuny lidí, je něco jiného než za zavřenými dveřmi tréninku. Škoda, že si kluci nechali proklouznout vítězství s Vaňovem mezi prsty, protože turnaj by pro ně nabral zcela jiným možností. Byl to pro ně poslední LoKo CUP v této kategorii, jsem zvědav, kolik z nich a jak se prosadí v dorostu, na to budou muset výrazně přitlačit. 

U14 - Inu což, tady by se dalo určitě více chválit. První zápas jednoznačná záležitost, malinko nervozita v zakončení, ale vítězství. Druhý zápas jasná záležitost, jen mělo být rozhodnuto dříve. Po dvou zápasech skvělá výchozí pozice. Třetí duel nám krutě nevyšel, zcela jsme propadli a možná i to nahlodalo naše sebevědomí před čtvrtfinále. Upozorňování bylo zbytečné, myslím, že hráči do jednoho podlehli dojmu suverénnosti, ta byla rázem pryč. Naopak moc se mi líbil náš výkon ve čtvrtfinále - herně! - to bylo bylo v pořádku. Dobrá kombinace, jednoduchý přechod do útoku, útočili jsme min. ve třech hráčích, ale ta koncovka... Musím říct, že to jak kluci vypadali po čtvrtfinále v šatně mě... utvrdilo, že tenhle tým má duši. "Jsme v pubertě, mlátí to s námi a je to s námi nelehké", ale po penaltovém rozstřelu, naděje pryč, další domácí LoKo CUP až za rok... Ticho a pohled do obličejů kluků, mi dává naději, že si třeba jen z tohoto zážitku odnesou ponaučení do dalších zápasů, turnajů... Myslím, že i oni potvrdí, že by podobný pocit zmaru neradi zažívali znovu. Poslední zápas na nás výrazně dopadlo zklamání, i tak jsme mohli uválčit 5. místo, nepodařilo se.

   Obecně lze LoKo CUP považovat za neúspěšný, určitě jsme chtěli minimálně do semifinále. Jenže bylo jasné, že v nabité konkurenci to bude složité. U15 si zamkla cestu k medailím už ve skupině. U14 naopak skupina zvládla dle představ, ale pak přišel hromadný zkrat.

   Přál bych klukům zažít ten pocit takhle velký turnaj vyhrát, je to skvělé. Pár menších turnajů jsme vyhráli už vloni, U13ce se povedla vítězně i ZLHK, ale přeci jen... LoKo CUP je LoKo CUP. Tak třeba příště...

zpracoval trenér L.Votruba