Jdi na obsah Jdi na menu
 


REPORT: Dorost při premiéře po návratu do KP prověří Bílina, žáci začnou u nováčka v Krupce

2. 7. 2012

   Dorostenci se po tříletém působení v 1. A třídě opět vrací mezi krajskou smetánku. Jejich prvním soupeřem bude FK Bílina, která dorazí na LoKotku 25. srpna 2012, kdy soutěž startuje. I o tom rozhodlo sobotní losování...

   Dorostenci po sestupu z Krajského přeboru (2008/09) čekali tři roky na návrat. Ten přišel naprosto nečekaně letos, kdy byl tým zdaleka nejmladší za poslední roky. V sobotu se definitivně potvrdilo nejen složení účastníků soutěže, ale také rozlosování, které určilo pořadí jednotlivých zápasů.

   Pokud se podíváme na složení celků, je jasné, že zde nepotkáme žádné "nazdárky". Jediným nováčkem přeboru budeme my! Vítěz 1. A třídy, skupiny A - Baník Modlany totiž postup odmítl, ba dokonce nepřihlásil ani 1. A třídu a letos dorost mít nebude. Stejný osud potkal i druhý tým tabulky naší skupiny. I Kopisty budou letos bez dorostu. Jedna z možných příčin je fakt, že se sousednímu Litvínovu podařilo proniknout do 2. ligy a navíc mu v KP zůstané jakési béčko. Podobně je na tom Roudnice nad Labem, jejíž fotbalová farma bude mít celek jak ve druhé lize, tak i v KP. Mezi další účastníky, kteří budou v příštím roce našimi soupeři, patří Louny, Bílina, Žatec, Štětí, Děčín, Litoměřice, Lovosice a Neštěmice. Poslední tři soupeři přinesou tzv. "derby" zápasy, jelikož právě z chomutovského okresu bude v KP největší zastoupení (spolu s Litoměřickým) - tradiční účastník Tatran Kadaň (od roku 2007), VČSA Ervěnice (v KP vloni nováčkem) a FC Chomutov, který sice dle tabulek sestoupil, ale díky odhlášení Baníku Modlany v soutěži zůstane.

 FK Louny

FK Junior Děčín

FK Český Lev Neštěmice

AFK LoKo Chomutov

SK Mondi Štětí

FK Slavoj Žatec

FK Litvínov

FK Tatran Kadaň

VOŠ a SOŠ Roudnice nad Labem (fotbalová farma)

VČSA Ervěnice

FK Bílina

Lovochemie Lovosice

FK Litoměřice

FC Chomutov

   Jak již bylo zmíněno, v sobotu se losovalo pořadí zápasů. Los nám jako prvního soupeře v cestě krajským přeborem přivál Bílinu. Bílina patří mezi tradiční účastníky KP a vloni skončila na pěkném 5. místě. Nezajímavý není ani fakt, že právě s tímto celkem jsme před 4 lety bojovali o záchranu, Bílina byla tehdy dvakrát uspěšnější (1:2 a 2:3). První výjezd ven nás čeká o týden později, to se vypravíme do Lovosic, které byli v loňském ročníku nováčkem. V dalším týdnu přivítáme doma Litoměřice a tak dále... První derby (a hned to největší) nás čeká o prvním říjnovém víkendu (7. kolo). Podzimní tažení dokončíme až 17. listopadu v Jirkově, kde v rámci 13. kola narazíme na Ervěnice.

- více informací v rubrice rozpis dorostů nebo klikněte ZDE pro starší a ZDE pro mladší

  

   Losování samozřejmě proběhlo i v kategorii starších žáků.

   Druhý rok po sobě skončili žáci v KP na poslední příčce. Loňská sezóna však přinesla výrazně horší bilanci. V první roce se žákům povedlo 2* zvítězit a 3* remizovat, hned 4* pak prohráli pouze o gól. To v loňské sezóně přišel pouhý jeden bod a často špatné výkony. Nyní však svítá na lepší časy. Kluci jistě nasbírali spoustu zkušeností, navíc do soutěže přibudou hned tři nováčci z 1. A třídy. Již takřka povinnost tak velí odpoutat se od spodku tabulky a vyvarovat se pádu z KP. Dva roky se nesestupovalo, to však není pravidlem!

   V soutěži dojde co se týče obsazení k velkým změnám. Soutěž se z 12 účastníků vrátí na stabilních 14. Litvínov získal právo hrát 2. ligu, a tak do soutěže pronikla hned trojice nováčků. Vítěz 1. A třídy, skupiny B - Tatran ZKZ Podbořany a až ze čtvrtého místa VČSA Ervěnice (druhý Chomutov "B" postoupit nemohl - v KP má áčko, třetí Klášterec postup odmítl). Ze druhé skupiny A se do KP podívá také čtvrtá Krupka (celky před ní - Libochovice a Svádov-Olšinky postup odmítly, Neštěmice "B" postoupit nemohou, opět - tým v KP již mají).

   Los nám hned na úvod přivál do cesty prvního z nováčků, Krupku se kterou se utkáme 25. srpna na její půdě. První domácí zápas odehrajeme o týden později na LoKotce proti letos druhému Sokolu Košťany. Hned v polovině září nás čeká domácí dvojzápas, kdy nejprve přivítáme Neštěmice (středa) a o tři dny později budeme v derby hostit Chomutov. Stejně jako dorostenci budou i žáci podzim zakončovat na hřišti Slovanu Jirkov proti VČSA Ervěnice. Žákovská soutěž však končí o týden dříve díky zmiňovanému vloženému kolu hned v úvodu září.  

FK Litoměřice

VČSA Ervěnice

FK Český Lev Neštěmice

TJ Krupka

Sokol Košťany

SK Roudnice nad Labem

FC Chomutov

FK Tatran Kadaň

FK Louny

Tatran ZKZ Podbořany

AFK LoKo Chomutov

FK Bílina

 

SK Sokol Brozany

 

FK Slavoj Žatec

- více informací v rubrice rozpis žáků nebo klikněte ZDE