Jdi na obsah Jdi na menu
 


U15 zvládla start jara dobře, dvakrát zvládla roli favorita, mezitím potrápila i lídra soutěže

2. 4. 2017

   Starší žáci zahájili jarní boje utkáním proti Tatranu Kadaň, který v závěru podzimu porazili na jeho půdě 3:1.

   Do zápasu jsme vstoupili přesně tak, jak jsme chtěli. Byli jsme aktivní, všude včas a soupeře jsme dlouhé minuty mačkali na jeho polovině. Pokud už se hra přesunula za půlící čáru, měli jsme míč ve své správě. Za skvělý vstup do zápasu a aktivitu i při hře bez míče jsme byli odměněni. První branka je z velké části zásluhou Matese Leva, který skvěle napadal a vydřel míč, který následně předložil Matouškovi. Ten dostal díky dobrým výkonům v přípravě na hrotu přednost před podzimním kanonýrem Adim, a hned svou první šanci v zápase přetavil v gól. Dalších deset minut se nám dařilo soupeře jasně přehrávat, jenže jsme začali trpět na "paličskou nemoc". S neproměněnými šancemi klesala i úroveň hry a zbytek poločasu se hrál z naší strany katastrofálně. Vliv nemělo ani prostřídání, zbytek prvního poločasu bylo z naší strany utrpení. I přes katastrofální hru jsme šli v prvním poločase hned 5* sami na branku, jenže ani jednou z toho po sérii selhání nebyla branka. V závěru poločasu nás na druhé straně podržel Haldovský, v poločase 1:0.

   Po bouřce v kabině přišla okamžitá reakce, po necelých pěti minutách a krásné akci se poprvé v sezóně prosadil dnes dobře hrající Prošek, který vynechal velkou část podzimu pro zranění. Snad bude gólů v jeho režii přibývat. O sedm minut později se po centru prosadil i nejlepší střelec týmu Adi, na 4:0 zvyšoval po kličce brankáři Vrána. I v dalších minutách jsme měli řadu šancí, možností, náznaků, ale branka již nepadla. V zápase, který mohl skončit klidně dvoucifernou "nakládačkou", ale také pěkným průšvihem, jsme zvítězili 4:1. Snížení Kadaně přišlo v závěru, kdy jsme špatně vyřešili ofsajdovou past. Hráč Tatranu připravil ranou mezi nohy Haldovského o čisté konto.

   trenér Lukáš Votruba:"Skvělý úvod zápasu nás namlsal, jenže jsme se špatnou koncovkou vyhodili ze zápasu a mezi 15. a 35. minutou hráli prachbídně. Až ve druhém poločase snesl výkon nějaké měřítko. Nicméně jsme zápas neodehráli dobře a s výkonem nepanuje spokojenost. Výsledek je jen jeden z faktorů, máme rozhodně na čem pracovat."

 

 AFK LoKo Chomutov 4 - 1 FK Tatran Kadaň 

                                                        (1:0)

branky: 5. Matoušek, 40. Prošek, 47. Adi, 55. Vrána

Rozhodčí: Dušek, Dormiševová, Vondráček (bez karet), diváků: 15

hráno na UMT Monika v Chomutově

 

-------------------------------------------------------------------------

 

   Starší žáci podruhé a naposledy v sezóně nastoupili v azylu, tedy mimo LoKo. Na UMT Monika přivítali vedoucí celek naší skupiny Krajského přeboru Mostecký FK, se kterým na podzim dokázali uhrát, přes tehdejší absence v sestavě, nečekanou remízu 3:3.

   I na domácí půdě jsme byli na Most dobře nachystáni a od úvodu jsme velice dobře a zodpovědně bránili. Směrem vpřed jsme se pak pokoušeli a rychlé kontry a využití každého okénka, které se nám naskytlo. Přesto, že se hosté tlačili směrem k naší brance, více střeleckých pokusů jsme v prvním poločase měli my. První přímé ohrožení branky, kterou hájil mostecký Váňa, měl na kopačce Rusník, jehož trestný kop brankář hostí s námahou vyrážel na roh. Po něm se na zadní tyči dostal k hlavičce kapitán Cerman, jenže tísněn zamířil mimo. Hosté se v průběhu prvního poločasu nemohli přes koncentrovanou obranu dostat Haldovskému na dostřel. Ten si připsal těžší zákrok až v poslední minutě prvního poločasu po chybě Rusníka v rozehrávce vyrazil následnou střelu vedle branky. Ostatní slabší pokusy ze střední vzdálenosti v pohodě pochytal. Celý tým skvěle bránil. I my jsme se pokoušeli o atakování branky hostí, ovšem brzdili nás nepřesnosti ve finální fázi, dva střelecké pokusy Adamiczkého z nadějných pozic zablokovali hosté na roh. V poločase 0:0.

   I ve druhém části hry jsme se snažili především dobře a organizovaně bránit a vyrážet na zteč branky soupeře. A konečně jsme si připisovali i zajímavé pokusy. Po skvělém průniku si na centr Cermana nabíhali hned dva spoluhráči na přední tyč, následná hlavička prolétla jen těsně nad hostující brankou. Hosté z trvalého tlaku vytěžili jen jednu možnost, jenže v tísni zakončili mimo. Asi nejblíže vstřelené brance byli patnáct minut před koncem, kdy se nám nepodařilo dobře odvrátit jediný z asi 15 rohových kopů, a mohlo být zle. Skvělý reflexivní zákrok Haldovského nás udržel ve hře o body. Ani další náznaky našich brejků ne a ne přinést vyloženou šanci, na kterou jsme čekali. V hrdinu se mohl proměnit Folwarczny, který však na zadní tyči nedokázal hlavou trefit skvělý centr a míč zmizel v zámezí. Rozhodnutí přišlo minutu před koncem. Vše mohlo vyjít přesně dle našeho plánu. Hosté vrhli všechny síly do útoku a otevřeli okénka v obraně. Do té vlétl Adi, jehož následnou příhru přebíral Cerman za obránci Mostu a zbývalo jen prostřelit brankáře Váňu. Jenže Alex trefil pouze nohy padajícího ochránce hostující svatyně - největší domácí šance v zápase byla zmařena. A přišel krutý a nelítostný trest. Při následné proti akci odehrál u půlící čáry míč Pochman, přes kterého následně přepadl soupeřící hráč. Rozhodčí tuto situaci posoudil jako faul, což by za normálních okolností asi nemělo hrát roli. Dobře jsme obsadili hráče, navíc hostující Ludačka poslal míč místo k zadní tyči, kam se všichni shromáždili, balon slabě centrem přímo na branku. Jednoduchý pokus, kterých náš brankář pochytal během zápasu snad 10, tentokráte nepochopitelně propustil pod tělem a míč velice malou rychlostí doskákal k našemu zděšení až do branky - 0:1. Na závěrečný nápor nezbyl čas, byl nenávratný konec.

   trenér Lukáš Votruba:"Dnes se mi utkání hodnotí hodně těžko, protože jsme byli blízko bodům, které jsme si za výkon zcela zasloužili. Mohli jsme být jediným týmem, který by s Mostem v sezóně ani jednou v základní hrací době neprohrál, jenže... to nevyšlo. Nastoupili jsme proti kvalitnímu týmu, který během sezóny ztratil body jen ve třech zápasech. Měli jsme na dosah druhou remízu a kdyby Alex vyřešil svou šanci ve větším klidu, tři body byly doma. Jenže, to se nepovedlo a následná slabá chvilka Kuby znamenala sportovní tragédii. Nedá se nic dělat. Oproti minulému týdnu jsem naprosto spokojen s přístupem kluků, s jejich nasazením a dodržováním veškerých pokynů. Bohužel to na body, díky závěrečné minutě, nestačilo. Zápas musíme hodit za hlavu a v příštím týdnu připsat do tabulky, která se začíná řádně zamotávat, tři body."

 

 AFK LoKo Chomutov 0 - 1 Mostecký FK a.png

                                                            (0:0)

branka: 69. Ludačka

Rozhodčí: Dušek, Vondráček, R. Votruba (ŽK: 2:2 (69. Adi, 69. Pochman), ČK: 0:0), diváků: 50

hráno na UMT Monika v Chomutově

 

-------------------------------------------------------------------------

 

   Ve třetím jarním kole nás čekal výjezd na půdu Postoloprt. Ty jsme v podzimním duelu rozstříleli na LoKo vysoko 9:1, nicméně výsledek byl notně ovlivněn tím, že hosté tehdy nastoupili s menším počtem hráčů. Utkání se přes slunné počasí a skvělé podmínky pro fotbal hrálo trochu nešťastně na umělé trávě.

   V sestavě nám oproti minulému týdnu chyběli hned tři ze čtyř záložníků (na školní akci "výletující" kapitán Cerman, zraněný Lev, Adamiczký, který nedorazil na sraz!), což bylo na naší hře krutě znát. Po nemoci přítomný útočník Matoušek usedl v úvodu zápasu jen na lavici, změn v sestavě bylo až příliš. Šanci v úvodní jedenáctce dostal, mimo jiné, poprvé v sezóně, v týdnu skvěle trénující, Tomáš Houdek, který toho v sezóně pro vleklá zranění zatím moc nenahrál. Přesto, že jsme při rozcvičení vypadali poměrně dobře, do zápasu jsme vstoupili hodně ospale, nedůrazně. Postoloprty měli, po dvou náznacích a střelách mimo branku, v 8. minutě už třetí možnost zakončovat uvnitř pokutového území a my měli velkou kliku, že bomba domácího útočníka proletěla těsně vedle tyče Haldovského branky. Trenérovi zešedivěl další vlas. Postupem času jsme se osmělovali i směrem vpřed, nicméně to trvalo hodně dlouho. Dostat se na dostřel branky domácích byl téměř nadlidský úkol. Když už jsme stříleli, jako například Adi nebo Kostelej, naše pokusy byly nepřesné. V 15. minutě dostal míč za obranu již zmiňovaný Houdek, skvěle si míč pokryl a vtrhl s ním do pokutového území. Míč si trochu nešikovně ukopl, nicméně právě proto jej vybíhající brankář domácích nezasáhl a sestřelil Tomáše, zcela bez míče, k zemi. Píšťalka sudího Svobody však zůstala, k nevoli hostujících fanoušků, zticha. Tomáš musel pro obnovené zranění střídat a do hry už nezasáhl (brzké uzdravení přejeme). Do vedení nám tak, při naší křeči, pomohli sami domácí. Skvěle rozehraný Proškův rohový kop si do sítě srazil bránící Pástor - 0:1. Přes některé slibně rozehrané akce jsme si o další vyložené šanci mohli nechat zdát. To po nedorozumění dnešního kapitána Rusníka, kterému páska bohužel trochu svázala nohy, a Kosteleje, měli domácí vyloženou gólovou šanci, při které nás podržel nad vodou brankář Haldovský. V poločase těsné jednobrankové vedení.

   Po přestávce jsme se přeci jen trochu zformovali a domácí dlouho nepouštěli na dostřel naší branky. LoKoťáci mohli hned ve 40. minutě navýšit vedení, sám na branku pádil Matoušek. Jeho střela však o milimetry minula zadní tyč. Klid do našich řad tak vnesl až další přesný centr Proška ve 46. minutě, po němž hlavou skóroval Vrána. O tři minuty později pak opět pláchl domácím zadákům Matoušek a tentokráte s trochou štěstí prostřelil Schejbala - rázem přišlo uklidnění, během chvilky jsme vedli 0:3. V této fázi zápasu byli lepší hosté, připisovali si jednu šanci za druhou, v té největší jsme po nastřelené tyči nedokázali odražený míč dostat do sítě. Jako bychom touto situací nahlodali paní štěstěnu a své sebevědomí, do konce zápasu to byla opět ta "známá" křeč z první půle. Domácí jsme v 60. minutě vrátili tragickou obranou, která rozhodně nepřipomínala tu pevnou skálu z minulého týdne, do hry. Pokorný v pohodě prošel kolem našich bránících hráčů a poslal míč podél Haldovského. Ten si tak nepřipsal čisté konto ani ve svém 14. mistrovském utkání v našem dresu v této sezóně. Nicméně to byl právě on, komu jsme po zápase mohli poděkovat za udržení dvoubrankového náskoku. V posledních 10 minutách měly Postoloprty dvě vyložené gólové příležitosti, a jen dva skvělé zákroky ochránce naší svatyně ochránily fakt, že si z Lounska vezeme 3 body.

   trenér Lukáš Votruba:"Dneska se nám utkání herně vůbec nepovedlo. K zápasu jsme neměli k dispozici hned trojici záložníků ze základní sestavy, další tři hráči hráli po nemoci, bylo znát, že nejsme v pohodě. Navíc jsme se, jak se stává naším zvykem, přizpůsobili hře slabšího soupeře a absolutně vynechali mezihru. Hrálo se tak jen nahoru - dolů, bez přechodové fáze, což vyhovovalo domácím. Hráli jsme zbrkle a výrazně nepřesně. S dnešním utkáním rozhodně nepanuje spokojenost. Důležitou roli sehráli standardky Vládi Proška, které nám pomohli při naší herní křeči. Jediný hráč na hřišti, kterého mohu s čistou duší pochválit za celé utkání, je brankář Haldovský, který zcela splnil úkoly vyplývající z jeho pozice a trochu klukům vrátil chybu z minulého týdne. Doufám, že to v dalších zápasech zase oni vrátí jemu."

 

Obrazek FK Postoloprty 1 - 3 AFK LoKo Chomutov 

                                                 (0:1)

branky: 60. Pokorný - 20. Prošek, 46. Vrána, 49. Matoušek

Rozhodčí: Svoboda (ŽK: 1:0, ČK: 0:0), diváků: 20

hráno na UMT v Postoloprtech