Jdi na obsah Jdi na menu
 


Starší žáci v tomto týdnu za 6 bodů

28. 9. 2016

   Starší žáci nastoupili potřetí v probíhající sezóně ve středečním vloženém kole. Dvakrát jsme, v tento odpolední termín, prohráli, vždy po bídném výkonu - doma se Žatcem 0:3 a v duchcovské přestřelce 4:5. Dnes jsme hráli na půdě zatím posledních Ervěnic, které však o víkendu poprvé bodovali, když doma uhráli remízu právě s Duchcovem.

   V sestavě nám opět scházela řada hráčů, marodku teď máme poměrně širokou. K tomu nám pár hráčů odjelo na prodloužený víkend. I tak se poslepovala celkem zajímavá sestava a mohli jsme nastoupit do utkání, z něhož jsme nic jiného než tři body nebrali. Domácí na nás vyrukovali s vyloženě defenzivní taktikou, na některé naše hráče dokonce nasadili osobní "ochránce", kteří se po celý zápas věnovali místo hry jen jim. Spoléhat se pak chtěli především na rychlé brejky. My jsme museli dobývat zhuštěnou obranu domácích a nutno říct, že nám to vůbec nešlo. Do zápasu jsme dobře vstoupili, měli jasnou územní převahu. Za první poločas jsme kopali 14 rohových kopů! Jenže jsme nebyli dostatečně důrazní a obětaví a k brance ani jedna ze standardek nevedla. Ze hry se nám nedařilo dostat se až přímo před brankáře, výjimku tvořila krásná kombinace Cermana, Adiho a Arlta po níž přišla přihrávka a na výletě se pohybující stoper Kostelej běžel sám... bohužel však nezachoval klid a míč poslal levačkou zcela mimo branku. Hráči byli před utkáním nabádáni k výrazné aktivitě, ale bohužel tomu dění na hřišti neodpovídalo. Když nám pak ve 23. minutě podél lajny unikl nepochopitelně nehlídaný Sečanský, střídající Adamiczký jej pro jistotu ve vápně podrazil a domácí se tak dostali zcela zadarmo k penaltě, tu kapitán domácích proměnil - 1:0. Kuba Haldovský, který na ni nemohl dosáhnout, jinak příliš práce neměl. Pokud ano, bylo to spíš o včasném výběhu. Jirkovští se na naší polovinu moc často nedostali. Přesto to s námi nevypadalo dobře, jako by nás kletba středečních zápasů nechtěla opustit. Naštěstí se nám povedlo rychle srovnat, když se po dlouhém vhazování a mele před brankou nejlépe zorientoval Matoušek, který pohotovým volejem srovnal na 1:1. Řadu dalších situací jsme mohli vyřešit lépe, ale nestalo se. V poločase 1:1.

   V kabině pak proběhla démonická bouřka, protože na hřišti jsme působili zcela jinak, než bylo zapotřebí. Bohužel jsme nasazením nedokázali navázat na duel s Mostem.

   Ani začátek druhého poločasu nenapovídal zlepšení a nebezpeční byli i domácí. Především z přímých kopů, kterých jsme opět vyrobili velkou řadu, Haldovský nás však držel. Deset minut po přestávce jsme se vymanili z tlaku a dlouhý míč za obranu na zcela volného Matouška, který běžel sám na branku ještě z vlastní poloviny znamenal naše vedení. Dan si poradil skvělou kličkou na brankáře a ač byl následně faulován, míč dorážet nemusel, z kličky totiž míč doskákal až za čáru - 1:2. Gól nás trochu uklidnil a mohli jsme přidat i další, nebezpečně vyhlížející trestné kopy Rusníka i Kosteleje však lapil domácí brankář. V 60. minutě jsme domácí zamkli v pokutovém území a snažili se míč potřetí protlačit do sítě. V zakončení byl faulován Adamiczký, který tak vyrovnal počet zaviněných i získaných penalt. K nařízenému pokutovému kopu se postavil kapitán Cerman a míč uklidil k tyči - 1:3.  Zápas se pak spíše dohrával, více ze hry stále měli hosté, ovšem minutu před koncem mohli skórovat Ervěnice. Pěknou akci po křídle, kterou nezachytil ani Lebduška, ani Rusník, zakončili domácí střelou z hranice pokutového území. Haldovský míč vyrazil jen k nohám Čimpery, který však dorážel mimo.

   Už v sobotu nás čeká další zápas, po třech venkovních duelech hostíme doma Postoloprty.

   trenér Lukáš Votruba:"Dneska se mi utkání nehodnotí dobře. Měli jsme sice jasnou herní převahu, ale přeci jen způsob hry nebyl dle představ. Nebyli jsme dostatečně důrazní, dostatečně rychlí, prostě tam scházela trocha šťávy. Potřebovali bychom pořádně potrénovat, nicméně už téměř měsíc hrajeme každý třetí den. Po víkendu už se nám běh sezóny malinko zklidní, už aby to bylo. Hlavně bychom se potřebovali dát do kupy zdravotně a být kompletní. Jsem rád, že to nakonec kluci zvládli, soupeř se na nás dobře připravil a vzhledem k výše uvedenému to pro nás bylo až nečekaně těžké utkání."

 

Výsledek obrázku pro SK Ervěnice Jirkov png SK Ervěnice Jirkov 1 - 3 AFK LoKo Chomutov 

                                                    (1:1)

branky: 23. Sečanský /P/ - 26. a 46. Matoušek, 60. Cerman /P/

Rozhodčí: Novotný ml. (ŽK: 1:0 (Sečanský); ČK: 0:0), diváků: 50

 

------------------------------------------------------------

 

   Po třech venkovních duelech se starší žáci LoKo opět představili na domácí půdě a návrat si řádně užili. Navázali na předchozí domácí vítězství a v tabulce poskočili na pěkné šesté místo, o bod před Junior.

   Vzhledem k řadě absencí jsme měli i tento týden co dělat, aby nás k zápasu bylo dost, nakonec se zadařilo a měli jsme alespoň jednoho hráče na střídání. To už nemohli říct hosté, kteří většinu zápasu odehráli o deseti. Domácí LoKádu tak čekalo dobývání zhuštěné soupeřovi obrany, což nám v předchozích duelech příliš nevyhovovalo, ale dnes se dařilo na výbornou. Už v prvním poločase jsme soupeře jasně přestříleli a v podstatě každých pět minut překonali obranu soupeře, skóre se zastavilo na stavu 6:0.

   I druhý poločas byl v naší režii, ale nehrálo se dle představ. Přes poločasový apel na nepolevení ve výkonu se jakési uspokojení dostavilo a dlouho nám trvalo, než jsme přidali branku číslo sedm. to se podařilo až po dvaceti minutách. Soupeř zaslouženě snížil, už před vstřeleným gólem nastřelil, především díky naší laxnosti v bránění, dvakrát břevno. Další dva góly (to už "Prtské" doplnili mladší žáci a rázem měli i na střídání) však určili definitivní podobu výsledku - 9:1.

   Žáci se tak posunuli na pěkné šesté místo. Příští týden odehraje U15 derby s Juniorem na hřišti u polikliniky.

   trenér Lukáš Votruba:"Jsme moc rádi, že se podařilo konečně jedno utkání odehrát s přehledem, v klidu, beze strachu o výsledek. Ve druhém poločase jsme byli na můj vkus až moc klidní, ale nespokojenost by dnes nebyla na místě. Jen je potřeba navázat na nasbírané výsledky prací a dále zlepšovat herní projev. Nicméně, když opomenu první dvě rozehřívací kola, prohráli jsme z posledních 7 duelů jen jeden, po tragickém výkonu v Duchcově (4:5). Je vidět, že se pomalu posouváme a práce začíná nést ovoce. Je třeba dobře potrénovat, protože jsme teď hráli skoro více zápasů, než bylo tréninků. A hlavně, vytrvat v nastoleném trendu a navyšovat otáčky!"

 

 AFK LoKo Chomutov 9 - 1 FK Postoloprty Obrazek

                                                            (6:0)

branky: 6., 16., 23., 32. a 68. Adi, 9. a 57. Vrána, 25. a 65. Cerman - 60. Pástor

Rozhodčí: Dušek, Dormiševová, Vondráček (bez karet), diváků: 60