Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nadstavba: LoKoťáci bojovali o konečné umístění, porazili Děčín, Košťany a Brozany a obsadili pěkné 9. místo ze 24. týmů

4. 6. 2017

   Po skončení základní části krajského přeboru bylo všech 24 účastníků (2 skupiny po 12) rozděleno na základě pořadí ve svých skupinách do čtyř nadstaveb. První tři celky z každé grupy postoupily do skupiny o krajského přeborníka. Starší žáci AFK LoKo si díky výsledkům v základní části (6. místo) zajistili účast ve druhé ze čtyř nadstavbových skupin, tedy prakticky hrajeme o 7. - 12. místo krajského přeboru, což při zmíněných 24 účastnících, není ale vůbec špatné. Ve skupině si postupně zahrajeme s Juniorem Děčín (5. místo sk. A), ASK Lovosice (4. místo sk. A), 1FC Dubí (5. místo sk. B), Sokolem Košťany (4. místo sk. B) a Sokolem Brozany (6. místo sk. A).

   Úvodní duel před nás postavil Junior Děčín, se kterým se starší žáci AFK LoKo utkali naposledy v sezóně 2010/2011, shodou okolností taktéž pod trenérem Lukášem Votrubou, a byly z toho tehdy dvě remízy (venku 2:2, doma 0:0). Do třetího vzájemného duelu v této kategorii v historii jsme šli s patřičným respektem a rozhodně ne v roli favorita. Úvod utkání však jasně patřil domácím a hned v prvních minutách jsme si vytvořili tři velice dobré šance, jenže útočník Matoušek nedokázal v největší šanci prostřelit brankáře Žaldu. Kostelej pak po rohovém kopu nastřelil tyč. I hosté poté vystrčili svoje drápky a po necelé čtvrthodince hry měli po akci přes naše levé křídlo největší šanci v zápase, jenže soupeře nejprve skvěle vychytal Haldovský, dorážku pak Junioři nasměrovali těsně mimo, míč lehce lízl tyčku. Jinak jsme ale doma opět hráli skvěle, přes zjevnou kvalitu soupeře jsme jej dokázali jasně přehrát a byli po celé utkání nebezpečnějším týmem. Dlouho se nám, ale nedařilo skórovat a střeleckou smůlu jsme prolomili až po prostřídání necelých 10 minut před pauzou.

   Měli jsme strach, aby se neopakoval pohárový duel se Žatcem, kdy jsme ve druhém poločase ustoupili od své hry a zápas zlomili až silou vůle v závěru. Tentokrát jsme ale dokázali herně navázat i ve druhém poločase, hráli jsme pohledný přímočarý fotbal, který jsme kořenili vstřelenými brankami. Nejprve se po rohovém kopu dostal míč na vápno, stoper Rusník posunul míč do strany na Proška, který levačkou cílil přesně k zadní tyči - 2:0. Další gól jsme vstřelili po kombinaci přes pravou stranu a rána o zadní tyč zapadla do sítě. Čtvrtý gól pak přinesla pěkná brejková akce, kdy dlouhý míč na střed pole hlavou prodloužil Cerman do běhu střídajícímu Levovi, který krásnou střelou opět rozvlnil síť. Pátým střelcem zápasu se pak stal Kostelej, který využil sklepnutí Matouška a levačkou prostřelil Žaldu popáté. Měli jsme i další šance, především tutovka Cermana nebo střela Rusníka volali po gólu, nicméně i tak... vítězství 5:0 v úvodu nadstavby je nečekané a velice pozitivní.

   trenér Lukáš Votruba:"Dnes jsme s dobrým soupeřem opět odehráli velice kvalitní utkání. Kluci si plnili své herní povinnosti a vyjma jedné, dvou situací v defenzivě, kde jsme propadli, jsme velice dobře bránili a dopřáli Haldinimu první čisté konto v sezóně, chtělo by se dodat konečně :). Směrem vpřed jsme byli sebevědomí a, především ve druhém poločase, konečně i produktivní. Ústní pochvala od trenérů soupeře za předváděnou hru potěšila. Jen tak dál."

   hodnocení trenérů Junioru Děčín:"S domácími Junioři první poločas drželi krok. Chomutovští si vytvořili více brankových příležitostí, ale naše obrana v čele s brankářem odolávala. I naši hráči měli své šance, tu největší nastřelil Žák do tyče. Na závěr poločasu přeci jen domácí z rychlého brejku skórují. Druhá půle byla v režii domácích. Přispělo k tomu i zranění Žáka a Dítěte a jejich odstoupení ze zápasu. Chomutov však bere tři body zaslouženě."

 

 AFK LoKo Chomutov 5 - 0 FK Junior Děčín 

                                                        (1:0)

branky: 29. Dědek, 45. Prošek, 52. Vrána, 57. Lev, 60. Kostelej

Rozhodčí: Hůla (bez karet), diváků: 70

 

-----------------------------

 

   Ke druhému utkání nadstavbové části jsme odjeli jen s dvanácti hráči, scházeli nám například útočníci Adi a Houdek či stále vykartovaný stoper Rusník.

   Právě absence posledně jmenovaného se ukázala jako velkou vadou na kráse. Naše obrana nepůsobila vůbec kompaktně a soupeř si na útočné polovině dělal prakticky co chtěl. Respektu naší defenzivy nepomohla ani nula proti Děčínu, ono když pětkrát za poločas netrefíme s nápřahem míč, vypadá to spíše komicky. Přitom se zápas mohl odvíjet zcela jinak, ihned po rozehře jsme se vrhli do útoku. Pěknou kombinační akci završil individuálních průnikem do vápna Cerman, který se dostal do vyložené pozice, jenže místo umístěné střely volil rasanci a míč poslal vysoko nad. To soupeř byl produktivní, první šanci v 6. minutě poslal podél Haldovského do branky. Kde v tu chvíli byli naši obránci bylo otázkou. Hráli jsme zbrkle, značně nepřesně a s malým pohyhem. Přesto jsme měli několik slibných pozic pro zakončení, jenže pumelici Proška pod břevno vyrazil Rulf, Levovu ránu zblokovali obránci. Pokusy Matouška, Arlta či Falta se snad ani nedají počítat jako střely, míč vždy k brankáři sotva dojel. Další tři zakončení nejaktivnějšího střelce zápasu Proška šli zcela mimo branku. Vyloženou šanci měl po práci Cermana, který zaútočil i z křídla, Adamiczký. Kterého Alex našel po chybě brankáře domácích, Pepovi zbývalo jen prostřelit dva hráče stojící v brance, nu, nepovedlo se. A tak přišel "boží trest". Domácí dvakrát pláchli do brejku naší nefungující obraně, a obě situace sehráli v podstatě do prázdné branky. Nejprve skóroval Filar a poté Zuch. Necelou minutu před poločasovou přestávkou se konečně usmálo štěstí i na nás, Lev skvělou uličkou vyslal na zteč branky Cermana, který svedl běžecký souboj s brankářem Lovosic Rulfem. Ten byl u míče možná trochu dříve, nicméně jen trefil Alexe, od nějž se míč odrazil příhodně před prázdnou branku, kterou zvláštním kopem přeci jen trefil Falt - sníženo 3:1

   V poločase jsme si museli důrazně promluvit, protože naše hra neměla tvář. To se ve druhém poločase změnilo a byli jsme jasně lepším týmem. Jenže, dvě věci, bohužel klíčové, zůstali stejné - špatné zakončení a lehce průchodná obrana. Promluva v šatně opravdu zabrala, sbírali jsme první míče, dokázali jsme je ve středu pole soupeři odebrat, hráli jsme často po zemi, kombinačně, nebáli jsme dovolit si jeden na jednoho. A těch šancí. Jenže domácí měli své rychlé brejky, které naši pomalou obranu provětrávali. Ve 41. minutě se po jednom takovém kopala penalta, když Kostelej nešikovně fauloval uvnitř pokutového území. Zuchovu střelu však Haldovský dokázal vyrazit. Jenže to bylo jen "Pyrrhovo vítězství". Akce pokračovala, naším nepovedeným brejkem, přišla ztráta míče na půlce, křižný balon, který nedokázal zachytit žádný z našich obránců a Zuch měl šanci na reparát, tentokráte sám proti Kubovi uspěl - 4:1. Přesto, že jsme ve druhém poločase měli více ze hry a utkání jsme klidně mohli otočit, gól jsme v Lovosicích už neviděli. Paličem zápasu se stal Laco Prošek, který šel minimálně třikrát sám na branku, kterou však jednou lobem přehodil, podruhé střílel obstřelem do břevna a další tutovku mu skvělým zákrokem lapil skvěle chytající Rulf. Pokusy Cermana či Arlta lapil dokonce zvláštně "negolmansky" nohou. Nebylo nám přáno, výsledek 4:1 pro domácí vůbec neodpovídá poměrům na hřišti, nicméně se fotbal hraje na góly...

   trenér Lukáš Votruba:"Dnes jsem hodně zklamán naším přístupem k zápasu v prvním poločase. Tam jsme zápas ztratili. Druhý poločas byl zase extrémem v tom, co jsme dokázali neproměnit. Je až zarážející, jak jsme oproti minulé sezóně nebo i podzimu, dokázali zvednou herní projev mužstva, které pokud zapne, hraje pěkný, přímočarý fotbal. Nicméně zakončování jednotlivých akcí je pro nás stále problémem. Pokud máme svůj den, odjede třeba Bílina (podzim) nebo Děčín (jaro) domů s "bůrem". Jenže daleko častěji se stává, že potřebujeme na gól třikrát tolik šancí než kolik na gól stačí soupeři. To pak při dnešní katastrofální defenzivní práci nemůže stačit na nic. Pokud tento výkon zopakujeme za týden proti Dubí, dostaneme desítku. Máme týden na to, abychom se srovnali."

 

 ASK Lovosice 4 - 1 AFK LoKo Chomutov 

                                                  (3:1)

branky: 6. Lehký, 26. Filar, 30. a 42. Zuch - 35. Falt

Rozhodčí: Míč, Nedorost, Vlašič (ŽK: 1:0; ČK: 0:0), diváků: 20

 

-----------------------------

 

   Starší žáci nastoupili ve třetím duelu nadstavby na domácí půdě proti nejlepšímu celku skupiny, fotbalistům z Dubí.

   V prvním části prvního poločasu jsme byli mírně lepším týmem a v 11. minutě jsme se dostali po krásné akci do vedení. Adi si narazil míč s Cermanem a jeho přesný krátký lob za obranu poslal podél brankáře do sítě - 1:0. Jenže v 18. minutě přišla minela nesehrané obrany, kterou nedokázal napravit ani na čáře stojící Haldovský a Sukdolák pohodlně srovnal na 1:1. Přestali jsme běhat soupeř byl najednou všude včas. Nefungoval nám především střed pole a když ve 30. minutě chyboval na půlce Kostelej, nedokázal jej nikdo z kolegů zastoupit. Berky se opřel do míče z dobrých 25 metrů a krásně trefil šibenici, Haldovský byl bez šance - 1:2.

   I druhý poločas jsme začali katastrofou v obraně a Dubí po čtyřech minutách pojistilo vedení. V této chvíli se však stalo zdánlivě nemožné a domácí LoKoťáci se obdivuhodně zvedli. V 51. minutě je pak nakopla krásná rána Adiho, která ještě překonala tu Berkyho z prvního poločasu. Adi se napřáhl z dobrých 30 metrů a míč poslal směr šibenice o břevno do branky.. 2:3. Právě probuzený kanonýr, který dal v sezóně již 17 branek (z toho však 14 již na podzim!) mohl a měl vyrovnat. Domácí byli v těchto chvílích jasně lepší a hosté se jen snažili ukopat vítězství do konce. Zlom přišel v 58. minutě, kdy se po nádherné kombinační akci domácích dostal právě Adi sám před brankáře. Naznačil střelu doprava nahoru, kam také Kraus skočil, jenže Adiho levačka poslala míč jen do kotníku brankáře, který měl v tého chvíli obrovské štěstí. Dvě minuty na to se projevil kanonýr na druhé straně. Sukdolák - byl suverénní a pohřbil naše šance na body. Chvilinku před koncem pak ještě očividně zklamané LoKoťáky dorazil Janík a upravil na konečných 2:5.

   trenér Lukáš Votruba:"Zápasu by asi daleko více slušela remíza, kterou jsme měli na dosah. Měli jsme však několik pasáží zápasu, ve kterých jsme vypnuli, nechtělo se nám běhat a tyto momenty pak kazí dojem ze zápasu. Na druhou stranu jsme i přes tento fakt mohli zápas zvládnout, jenže jsme nakupili až moc osudových chyb a v podstatě minimálně tři góly jsme hostům nabídli sami. I proto dnes odcházíme s prázdnou. Další pochvala trenérů soupeře za pěknou hru tentokráte netěšila tolik."

 

 AFK LoKo Chomutov 2 - 5 1FC Dubí 

               (1:2)

branky: 11. a 51. Adi

Rozhodčí: Krutina (bez karet), diváků: 40

 

-----------------------------

 

   Starší žáci nastoupili k poslednímu domácímu utkání sezóny a na LoKo možná vůbec. Soupeřem nám byl Sokol Košťany, který jsme v průběhu jarní sezóny porazili na UMT Monika 3:0, věřili jsme, že v podobném duchu budeme schopni zvládnout i dnešní duel. Zatímco hosté už nasadili svého "exkapitána" Novotného, který ve zmíněném zápase napadl Lukáše Rusníka (oba dostali ČK, Novotnému snížen trest o 2 zápasy), my jsme nechali Lukáše odpykat trest za oplácení až do konce.

   Úvod zápasu, a vlastně i celé utkání bylo poměrně vyrovnané s mírnou převahou domácích, kteří si připravili o nějakou tu šanci více. Hned v 7. minutě jsme mohli skóre otevřít krásnou ranou, která se však od tyče odrazila podél brankové čáry ven... Domácí byli aktivnější, ale ne a ne se prosadit, něco tomu pořád scházelo. Ve 20. minutě nám to něco předvedli hosté, kteří se na dostřel Haldovského branky dostávali jen sporadicky, ale když to přišlo, byla z toho branky. Pochman marně stíhal zmiňovaného Novotného, který zpětným míčem na penaltu našel Putišku a ten otevřel skóre - 0:1. Ještě do poločasu se nám však, nutno dodat po zásluze, podařilo vyrovnat. Brankář Černý vyrazil ve 28. minutě střelu mířící mimo branku tak dobře, že Matoušek mohl dorážet do odkryté branky a trefil - 1:1. Nutno dodat konečně, Dan se předtím naposledy v mistrovském zápase trefil počátkem dubna v derby.

   I druhý poločas přinesl vyrovnanou partii, ale největší šance měli domácí. Když to hodně zkrátím, v největší možnosti se ocitl kapitán Cerman, jehož ale v pozici sám před brankou Černý vychytal. Obrovskou šanci rozhodnout měl pár minut před koncem Kostelej, jenže dlouho zpracovával míč a následnou gólovou střelu mu v posledních chvíli vykopl obránce na roh. V závěrečném náznaku šance selhal Arlt a tak se šlo do penalt.

   Ty jsem naposledy kopali v podzimním duelu v Teplicích proti Dubí, bilanci jsme měli vyrovnanou 2:2. Vzhledem ke střeleckému trápení ofenzivních hráčů zvolil trenér, krom kapitána Cermana, celou defenzivní část sestavy, vyšlo to! Do vedení nás poslal klasický exekutor Cerman. A pak už začali svůj duel s gólmanem Černým obránci. Na 2:1 proměnil stoper Pochman a když následně soupeře vychytal Haldovský, který dokázal míč vytěsnit na břevno, pravý bek Lebduška si mohl dovolit krásnou střelu směr šibenice. Čtvrtou penaltu se štěstím proměnil levý obránce Folwarczny a rozhodnout mohl v páté sérii defenzivní záložník Kostelej. Jenže Černý mu neumístěnou bombu vytáhl nad břevno, hosté následně srovnali. Rozhodnutí tak přišlo v šesté sérii, kdy proměnil dnešní stoper Falt a Haldovský následně skvěle vyrazil hostující pokus.

   trenér Lukáš Votruba:"Mrzí mě, že jsme ve druhém poločase nedokázali proměnit některou z velkých šancí, protože 3 body by jsme si zasloužili, dva body jsou vzhledem k tabulce málo. Do Brozan pojedeme pro tři body a důstojné rozloučení se zajímavou sezónou. Na jaké to bude stačit umístění se uvidí. Kluci skvěle zvládli zápas psychicky, když opět skvěle se chovajícího Novotného přehlíželi a provokace přecházeli s nadhledem. Penalty jsme zvládli skvěle. Kuba si dvakrát počíhal na soupeře a proměňovali jsme velice slušně. Vítězství je zasloužené, mělo však být za tři body."

 

 AFK LoKo Chomutov 1 - 1 TJ Sokol Košťany 

    (1:1)
penalty: 5:4 (dal: Cerman, Pochman, Lebduška, Folwarczny, Falt; nedal: Kostelej)

branky: 28. Matoušek - 20. Putiška

Rozhodčí: Zavadil, Káš, Vondráček (ŽK: 1:2; ČK: 0:0), diváků: 33

 

-----------------------------

 

   Starší žáci zakončili sezónu duelem v Brozanech, které byli kolo před koncem nadstavby na 6. místě naší skupiny.

   Do zápasu jsme nastoupili jako favorit, což bylo od úvodu znát, jenže naše zakončení v první čtvrthodině zápasu bylo žalostné a hlavně proto se až do 23. minuty hrálo 0:0. Domácí se postupně osmělovali směrem k naší brance a právě ve třiadvacáté minutě naši obránce prohráli několik soubojů v řadě a následnou tutovku proměnil Trégner. Až do poločasu to z naší strany bylo utrpení, v závěru opět střelecké. V největší možnosti střílel těsně před přestávkou Lev z malého vápna těsně mimo.

   Po výrazné bouřce v kabině, která zhodnotila náš první poločas, nastoupilo do druhého poločasu úplně jiné mužstvo, jehož sebevědomí posvětil po pár minutách hry Prošek, který obešel dva protihráče a míč poslal k tyči - 1:1. Hned v další minutě se za vápnem opřel do míče Falt, jehož parabola zapadla do šibenice - 1:2. Za další dvě minuty akci po pravé straně a zpětný míč poslal opět Falt za brankáře domácích - 1:3. V další akci se prosadil na hrot vysunutý Kostelej, jenž se dokázal prosadit i v nové pozici - 1:4. Během chvíle jsme tak konečně rozhodli utkání, tak jak jsme měli a mohli učinit již v prvním poločase. Zápas se pak dohrával v naší režii. Deset minut před koncem jsme kopali pokutový kop, jenže Folwarczny z něj nastřelil jen břevno. Stejná situace se opakovala minutu před koncem, kdy už se David prosadil, dal svou první branku v sezóně a uzavřel tak střelecký účet naší sezóny.

   trenér Lukáš Votruba:"První poločase snad ani nemá cenu komentovat. Druhý poločas byl podle mého gusta. Byli jsme sebevědomí, skvěle jsme kombinovali a dávali branky. Skvělý závěrečný poločas sezóny nám zajistil umístění v první desítce z celkových 24. týmů, což je dobrý výsledek. Klukům děkuji a gratuluji!"

 

a.png SK Sokol Brozany 1 - 5 AFK LoKo Chomutov 

    (1:0)
 

branky: 23. Trégner - 38. Prošek, 41. a 43. Falt, 47. Kostelej, 69. Folwarczny /P/

Rozhodčí: Míč (ŽK: 2:0; ČK: 0:0), diváků: 40