Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jarní bída pokračuje, béčko neboduje, poslední srdcaři bojují na hřišti klidně v 8 lidech

4. 6. 2017

   Benfika vstoupili do jara skvělým zápasem v Březně, které na jeho půdě přehrála a kvalitní výkon dokázal přetavit ve vítězství 4:2. Jenže od té doby nezískala ani bod.

   Ve čtvrtém jarním utkání jsme doma přivítali Mašťov, který se zmítá na konci tabulky. Soupeře jsme v úvodu jasně přehrávali, jenže proměňování šancí bylo bídné. Navíc se ani ne po půlhodině hry zranil kapitán Pazderka, což výrazně ovlivnilo hru naší středové formace. Soupeře jsme pak poslali zdarma do vedení, když jsme mu nesmyslným zákrokem Smrčky nabídli penaltu - 0:1. Rychle jsme však odpověděli Vondráčkem, který ve třetí stoprocentní šanci konečně nezaváhal. Těsně před přestávkou nás pak do vedení poslal na zadní tyči zakončující Štol. Jenže jsme hned z kraje druhého poločasu neuhlídali autové vhazování soupeře a jako školáci mu nabídli vyrovnání. O pár minut později nás však poslal hlavou do vedení opět Soukup, když už si útočníci nevěděli rady, musel uspět obránce. Jenže vedení nám nevydrželo ani dvě minuty a soupeř po laciné ztrátě ve středu pole opět srovnal. O deset minut později nás pak dokonale zaskočil, opět po autovém vhazování a bylo zle. V závěrečné půlhodině jsme se sice tlačili do branky, ale skóre jsme již dorovnat nezvládli a padli tak s Mašťovem 3:4.

   Týden na to přišel souběh s utkáním A týmu a tak se řada béčkařů představila v 1. A třídě, nás se sešlo akorát do počtu. Tomu odpovídal i výkon. O bodovém zisku bylo rozhodnuto prakticky hned v úvodu utkání, když jsme po odraženém míči a přesné dorážce (0:1) a po chybě brankáře Kubíka (0:2) neviděli na konci tunelu žádné světlo. Soupeř přidal po půlhodině třetí branku, my jsme si moc nezahráli. Do druhého poločasu jsme šli v klidu, chtěli jsme si více užít míč, zahrát si a i přes možné chyby si dopřát radost z fotbalu. Nehledě na inkasované branky, které šli víceméně na vrub riskantní rozehrávce, jsme mohli mít daleko lepší pocit z předváděné hry, k vidění byla řada pěkných kombinací, kliček, vyloženou šanci jsme si však připsali jen jednu, tu Čermákovi skvěle zklikvidoval domácí brankář.

   V dalším zápase jsme na domácí půdě přivítali Kadaň, od které jsme na podzim inkasovali "osm fíků", navíc při naší jarní formě jsme neměli před zápasem velké iluze. Soupeř začal kvalitně, my nebojácně a k vidění tak byla velká a hodně zajímavá bitva. Naše obrana, řízená nečekanou stoperskou dvojicí L. Votruba - D. Vondráček dlouho odolávala útočným výpadům nejlepšího celku soutěže, naopak se nám povedlo jít rychle do vedení. Odražený míč napálil hrající trenér Radek Votruba tak skvěle, až se tajil dech. Jeho parabola z dobrých 28 metrů zapadla do šibenice - 1:0, nutno dodat Radkův životní gól. O deset minut později se nám povedl rychlý brejk a lob skončil opět v síti, šok na LoKo a vedení 2:0! To jsme drželi do 23. minuty, kdy jsme po rohovém kopu neuhlídali hlavičkujícího Horvátha, jehož "koníček" skončil, odrážejíc se od břevna, v naší brance - 2:1. Pět minut před koncem prvního poločasu jsme po nedůrazu na středu hřiště inkasovali podruhé a náskok byl v trapu. Těsně před poločasem nás pak od třetího gólu zachránil jen praporek pomezního, který viděl ofsajd. Druhý poločas začal nevídaným kiksem. Domácí se nadále tlačili k brance soupeře a chtěli utkání opět zvrátit na svou stranu. Jenže po našem rohovém kopu udělal nepochopitelnou minelu vracející se Kubík a poslal soupeře do akce 3 na 1, Kadaň vedla 3:2. Na tento gól jsme ještě stačili odpovědět, když Smrčkův trestný kop tečoval do protipohybu brankáře Soukup - 3:3. Jenže dvě minuty na to přišla další hrubice Kubíka a remíza byla opět pryč, Rosa kapituloval po čtvrté. V závěrečném náporu, který tentokrát stál za to, jsme měli dva samostatné nájezdy, jenže brankář Šinágl byl skvělý. Dvě minuty před koncem, to jsme už hráli na jednoho! obránce, jsme soupeře zatlačili a střelu Cica zastavila konstrukce branky. Z brejku pak soupeř definitivně pečetil na konečných 3:5. Odehráli jsme tak proti nejlepšímu týmu soutěže nejlepší jarní zápas!

   V Rašovicích, kde jsme nastoupili proti Klášterecké Jeseni, jsme nastoupili jen o 10 hráčích. Dvacet minut jsme odolávali, pak se zranil i stoper Smrčka a v 8 lidech s brankářem v zádech jsme odolávat nedokázali, rychle inkasovali tři branky a bylo po zápase. Přesto jsme se snažili uhrát zápas se ctí a i v takto malém počtu hráčů útočili, což nakonec přineslo i čestnou branku, po přihrávce Plose se trefil Pazderka. Další gól Plose nebyl uznán pro ofsajd. Nebáli jsme se hrát, ale ... prostě to nešlo. Výsledek 8:1 hovoří za vše.

   I v dalším zápase jsme v Hrušovanech nastoupili v malém počtu hráčů, bylo nás 10. V průběhu prvního poločasu se nám dařilo držet remízu. Když kolem 20. minuty zápasu nastoupil ještě Michal Rusník, hrálo nás alespoň chvíli 11 a hned jsme měli vyloženou šanci, kterou po centru Čermáka spálil vedle hlavičkující Plos. Do druhého poločasu už nenastoupil Čermák a tak nás bylo opět 10. Remízu jsme drželi hodinu hry, pak se prosadil důrazný Kuhn. Přesto jsme se nevzdávali a snažili se útočit, měli jsme řadu šancí, ale gólově jsme vyšli na prázdno. Definitivní hřebík nám zasadilo další odstoupení hráče a opět jsme dohrávali v 8. V 70. minutě jsme inkasovali z kopačky Hakla podruhé. Pak Kubíka na brankové čáře zastoupil Lukáš Votruba, který nohou vychytal tutovku soupeře z malého vápna. Radek Kubík vytáhl další pokus ze šibenice a mohlo přijít snížení, jenže Michal Rusník překopl z malého vápna branku. V poslední desetiminutovce jsme už hrabali dno svých fyzických sil a soupeř nám zasadil ještě dvě rány. Blízko gólu byl na druhé straně Myšák, jehož střele moc nescházelo. Osm statečných odehrálo skvělou bitvu, ve které však neměli šanci.

   Ani v Kovářské jsme se nevyhnuli trápení v sestavování mužstva, alespoň 11 nás nakonec bylo. Utkání jsme nezačali špatně a minimálně v prvním poločase jsme byli domácím vyrovnaným soupeřem. Hned v úvodu vyrazil Plosův pokus s námahou na roh brankář Šulko. Nás na druhé straně podržel po standardní situaci Radek Kubík. Ten měl práce dost, ale nenudil se ani jeho kolega na druhé straně. Přes zajímavé možnosti padla pouze jediná branka, to když se po půlhodině hry trefil do obraženého míče za vápnem Sýs a jeho bomba proletěla za Kubíka. Ve druhém poločase jsme měli několik nadějných pokusů. Střelecky aktivní byl především Plos, jenže trefit se mu vůbec nedařilo trefit branku a střely létaly hodně mimo. Naše dvě největší šance měl Soukup, nejprve se dostal do zakončení hlavou, jenže trefil prostor, kde stál brankář a ten prudkou hlavičku vyrazil nad, jít míč trochu do strany, byl z toho krásný gól. Ještě větší možnost měl o chvíli později. Zcela sám před brankářem však zazmatkoval a místo odkryté branky poslal míč jen do tyče. Soupeř byl na druhé straně prodktivní, v 64. minutě skóroval po chybě Kubíka Fako. V 69. minutě po rohovém kopu a hrubce Soukupa Mader, hned po rozehrávce vlétli domácí do naší obrany jako velká voda a Rubek dostal míč do sítě počtvrté. Posledních dvacet minut se jen dohrávalo. Vyloženou šanci měl ještě Sochor a trestný kop Plose, který konečně trefil branku, skvěle vyrazil Šulko - 4:0.

   LoKo "B" vs. Vokatý = 2:4. Tak by se dalo shrnout předposlední utkání benfiky v sezóně. Přitom do zápasu vstoupilo naše mužstvo dobře a hned ve 4. minutě poslal, do vápna střílený centr, za zády Rosy staršího Čermák. Půhodiny jsme pak drželi vedení. I když drželi je hodně špatně popsáno... pálili jsme jednu šanci za druhou. Poloprázdnou branku překopl kapitán Pazderka, sám na brankáře šel opakovaně Čermák, tutovku měl Tichý, další nepřesné střelecké okénko si otevřel Plos.. nic. A přesně tady pramení naše jarní trápení. Zápase jako přes kopírák, soupeře můžeme dorazit, ale neučiníme tak. Místečtí si také připravili šance, jenže je pálili podobně jako my. Až do 32. minuty, kdy Belák našel centrem Vokatého v náběhu a ten se hlavou nemohl netrefit - 1:1. O tři minuty později jsme pak opět nezachytili náběh stření záložníka Vokatého a ten na zadní tyč prostřelil Rosu mladšího. Ještě do poločasu pak další gól hostí vykopával z brankové čáry stoper L.Votruba. Ve druhém poločase to byla z naší strany herní bída, utrpení. V 60. minutě nám pak zasadil Vokatý další ránu, když přešel přes 4 hráče, jeho první pokus jsme ještě Soukupem na čáře zblokovali, ale z dorážky již Vokatý mířil přesně. V 70. minutě jsme Votrubou zastavili na půlce hřiště hostující brejk tak dobře, že z toho mohl do vápna odcentrovat střídající Wälzer a Soukup nejprve trefil hlavou tyč, dorážku pak s trochou kliky dostal do sítě - 2:3. Naše šance na body opět utnul Vokatý, který dvě minuty na to skvěle trefil volný přímý kop. V závěrečné desetiminutovce jsme měli nějakou tu šanci, ale zakončení je naší bolestí. Když už Plos trefil branku, střelu na bližší tyč mu Rosa vyrazil. Další jarní porážka. V posledním kole doma hostíme radonickou Spartu. 

 

Okresní přebor mužů, sk. západ - Chomutov+Most - 17. kolo

AFK LoKo Chomutov "B" - TJ Sokol Mašťov = 3 : 4 (2:1)

branky: 35. Vondráček, 42. Štol, 51. Soukup - 33. /P/, 47. a 53. Škréta, 63. Novák

 

 

Okresní přebor mužů, sk. západ - Chomutov+Most - 18. kolo

SK Málkov - AFK LoKo Chomutov "B" = 7 : 0 (3:0)

branky: 32., 68., 73. a 89. Kopta, 6. Polák, 8. Farář, 82. Hanuš

 

 

Okresní přebor mužů, sk. západ - Chomutov+Most - 19. kolo

AFK LoKo Chomutov "B" - SKP Kadaň = 3 : 5 (2:2)

branky: 2. R.Votruba, 14. L.Wälzer, 57. Soukup - 23. Horváth, 39. Bartoň, 55. Krämer, 62. Kinský, 89. Křivda

 

 

Okresní přebor mužů, sk. západ - Chomutov+Most - 20. kolo

TJ Tn. Kl. Jeseň - AFK LoKo Chomutov "B" = 8 : 1 (3:0)

branky: 25., 27. a 88. Riška, 23. a 56. Kučera, 70. a 84. Zicho, 81. Margolius - 72. Pazderka

 

 

Okresní přebor mužů, sk. západ - Chomutov+Most - 21. kolo

FK Čechie Hrušovany - AFK LoKo Chomutov "B" = 4 : 0 (0:0)

branky: 58. Kuhn, 69., 82. a 87. Hakl

 

 

Okresní přebor mužů, sk. západ - Chomutov+Most - 23. kolo

TJ Jiskra Kovářská - AFK LoKo Chomutov "B" = 4 : 0 (1:0)

branky: 29. Sýs, 64. Fako, 69. Mader, 70. Rubek

 

 

Okresní přebor mužů, sk. západ - Chomutov+Most - 24. kolo

AFK LoKo Chomutov "B" - TJ Sokol Místo = 2 : 4 (1:2)

branky: 4. Čermák, 70. Soukup - 32., 35., 60. a 72. Vokatý