Jdi na obsah Jdi na menu
 


Béčka zakončilo bídné jaro domácí výhrou nad Spartou

18. 6. 2017

   Béčko LoKotky vstoupilo do jarní části sezóny výhrou 4:2 v Březně, jenže od té doby na další jarní body čekalo téměř tři měsíce! Na jaře se nám především nepodařilo scházet se v takovém složení, jako na podzim, což bylo v konečném důsledku znát nejen na výsledcích, ale také faktu, že jsme řadu zápasů odehráli i v menším počtu hráčů. Chuť jsme si spravili alespoň v posledním kole přeboru proti beznadějně poslední Spartě.

   Ta dnes nenastoupila ve svých rudých dresech, ale zvolila zajímavou venkovní sadu zelených dresů. V modrém hrající LoKoťáci se od úvodu tlačili před branku soupeře, ovšem směrem vzad se jim příliš nechtělo. Navíc kupili individuální chyby, hned v úvodu namazal radonickým do brejku hrající trenér Radek Votruba, jehož hrubku dokázal napravit skvělým zákrokem Rosa. Radek se pak mohl prosadit na druhé straně. Po skvělé souhře s Plosem dostal zpětný míč cca 10 metrů od branky, jeho přízemní střelu však hosté zablokovali. V 11. minutě jsme se dočkali a branka to byla krásná. Akci po pravé straně dokončil, dnes "Robbenovsky" přes nohu hrající Štol, jehož polocentr z voleje krásně usměrnil do sítě Ondra Plos - 1:0. Je až překvapující, že šlo o jeho první a jedinou branku v sezóně. Hosté se snažili kousat z rychlých brejků a vzhledem k tomu, že se záložní řada přeci jen nevracela tak ochotně, jak by bylo třeba, měl stoper Lukáš Votruba plná ústa práce. Ve 22. minutě mělo přijít uklidnění. Ve vápně skvěle spolupracovali Radek Votruba a Denis Vondráček, druhý jmenovaný píchnul míč podél brankáře hostí - 2:0. Jenže ve 29. minutě udělal chybu v rozehrávce stoper L.Votruba a soupeř bleskurychle trestal střelou Kardose, Rosa zasáhnout nestihl - 2:1. Dvoubrankové vedení nám mohl vrátit kapitán Pazderka, jehož střelu z hranice vápna vytěsnil gólman Spáčil na břevno. Chvíli na to nám však náskok vrátila akce, po níž centroval do vápna Vondráček a mladík Poláček skóroval do prázdné branky. Čtyřicátá minuta pak přinesla vykoupení pro Lukáše Votrubu, který napravil svou chybu před inkasovanou brankou a po odvráceném rohu a zpětném míči Kubíka se nejlépe zorientoval v pokutovém území kde umě usměrnil míč do sítě - 4:1. Navíc hned o dvě minuty později dlouhým pasem téměř přes polovinu hřiště vyslal do sóla Kubíka, který si až nečekaně snadno poradil v zakončení - 5:1, též pro Radka první gól v sezóně. A nezůstalo jen u toho, hosté ihned po rozehře chybovali v kombinaci, Kubík jim uzmul míč a nádhernou ranou do šibenice navýšil na 6:1. Mezi oběma brankami nebyla snad ani minuta. Paradoxní na tom je, že Radek stihl za celou sezónu v béčku dvě branky během minuty, ve zbytku soutěže bohužel nic :). Pár vteřin před koncem první půle Radonice ještě snížily. Po dlouhém autu Sparty, který notně připomínal islandskou taktiku, neuhlídal Soukup Nováka a ten snížil - v poločase 6:2.

   Druhá půle už zdaleka nepřinesla toliko vzruchu. My hráli spíše hurá fotbal, soupeř zase nebyl schopen kvalitně řešit své útočné výpady. Přesto se prosadil, když v 61. minutě po centru z boku snížil na malém vápně nehlídaný Kardos na 6:3. To však bylo z hostující strany vše. Nám se dlouho nedařilo přidat alespoň jeden gól i ve druhém poločase. Přitom náznaků šancí jsme měli dostatek. Jenže někteří z borců začali hrát spíš na to, aby si "taky dali branku", zbytečně dlouho jsme tahali míč místo přesné a za tohoto stavu klidné kombinace. Až v 78. minutě se z pozice, v té době již defenzivního záložníka, dostal až do vápna L.Votruba, skvělý centr Michala Rusníka stehnem zpracoval a pak míč mazácky poslal placírkou na zadní tyč - 7:3 (třetí branka v sezóně).

   Alespoň v závěru okresního přeboru jsme si tak spravili chuť a díky tříbodovému vítězství jsme se posunuli na pěkné 7. místo, za které však vděčíme především podzimní části. Jarních 6 bodů jsme na podzim měli hned v prvních dvou kolech. Tak v příští sezóně ještě lépe, chlapci!

 

 AFK LoKo Chomutov "B" 7 - 3 TJ Sparta Radonice a.png

                                                            (6:2)

branky LoKo: 40. a 78. L.Votruba, 43. a 44. R.Kubík, 11. Plos, 22. Vondráček, 30. Poláček - 29. a 61. Kardos, 45. Novák

Rozhodčí: M. Dušek - Svoboda, Chroust (bez karet); diváků: 50

sestava:

1. Rosa - 7. Vondráček, 11. L. Votruba, 5. Soukup - 14. Štol, 8. Myšák10. Pazderka (C), 9. Plos (60. 13. M.Rusník), 6. R. Votruba (82. 2. Franta) - 3. R.Kubík, 4. Poláček

hrající trenér: Radek Votruba