Jdi na obsah Jdi na menu
 


"Domácí" derby jsme nezvládli, těžký duel v Bílině za 3 body

15. 4. 2017

   Starší žáci nastoupili podruhé v sezóně k derby na hřišti u Polikliniky.

   Domácí, posíleni o hráče Teplic, ovládli první poločas jednoznačným poměrem 6:2, výsledku odpovídal i průběh prvního poločasu.

   Naopak velká část druhého poločasu byla v režii hráčů LoKo a přicházela odměna. Po Kostelejem neproměněné penaltě, přesně dorážel Pochman. Za dalších deset minut snížil na rozdíl dvou branek Matoušek. Domácí byli ve druhém poločase hodně nervózní, za což mohlo najednou zcela jiné nasazení našich borců. Až třináct minut před koncem uťal naše naděje teplický Janda, který prchl našim obráncům a definitivně zajistil Junioru 3 body. LoKo se v tabulce propadlo na 7. místo.

   trenér Lukáš Votruba:"Gratuluji hostům, tedy domácím, k jejich vítězství. V prvním poločase jsme nebyli konkurenceschopným soupeřem. Ve 20. minutě jsme prohrávali 0:4. Jsem moc rád, že jsme alespoň ve druhém poločase byli schopni zabojovat a zápas domácím znepříjemnit.

   Velká škoda je, že jsme nemohli hrát na domácí půdě. Kluci byli připraveni o možnost užít si derby na vlastním hřišti. Kdyby mi někdo před sezónou řekl, že budeme hrát 2* derby venku a získáme 3 body při skóre 6:9, řekl bych si, že to není špatné..."

 

junior.png Junior Chomutov 8 - 4 AFK LoKo Chomutov 

                                                 (6:2)

branky: 22. Arlt, 30. Kostelej, 41. Pochman, 53. Matoušek

Rozhodčí: M. Dušek - Prokeš, Štol (ŽK: 2:0, ČK: 0:0), diváků: 40

 

----------------------------

 

   Tři kola před koncem základní části jsme zavítali na půdu osmé Bíliny. Před naším tabulkovým sousedem jsme hájili čtyřbodový náskok bez brankářské jedničky Haldovského (nemoc) či v Německu pobývajícího nejlepšího střelce týmu Adiho. V podzimním duelu jsme, především díky skvělému prvnímu poločasu, smázli doma soupeře 5:1 (v poločase 4:0), nicméně od úvodu zápasu bylo patrné, že nás dnes čeká velice těžký oříšek.

   Domácí se do nás v prvním poločase zakousli a především v úvodní čtvrthodince byli lepším týmem. Skóre jsme však, při útoku do otevřené domácí obrany, otevřeli po brejku my. Slabá střela zapadla přesně k tyči - 0:1. Šance domácích po naší vstřelen brance přeci jen nebyly tak četné. Pokud z předchozího textu vyplývá, že by LoKoťáci hráli špatně, pak je to pravda jen z poloviny. Naše hra směrem do defenzivy nebyla dobrá, paradoxně jsme však v prvním poločase neinkasovali. Směrem vpřed jsme však nebezpeční byli a ve 27. minutě jsme, díky nečekaně skvělé produktivitě, přidali branku číslo dvě. Naši útočníci, v průběhu celého prvního poločasu, hrozili soupeři rychlým úprkem. Jeden takový, konečně zakončený, vyrazil brankář Pacanda jen před dobíhajícího Kosteleje, který už z dorážky mířil přesně - 0:2.

   Druhý poločas jsme začali výrazně lépe než poločas první. Dobře a pozorně jsme bránili, k vidění byla řada pěkných kombinací, různých přechodů do útoku, mnoho krásných kliček, prostě vše, na čem v posledních týdnech pracujeme. Ve druhém poločase byla hra vyrovnaná, spíše jsme měli lehce navrch my. Klid do našich řad chtěl svým sólem vnést konečně hrající kapitán Cerman, který vynechal předchozí dva duely. Faul na jeho osobu v pokutovém území však sudí Doležal "přehlédl". Mrzet nás to však nemuselo, v 53. minutě totiž Folwarcznyho chytré autové vhazování přetavil pěkným lobem v další gól Jirka Kostelej, který se tak prosadil potřetí ve dvou zápasech - 0:3. Pohodlné vedení jsme mohli i navýšit, jenže další faul na Cermana ve vápně sudí Doležal sice odpískal, ale vytáhl jej mimo šestnáctku. Následný trestný kop Proška mířil nad. Až v 66. minutě se čestné branky dočkali i domácí. To se v pokutovém území dostal k míči Ondo a krásnou technickou střelou do šibenice snížil - 1:3. Inkasovaná branka nahlodala naše sebevědomí a nastal totální kolaps naší do té doby dobře fungující defenzivy. Dvě minuty před koncem domácí ve skrumáži před brankou dotlačili míč do sítě podruhé - 2:3. V hektickém závěru jsme už vedení ukopali a vyválčili tak cenné tři body.

   trenér Lukáš Votruba:"Dnes jsme rozhodně nebyli spokojeni s nástupem do utkání. Odehráli jsme ho ležérně, nezodpovědně a říkali jsme si o malér. Jenže jsme měli trochu štěstí, jindy nás podržel brankář nebo na poslední chvíli sklapla naše obrana. Hra směrem v před byla dobrá, ve druhém poločase mnohdy výborná. Kluci se nebáli, hráli sebevědomě a tak jsme se dostali až k vedení 3:0. Závěr zápasu byl totální kolaps, který by nás příště mohl stát body, z toho se musíme poučit"

 

 FK Bílina 2 - 3 AFK LoKo Chomutov 

                                              (0:2)

branky: 66. Ondo, 68. Klíma - 18. Arlt, 27. a 53. Kostelej

Rozhodčí: Doležal - Nachtmann, Karásková (ŽK: 0:1 (15. Prošek), ČK: 0:0), diváků: 60