Jdi na obsah Jdi na menu
 


U15: jaro

11. 6. 2016

Starší žáci po přestávce senzačně otočili ztracené utkání a slaví první výhru v sezóně

  trenér Lukáš Votruba:"Dnes jsme hráli utkání dvou rozdílných poločasů. Ne, že bychom na zápas nebyli připraveni, nicméně nás rozhodily dvě hrubé chyby. O poločasové přestávce musela přijít bouřka, protože možnosti týmu jsou zcela jinde. To se potvrdilo ve druhém poločase, který jsme vyhráli drtivě 4:0. Škoda hrubek v úvodu zápasu, ale obrátit za dvacet minut skóre z 0:3 na 4:3 zaslouží uznání. Musím říct, že to stálo za to :)! Za druhý poločas patří všem hráčům velký dík. Nejen v ofenzivě, ale i to, jak tým fungoval směrem vzad, bylo skvělé."

FK Tatran Kadaň 3 - 4 AFK LoKo Chomutov

branky: 36. Adi, 38. (P) a 48. Pochman, 53. Cerman

sestava: 1. Poláček (36. 22. Charvát) - 2. T.Wälzer (36. 16. Folwarczny/45. 12. Prošek/60. 4. Arlt), 11. Rusník, 7. Pochman (C)5. Kostelej - 14. Paluska, 6. Navrátil, 13. Falt, 8. Vrána - 10. Rektor (36. 15. Cerman/53. 10. Rektor), 9. Adi

 

Žáci s Mostem opět bez bodu 

trenér Lukáš Votruba: "Co dodat, tolik změn v sestavě, lépe řečeno absence klíčových hráčů...bohužel to bylo až moc znát. V holé kráse se pak ukazuje rozdíl, mezi naším kádrem bez "opor" a zbytkem soutěže. Nemůžeme si dovolit nebýt kompletní, alespoň ne letos, kdy nastupujeme proti hráčům ročníku 2001. To není výmluva, to je holé konstatování. Tým můžu pochválit za první poločas. Pochvala je ale relativní, protože i v prvním poločase jsme udělali řadu nesmyslů a chyb. Nicméně jsme bojovali, mrzí mě zbytečně inkasované branky a k penaltě snad ani nemá cenu nic říkat :). Druhý poločas jsme odevzdali, to mi hodně vadí."

AFK LoKo Chomutov 0 - 9 Mostecký FK

branka: -

sestava: Poláček - T.Wälzer (45. Lev/60. Pochman) , Pochman (53. Lebduška), Kostelej, Rusník - Prošek (50. Gillar), Adamiczký (C), Falt, Vrána - Rektor (20. Gillar/36. Folwarczny/ 45. Rektor) - Adi

 

Zpackaný první poločas, druhá půle 0:0

trenér Lukáš Votruba: "Dneska musím kluky pochválit. Především druhý poločas byl z našeho pohledu zajímavý. V prvním poločase jsme byli opět zbytečně pasivní, nefungovala nám obrana, ani přechodová fáze, když už jsme měli příležitosti ke skórování, nebyli jsme dostatečně sebevědomí. To se ve druhém poločase změnilo. Myslím, že v momentě, kdy si na hřišti začneme věřit, nebudeme se schovávat a bude plnit pokyny z kabiny, se to projeví na hřišti. Kluci si to opakovaně potvrdili, bohužel zatím nejsme schopni výkony jako ve druhém poločase podávat konstantně, ale bude lépe :)."

FK Litvínov "B" 5 - 0 AFK LoKo Chomutov

branka: -

sestava: Kirvej (36. Poláček) - T.Wälzer (23. Folwarczny), Kostelej, Adamiczký, Rusník - Rektor (23. Lev/55. T.Wälzer), Pochman, Arlt, Vrána - Adi, Gillar (53. Rektor)

 

U15 statečně bojovala

trenér Lukáš Votruba: "Zápas nehodnotím špatně, ale... Snažili jsme se o kombinaci, snažili jsme se hrát nahoru, dopředu, šancí bylo dost, dokonce přišli i dva vstřelené góly, to je všechno fajn. Dokud však nebudeme lépe bránit, bez hrubých chyb, s doplňováním se, se zajišťováním se, budeme nadále dostávat v zápasech vysoký počet branek. Před poslední třetinou zápasů je před námi výzva. V první třetině bez bodu, ve druhé body tři... co bude následovat?? :)"

AFK LoKo Chomutov 2 - 7 FK Bílina

branky: 22. Adi, 52. Gillar /P/

sestava: Kirvej - Folwarczny, Kostelej, Adamiczký, Rusník - Lev, Navrátil, Rektor, Vrána - Adi, Gillar .... hokejově střídali: T.Wälzer a Houdek

 

U15 podruhé vstřelila dvě branky, k domácímu vítězství byla možná nejblíže v sezóně 

trenér Lukáš Votruba: "Odehráli jsme jedno z nejlepších utkání. Snažili jsme se hrát aktivně, připravili jsme si šance. Soupeř byl lepší, ovšem nikterak výrazně, v určitých pasážích zápasu jsme naopak častěji hráli na soupeřově polovině my. Bohužel nadále pykáme za individální chyby jednotlivců. Ale, o tom to je. Až se posuneme do fáze, že všichni budou hrát na maximální obrátky, každý bude dělat maximum a bude hrát zodpovědně, pokud možno bez chyb, opět nás to posune. Za dnešní duel se určitě nemusíme stydět."

AFK LoKo Chomutov 2 - 5 FK Slavoj Žatec

branky: 29. Adi, 59. Falt

sestava: Kirvej - Folwarczny, Kostelej, Pochman, Rusník - Falt, Arlt - Adamiczký, Rektor, Vrána - Adi
hokejově střídali: Gillar a Lev

 

Nadějný začátek, krutá realita

trenér Lukáš Votruba:"Velice zajímavý duel jsme odehráli především v prvním poločase. Bohužel aktivitou a vysokým nasazením hýřil jen střed pole a to je málo. Kdyby takto lítali po hřišti všichni naši borci, o poločase bylo skóre jiné. Louny berou zaslouženě tři body, byly lepším týmem."

FK SEKO Louny 6 - 0 AFK LoKo Chomutov

branka: -

 

U15 s Litvínovem bez šance

   Jasné vítězství suveréna soutěže (neztratil ani bod, nastřílel přes 200 branek) který si s téměř o dva roky staršími hráči poradil bez problémů. Od většího přídělu nás ochránil místy skvělý výkon brankáře.

AFK LoKo Chomutov 0 - 15 FK Litvínov "A"

branka: -

sestava: Matoušek - Folwarczny, Kostelej, Pochman, Rusník - Cerman - Gillar, Lebduška, Rektor, Lev - Falt, hokejově střídal: Dědek

 

Zajímavou první půlku devalvoval závěr zápasu

   Starší žáci odehráli podivný zápas, duel několika pasáží. Zatímco v prvním poločase se dlouho drželi na slušném výsledku, druhá část druhého poločasu se změnila v exhibici.

   Hned v úvodu jsme mohli jít do vedení, jenže míč po centru Kosteleje domácí obránce srazil jen na břevno. Naopak, domácí šli v 10. minutě po pěkném průniku středem do vedení. Ještě hůř bylo ve 14. minutě, kdy si lehkou střelu z dobrých 30 metrů hodil do brány gólman Poláček. Snížit mohl do poločasu Gillar, kterému domácí nabídli zdarma míč, ale trefit odkrytou branku ze čtyřiadvaceti metrů bylo problémem, mimo. Škoda, že gólově nenavázal na duel s dospěláky.

   Domácí sice z kraje druhého poločasu rychle odskočili do tříbrankového vedení, ovšem pak přišli naše další šance. Nejprve šel dvakrát sám na branku na hrot vysunutý Poláček, ovšem brankáře domácích nepřekonal. To se nepovedlo ani Gillarovi, jehož ránu směrem na šibenice opět vyrazil skvěle chytající brankář domácích. Ještě 20 minut před koncem bylo skóre přijatelné, 0:3... i když vzhledem k počtu našich šancí to byla spíše škoda. Pak se ovšem utkání stalo zbytečně exhibičním. V pětiminutovém nastavení?! pak domácí ještě dvakrát skórovali a konečný výsledek 9:0 je hodně krutý.

SK Ervěnice Jirkov 9 - 0 AFK LoKo Chomutov

branka: -

 

Zajímavou čtvrthodinku, kdy jsme měli kopat penaltu zničil odevzdaný výkon ve zbytku utkání

   Starší žáci se sešli k dalšímu derby s Chomutovem jen v 11 hráčích. Řada hráčů  se na poslední chvíli omluvila, zda za neúčastí stál zdravotní stav nebo čtvrtfinálový duel českých hokejistů s USA, je otázkou...

   Na hřišti se tak potkal celek složený většinově z hráčů ročníku 2001 prot celku, složenému většinově z hráčů ročníku 2002 a 2003. Na hřišti byl rozdíl patrný. Změnu rozpoložení mohla a hlavně měla přinést hned první minuta. To se dostal za obranu Poláček, píchl si míč kolem brankáře soupeře, který jej ve vyložené gólové šanci složil. Píšťalka sudího zůstala němá, nevylučovalo se. První 15. minutě jsme odolávali tlaku soupeře, a to především díky skvělému napadání a doplňování se. Bohužel pak přišla střela ze 20 metrů, kterou Kirvej propustil. Naše aktivita opadla a soupeř definitivně převzal otěže zápasu. Mezi 22. a 23. minutou pak přišel zkrat, během necelých dvou minut tři inkasované branky, do poločasu bylo skóre 0:7.

   Druhou půli pak většina hráčů na hřišti odevzdala, což od řady z nich není hodno dresu a je na zváženou....

   Výsledek 0:15 hovoří za vše.

AFK LoKo Chomutov 0 - 15 Junior Chomutov

branka: -

sestava: Kirvej - Folwarczny, Kostelej, Rusník (C), Zrebňák - Lev, Rektor, Adi, Lebduška - Houdek, Poláček

 

LoKotka potrápila Kadaň, ale na body to tentokráte nestačilo

 Starší žáci nenavázali na výkon z Kadaně a i přes snahu a řadu šancí neměli proti Kadani šanci.

   Někteří hráči by si za nasazení a výkon rozhodně zasloužili lepší výsledek, ovšem na hřišti stále máme v každém zápase 3,4 hráče, kteří se bojí, schovávají, nechtějí hrát nebo jsou líní běhat. Navíc jsme Kadani dnes pomohli do sedla sami. První šanci zápasu jsme přitom měli my. Pěkná akce po pravé straně naše celku, míč se dostal na vápno odkup pěkně pod břevno pálil Poláček, jehož střelu, bohužel, na poslední chvíli zablokoval hostující obránce. V 6. minutě se řítil sám na Kirveje Pongo, ovšem Milan jej skvěle vychytal. O to větší tragédie přišla o minutu později, kdy střelu z úhlu z dobrých 20 metrů propustil za svá záda. Hned po rozehře pak chyboval stoper Rusník, chybu hasil faulem v pokutovém území, penalta - 0:2. Přes řadu možností na zakončení jsme často ještě volili další přihrávky na spoluhráče a vyháněli se ze střeleckých úhlů. Po jedné takové akci a příhře Gillara pálil nepřesně Poláček. Ještě do poločasu pak Kadaň navýšili skóre na 0:3.

   Ve druhém poločase jsme měli ještě více brankových příležitosti, jenže produktivita našich útočníků je k smíchu, nebo spíše k pláči. Možnost z trestného kopu měl i Rusník, rána to byla pěkná, jen jí scházelo umístění. Gólmana hostí zaštípala v rukavicích, ovšem jen na prostředku branky. Snížení jsme se dočkali až za stavu 0:5, kdy Kostelej skvěle uvolnil Adiho, který v zakončení uspěl. O minutu později však přišla šestá branka soupeře, která určila konečné skóre na 1:6.

AFK LoKo Chomutov 1 - 6 FK Tatran Kadaň

branka: 59. Adi

sestava: Kirvej - Folwarczny (Wälzer), Kostelej, Rusník, Lebduška (Cerman) - Rektor (Gillar), Adamiczký, Zrebňák, Lev (Dědek) - Adi, Poláček

 

U15 předvedla srdnatý boj

   Starší žáci odehráli zajímavý duel v Souši proti Mosteckému FK.

   Stejně jako na naší straně scházela řada hráčů i domácím, a tak jsme cítili šanci na zajímavý výsledek. Kluci první poločas velice obstojně bránili a a kdyby přidali i trochu více umu a aktivity směrem vpřed, mohl se zrodit senzační výsledek. Domácí měli přes trvalý nápor jen minimum vyložených šancí. Pokud se dostali k naší brance, obránci si většinou poradili, nebo si lehčí zákrok připsal brankář Kirvej. Bohužel jsme však remízu do poločasu neudrželi. Dvě minutky před přestávkou jsme poněkolikáté lajdácky ztratili míč při přechodu do útoku, nezvládli návrat a soupeř nakonec v pohodě do odkryté branky otevřel skóre. Domácí si očividně zhluboka oddechli, na nás bylo patrné zklamání.

   I druhý poločas jsme začali ve stejném duchu. Kluci oproti předchozím duelům velice dobře přistupovali k hráčům, pochvalu pak zaslouží především defenzivní řada, skvělou práci odvedla ale například i aktivně hrající Fryčová. Most po deseti minutách druhého poločasu navýšil skóre na 2:0, což však stále nevypadalo nikterak hrozivě. Bohužel jsme nezvládli závěrečných 10 minut, kdy jsme nejprve zcela rezignovali na bránění a soupeř zvýšil na 3:0. Pak nám zcela vyhořel do té doby fungující střed obrany, 4:0. Definitivní hřebíček pak přidal tři minuty před koncem nepochopitelný kiks brankáře Kirveje a gól na 5:0.

Mostecký FK 5 - 0 AFK LoKo Chomutov

branka: -

sestava: Kirvej - Gillar, Pochman, Rusník, Cerman - Kostelej - Fryčová, Rektor, Adamiczký, Folwarczny (Lebduška) - Lev (Schlögl)

 

LoKotka nezvládla druhý poločas a promarnila dvoubrankové vedení

trenér Lukáš Votruba:"Nerad se vymlouvám na rozhodčí a po zápase jsem kluky výrazně zpražil. Prohospodařili jsme dvoubrankový náskok během pár minut jen vlastní nedůsledností a lajdáctvím. Před první brankou stačilo míč jednoduše odehrát hlavou a bylo po šanci, druhý gól jde bohužel jasně na brankářovu hlavu. Nebýt toho, nemuseli jsme v závěru velice zajímavě rozehraný duel ztratit a řešit element rozhodčího. Na druhou stranu jsme deset minut před koncem měli kopat jasnou desítku. To, že mi po zápase všichni kolem říkali, že byla jasné je k ničemu. Nejde o mě, ale o kluky. Ti byli bohužel tímto oloupeni o penaltu a možné tři body, které bychom v závěru určitě ukopali. Rozhodčího Javorka znám osobně léta, bohužel... nevím, asi nechtěl "ublížit" soupeři, tak ublížil nám... Mrzí mě to pro kluky, protože vítězství se letos v této kategorii rovnalo spíše zázraku a dnes by si kluci trochu štěstí zasloužili."

AFK LoKo Chomutov 2 - 4 FK  Litvínov "B"

branky: 14. Poláček, 20. Matoušek

sestava: Kirvej - Gillar, Kostelej, Rusník, Cerman - Adamiczký, Folwarczny, Zrebňák, Lev, Dědek (Poláček) - Matoušek

 

Žáci v posledním kole nestačili na Bílinu

   Starší žáci ve  výrazně kombinované sestavě nastoupili v Bílině proti domácímu celku, který se ukázal daleko nad naše schopnosti a síly. Přes zjevnou snahu v úvodu zápasu soupeře potrápit, jsme nepředvedli dobrý výkon a po zásluze dostali naloženo. Polehčující okolností snad může být jen fakt, že hned 8 hráčů soupeře v Bílině tímto zápasem končilo svou pouť v U15, sedm z nich se v létě přesouvá do dorostu, jedna slečna natrvalo přestupuje do Slavie Praha. I tak bych však od svého týmu očekával větší zápal a bojovnost, kterou předvedlo jen pramálo z nich.

FK Bílina 11 - 0 AFK LoKo Chomutov

branka: -