Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přípravné zápasy U19

1. 8. 2015

   Stejně jako starší žáci odehrál i dorost před odjezdem na LFS jedno přípravné utkání. K němu se již tradičně vydal do Rakovníku, kde s domácím Tatranem, účastníkem středočeského krajského přeboru, odehrál velmi pěkné utkání.

   Především první poločas nabídl pohledný a přímočarý fotbal z obou stran. Oba týmy se snažili o kombinační hru, té napomáhal i velice dobře připravený trávník tréninkového hřiště. Hned ve třetí minutě měli první šanci LoKoťáci, areál Tatran RAKO Rakovníkkdyž  po pěkné kombinaci spoluhráčů zakončoval křižnou střelou těsně mimo Štol. Domácí odpověděli o čtyři minuty déle, když to zkusili ze střední vzdálenosti těsně nad, Rosa v pohodě kontroloval. LoKotka se snažila akce zakládat kombinačně už od obrany, a tak se několikrát během prvního poločasu nevyvarovala ani chybě v blízkosti svého pokutového území, vv 9. minutě první takovou chybu domácí nevyužili, ani nezakončili. Po čtvrthodině hry přibrousil soupeře novic v dresu LoKo Blaško a viděl první žlutou kartu, domácí oplatili stejnou mincí o necelou minutku déle a žlutilo se podruhé, jinak se v prvním poločase hrálo tvrdě, ale velice čiště. Domácí byli velice silní ve standardních situacích, v 18. minutě poprvé zasahoval Rosa po rohovém kopu a následné hlavičce. Během chvíle následovala stejná situace, to už se Rosa zapotil a hlavičku k tyči vyrážel na další roh. Naši se opět osmělili až ve 26. minutě utkání, kdy začali lehce přebírat otěže první půle, zakončoval opět Štol, opět nepřesně. RAKO - LoKoV obraně jsme vyjma standardek soupeři moc nedovolili a tak jsme se mohli v klidu soustředit na útok. Ve 29. minutě našel aktivní Wälzer za obranou Lhotského, který však míč na prsa zpracoval až k brankáři Tůmovi. Ve 34. minutě došlo na polovině hrací plochy k faulu na Vondráčka, rozehry se chopil Smrčka, krásným signálem nalezl předtím faulovaného a ten potvrdil roli střelce, Tůma si na míč sáhl, ale vyrazit jej mimo branku už nedokázal, LoKotka vedla v celku zaslouženě - 0:1. Domácí mohli do poločasu srovnat opět po chybě LoKotky, kterou nechtíc vyrobil Myšák, přišla okamžitá kolmice na střed a samostatný únik na Rosu, naštěstí tyč! V poločase 0:1.

   Do druhého poločasu trenér Radek Votruba prostřídal a na sehranosti a kvalitě hry to bylo znát, domácí se na chvíli dostali do tlaku, který však větší nebezpečí neznamenal. Tatran měl ve druhém poločase vyšší procento držení míče, ovšem nebezpečí se zprvu rodilo pouze před brankou domácích. Bohužel Rakovníkse po přestávce začalo projevovat trochu více venkovní prostředí, první ukázkou byla 54. minuta, kdy se Vondráček vyřítil na dlouhý míč, proběhl mezi beky a mohl jít sám na branku, naprosto nesmyslně jej zastavil praporek pomezního. V 56. minutě přišla velká šance střídajícího Bláhy, kterému však hrubě nevyšlo zakončení. O minutu později měli domácí opět smůlu, nádhernou střelu z 25 metrů nasměroval domácí záložník krásně, ale pouze do břevna! V následném tlaku odpískal rozhodčí v 60. minutě hodně přísnou penaltu - tu však Rosa parádně lapil! V 62. minutě dostal žlutou kartu Šams, za nefaul, a to už bouchli saze i v do té doby klidném trenérovi LoKo. Ještě v 64. minutě vygradovali domácí svůj tlak samostatným únikem, skvělý Rosa jej však zneškodnil. Pak už opět hráli spíše hosté. Rozhodnout mohl dvakrát Lhotský. Nejprve jej v 74. minutě vyslal do šance další střídající Gruncl, Lhotský se hbitě uvolnil, jeho ránu k tyči skvěle vyrazil Tůma. V 78. minutě pak Wälzer prostrčil míč opět Lhotskému, který udělal kličku brankáři, ovšem místo odkryté klece trefil obránce, totéž se povedlo dorážejícímu Šamsovi. A tak místo dvoubrankového vedení přišel trest. Čtyři minuty před koncem ztrestali nedorozumění v prostřídané obrané řadě LoKo domácí a vyrovnali na konečných 1:1.

trenér LoKo U19 Radek Votruba: "Do zápasu jsme vstoupili velice dobře a v první půli jsme byli mírně lepším týmem. Ve druhé půli už jsme zkoušeli různé varianty na postech, kde hráči obvykle nenastupují, což se projevilo především z počátku poločasu. Vyrovnávací branka domácích pro nás může být do sezóny jen dobrým ponaučením. Vyzkoušeli jsme si hrát pod tlakem rozhodčích, stáli proti pokutovému kopu i dobrým standardním situacím soupeře z vyšší soutěže, který navíc za sebou měl už přátelák s lounským FK a turnaj v Milíně. My jsme oproti tomu stáli vůbec poprvé na velkém hřišti. Je to vcelku pozitivní začátek, kterému ale nepřikládám větší váhu. Jak na tom jsme se ukáže až 22.8., kdy rozehráváme soutěž."

 

 Tatran RAKO Rakovník 1 - 1 AFK LoKo Chomutov

(0:1)

branky: 86. soupeř - 34. Vondráček

hráno v Rakovníku: 45/45 + 3; ŽK: 1:2 (Blaško, Šams); diváků: 25

sestava 1.pol.:

Rosa - Blaško, Smrčka, Šimonek, Slezák - L.Wälzer, Myšák, Vondráček, Štol - Lhotský, Šams

sestava 2.pol.:

Rosa - Blaško, Smrčka, Šimonek (68. Štol), Štol (58. Slezák) - Bláha (80. Myšák), Vondráček, Lhotský (57. Gruncl), L.Wälzer - Sochor (70. Lhotský), Joe (55. Šams)

trenér: Radek Votruba

--------------------

Dorostenci v rámci LFS přehráli druholigové ženy Baumitu Jablonec, když o vítězství rozhodli hned v úvodu utkání. Trenéři poté stáhli hru až na 6 hráčů v poli, utkání se vyrovnalo a naše hra musela být výrazně rychlejší. I proto skóre dále nepřiskakovalo tak rychle.

 

 FK Baumit Jablonec Ž 3 - 6 AFK LoKo Chomutov

(1:4)

branky: ? soupeř - 2. Sochor, 4. Štol, 5. a 22. Vondráček, 51. Šams, 69. Zikán

hráno na UMT v Jablonci nad Nisou; diváků: 10

sestava:

Volf - Schönherr, Šimonek, L.Wälzer - Buvalič - Myšák, Vondráček, Zikán, Štol - Šams, Sochor

trenér: Radek Votruba

 

--------------------

V posledním přípravném utkání před startem A třídu prohráli dorostenci v Jizerských horách s Tanvaldskem 4:0. Kvalitní účastník Libereckého krajského přeboru byl velice dobrou přípravou na soutěž, která v příštím týdnu startuje. Naši dorostenci si přes nelichotivé skóre připravili řadu šancí, ale branku se jim vstřelit nepodařilo. Na umělé trávě v Desné prohráli vysoko 4:0.