Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přípravné zápasy U15 a U13 (léto)

31. 7. 2015

Starší žáci v první přípravě zdolali po penaltách ligové Kladno

   Nově se rodící starší žáci nastoupili k prvnímu přípravnému zápasu a hned je čekal těžký test, v Dobrovízi se postavili ligovému Kladnu.

   Kladenští se stejně jako my posouvají z kategorie mladších žáků na velké hřiště, přesto na nich od úvodu byla znát velká kvalita a v první ze tří třetin, na které se přípravné utkání hrálo, nás domácí značně potrápili a měli výrazně více ze hry. Směrem vpřed jsme byli bezzubí a spíše jsme řešili kdo má co hrát a kde se pohybovat. Výsledek 0:0 po první části byl tak pro nás výrazně příznivý.

   To druhá část již byla o něčem jiném, kluci začali po domluvě napadat, aktivní byli i na míči a ligového soupeře často tlačili na jeho polovině. Kladno se oproti prvnímu poločasu dostalo jen asi do dvou větších příležitostí, leč naše obrana v poslední chvíli vždy zasáhla. Naši první větší možnost měl na kopačce na hrot vysunutý Folwarczny, jehož lob přes vyběhnutého brankáře skončil těsně mimo. O chvíli později to po pěkné kombinaci zkusil ze střední vzdálenosti Cerman, ovšem pouze do náruče brankáře. Největší tutovku druhé části hry si nakonec připravil nečekaně - v ten moment levý obránce - Arlt, jehož výlet skončil samostatným únikem, který však zakončil ranou mimo tyče. I po druhé části hry 0:0, tentokrát však se zcela jiným obrazem.

   Třetí část byla asi nejvyrovnanější a převahu neměl ani jeden z celků. Hra se přelévala ze strany na stranu, jeden útok střídal druhý. Naši defenzivu spolehlivě řídila dvojice Kostelej - Begala, ani do předu jsme se nebáli. Přesto, že jsme v přípravě v takovémto počtu ještě netrénovali a v podstatě neměli připravené žádné herní varianty, bylo z naší strany na hřišti vidět i několik velice pěkných kombinací a přicházeli i šance, jenže ani ty největší jsme neproměnili. V 57. minutě jsme zahrávali Cermanem přímý kop, který domácí odvrátili, rychlý brejk mohl na polovině zastavit Begala, ovšem nepovedenou kličkou nabídl tutovku domácím a ti ji využili skvěle zakončeným sólem - 1:0. Došlo k okamžitému posunu hráčů na hrací ploše a během chvíle jsme z toho těžili. Nejprve v 59. minutě domácí brankář sestřelil Proška v pokutovém území, píšťalka sudího však k nelibosti hostujících fanoušků zůstala němá. O chvíli později však již propukla radost, když dlouhý nákop za obranu sledoval skvěle Prošek a konečně trefil branku střelou po zemi přesně k tyči - 1:1. Do závěrečné 70. minuty měli ještě oba týmy po jedné možnosti, v naší největší jsme nevyužili skvěle sehraný brejk 4 na 3, když nám nevyšla až klička na posledního obránce. Domácí pak v závěru přitlačili LoKotku k pokutovému území, ovšem šance již nepřišla.

   Rozhodovali tak pokutové kopy, první tři LoKoťáci byli úspěšní, když postupně proměnili Ismail, Begala a Kostelej, po třetí sérii jsme vedli 3:1! Přesto, že následně neproměnili Folwarczny a Vrána jsme slavili vítězství, když poslední penaltu poslal domácí borec mimo branku.

trenér LoKo U15 Lukáš Votruba: "Dnešní utkání bylo pro kluky takt trochu křest ohněm a myslím, že jsme ho zvládli. Na to, že jsme přípravu absolvovali v mnoha případech minimálně nebo hodně rozkouskovaně, jsme nezahráli proti kvalitnímu soupeři vůbec zle. Samozřejmě nás čeká ještě dlouhá cesta a obrovský kus práce, ale kluci předvedli při nejmenším velice dobré nasazení a s tím to určitě postupně půjde. Výsledek bych nijak nepřeceňoval, ale je to pro kluky jistě vzpruha do další práce. Během LFS se zase posuneme o kus dál."

 

logo SK Kladno 1 - 1 AFK LoKo Chomutov

                                       (0:0;0:0;1:1)

branky: 57. soupeř - 63. Prošek

hráno v Dobrovízi u Prahy na: 25, 25 a 20 minut; bez karet; diváků: 40

sestava:

při hokejovém střídání nastoupili: Uhlíř - Adamiczký, Arlt, T.Wälzer, Kostelej, Begala, Cerman, Rektor, Ismail, Lev, Vrána, Češka, Prošek a Folwarczny

trenér: Lukáš Votruba

 

 

U15 předvedla solidní výkon, soupeř jí dal krutou lekci z produktivity

   Už při nástupu obou celků bylo jasné, že soupeř disponuje věkově starším kádrem. Přeci jen, v našem dresu nastoupila nadpoloviční většina hráčů, kteří ještě věkově do staršího žactva nedosahují.

   Přesto jsme se od úvodu zápasu, tak jak jsme si před zápasem naordinovali u téměř hodinové taktické přípravy a video-rozboru, snažili o aktivní kombinační a hlavně útočnou hru. To se nám i dařilo. Hned v 8. minutě jsme získali roh, po němž jsme mohli skórovat, bohužel žádný z našich hráčů nedokázal trefit míč před poloprázdnou brankou a ten tak vesele proskákal až na druhou stranu hřiště. Domácí se příliš kombinací nezabývali. Měli ve svém středu tři nadstandartní hráče a to na nás dnes bohužel stačilo. Rychlíka vpředu jsme nebyli schopni zastavit, do toho se přidala nepřesnost v rozehrávce - dnes - brankáře Vojty Schlögela a následně přišel centr a nejvyšší hráč na hřišti pohodlně skóruje... stále jsme se snažili o kombinaci, a to i v prostorách, kde se to nevyplácí. Soupeř se však neprosazoval a tak jsme živili naději na vyrovnání, v zakončení nám však scházel důraz. Po 25. minutách nám utekl soupeřův kanonýr a dal na 0:2, o minutku později podběhl jinak dobře hrající Cerman soupeřův centr a bylo to 0:3. Do poločasu nám pak hlavy dolů ještě více srazila čtvrtá branka. Někteří borci tento stav nesli jen velmi těžko.

   Nás držela nad vodou skvělá podpora hlasitě fandících dorostenců, kteří neváhali a na zápas nás přišli podpořit pěšky skoro 7 km!

   I přes vysoké skóre nabádal trenér o poločase své borce k udržení systému hry, nechtěli jsme se uchýlit k nakopávání míčů na útočníky, naopak jsme hru stáhli na tři beky a dalšího hráče posunuli na hrot.

   Úkol vyrovnat se sice nezdařil, ale ve druhém poločase se hrálo spíše na polovině soupeře, bohužel jsme v několika skvělých možnostech nedostatečně dobře zakončovali, v největší možnosti přepálil branku zcela osamocený Prošek. Několikrát zakončoval Folwarczny, ovšem vždy velmi slabě. soupeř postupně odskočil díky nakopnutým míčům až na 0:6. Sedmou branku nám pak vstřelil po totožné situaci, po níž fauloval na hranici vápna Kostelej a soupeř z penalty vstřelil branku sedmou. Minutku před koncem nám vyšla akce nacvičovaná dva dny předtím na tréninku, do míče se za vápnem skvěle opřel dnes levý bek Cerman a dobrý výkon korunoval i k radosti dál, i přes vysoké skóre, nadšeně fandících dorostenců krásnou brankou, kterou snížil na konečných 7:1. 

trenér LoKo U15 Lukáš Votruba: "Dnešek byl pro kluky velkým testem morálky a odhodlání. Za výkon musím kluky jednoznačně pochválit, snažili se, plnili své povinnosti a bojovali do konce. Z této cesty nesmíme uhnout, i kdyby výsledky měli přijít déle. Jedině takto budeme úspěšní. Za každého stavu jsme se snažili o pěknou kombinační a útočnou hru. Nadělali jsme spoustu taktických i individuálních chyb, ale teprve se učíme. A než se vše naučíme, bude to trvat. Nicméně jsem na kluky pyšný. Skvělá byla i závěrečná oslava s  dorostem po zápase, kdyby někdo přišel po utkání, myslel by si, že jsme zvítězili my. Skvělý fandové tak zahnali lítostivý pláč některých z nás! Jsme na začátku. Prohráli jsme. Ale na konci budeme vítězit!"

 

facr.jpg RSKM Tanvaldsko 7 - 1 AFK LoKo Chomutov

(4:0)

branka LoKo: 69. Cerman

hráno ve Velkých Hamrech v rámci LFS; ŽK: 0:1 (Adamiczký); diváků: 80

sestava:

při hokejovém střídání nastoupili: Schlögel - Adamiczký, Pochman, Kostelej, Cerman - Rektor, Folwarczny - T.Wälzer, Vrána, Arlt - Prošek... Lev, Dědek, Kiš

trenér: Lukáš Votruba

 

Mladší žáci porazili Meziboří

   Mladší žáci AFK LoKo odehráli první přípravné utkání. V rámci tréninku přivítali na UMT v Chomutově SFK Meziboří. V naší sestavě se objevili hráči ročníku 2003 a 2004, doplněni byli třemi borci ročníku 2002 - ti byli vzhledem k soupeři nasazováni méně často.

   Od úvodu zápasu jsme soupeře vysoko napadali a nedali mu prostor k rozehrávce, natož pak kombinaci. Vyústěním soustavného tlaku  byli tři branky v  rozmezí pěti minut, kterými jsme soupeři odskočili. I ve zbytku poločasu se hrálo na jednu branku, skvěle ovšem chytal hostující brankář a naši borci spoustu situací řešili buďto zbrkle a nebo naopak situaci zbytečně přehrávali místo včasného zakončení.

   I ve druhém poločase platilo, že se hra odehrávala spíše na polovině hostí, ti už občas zahrozili, ale branky se za celých 60 minut nedočkali. To my jsme přidali další tři branky a velkou spoustu možností jsme ještě nevyužili. Soupeř byl na rozehrání ideální, ve čtvrtek nás bude čekat těžší oříšek. 

trenér LoKo U13 Lukáš Votruba: "Zápas hodnotím pozitivně, co se aktivity ve hře směrem vpřed týče. Jinak však má naše hra stále výrazné nedostatky na kterých musíme pracovat. Každopádně kluky musím pochválit za přístup a vesměs plnění základních pokynů."

 

 AFK LoKo Chomutov 6 - 0 SFK Meziboří

(3:0)

branky: 9., 11. a 59. Prošek, 13. Rektor, 43. Kostelej, 47. Houdek

hráno na UMT v Chomutově (u Moniky); diváků: 30

sestava:

při hokejovém střídání nastoupili: Pochman - Kostelej, Lev - T.Wälzer, Lebduška, Češka - Prošek, Folwarczny ........ Rusník, Pokorná, Rektor, Houdek a Kiš

trenér: Lukáš Votruba

 

Generálka: starší žáci schytali dardu, mladší vezou remízu

U15

   Poslední přípravné utkání starších žáků se moc nepovedlo.

   Jednak výsledkově, protože to vypadá na pořádnou nálož. Bohužel soupeř byl z kategorie pro nás nehratelných. Nastoupilo za něj větší množství hráčů výškově větších než kteří nastupují za náš dorost, což pro mě bylo obrovským překvapením. Pro náš velice mladý tým to byla neřešitelná situace, jakžtakž jsme odolávali prvních 20, možná 25 minut, pak už šlo spíše o domácí exhibici. Jestli za domácí nastoupili opravdu jen starší žáci, pak nezbývá než pogratulovat k takto fyzicky vyspělému týmu. Naši kluci bojovali, ale dnes ani to nestačilo.

trenér Lukáš Votruba:"Hodnocení utkání je pro mě dnes obtížné. Zápas nám neukázal nic, neměl pro nás vypovídající hodnotu. Bohužel jsem si od utkání sliboval hodně, hodně kvalitního soupeře, ale tohle bylo jednoduše nad naše možnosti. Ve druhém poločase jsme tak spíše sledoval chování a přístup hráčů v momentě, kdy je jasné, že nezvítězíme a musím říct, že jsem byl u velké části borců zklamán. Krom fotbalu budeme muset pracovat i na psychice :). Jsem moc zvědavý na neděli."

 Tn. RAKO Rakovník U17 13 - 0 AFK LoKo Chomutov

                                                      (6:0)

sestava:

Poláček - T.Wälzer, Begala, Kostelej, Cerman - Rektor, Pochman - Rusník, Folwarczny, Arlt - Prošek... hokejově střídali: Lebduška, Dědek

trenér: Lukáš Votruba

U13

   Mladší žáci nastoupili proti Tatranu, který byl minimálně o "level" výš než v případě úterního soupeře. Přesto po úvodním oťukávání převzal otěže zápasu jasně náš tým. Do vedení nám pomohl penaltový faul na Proška a následná skvělá exekuce v podobě Jirky Kosteleje - 0:1. Chvíli na to korunovala svůj skvělý výkon v celém utkání brankou na 0:2 Nela Pokorná. Geniálním lobem se pak blýskl Vláďa Prošek a vedli jsme 0:3. Bohužel jsme pak po nesouladu hry v obranné fázi během dvou minut dvakrát inkasovali a soupeř tak do poločasu snížil. O to nepříjemnější byl pak nástup do druhého poločasu, kdy jsme během chvíle dvakrát inkasovali znovu a Rakovník, který rozhodně nebyl lepším týmem, šel do vedení. Křeč nás svírala i v zakončení, kde jsme mnohdy nezachovali chladnou hlavu, jinak bychom branek přidali daleko více. Ve 48. minutě alespoň srovnal na konečných 4:4 opět Prošek. I v poslední desetiminutovce jsme byli lepší, jenže branka nám byla malá. V závěrečném náporu už jsme branku trefili, jenže moc přesně - Folwarczny mířil do tyče, dorážející Wälzer, který mimochodem z dorážky trefil stejnou tyč, stál v ofsajdu.

trenér Lukáš Votruba: "Odehráli jsme velice kvalitní zápas. Kluci jeli na doraz a to, že se dnes nevyhrálo není úplně rozhodující. Důležité bude sbírat bodíky v soutěži. Styl jakým se v této kategorii zatím prezentujeme je skvělý. Musíme však ještě vychytat mouchy, kterých je dost a především zapracovat na defenzivě. Každopádně mladším klukům nemůžu vytknout nic, nasazení, bojovnost, vše skvělé. Krom toho jsou vesměs dobří i v docházce na tréninky, což je základ, protože pak můžeme pracovat na zlepšení a vychytání much, v tom zatím u U15 vidím největší problém. V neděli startujeme, tak se snad dáme do kupy! :)"

 

 Tn. RAKO Rakovník 4 - 4 AFK LoKo Chomutov

                                                      (2:3)

branky: 14. Kostelej (P), 17. Pokorná, 22. a 48. Prošek

sestava:

Charvát - Dědek, Kostelej - Pokorná, Lev, Cerman - Kiš, Houdek... hokejově střídali: T.Wälzer, Lebduška, Prošek a Folwarczny

trenér: Lukáš Votruba