Jdi na obsah Jdi na menu
 


AUTOSTEFFAN MĚSTEČKO TRNÁVKA CUP 2016

19. 6. 2016

Mladší žáci zakončili sezónu skvělým turnajem v Městečku Trnávka

   Mladší žáci AFK LoKo se na poslední chvíli dostali do zajímavě obsazeného turnaje v Městečku Trnávka, tedy na pomezí Čech a Moravy. Na 310 km vzdálený trip se nás nakonec vydalo jen osm, tedy osm hráčů. Další borci, nutno dodat k jejich škodě, scházeli. Turnaj to byl totiž parádní od začátku až do konce. Už jeho obsazení... jeden celek kopající moravskou divizi (jeho soupeři v soutěži jsou Zbrojovka Brno, Slovácko, Zlín a další), sedm celků (včetně našeho) kopající krajský přebor, dva celky z okresního přeboru, nicméně suverénní vítězové svých soutěží. Inu, opravdová kvalita, škoda přeškoda, že jsme nejeli kompletní. I tak šlo o zajímavé měření.

   Už při srazu na parkovišti bylo patrné, že složení kádru nám nedává nejlepší vyhlídky, neměli jsme jediného borce na střídání, nejel s námi žádný kovaný útočník, navíc dva z hráčů byli brankáři, jeden musel do pole... no do ideálu daleko. Po páteční cestě jsme s radostí oslavili českou remízu s Chorvatskem a po přespání v místní tělocvičně šli druhý den ráno na věc. Nutno dodat, že kluci perfektně dodrželi danou večerku a ráno byli dobře připraveni na start.

   Po pěkném, téměř půlhodinovém zahajovacím ceremoniálu, během kterého zazněli hymny a byli velice vkusně představeny všechny celky turnajů (souběžně probíhal i turnaje přípravek) jsme do turnaje vstoupili duelem s Tatranem Kohoutovice, který skončil (stejně jako my) na 4. místě krajského přeboru na Jižní Moravě. Duel to byl hodně zajímavý a náročný, nicméně  i přes velké absence, se podařilo tým poskládat tak, že měl v zápase mírnou převahu, zcela jasnou převahu měl pak v počtu brankových příležitostí. Na hrot posunutý Dan Matoušek, jinak povoláním brankář, pálil jednu šanci za druhou, čtyřikrát se ocitl v gólové možnosti, jednou trefil brankáře, jednou spojnici břevna a tyče, dvakrát mířil mimo. Až cca 5 minut před koncem se k nám obrátilo štěstí a na několikerou dorážku dostal míč do sítě dorážející Schlögl. I Kohoutovice měli své dvě možnosti, ovšem Charvát byl na místě. Nutno dodat, že cokoliv jiného, než naše vítězství, by bylo krajně nespravedlivé. Po zápase se všichni pustili do Dana Matouška, ale já jsem věřil, že nám své selhání vrátí v dalších zápasech, stalo se!

   Ve druhém duelu jsme nastoupili proti Kostelci na Hané. Už před výkopem jsme slyšel od rodičů soupeře, co že to máme v Chomutově za vodu... Ano, pohled na hřišti byl jasný, fyzicky jsme byli jinde. Fotbalově ale soupeř nezaostával a hrálo se zajímavé utkání. Měli jsme co dělat s nájezdy soupeřových útočníků, ovšem šancí jsme měli opět více my. Tentokrát pálili tutovky jiní, Cerman a Schlögl v jasných šancí vysoko překopli branku. Hrdinou se stal již zmiňovaný Dan Matoušek. Svým zvláštním útočným stylem se dvakrát nečekaně suverénně prosadil a rozhodl zápas. Důležité vítězství (soupeř prohrál i první duel), bylo na světě.

Ve třetím zápase jsme narazili na do té doby též neporažené Sitno Banská Štiavnica ze Slovenska. Jediný zahraniční účastník měl být velkou prověrkou, ale paradoxně jsme odehráli asi nejlepší zápas turnaje. Soupeř neměl v prvních 15 minutách nic, šance počítali pouze LoKoťáci, byla jen otázka času, kdy se prosadíme. Do vedení nás krásnou střelou do šibenice poslal Maty Lev, který odehrál výborný turnaj. O chvíli později jsme měli kopat penaltu, jenže faul na Matouška rozhodčí k nepochopení všech neodpískal. Dan se však během chvíle prosadil ze hry, když přetavil pěknou práci Schlögla pěkně umístěnou střelou - 2:0. Nutno dodat, že kdybychom proměnili polovinu šancí, zápas by skončil výraznějším rozdílem. Slovenský celek si připravil jedinou možnost, v té ale selhali útočníci před zcela prázdnou brankou. Naopak naše další šance skvěle likvidoval nejmladší brankář (stihl hrát i za přípravku) Adrian Šimo, který byl na druhý den vyhlášen nejlepším brankářem turnaje.

   Čtvrtý duel přišel pro nás nevhodně po obědě. Nastal obrat o 360 stupňů. Zápas se vůbec nepovedl, zahráli jsme mizerně... k naší smůle jsme i tak mohli zremizovat, gól jsme dostali asi 3 minuty před koncem. Spartak Opočno bral tři body, my jsme poprvé na turnaji prohráli a pustili tak soupeře, který prohrál s Banskou Štiavnicou zpět do čela turnaje.

   Poslední duel dne jsme naštěstí odehráli s očividně nejslabším týmem turnaje, Jiskrou Litomyšl. Navíc jsme mezi 4 a 5 zápasem turnaje měli téměř tříhodinovou pauzu, a tak se kluci mohli schovat před sluníčkem a trochu si orazit. Litomyšl jsme jasně přehráli, ale ani Radek v brance se úplně nenudil. Výhru 2:0 zajistili dvěma brankami Alex, o tom, že jsme měli další 3,4 vyložené šance vůbec nemá cenu psát. Po prvním hracím dnu jsme zůstali spolu se dvěma celky na čele, dva body zpět byly další dvě mužstva, o tři body za námi další. První šestka turnaje se odstřihla od zbytku...

   Po vydatné večeři jsme měli večer plný zábavy v podobě diskotéky se zajímavým programem, který po desáté večer zakončil ohňostroj, nutno dodat famózní, v Chomutově by asi záviděli.. :).

   Do druhého dne jsme si přenesli šrámy na těle a v prvních dvou duelech přidělali všem sledujícím i šrámy na duši. V prvním utkání jsme se střetli s favoritem turnaje MFK Vyškov. Ten nás zcela jasně přehrál, nehrál nám útok, zápas zcela vypustili někteří borci a prohra 0:1 byla milosrdnou. Nutno ovšem dodat, že Vyškov předvedl podobnou partii s většinou celků.

   Ve druhém duelu jsme nastoupili proti MFK Modřice. Mladý tým s největší fanouškovskou podporou, který předváděl pěkný fotbal. Navázali jsme na předchozí výkon s Vyškovem a pokračovali dál v hrozném fotbalu. Hrálo nám možná 5 hráčů a to bylo málo. Soupeř se dostal do vedení a mohl skóre navýšit jenže tak neudělal. LoKotka mohla v závěru zápas přes nepříliš dobrý výkon otočit. Nejprve jsme soupeře rozebrali na šroubek a Cerman mířil do polo odkryté branky, jenže míč mířící pod břevno skvěle vyhlavičkoval obránce na brankové čáře. Stejně hráč pak minutu před koncem nastřelil tyč!

   Museli jsme něco změnit a tak přišla "buřina". Poslední dva zápasy už vypadali mnohem lépe...

   V utkání proti Tatran Starý Lískovec jsme byli jasným favoritem a měli zvítězit, jenže se to nepodařilo. Ve dvou vyložených šancích selhal konečně trochu hrající Matoušek (bojoval s nakopnutým kolenem), do břevna hlavičkoval Schlögl, další šance nedali ani další borci, prostě 0:0.

   V poslední duelu jsme pak nastoupili proti TJ Svitavy. Soupeř by v případě vítězství mířil do finále. Jenže LoKotka odehrála nejlepší zápas dne. Soupeře jsme v podstatě do ničeho nepustili a sami měli několik vyložených šancí, tohle utkání bychom za normálních okolností jasně ovládli, jenže se nám nepodařilo dotlačit míč do sítě. Styl, jakým však kluci zápas odehráli byl skvělý. Obránci konečně nestáli vzadu ale mohutně podporovali útok, jak Folwarczny tak Lebduška zaslouží za tento zápas velikou pochvalu. Předek pak fungoval též skvěle a měli jsme řadu šancí jak zápas rozhodnout. Bohužel jsme měli v neděli zakleté branky... výsledek 0:0 nás posunul na 5. místo, soupeře mimo finále, kam místo něj zamířil Spartak Opočno... právě on pak ve finále zvítězil po penaltovém rozstřelu. Před závěrečným vyhlášením jsme si taky vyslechli od trenérů Spartaku velikou pochvalu :).

   Co říci závěrem... S turnajem jsem velice spokojen! Užili jsme si skvělého turnaje, skvělého počasí, spoustu legrace... Výsledkově jsme dopadli výrazně nad očekávání a při velké konkurenci se neztratili. Jen škoda, že nás k turnaji opravdu neodjelo více, ti kteří nebyli ani neví, o co přišli... ale možná i pro menší počet hráčů dopadl nad původně malá očekávání.

AUTOSTEFFAN MĚSTEČKO TRNÁVKA CUP 2016

- turnaj U13 - 18. a 19. června 2016

   

 

V R P Skóre B
  1.  MFK Vyškov 7 1 1 22:6 22
  2.  TJ Spartak Opočno 6 2 1 12:2 20
  3.  TJ Svitavy 6 1 2 13:9 19
  4.  MFK Modřice 5 1 3 17:10 16
  5.  AFK LoKo Chomutov 4 2 3 7:3 14
  6.  FC Sitno Banská Štiavnica 4 0 5 9:14 12
  7.  Tatran Kohoutovice 2 2 5 6:12 8
  8.  FC Kostelec na Hané 2 1 6 5:16 7
  9.  Tatran Starý Lískovec 1 4 4 8:12 7
  10.  Jiskra Litomyšl 0 2 7 1:16 2

FINÁLE: MFK Vyškov - TJ Spartak Opočno = 0:0, pen. 1:2

VÍTĚZEM TURNAJE SE STALO MUŽSTVO TJ SPARTAK OPOČNO.

AFK LoKo reprezentovali v základní skupině:
sestava: v závorce počet vstřelených branek (u brankáře počet čistých kont)

Charvát (9/6) - Lebduška, Kostelej, Folwarczny - Lev (1), Cerman (2), Schlögl/ (1) - Matoušek (3)

trenér: Lukáš Votruba

a.jpg

Matyáš Lev, Jiří Kostelej, Lukáš Votruba (trenér), Daniel Matoušek
Vojtěch Schlögl, Alex Cerman, František Lebduška, David Folwarczny
Radek Charvát