Jdi na obsah Jdi na menu
 


U19 přehrála Libochovice, mladší dorost zahodil tříbodovou možnost

5. 10. 2014

   Starší dorostenci nastoupili po sérii tří venkovních zápasů konečně zase doma na LoKotce, kde chtěli navázat na dobrý výkon z duelu proti Litvínovu a částečně také na výkon ze druhého poločasu v Obrnicích.

   To se povedlo na výbornou, když jsme od začátku zápasu nejen diktovali tempo hry, ale také počítali jednu šanci za druhou. První gól padl po sérii rohů, když se ve skrumáži před brankou prosadil důrazný Vydržel - 1:0. V 10. minutě měl obrovskou šanci na pojistku mladíček Hanuš Wälzer, ale ve vyložené pozici špatně trefil míč a mířil mimo. Radost si však udělal o chvíli později, když zužitkoval výbornou práci konečně dobře hrajícího Vondráčka, který jej našel na malém vápně krásným centrem - Wälzer hlavou trefil na 2:0. I nadále jsme tvořili pouze my, hosté se v prvním poločase dostali jen ke třem střelám ze střední vzdálenosti, Rosa si v brance příliš nezachytal. Ve 20. minutě si Chmelan u "lajny" narazil s Vydrželem a technicky mířil k tyči, leč těsně vedle. O pět minut později měl po chybě hostující obrany, která byla neustále pod tlakem, velkou šanci Posejpal, když přešel s míčem přes brankáře, ale z ostrého úhlu netrefil prázdnou branku. Ve 29. minutě jsme sehráli nádhernou kombinační akci, kterou zakončoval ranou nad Chmelan. Poločas 2:0.

   Ve druhém poločase soupeř přeskládal dle očekávání formaci, výborného Blížila posunul na hrot a začal zlobit též nám dobře známí kapitán Hoření. My jsme již nikam nepospíchali a takticky vedli utkání do jeho konce, přesto jsme mohli skóre navyšovat, ale i inkasovat. V úvodu druhé půle měl velkou příležitost Chmelan, který však neměl dobře seřízená mířidla. Soupeř to zkoušel především z brejků, ale vyloženou šanci měl až v 83. minutě, kdy však samostatný nájezd skvěle zlikvidoval Rosa, který si ve druhém poločase už nějaký ten zákrok připsal. My jsme měli řadu šancí, ale ta koncovka. Blízko ke gólu byl pět minut před koncem Volf, jehož hlavičku po rohu Lukáše Wälzera vytlačil konečky prstů Zelinka na břevno. V 90. miuntě pak hosté přeci jen skórovali, ale Hoření byl před touto situací v ofsajdu a tak jsme se krom vítězství mohli radovat i z prvního čistého konta v sezóně.  

- v přípravě video z utkání -

trenér LoKo U19 Lukáš Votruba:"Dneska kluci zahráli dobré utkání. Byli lepší na míči, v kombinaci a především v prvním poločase Libochovice jasně přehráli. Jen je škoda, že jsme převahu nevyjádřili větším počtem vstřelených branek, protože šancí bylo opravdu hodně. S druhým poločasem už takové spokojenost není, na druhou stranu jsme si v poklidu došli pro důležité tři body, které jsme moc potřebovali."

 

STARŠÍ

 AFK LoKo Chomutov 2 - 0 FK Libochovice libochovice.png

(2:0)

Branky: 8. Vydržel, 12. H. Wälzer

Rozhodčí: Menšík, Franko, Rosa (ŽK: 2:3 (Štol, Soukup - Řehák, Šulc, Kalus), ČK: 0:0); diváků: 45

sestava:

1. Rosa - 10. L.Wälzer, 2. Franta, 5. Soukup (C), 9. Štol (70. 8. Volf) - 6. Kalčev (79. 16. Kudláček) - 15. Vondráček, 11. H.Wälzer (86. 3. Buvalič), 7. Chmelan, 14. Vydržel - 12. Posejpal (72. 13. Mol)

trenér: Lukáš Votruba, asistent: Radek Votruba, Tomáš Rosa, vedoucí: Karel Votruba

 

MLADŠÍ

 AFK LoKo Chomutov 1 - 1 FK Libochovice libochovice.png

   (1:0)

penalty: Libochovice

Branka: Vondráček .... v 72. minutě nedal Zikán penaltu

Rozhodčí: Franko, Menšík, Rosa; diváků: 35