Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přestřelka na LoKo vyzněla pro domácí, bohužel však !jen! za dva body

11. 10. 2014

   V neskutečnou a z našeho pohledu naprosto zbytečnou přestřelku se změnilo utkání 10. kola, v němž jsme hostili letos zatím výborné Louny. Ty sice odstartovali novou sezónu vysokou prohrou 0:6 v Ervěnicích (nutno dodat že skoro celé utkání odehráli v 8 hráčích!), jinak však body sbírají pravidelně a trápí všechny celky z vršku tabulky. My jsme se však soupeře nezalekli a jasně jsme ho přehráli, jenže...

   Od úvodu jsme se snažili soupeře přitlačit k brance, Louny hrozili jen z brejků, které však nedotahovali. V 7. minutě dostal výborný pas Vondráček, skvěle ho zpracoval a vybídl ke skórování do prázdné branky Vydržela - 1:0.  Snový úvod, soupeř vůbec nehrál, vše jsme měli pod kontrolou... jenže "den BLBEC!" odstartoval po čtvrt hodině hry. Srkal po faulu soupeře na hranici našeho pokutového území při výkopu podklouzl a trefil přímo lounského hráče, který mu míč elegantně poslal do branky - 1:1. O čtvrt hodiny později pak rozhozený Srkal pustil i slabou hlavičku soupeře z velkého vápna a rázem bylo vše jinak - 1:2. Tedy... ne, že by se Louny nějak dostali do hry, ale vedli, hráli však převážně domácí. O minutu později to z dálky zkusil Hanuš Wälzer, jehož ránu zastavilo břevno. Tlak domácích sílil, ale vyrovnání ne a ne přijít. Pomohla nám standardka, kdy po výborném rohu Lukáše Wälzera trefil odkrytou branku neomylně Vydržel - 2:2. Právě on mohl po další minutě zvrátit stav zápasu na naši stranu, Vondráček mu předložil míč do vyložené pozice, jenže přišla nedobrá střela mimo. V poločase 2:2.

 

V kabině jsme si řekli, že dneska nemůžeme nevyhrát, soupeř byl odevzdaný a pouze naše nepochopitelné minely ho drželi od výrazné porážky, jenže naše trápení nebylo u konce.

   Copak herně, soupeře jsme přehráli, přestříleli... jenže co na plat... Ve 48. minutě se vše vydalo správným směrem. Vondráček se odhodlal k ráně ze třiceti metrů a trefil nechytatelnou šibenici - 3:2. Jenže na místo klidu na duši si v 55. minutě vstřelil díky své neohrabanosti vlastní gól Kalčev - 3:3. I nadále se hrálo spíše směrem k lounské brance. V 62. minutě odcentroval Vondráček a míč zastavila v pokutovém území ruka obránce - penalta a možnost útoku na hattrick pro Vydržela. Eymann jeho pokus vyrazil, jenže první se k míči dostal kapitán Soukup a opět poslal jasně lepší celek do vedení. To pak mohl navýšit Kalčev, jenže z malého vápna mířil mimo! Další dvě tutovky si připravil Vydržel, hattrick ani klid do závěru zápasu nám však nebyl přán. Přesto jsme zápas kontrolovali a vedli jej do závěrečného hvizdu. V 88. minutě však přišel zkrat celé defenzivi a po dlouhém autu a centru na zadní tyč vyrovnání na 4:4! Nepochopitelnou blamáž mohl v nastavení odvrátit Vydržel, jenže v další stoprocentní šanci pálil mimo!

   Bláznivý den pokračoval i v penaltovém rostřelu, kde byli úspěšní všichni borci až do  deváté série, kdy neproměnil hostující Köchrt, jenže následně nedal ani Šifalda. Dostalo se tak i na brankáře, oba uspěli. Začínalo se tak znovu... zatímco Fůs už podruhé penaltu nedal (výborně Srkal), tak Kalčev se štěstím proměnil. Přesto zůstává po tomto zápase radost spíše u hostí a u nás hořká pachuť.  

- v přípravě neúplné video z utkání -

trenér LoKo U19 Lukáš Votruba:"Dneska nemůžu klukům vytknout nic směrem vpřed, krom produktivity. Ta měla být efektivnější a nebylo by co řešit. Kdyby zápas po takovémto průběhu skončil 8:1, nemohl by se soupeř divit. Jenže my jsme hold hodní kluci a soupeři darujeme góly na zlatém podnose, sami se před brankou nejsme schopni prosadit v potřebném množství... je to škoda. Ale nemůžu říct, že bychom dnes soupeře nepřehráli. Těžko hodnotit individuální chyby jednotlivců, někteří by se ale měli zamyslet, ze svých chyb se poučit... a ne je opakovat... zratili jsme řadu bodů, protože chybujeme opakovaně! :("

 

 AFK LoKo Chomutov 4 - 4 FK Louny

 (2:2), penalty 11:10 (RP Kalčev)

Branky: 7. a 40. Vydržel, 48. Vondráček, 62. Soukup - 14. Matyáš, 27. Vydra, 55. Kalčev (vl.), 88. Horvát

Rozhodčí: Holub J., Moder, Pálek (ŽK: 1:1 (H.Wälzer - Vrba), ČK: 0:0); diváků: 20

sestava:

29. Srkal - 13. Stoikov, 2. Franta, 5. Soukup (C), 10. LWälzer - 6. Kalčev - 15. Vondráček, 7. Chmelan, 11. H.Wälzer, 9. Štol (41. 3. Šifalda) - 14. Vydržel

na střídačce připraveni: 1. Rosa, 8. Zikán, 16. Mo

trenér: Lukáš Votruba, asistent: Radek Votruba, Tomáš Rosa, vedoucí: Karel Votruba