Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oslabená U19 zvládla dva zápasy během 24 hodin, skvělý šestibodový víkend dokonal obrat proti Bílině!

3. 5. 2015

   Dorostence AFK LoKo čekal po svátečním pátku víkendový dvojboj proti Libochovicím a v nedělní dohrávce proti Bílině. Ač jsme se na tuto situaci mohli připravit, už během týdne bylo jasné, že čtveřici zápasů odehrajeme v užsím kádru, než by bylo vhodné. Staršímu dorostu chybělo hned několik opor (Franta, Srmčka, Kalčev, Dänner,...), především obrana a záloha měla zcela jinou tvář. To se ještě obětoval zraněný Volf, který nastoupil i s "fialovou" rukou, Chmelan na chvíli opustil učivo k maturitě a minimálně pro tento dvojzápas nám vypomohl Šifalda. I tak trpěli i mladší dorostenci, někteří odehráli i 4 zápasy (Vondráček, Zikán, z části Lhotský, Rosa...).

   Výhodou mohlo být, že jsme v sobotu nastoupili na půdě nejslabšího celku KP, alespoň dle jarních výsledků (zatím bez bodu) a i pohledu na tabulku - s přehledem poslední místo. Na podzim jsme soupeře doma porazili 2-0, nutno dodat, že i domácím z tehdejší sestavy scházeli dvě největší opory - Hoření a Blížil.

   Od úvodu zápasu bylo patrné, že i tentokrát budeme soupeře přehrávat, otázkou bylo zda a kolikrát se prosadíme střelecky. Hned v úvodu to krásně zkoušel Vondráček, jehož nádhernou ránu pod břevno vytáhl brankář efektním zákrokem na roh. Do sedla nám pomohla ve 13. minutě penalta po zákroku na dravého Šifaldu. Tu s přehledem proměnil Chmelan - 0:1. Chtěli jsme i rychle přidat druhou uklidňující branku, tu se nám však vstřelit nedařilo. Přitom šancí bylo... spalovačem prvního poločasu byl Vydržel, který měl minimálně tři dobré příležitosti, ale dvakrát pálil mimo a jednou do brankáře. V ideálních střeleckých pozicích jsme hledali ještě spoluhráče (Volf, Wälzer) a tak se do šaten šlo za stavu 0:1. Soupeř měl pouze tři střelecké pokusy, jednou vysoko nad, dvakrát si poradil Srkal - vždy však šlo o pokusy ze střední vzdálenosti, navíc domácí si nic nevypracovali, nebezpečí vznikalo pouze po našich chybách.

   Stejně tomu bylo i ve druhém poločase, kdy si Srkal připsal i jeden těžký zákrok, ovšem opět šlo o střelu z dálky a Srkal ji s klidem vyrazil na roh. Připsal si tak druhou nulu v sezóně, třetí pro tým. Naopak my jsme se tlačili za další brankou, po řadě šancí v úvodu druhé půle se prosadil Vydržel a bylo nad slunce jasné, že tři body ohlídáme. V 70. minutě byl podruhé ve vápně sestřelen Šifalda, k penaltě si stoupl Štol a zkušeně ji...neproměnil. I tak jsme měli další možnosti, těsně nad pálil po rohu Volf, v dalších šancích byli Vondráček, střídající Zikán nebo Lhotský. Branka už nepadla a tak jsme Libochovice podruhé v sezóně porazili 2:0.

trenér LoKo U19 Lukáš Votruba: "Utkání hodnotím pozitivně. V prvním poločase jsme však nadělali velké množství chyb a svojí nepřesností jsme Libochovice nechali ve hře. Druhý poločas byl z naší strany výrazně lepší, ovšem nebyli jsme schopni se vícekrát prosadit. Přesto, vzhledem k takřka z poloviny jiné sestavě, bereme tři body a i obstojný výkon."

 

 FK Libochovice 0 - 2 AFK LoKo Chomutov

                                         (0:0)

 

Branky: 13. Chmelan /P/, 56. Vydržel

Rozhodčí: Holec, Koždoň (ŽK: 3:1, ČK: 0:0); diváků: 25

sestava:

29. Srkal - 13. Stoikov, 5. Soukup (C), 2. Prousa, 9. Štol - 10. L.Wälzer, 15. Vondráček (78. 11. Zikán), 7. Chmelan8. Volf - 14. Vydržel, 16. Šifalda (88. 12. Lhotský)

na střídačce připraveni: 1. Rosa

trenér: Lukáš Votruba, asistent: Radek Votruba, Tomáš Rosa st.

 

  Do druhého víkendového zápasu nás dle předpokladů měl doplnit Dänner a mělo se nám malinko lépe dýchat. Jenže Thomas dostal v sobotním zápase za muže Otvic červenou kartu, a bylo jasné, že opět budeme muset zapojit mladší dorostence.

   Bílina si na jaře připsala několik pěkných výsledků, ale v nových slušivých oranžových dresech zatím nebodovala, v posledním kole prohrála i na půdě předposledního Šluknova, který se na jaře zvedá. Jenže my jsme prospali první poločas. Hned v 10. minutě si naběhl absolutně nehlídaný Rokos na roh a hlavou poslal Bílinu do vedení. Vzpomínky na podzimní výhru v první zápase KP v Bílině 3:1 brali od úvodu za své. Nebyli jsme lepší, naopak... Šance jsme si začali připravovat až po půlhodině hry, kdy zlobil soupeřovu obranu především Vydržel, ten se proti stejnému soupeři prosadil na podzim dvakrát. Když to nešlo ze hry, pomohla nám standardka - Chmelan poslal míč ostře na zadní tyč a ten skončil krásně v brance - 1:1. Soupeř ještě do poločasu jednou skóroval, ale z dvoumetrového ofsajdu branky neplatí - v poločase 1:1.

   Druhý poločas jsme začali aktivně, chtěli jsme se tlačit dopředu, ale především mladším borcům už zjevně docházeli síly, Zikán sice bojoval, ale na souboje už to nestačilo, Vondráček fyzicky odpadl úplně...přesto kluci dřeli. V 65. minutě se však něco změnilo, začali vládnout útoky nad obranami, poklidné utkání se změnilo v přestřelku. Soupeř nám však znovu odskočil, když se opět prosadil hlavou doražející Rokos - 2:1. V 72. minutě zahrával takřka od půlící čáry míč Chmelan, na úrovni malého vápna šel do souboje Soukup a hostující obránce, který poslal míč za záda vlastního brankáře. Bylo jasné, že kdo dá následující branku, zvítězí.... Chvíli po vyrovnání se z úhlu řítil sám na branku vyšťavený Vondráček, který svou střelu mířil na zadaní tyč, leč lehce minul. Velice blízko třetímu gólu byla v 79. minutě Bílina, rychlý brejk zakončoval do prázdné branky, v níž se krčil netradiční stoper Soukup,  hostující hráč, který však napálil míč až moc přesně, do vnitřní spojnice, od které se míč odrazil podél brankové čáry zase pěkně ven do hry. Nedáš, dostaneš!...praví základní sportovní poučka, která krásně krutě platila i dnes a ne jednou... Lhotský vydřel míč pro Vydržela, ten pak krásně prodal svoji přímočarost a poslal domácí poprvé v zápase do vedení - 3:2. Tři minuty před koncem pak rozhrával Chmelan volný kop z boku vápna, poslal jej ostře na malé vápno a Lhotský pohodlně upravil na konečných 4:2, svou roli žolíka tak splnil díky asistenci a brance naprosto geniálně.

trenér LoKo U19 Lukáš Votruba: "Dneska bych nehodnotil výkon jako takový, bylo to u hodně poznamenáno únavou...ale určitě jsem rád za to, že někteří borci dorazili i přes obtíže...zraněný Volfík určitě potěšil, Zikán, Rosa, Franěk, Lhotský odehráli v podstatě 3 zápasy, Vondráček dokonce 4 během dvou dnů...Jirka přes avizovanou absenci dorazil, když viděl, že je nás málo...Obecně víkend přes hrůzu, která mě jímala v týdnu, považuji za velmi cenný a potěšující."

 

 AFK LoKo Chomutov 4 - 2 FK Bílina bilina.jpg

                                                       (1:1)

 

Branky: 37. Chmelan, 72. vlastní, 81. Vydržel, 88. Lhotský - 10. a 69. Rokos

Rozhodčí: Dušek, Novotný ml., Majer; diváků: 50

sestava:

1. Rosa - 10. Wälzer, 13. Stoikov, 5. Soukup (C), 9. Štol - 8. Volf (33. 11. Franěk/75. 12. Lhotský), 15. Vondráček7. Chmelan, 6. Zikán (85. 8. Volf) - 14. Vydržel (88. 3. Myšák), 16. Šifalda

trenér: Lukáš Votruba, asistent: Radek Votruba, Tomáš Rosa st.