Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nevyužité šance z první půle mrzí, dorost opět zvládl rostřel

22. 11. 2014

   Dorostenci v poslední "domácím" zápase podzimu přivítali dorostenci z Litoměřic/Pokratic, kteří se díky kvalitním výkonů v průběhu celého podzimu vměstnali do první pětky soutěže, mezi týmy, které na jaře asi budou chtít nahánět vedoucí Roudnici. My jsme v utkání byli jasným outsiderem, na druhou stranu se nám právě proti celkům z vrní poloviny tabulky podařilo sesbírat pár bodíků.

   V naší sestavě dnes chyběl tvůrce hry Chmelan, ale očekávané trápení nenastalo. Naopak jsem směrem vpřed odehráli velice slušné utkání. Soupeře jsme trápili už v prvním poločase. Litoměřice si přes pozorně bránící obranu nedokázali v prvním poločase vytvořit větší šanci, my jsme se do zakončení dostávali, ale díky špatnému řešení se v prvním poločase na branku čekalo marně.

   Druhý poločas výrazně ovlivnilo několik situací. Hostující hráči začali být postupem času frustrovaní tím, že se jim nedaří jít do vedení. V 60. minutě se dostali k největší šanci, kdy po průniku středem nastřelili břevno, další šanci již neměli - Srkal si připsal první nulu v sezóně. Navíc o chvíli později musel jeden z hostujících hráčů do sprch. Celé utkání se hádal se sudím, i kvůli autům na polovině. Na můj vkus velice benevolentní sudí toto nechal bez trestu. V 70. minutě se stejný hráč během hry zbláznil a surově oběma rukama udeřil našeho hráče, dostal pouze ŽK! O minutu později si stejný hráč při našem brejku zahrál na vánoční ozdobu, pověsil se jako na stromeček na Wälzera a po druhé žluté musel z kola ven. Soupeře jsme tlačili měli, několik šancí, ale téměř dvoumetrového brankáře soupeře ne a ne překonat. Největší možnost měl kapitán Soukup, který měl po vyražené střele Vydržela prázdnou branku, ale trefil na zemi ležícího brankáře přímo do natažené ruky!

To v následném penaltovém rozstřelu zachovali chladnou hlavu Franta, Soukup i Vondráček, soupeř dal ze dvou pokusů jen jeden a třetí hráč tak ani nemusel kopat, LoKotka získala velice cenný skalp a pěkné dva body do tabulky.

trenér LoKo U19 Lukáš Votruba: "Dnes jsem nevěděl co od utkání čekat. Soupeře jsem viděl v prvním kole proti FC, kde vyhrál po penaltách, měl hodně solidních možností, dostal branku z ofsajdu a přesto předvedl dobrý výkon. Dneska se to potvrdilo, ale my zahráli jedno z nejlepších utkání v sezóně. Nejen co se týče do defenzívy, ale i v herní kombinaci, držení míče, rychlosti přechodu do útoku. Trochu mě mrzí, že jsme zápas nerozhodli už v normální hrací době, protože možností jsme na rozdíl od soupeře měli mnoho."

STARŠÍ

 LoKo Chomutov 0 - 0 Litoměřice/S.Pokratice litomerice.pngpokratice.png

penalty 3:1 (Franta, Soukup, Vondráček)

Branka: 90.+ RP Soukup

Rozhodčí: Strádal, Dušek, Majer (ŽK: 0:2, ČK: 0:1); diváků: 20

sestava:

1. Srkal - 13. Stoikov, 2. Franta, 3. Smrčka, 10. L.Wälzer  - 7. Kalčev (81. 12. Posejpal) - 15. Vondráček, 5. Soukup (C),. 11. H.Wälzer, 8. Šifalda  (37.-38 6. Zikán) - 14. Vydržel

na střídačce připraveni: 9. Štol, 16. Rosa

trenér: Lukáš Votruba, asistent: Radek Votruba, vedoucí: Karel Votruba