Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladší dorostenci odehráli o víkendu až 4 zápasy. Unavenou U17 spasil s Bílinou hattrickem Šams!

2. 5. 2015

   První zápas mladšího dorostu o tomto víkendu byl ve znamení brejkových situací, na které spoléhali oba týmy. V prvním poločase jsme výraznější šance měli my, ve dvou obrovských byl Šams, jenže jej dvakrát vychytal brankář. Zikána pak v obrovské šanci zastavil v tuto chvíli velice úzkostlivý pomezní... Domácí si s kombinací nedělali starosti a v podstatě celé utkání hráli na jednoho hráče na hrotu, který zkoušel uniknout z hranice ofsajdu. Ve druhém poločase mnohdy za ní, hlavně díky najednou velké benevolenci domácího pomezního, jenže Rosu ne a ne překonat. To se povedlo až po hodině hry, kdy Rosa podběhl roh a domácí pohodlně uklidili míč do branky. Asi jedinou, ale zato obrovskou šanci na vyrovnání jsme měli v poslední minutě. To naprosto nepochopitelně zahrál domácí stoper úmyslně rukou těsně před vápnem a k následnému přímému kopu se postavil Zikán. Jeho krásná rána se od břevna odrazila směrem k zemi, po následném chumlu skončil míč těsně mimo... jestli branka padla nebo ne, nemohl v tu chvíli vědět ani rozhodčí, protože ani v jedné z branek nebyla branková čára, což jsem viděl snad poprvé...natož v KP.... Každopádně jsme prohráli díky vlastní chybě po rohu a neproměněným šancím.

 

 FK Libochovice 1 - 0 AFK LoKo Chomutov

                                           (0:0)

 

Branka domácích padla v 64. minutě.

Rozhodčí: Koždoň, Holec (ŽK: 1:2, ČK: 0:0); diváků: 30

sestava:

Rosa - Franěk, Groška, Buvalič, Schönherr - Sochor, Vondráček (C), Zikán, Lhotský, Myšák - Šams

trenér: Lukáš Votruba, asistent: Denys Stoikov, Lukáš Wälzer

 

   Druhé víkendové utkání U17 výrazně ovlivnilo hned několik faktorů. Tím prvním bylo to, že Bílina nasadila do zápasu pouze 9 hráčů... tedy 8 + brankáře. Řada našich borců nastupovala k již čtvrtému utkání během víkendu...Tomuto také odpovídal první poločas. Naši ještě relativně při síle dali v poklidném tempu čtyři branky za půl hodiny, soupeře pak nechali laxností v obraně snížit, ale jinak se v podstatě nic nedělo... až do 31. minuty. To unikajícímu soupeři zaškobrtl o nohy Prokeš, následoval pád a protože byl Prokeš posledním hráčem domácích i ČK...jaký to rozdíl oproti zápasům staršího dorostu v Ervěnicích a Litvínově, kde se za podobné zákroky jen žlutilo. Nicméně vyloučení oprávněné, mladší dorost dohrával v 10. Ve druhém poločase už na naše hráče očividně dolehla kupící se únava a soupeř, stále o hráče méně byl živější, lepší. Nejprve po pěkné kombinaci snížil. Následně dal z penalty kontaktní gól a když dvanáct minut před koncem z dorážky srovnal, zdálo se být vše špatně. Navíc Rosa dalšími dvěma zákroky při samostatných unicích držel naději. V předposlední minutě zápasu přišel zlom. Bílinský hráč využil naší pomalé obrany a prchl sám na Rosu, na hranici velkého vápna mu udělal kličku a zývala na něj prázdná branka, jenže... míč poslal z malého vápna jen do tyče zcela odkryté branky. Než se bílinští stačili vzpamatovat, zafungovalo jako u staršího dorostu pravidlo nedáš, dostaneš.... mimochodem mladík z U17, trefil stejnou tyč jako při duelu U19. Po této situaci vznikl brejk, na jehož konci využil Šams svoji rychlost, přeběhl stopera a pod padajícím brankářem nasměroval míč přesně k tyči a v posledním možném momentu utkání rozhodl. Nešlo o krásné fotbalové představení, pro fotbalové fajnšmekry to bylo spíše utrpení... ale neskutečný závěr zápasu stál za to. Kluky dnes omlouvá, že toho měli v nohách na ně opravdu hodně, trenéry určitě potěší, když už ne hra, alespoň tři body, unavené tři body :).

 

 AFK LoKo Chomutov 5 - 4 FK Bílina bilina.jpg

                                                       (4:1)

 

Branky: 10., 18. a 79. Šams, 6. Lhotský, 25. Sochor

Rozhodčí: Novotný ml., Dušek, Majer (ŽK: 2:0, ČK: 1:0 (31. Prokeš); diváků: 15

sestava:

Rosa - Buvalič, Prokeš /31. ČK/, Vondráček (C), Slezák - Franěk, Myšák, Zikán, Schönherr, Lhotský - Šams.... hokejově střídali: Groška, Sochor

trenér: Radek Votruba