Jdi na obsah Jdi na menu
 


LoKotka potrápila Roudnici, nezvládla však závěr zápasu, lepší tým veze domů tři body

   Dorostenci LoKo přivítali na umělé trávě v Chomutově vedoucí celek krajského přeboru, fotbalovou farmu z Roudnice. Soupeře, který na jaře "nastartoval" naše cestu k záchraně, když jsme doma farmu rozstříleli 6:0. Přes kvalitní Roudnické výkony a vysoké výsledky jsme věřili, že právě my máme možnost změnit zažité pořádky a soupeře zdolat. Musím říct, že jsme pro to na hřišti udělali maximum.

   Bylo jasné, že soupeř je kvalitnější, rychlejší, má větší výběr hráčů. Cíl byl jasný, jen kvalitní a urputná obrana může soupeře zastavit. Od úvodu jsme bránili v bloku a chtěli vyrážet do rychlých kontrů. To neslo ovoce od úvodu, Roudnice na nás vletěla a chtěla očividně rychle rozhodnout, jenže kluci z LoKotky se nedali. Naopak v 7. minutě dostal míč za obranu Vondráček a chladnokrevně zakončil - 1:0 a diváci začali spekulovat o překvapení. Soupeř nás jasně přehrával, měl neustále optický tlak, ale tutovky jsme paradoxně počítali my. Ve 20. minutě nebezpečně, leč těsně mimo pálil Lukáš Wälzer. Chvíli na to přišla možná zlomová šance zápasu, po rohu podskočil brankář soupeře míč a Vydržel měl před sebou odkrytou branku, ale hlavou mířil do tyče. Soupeři se před poločasem povedlo vyrovnat, ale gólu předcházel evidentní ofsajd, takže branka neplatila. V poločase překvapivě 1:0.

   I druhý poločas začal stejným scénářem, ovšem Roudnice přidala na agresivitě a hráči farmy začali být poněkud podráždění. Vyrovnání přišlo v 62. minutě a bylo hodně nešťastné. Centr Oláha srazil Lukáš Wälzer za záda Rosy - 1:1. Jenže farma se radovala jen chvíli. O dvě minuty později jsme kopali roh, Franta nastřelil tyč a odražený míč napálil nádherně o břevno do branky kanonýr dne Vondráček - 2:1! Dalších deset minut se nám dařilo senzační vedení držet, farma však prokázala svou kvalitu a nám se bohužel postupem času vytratila ze hry agresivita a důraz, naši stopeři nezvládli bránění a deset minut před koncem nastal obrat na 2:3. LoKoťáci to ale nezabalili a až neskutečně přitlačili Roudnici k brance a ta se musela až do nastavení strachovat o hubené vítězství. V 93. minutě jsme měli možnost standardky z boku vápna, a tak šel před branku kdo měl ruce, nohy...tedy i gólman Rosa. Právě k němu se pak od Zikána dostal míč, jenže Rosa vystřelil hodně zle a soupeř tak mohl do prázdné branky dovést pečeť na 3 body.

- v přípravě video z utkání (chybí poslední branka soupeře) -

trenér LoKo U19 Lukáš Votruba:"Dnes musím kluky jedině pochválit. První poločas byl z naší strany velice dobrý, soustředěná obrana, nebezpečný útok, trochu mě mrzí, že jsme nepřidali druhou branku, a že šance byly...to možná rozhodlo. Druhý poločas mě potěšil též. Kluci se po inkasované brance opět zvedli a šli jsme do vedení podruhé. Jsem na kluky pyšný, že i poté co soupeř otočil se pokusili o další srovnání a udělali pro to maximum. Bylo to skvělé utkání. Trochu mě mrzí, že borci z Roudnice moc neocenili, že se jim někdo takhle postavil. Věřím, že by jim bylo příjemnější asi očekávané vysoké vítězství, nicméně i jim dal tento zápas asi více, než kdyby nám dali deset."

trenér Roudnice U19 Jan Kolčava:"V prvním poločase nebyl náš výkon optimální, i přesto jsme si vytvořili dostatek šancí, abychom odpověděli na úspěšný průnik domácích do naší obrany. Druhý poločas jsme byli v gólových možnostech produktivní a utkání dovedli do vítězného konce. Hráčům děkuji za kativní a trpělivou hru a víru v sebe sama, že utkání zvládneme i přesto, že jsme v jeho průběhu dvakrát prohrávali."

 

 AFK LoKo Chomutov 2 - 4 VOŠ a SOŠ Roudnice 

                                                  (1:0)

Branky: 7. a 64. Vondráček - 62. Oláh, 74. Konečný, 78. Vokoun, 90. + 3. Kratochvíl

Rozhodčí: Dušek, Majer, Pálek (ŽK: 0:1, ČK: 0:0); diváků: 40

sestava:

1. Rosa - 10. L.Wälzer (86. 11. H.Wälzer), 2. Franta, 3. Smrčka, 13. Stoikov, 9. Štol (88. 12. Zikán) - 15. Vondráček (80. 6. Kalčev), 5. Soukup (C), 7. Chmelan, 4. Šifalda (84. 8. Volf) - 14. Vydržel ..... na střídačce připraven 16. Buvalič

trenér: Lukáš Votruba, asistent: Radek Votruba, Tomáš Rosa, vedoucí: Karel Votruba