Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorostenci se s domácím půdou rozloučili špatně a ztratili šanci na 7. místo

13. 6. 2015

   Dorostenci AFK LoKo se v posledním domácím duelu utkali se Sokolem Košťany. Paradoxně tak éra Lukáše Votruby u dorostu LoKo na domácí půdě končila se stejným soupeřem, se kterým před 4 lety v 1.A třídě začínala...

   I úvod zápasu, připomínal tehdejší scénář (tehdy výhra 4:0)... ba co víc, do vedení jsme šli výrazně rychleji. Na hrotu útoku nastoupil od začátku jinak brankář Srkal a v 9. minutě využil obrovského kiksu brankáře hostí - 1:0. Úvodní rozpaky byli pryč a na hřišti bylo v úvodní půlhodince pouze jedno mužstvo. Po čtvrthodince hry mohl vedení pojistit Vondráček, jenže po skvělém průniku a kličce brankáři nedokázal trefit úplně prázdnou branku. Ve 20. minutě další tutovka, při níž Soukup z malého vápna nastřelil břevno. Ještě ve 25. minutě se ve sprinterském souboji prosazuje Vydržel a jde sám na branku, trefuje jen nohy brankáře. Místo vedení 4:0 hrajeme jen 1:0. Soupeř, který do tohoto okamžiku vůbec nestíhá, má během dalších deseti minut dvě velké šance, které však v brance kryje vynikající Rosa. Inkasujeme až klasicky do šatny, tři minuty před poločasem využívají Košťany našeho nedůrazu před vápnem a je srovnáno - 1:1.

   Bohužel si ve druhém poločase nejsme schopni vytvořit toliko příležitostí, jako v poločase prvním. Soupeř na rozdíl od nás začal pozorně bránit a dopředu nás moc nepouštěl. Čas běží, šancí je málo, nás drží Rosa. To vše platí až do 70. minuty, kdy si Stoikov při brejku soupeře nepohlídá za zády hráče a ten podél Rosy dává na 1:2. O chvíli později byl v pokutovém území bez míče sražen Štol, píšťalka zůstala němá. To už neplatilo v 77. minutě, kdy se Vydržel nádherně prokličkoval do pokutového území, kde byl podražen a sudí Nedvěd nařídil penaltu. K té se navzdory nepsanému pravidlu postavil sám faulovaný. Bohužel opět neproměnil. Košťany nám za chvíli přidali hřebíček do rakve a zvýšili na 1:3. V 90. minutě pak z přísné penalty na konečných 1:4.

trenér Lukáš Votruba:"Zápas jsme si prohráli v prvním poločase, kdy jsme měli soupeře fotbalově umlčet a zničit. Kdybychom po dvaceti minutách vedli 4:0, bylo po zápase. Bohužel. Mrzí mě to hlavně kvůli 96kám, pro které to byl po dlouhých letech možná poslední match na LoKo, ale prohráli si to sami. Prohospodařením šancí, nedůrazem, nezodpovědností... prostě... bohužel. Sedmé místo je v trapu, teď se ještě pokusíme o zázrak v Pokraticích."

 

 AFK LoKo Chomutov 1 - 4 Sokol Košťany logo-kostany.jpg

                                                      (1:1)

branka: 9. Srkal... v 77. minutě nedal Vydržel PK

Rozhodčí: Nedvěd, Novotný st., Prokeš (bez karet); diváků: 20

sestava:

1. Rosa - 13. Stoikov, 2. Franta, 3. Smrčka (80. 12. Srkal) - 8. Volf (30. 11. Dänner)10. L. Wälzer (80. 8. Volf)5. Soukup (C), 15. Vondráček, 16. Zikán (20. 9. Štol/(80. 16. Zikán) - 12. Srkal (10. 6. Kalčev/36. 12. Srkal/46. 6. Kalčev)14. Vydržel

hlavní trenér: Lukáš Votruba, asistent: Radek Votruba, vedoucí: Karel Votruba

 

U17

 AFK LoKo Chomutov 3 - 2 Sokol Košťany logo-kostany.jpg

                                                      (1:2)

branky: 27. Myšák, 62. Vondráček, 75. Šams

trenér LoKo U17 Radek Votruba:"Hodnocení trenéra"

trenér: Radek Votruba, vedoucí: Karel Votruba