Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorostenci prohráli na půdě obhájce titulu přeborníka kraje o čtyři branky

15. 9. 2014
   V neděli 14. září nás čekalo utkání 6. kola nového ročníku KP dorostu, zajížděli jsme do děčínských Březin, kde byl našim soupeřem místní Junior. Šlo o náš čtvrtý dvojzápas během patnácti dnů.
  
   Děčín, který jsme jako vítěze KP v loňské sezóně dokázali při jarním tažení za záchranou na domácí půdě porazit, byl již před zápasem jasným favoritem. Radost nám nedělalo ani obsazení sudích. Při vzpomínce na loňské záfik (ač nebyl třeba - dvě naprosto nesmyslné penalty, tendenčně řízené utkání), který provedla rozhodcovská dvojice Hrubý - Havran... při pohledu na obsazení na toto kolo nás tak mohlo těšit snad jen to, že oba zmiňovaní byli "na čáře". Již v týdnu navíc bylo jasné, že náš tým postihuje viróza, která nakonec citelně zasáhla mladší borce, staršímu dorostu scházel především stoper Smrčka.
 
   Přesto, že jsme se upozorňovali na nutnost kvalitního vstupu do utkání, opak byl pravdou. Již ve třetí minutě ze sebe udělal hlupáka obránce Štol a zavinil penaltu, navíc jako bek vyfasoval velice brzy kartu. Děčín šel z penalty, kterou skoro lapil Srkal, do vedení - 1:0. O chvíli později pak lobem ze střední vzdálenosti odskočil Děčín do trháku a z tribun se v páté minutě začalo ozývat něco o desítce...:( - 2:0. Naštěstí jsme se vzpamatovali nejprve v obraně, která začala postupně pracovat, tak následně i ve středu pole a ve zbytku prvního poločasu se hrálo vyrovnané utkání od vápna k vápnu. Měli jsme několik možností jak překonat brankáře domácích Smutného, ale ani v té největší neuspěl Vydržel a v prvním poločase jsme tak vyšli k naší škodě gólově naprázdno. Soupeř si ve zbytku prvního poločasu větší šanci nevytvořil... tedy až na 34. minutu. To podnikl brejk do naší rozevřené obrany, ale výborně pracující Soukup zamezil šanci domácích včasným skluzem, při než elegantně odebral míč. O to větší bylo překvapení, když zazněla píšťalka sudího Sejkory, který nařídil penaltu. Ač se mi o poločase snažil situaci vysvětlit, penalta se prostě kopat neměla. Fotbalová prozřetelnost se, alespoň v tomto případě ukázala, když děčínský hráč mířil vedle! V poločase 2:0.
  
   Domácí ve druhém poločase přidali a zavřeli nás na čtvrt hodinky k brance. V 52. minutě šli do tříbrankového vedení. Poté se hra vyrovnala a opět jsme mohli, při lepším řešení brejkových situací, soupeři zle zatopit. Po hodině hry pálil dobře Chmelan. Jeho gólovou přízemní střelu zastavila až louže v malém vápně, která se za vytrvalého deště lehce vytvořila, škoda. Jediný gól jsme dali po akci středem pole, kterou výborně zakončil navrátilec Vydržel - 3:1. Bohužel jsme během chvilky místo dramatizace opět prohrávali o tři branky, to když Wälzer nepochopitelně vypustil standartku a Jakubec hlavou krásně trefil na 4:1. Zanedlouho domácí přidali i pátý gól. V dalších situacích nás podržel dobře chytající Srkal.
 
   Děčínu jsme dnes zápas znepřijemnili, ale na víc to nestačilo. Bohužel rozhodla už úvodní pětiminutovka. V příštím týdnu doma hostíme Tatran Kadaň.  
 
 
- v přípravě video z utkání -

 

trenér Junioru Děčín U19:"Dnes jsme chtěli soupeři vrátit porážku z minulého ročníku krajského přeboru a i přes průměrný výkon se nám to podařilo. Výborně nám vyšel úvod zápasu, kdy jsme dvěma brankami šli do vedení. Pak jsme si mysleli, že je rozhodnuto a místo kombinace jsme se utápěli v nesmyslných kličnách a hru zpomalovali. Toho Chomutov využil a do konce poločasu byl minimálně vyrovnaným soupeřem, kdy některé jeho slibné příležitosti zneškodnil dobře chytající brankář Smutný. Ve druhém poločase byli už hráči Junioru lepším a nebezpečnějším týmem, přidali tři branky a ještě několik vyložených šancí zahodili či ztroskotali na dobře chytajícím brankáři hostí."

 

 

trenér LoKo Chomutov U19:"Myslím, že jsme dnes nepodali naše maximum, byl to spíše průměrný výkon. Ráz zápasu určil hned úvod a bylo těžké se proti tak kvalitnímu soupeři, jakým Děčín je, zvedat po pěti minutách a stavu 0:2. Na druhou stranu mě těší, že jsme Junioru byli minimálně polovinu hrací doby vyrovnaným soupeřem Bohužel jsme ale třikrát zbytečně inkasovali, škoda.

   Jsem rád, že zápas dopadl takto, protože jsem z něj měl strach i kvůli sudím. Myslím, že pan Sejkora řídil utkání dobře, nesouhlasím s jediným jeho verdiktem, ale to se prostě stává.

   Musím se ještě zastavit u dalších dvou pánů sudích. Poté co jsem viděl duel našeho mladšího dorostu, se ani nedivím pisatelům, kteří zde hráli v minulých kolech i letech, jak se vyjadřují na serveru vysledky.com či svých vlastní webech. To co předváděli při duelu mladšího dorostu je ostudou a nechápu, jak je něco takového na krajské úrovni možné. Domácí si po zápase stěžovali, na naši hrubou hru, leč si nemyslím, že šlo o záludnosti, prostě jsme nestíhali. Zákroky jejich borců nebyli o nic lepší a naopak úmysné...ale o to až tak nešlo. Pan Hrubý řídil utkání z poloviny hřiště, nesmyslně uděloval karty (domácímu borci např. po uklouznutí našeho hráče v bahně), pomezní Havran jednoznačně úmyslně pouštěl několikmatrové ofsajdy domácích...no prostě hnus. Na místě to sice pobavilo řadu fanoušků, ovšem je to k zamyšlění...přeci jen by v krajském přeboru mělo mít tohle všechno úroveň."

 

STARŠÍ

junior.jpg FK Junior Děčín 5 - 1 AFK LoKo Chomutov 

(2:0)

Branky: 3. /P/ a 52. Kolář, 5. Hadrava, 74. Jakubec, 78. Reichelt - 72. Vydržel

Rozhodčí: Sejkora, Hrubý, Havran (ŽK: 2:1 (3.Štol), ČK: 0:0); diváků: 15

sestava:

1. Srkal - 10. L.Wälzer, 13. Stoikov, 2. Franta, 9. Štol (80. 12. Prousa) - 5. Soukup (C)15. Vondráček (58. 8. Volf), 7. Chmelan, 11. H.Wälzer, 4. Šifalda (88. 3. Buvalič) - 14. Vydržel (85. 6. Zikán)

na střídačce zůstali: 21. Rosa

trenér: Lukáš Votruba, asistent: Karel Pálek, Radek Votruba, vedoucí: Karel Votruba

 

MLADŠÍ

junior.jpg FK Junior Děčín 4 - 0 AFK LoKo Chomutov 

(1:0)

Branky: 29. Vlček, 48. Vait, 53. Pavlík, 60. Beneš

Rozhodčí: Hrubý, Sejkora, Havran (ŽK: 2:1 (66. Vondráček), ČK: 0:0); diváků: 20