Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorostenci doma napodruhé úspěšní, získali 5 bodů s exligovým Litvínovem

8. 9. 2014

   Dorostenci doma byli na druhý pokus úspěšní, exligový Litvínov si odvezl jen bod.

   Přitom úvod zápasu vyzněl v náš neprospěch. Favorit šel už v 10. minutě do vedení. Soupeře jsme pustili do brejku, naši stopeři neuhlídali středopolaře hostí Geroče a ten pohodlně překonal Srkala, který se oproti středeční dohrávce s Ervěnicemi vrátil do branky - 0:1. Litvínov byl lepší na míči, ovšem též v agresivitě, kterou mnohdy velmi přeháněl. I proto jsme se dostávali k řadě standartek a též k penaltě, kterou po dvaceti minutách zařídil aktivní stoper Franta. Po nárážečce s Chmelanem jej soupeř v pokutovém území nešetrně srazil k zemi bez zjevné snahy hrát míč. K nařízenému pokutovému kopu si přes nedávnou nepříjemnou zkušenost, když v poslední kole loňského ročníku stejnou situaci proti stejnému brankáři neproměnil, stoupl Jirka Chmelan. Penaltu bezpečně proměnil a srovnal krok na 1:1. Domácí se urputně bránili tlaku hostí, směrem vpřed příliš nezlobili, i když byla citelně znát účast novopečeného kapitána Soukupa, který v úvodních dvou kolech scházel. Kdo však scházel i dnes byl útočník Vydržel, kterého bohužel na hortu útoku nikdo nebyl schopen nahradit jak ve středu, tak ani dnes. Litvínovské pokusy často hatil hostující útočník Kocúr, který sám zvládl během jediného zápasu snad 15 ofsajdů a ještě pozurážet všechny tři sudí i domácí borce, leč zápas dohrál.

   Právě on mohl ve druhém poločase utkání rozhodnout. Hrálo se opatrně a šancí bylo jako šafránu, ovšem v 65. minutě se Kocúr dostal sám před Srkala, kterého přehodil, leč míč skončil na tyči. To bylo co se výčtu šancí týče vše, utkání tak dospělo do penaltového rozstřelu. Ten jsme zvládli výborně, když postupně proměnili Chmelan, Soukup, Franta a Smrčka. Za Litvínov se trefil pouze Kocúr, druhou penaltu skvěle lapil Srkal a třetí pokus hostí napálil nad brankář Průša. Dva získané body jsou jistě nad plán... alespoň malá záplata za středeční selhání. 

- v přípravě video z utkání -

trenér LoKo U19 Lukáš Votruba:"Litvínov dneska předvedl velkou kvalitu, kterou jsme očekávali. Věřili jsme však po nedávné zkušenosti, že jsme schopni soupeře potrápit. Přesto, že jsme hráli v podstatě bez útoku, nějaké možnosti tam byly...leč krom penalty vlastně bez vážnějšího zakončení. Dva získané body jsou pro nás zlaté a určitě se nám do tabulky budou hodit."

 

STARŠÍ

 AFK LoKo Chomutov 1 - 1 FK Litvínov, a.s. fk-litvinov.jpg

(1:1)

penalty: 4:1 (Chmelan, Soukup, Franta, Smrčka - Kocúr, nedal Moravec a Průša)

Branky: 23. Chmelan /P/ - 10. Geroč

Rozhodčí: Franko, L.Holub, Pálek (ŽK: 0:3, ČK: 0:0); diváků: 45

sestava:

1. Srkal - 13. Stoikov, 2. Franta, 3. Smrčka, 10. L.Wälzer (24.-25. 16. Zikán) - 5. Soukup (C) 8. Šifalda, 7. Chmelan, 6. Kalčev (18.-80. 11. H.Wälzer)9. Štol (70. 16. Zikán) - 15. Vondráček (60.-75. 8. Volf)

na střídačce zůstali: 12. Prousa, 14. Prokeš, 21. Rosa

trenér: Lukáš Votruba, asistent: Radek Votruba, Tomáš Rosa, vedoucí: Karel Votruba

 

MLADŠÍ

 AFK LoKo Chomutov 3 - 2 FK Litvínov, a.s. fk-litvinov.jpg

                                                         (2:0) 

Branky: 34. a 40. Vondráček, 76. Zikán . 48. a 57. Vrábel

Rozhodčí: L.Holub, Franko, Majer (bez karet); diváků: 20

sestava:

1. Rosa - 4. Myšák, 2. Prousa, 3. Smrčka, 5. Slezák - 8. Prokeš - 14. Franěk (C), 11. H.Wälzer, 10. Zikán, 9. Šams - 15. Vondráček ...hokejově střídali: 12. Groška a 16. Sochor

trenérU17: Radek Votruba, asistent: Karel Pálek, hl. trenér: Lukáš Votruba, vedoucí: Karel Votruba