Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost zvítězil popáté z posledních šesti zápasů, poprvé porazil Louny

10. 5. 2015

   Starší dorost nabral na jaře velmi dobrou formu, v tabulce se po minulém úspěšném víkendu posunul na 10. místo a dnes bojoval v přímém souboji o místo  deváté. Lounský dorost, který byl naším dnešním soupeřem, jsme v KP dorostu ještě neporazili (v základní hrací době), ale dnes jsme věřili ve změnu.

   Do sestavy se vrátilo hned několik hráčů, kteří v minulém týdnu scházeli a zase naopak scházeli ti, kteří v minulém týdnu byli... :) Vzhledem k soupeři, absentujícímu Vondráčkovi a přetlaku v záložní řadě jsme na hrot k Vydrželovi posunuli kapitána Soukupa. První velkou možnost však měl během svého prvního pobytu na hřišti žolík Lhotský, který však v první velké příležitosti nastřelil jen břevno. O minutu později se však skóre měnilo, to Vydržel v úniku přihrál Soukupovi, který přes nohu tečujícího obránce poslal míč obloučkem do sítě - 0:1. Taktický tah kvitoval i na hřišti velmi komunikativní Dänner :). Právě on však po necelé čtvrt hodině nepokryl v pokutovém území Koubka, který pohodlně srovnal na 1:1. I přes vyrovnání bylo v úvodní půlhodině na hřišti v podstatě jen jedno mužstvo - my! Počítala se šance za šancí, bohužel jsme vše spálili... Střelec úvodní branky Soukup, mohl skórovat ještě jednou před tím, než byl stažen do obrany, jenže místo postupu sám na branku chtěl rychle zakončit a byl velmi nepřesný. Ve 22. minutě na sebe Vydržel navázal hned tři obránce, navezl míč do pokutového území a zpětnou přihrávkou našel opět Lhotského, který však místo míření zvolil razanci a ... zase břevno! Stejná situace o minutu později, tentokrát míč předložený na střed branky do malého vápna, jenže Lhotský nastřeluje pouze obránce stojícího u přední tyče... Zmar pak přichází ve 30. minutě, kdy se domácí prosazují po centru na zadní tyč - 2:1. Naše hra touto brankou ovadla a domácí mohli skóre navýšit. Jenže únik sám na branku skončil hodně nepřesným zakončením. Ve 40. minutě mohlo přijít vyrovnání, Kalčev se ideálně protáhl z boku vápna, nebezpečný nástřel si domácí srazili na tyč! Ve spíše smůlovatém poločase 2:1, kdybychom však vedli 5:1 my, nemohl nikdo nic říct.

   V kabině jsme takticky rozebrali co bylo třeba i to, co třeba nebylo... :)

Každopádně jsme se uklidnili a nažhavili na druhý poločas, který začal skvěle. Chmelan rozehrál úvodní akci, po které předvedl skvělou práci Vydržel, na velkém vápně našel Dännera, který z první poslal míč přesně k tyči - 2:2 a na hřišti zavládla nespoutaná radost. Aktivní nástup hostí mohl podtrhnout skvělý Vydržel, jeho parádní křižné ráně scházeli centimetry. Vedení jsme se dočkali v 57. minutě, kdy Chmelan krásně vyslal Lhotského, který následně poslal míč kolem brankáře domácích - 2:3! Neuběhlo ani 5 minut a vedení bylo dvojnásobné, to si vzal na půlce u autové čáry míč Vydržel, prošel s ním přes pětici borců a následně poslal míč na přední tyč Fouskovi branky - 2:4. Místo poklidného navyšování skóre jsme však měli starosti. V 66. minutě po mnohonásobném nedůrazu a zmatcích v našem vápně snížil Vydra svojí druhou brankou na 3:4. Domácí začali hrozit a po několika rozích musel pozorně zasahovat střídající Srkal. My jsme přestali být přesní v kombinaci a začali jsme se bát o výsledek. Zápas začal notně připomínat podzimní střetnutí, ve kterém jsme se stejným soupeřem v jasném zápase, který jsme měli ovládnout, ztratili v závěru výhru a nakonec zvítězili až v penaltách. Klid nám mohla dát akce z 82. minuty. To jsme domácí přečíslili, Wälzer poslal míč před branku Chmelanovi, který ještě geniálně pustil přihrávku na Lhotského, který poslal míč do sítě...jenže právě střelec branky byl dle názoru pana Cvachouška v ofsajdu. Domácí se v závěrečném náporu snažili o vyrovnání. Nejprve nás po rohu podržel skvělým zákrokem Srkal. V další situaci naskakoval za již překonaného Srkala Franta, který míč píchnul do Dienelta, od nějž šel do zámezí. Nutno zmínit, že se za tohoto stavu v zoufalém tlaku zachoval Dienelt skvěle v duchu fair-play, když se, mimochodem výborně pískajícímu sudímu Ipserovi, přiznal že míč šel do zámezí od něj. Na rozdíl od svých spoluhráčů, kteří jej za toto počastovali nadávkami, se ukázal v dobrém světle nejen výkonem. Závěrečný hvizd odstartoval naši radost i úlevu, že jsme zápas zvládli, i když se zbytečnými starostmi.

- v přípravě video z utkání -

trenér LoKo U19 Lukáš Votruba:"Dneska jsme si stejně jako v podzimním duelu zasloužili zvítězit a jsem moc rád, že jsme to tentokrát zvládli za 3 body. Trochu mě mrzí, že jsme lépe nezužitkovali skvělou první půlhodinku, protože jsme v ní mohli jít do pohodlného vedení. Skvěle produktivní jsme byli v úvodu druhého poločasu. V poslední půlhodině se mi zápas jevil přesně jako ten podzimní, takže jsem rád, že máme tři body a před zatraceně těžkým dvojzápasem s Chomutovem a Roudnicí, které považuji za dva nejlepší týmy v soutěži, jsme potvrdili dobrou formu. Teď nás ale čeká jiný level, jsem zvědavý, jestli se s tím popasujeme tak, jak bych si přál."

 

 FK Louny 3 - 4 AFK LoKo Chomutov

                                      (2:1)

branky: 13. Koubek, 30. a 66. Vydra - 9. Soukup, 46. Dänner, 57. Lhotský, 61. Vydržel

Rozhodčí: Ipser, Cvachoušek, Domecký (ŽK: 2:0, ČK: 0:0); diváků: 30

sestava:

1. Rosa (46. 29. Srkal) - 13. Stoikov (6.-8. 12. Lhotský), 2. Franta, 3. Smrčka (33. 14. Vydržel) - 10. L.Wälzer, 7. Chmelan, 11. Dänner, 6. Kalčev, 8. Zikán (17. 12. Lhotský) - 14. Vydržel (25. 8. Zikán/87. 4. Myšák), 5. Soukup (C)

trenér: Lukáš Votruba, asistent: Radek Votruba, vedoucí: Karel Votruba

 

U17

 FK Louny 7 - 0 AFK LoKo Chomutov

                                      (3:0)

 

trenér LoKo U17 Radek Votruba k utkání řekl:"Dnes jsme na půdu jednoho z lídrů soutěže dorazili s 11 hráči. Kromě klíčové absence Denis (poz. Vondráčka) chyběli z různých důvodů i další hráči. Po utkání staršího dorostu, ve kterém v delší časové pasáži nastoupilo hned několik hráčů, jsme se dnes v podstatě museli smířit s osudem a pokusit se nedostat u příliš velký balík. Zhruba 7 minut před koncem byl výsledek 5:0, ten bych bral všema deseti... Tohle sice vypadá hůř, ale beru to jako vklad vložený do zápasu "staršáku", který se vyplatil. Snad se sejdeme a dobře vyspíme na "fcéčko" a potrápíme více dalšího favorita."