Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost v Ervěnicích jen remizoval, U17 začala jaro tragicky

21. 3. 2015

   Dorostenci, o týden později než většina jejich krajských soupeřů, vstoupili do jarní části sezóny. Hned na úvod je čekalo derby v Ervěnicích, které v úvodním kole těsně prohráli v Souši.

   Do utkání na skvěle připraveném trávníku jsme chtěli dobře vstoupit. Domácí však byli na přírodní trávě jistější, my jsme ji viděli snad po půl roce, ale aklimatizace netrvala dlouho. V 5. minutě si za obranu dobře seběhl Vondráček a šel sám na branku. Soupeř jej stáhl za dres k zemi, sudí situaci posoudil jako faul, ale k údivu všech nevylučoval! Následný trestný kop poslal těsně nad Franta. O chvíli později z podobné pozice poslal slabou střelu nad i Chmelan. Ten se po čtvrt hodině řítil opět za obranu, za ruku jej k zemi stáhnul už na podzim vyloučený Dostál, ale tentokrát se dokonce ani nepískalo! Po prodlouženém autu Soukupa se pak ke střele z vápna dostal Chmelan, ale těsně minul. Ve 27. minutě střídal nevýrazného Kalčeva Štol. Právě on se pak dostal na hranici pokutového území k míči, ale jeho následné zakončení nemohlo Červenku ohrozit. Domácí byli na míči malinko přesnější než my, ale do šance se v prvním poločase takřka nedostali, výjimkou byla situace ze závěru poločasu, kdy se po centru z levé strany dostal do jediné šance Červeňák, ale hlavou z malého vápna nechal vyniknout Srkala. My jsme sice byli nebezpečnější, ale vyložené šance ne a ne přijít.  Asi nejblíž gólu, jsme byli v situaci, kdy brankář Červenka na poslední chvíli ukopával před Vondráčkem, odkopem našel Soukupa, který však ze 40 metrů těsně minul odkrytou branku. V poločase tak 0:0.

   Do druhého poločasu jsme nastoupili velice špatně a Ervěnice nás chvíli přitlačili, naše nepřesnosti jim k tomu nahrávali. Hru měl oživit Lhotský, který nahradil Štola a povedlo se. Hned po minutě na hřišti našel za obranou Vondráčka, který nedal Červenkovi šanci a v 53. minutě to bylo 0:1. Soupeř byl opařený, hned po rozehře se do další šance dral Vydržel, získal standardku, po které však míč spíše volejbalově zakončoval Franta a byla z toho pouze ŽK pro nás. Ervěnice si za celé utkání nevytvořili větší šanci, přesto se jim povedlo srovnat. Pro nákop za naši obranu si vyběhl Srkal, jenže ho naprosto nepochopitelně podskočil a Dvořák, který sledoval zdánlivě ztracený míč, přišel zadarmo ke gólu a bohužel i nezaslouženému vyrovnání. Právě Dvořák vstřelil i rozdílový gól v podzimním duelu, tentokrát srovnal na 1:1. V naší brance nahradil Srkala Rosa a zápas dochytal bez větších starostí. Přesto, že se v utkání příliš brankových možností neurodilo, šlo zápas rozhodnout. Hlavou dvakrát nebezpečně zakončoval po rozích Soukup, ale nejprve mířil mimo a poté pouze do náruče připraveného Červenky.  

   Zápas, který nemohl skončit jinak, než třemi body pro nás, dospěl do penaltového rozstřelu.

   V něm jako první nedal domácí Dostál, Franta bezpečně proměnil. Při dalších dvou pokusech měl Rosa míč na ruce, ale nedokázal jej vytlačit ven z branky, naopak za nás překopl Soukup, pak sice proměnil Chmelan, ale Vydržel si následně vylámal zuby na Červenkovi. Domácí Proll pak rozhodl, že druhý bod zůstane v Jirkově, bohužel.

- v přípravě video z utkání -

trenér LoKo U19 Lukáš Votruba: "Jak jsem Ervěnice po podzimním duelu chválil, tak dnes na hřišti nepředvedli skoro nic, neměli jedinou větší šanci. Stejně jako na podzim nás bohužel i dnes, srazila něčí hrubá individuální chyba. Nemohu si pomoci, ale zápas hrubě ovlivnila situace z úvodu utkání, Ervěnice měli zápas dohrávat v deseti. Velice pochybuji o tom, že kdyby se něco podobného událo na druhé straně, červená by nenásledovala...ve kterém koliv zápase. Navíc tohle není chyba, kdy by se sudí spletl, něco neviděl, přehlédl...Tato situace je v pravidlech jasně daná....Ale dnes jsme s tím tak trochu počítali, mrzí mě, že jsem se nespletl... Ale bohužel, fotbalová prozřetelnost nad námi dnes ruku nedržela.

   Každopádně po těžce nabytém vedení takto přijít o tři body, to je diletantství! Moc mě to mrzí. Jinak musím kluky pochválit, protože se na hřišti vydali a udělal pro úspěch co bylo v jejich silách."

 

 TJ VČSA Ervěnice 1 - 1 AFK LoKo Chomutov

                                                  (0:0)

penalty: 4:2 (Franta, Soukup X, Chmelan, Vydržel X)

Branky: 60. Dvořák - 53. Vondráček

Rozhodčí: Nedvěd, Strádal, Armstark (ŽK: 3:1 (Franta), ČK: 0:0); diváků: 60

sestava:

29. Srkal (62. 1. Rosa) - 13. Stoikov, 2. Franta, 3. Smrčka, 10. L.Wälzer - 11. Dänner (84. 8. Volf), 5. Soukup (C)15. Vondráček, 7. Chmelan, 6. Kalčev (27. 9. Štol/52. 12. Lhotský) - 14. Vydržel

na střídačce připraveni: 4. Myšák, 16. Zikán

trenér: Lukáš Votruba, asistent: Radek Votruba, Tomáš Rosa st., vedoucí: Karel Votruba