Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost nezahrál dobře a Obrnice zaslouženě odvezli 3 body, U17 se nadchla k pěknému výkonu a potrápila lídra soutěže

26. 4. 2015

   Starší dorostenci dnes nastoupili proti Sokolu Obrnice, proti němuž se jim tradičně nedaří. Vůbec poprvé jsme tohoto soupeře při jeho druhé účasti v KP dorostu hostili na LoKo, v minulé sezóně jsme domácí zápas hráli v azylu ve Vrskmani. Každopádně jsme všechny tři dosavadní duely s tímto soupeřem prohráli (1:2;1:2;2:5).

   I v dnešním duelu byl vzhledem k postavení v tabulce favoritem hostující Sokol. Od úvodu se nás snažil přitlačit k pokutovému území a z naší strany nešlo o dobrý vstup. Jen jsme se ledabyle zbavovali míčů a nebyli jsme nebezpeční. Až po čtvrt hodině přišlo první zakončení, hostující brankář v prvním poločase zakročil jen proti třem domácím pokusům a v pohodě držel nulu. Největší možnost si připravil Vydržel, který se krásně prodral do pokutového území, ale místo přihrávky volil zakončení "šajtlí", kterému však scházela přesnost. My jsme inkasovali po více jak půlhodině hry, Vondráček nprohrál souboj na polovině hřiště, následně své poziční postavení nezvládli jak Wälzer tak Stoikov a Mikeska svou ranou na přední tyč nachytal Rosu, který spíše očekával centr - 0:1. Ještě do poločasu mohl srovnat Kalčev, ke kterému se odrazil míč po odvráceném rohu, jenže z hranice vápna napálil pěknou střelou jen spoluhráče Vydržela.

   Ani začátek druhého poločasu jsme nezačali dobře, po půl minutě mířil těsně vedle Zaspal, za chvíli musel druhou šanci hostí likvidovat nadvakrát Rosa. Až poté jsme se dostali to alespoň nějakého rytmu, do velké příležitosti se dral Vydržel, kterého však na poslední chvíli zastavil praporek pomezního. Po hodině hry mohlo a také mělo přijít vyrovnání. Skvělou práci dobře hrajícího Kalčeva mohl přetavit v gól Vondráček, který mířil mezi nohy Holmana, kterého též do tohoto prostoru prostřelil, jenže obrnický brankář patou lehce tečoval míč a ten skončil o milimetry vedle. A tak přišel trest. V 74. minutě si ke standardce z ideální pozice stoupl Olexa a vymetl šibenici Rosovi branky - 0:2. Parádně nám tak ukázal, jak se podobné situace zahrávají, my jsme jich měli několik, ale naše pokusy soupeřova brankáře buď vůbec neohrozili nebo jej jen polechtali do dlaní. V 85. minutě pak přišel definitivní zmar, když soupeř zahrál roh na malé vápno, Smrčka podskočil míč a Wälzer ze Stoikovem snad jen fandili Olexovi - 0:3. 

- v přípravě video z utkání -

trenér LoKo U19 Lukáš Votruba:"Dneska nemůžeme být spokojeni ani s předvedenou hrou. K ideálnímu výkonu jsme měli daleko, možná jsme paradoxně hráli o trochu lépe než minulý týden, ovšem ani tak to nestačilo. Možná by nám pomohla vyrovnávací branka, kterou měl na kopačce Vondráček, ale to je fotbal. Obrničtí byli jasně lepší a zaslouženě odvezli 3 body."

 

 AFK LoKo Chomutov 0 - 3 Sokol Obrnice

                                                      (0:1)

branky: 37. Mikeska, 74. a 85. Olexa

Rozhodčí: Novotný ml., Javorek, Majer (ŽK: 0:1, ČK: 0:0); diváků: 40

sestava:

16. Rosa - 13. Stoikov, 5. Soukup (C), 3. Smrčka - 6. Kalčev8. Dänner (60.-65. 12. Lhotský) - 10. L. Wälzer, 7. Chmelan (85. 12. Lhotský), 9. Štol (70. 11. Zikán) - 14. Vydržel, 15. Vondráček

trenér: Lukáš Votruba, asistent: Radek Votruba, Tomáš Rosa, vedoucí: Karel Votruba

 

U17

 AFK LoKo Chomutov 0 - 2 Baník Souš 1919 sous.png

                                                        (0:0)

branky: 53. Sinu, 77. Štosek

trenér LoKo U17 Radek Votruba k utkání řekl:"Dnes jsem nasadil papírově tu nejprostší taktiku a v podstatě se to vyplatilo. Je škoda, že podobně nesehráváme zápasy s papírově slabším soupeřem.... Každopádně jsme nedali jednu velkou příležitost za stavu 0:1 a zahráli velmi slušně několik přmáků....tak snad příště. Po podzimním skóre (pozn.: prohra 11:0) je to pro nás vlastně takové malé vítězství. Hosté se na 3 body hodně nadřeli a druhý gól vsítili až v závěru. Původní předzápasová otázka výše skóre, tak nakonec vůbec nepřišla na pořadí dne... Druhé příjemné překvapení během 14 dnů."

HOSTÉ K UTKÁNÍ:

Do utkání na hřišti LoKo Chomutov jsme nastupovali s vědomím, že budeme hrát proti třináctému týmu naší soutěže a z tohoto zápasu přivezeme povinné tři body.

Soupeř však překvapil jednoduchostí v podobě dlouhých nakopávaných míčů a naši hráči měli plno práce při odvracení těchto ataků. Navíc záložní řada při takovém stylu hry byla takřka „vymazaná“. Špatné bylo, že naši hráči se této hře přizpůsobili.

Z naší hry se vytratila kombinace, přesné přihrávky a v neposlední řadě i střelba na branku. Naštěstí kluci ještě do konce poločasu pochopili, že nemůžou hrát stylem soupeře a pomalu se vraceli ke kombinační hře. Také si začali vytvářet gólové šance.

K naší smůle však tyto stoprocentní „gólovky“ neproměnili.

Poločas tak skončil bez branek, a to také díky našemu brankáři, který zlikvidoval pár pěkných akcí soupeře.

V poločasové přestávce dali trenéři hráčům potřebné pokyny ke zlepšení herního projevu. Kluci si to vzali k srdci, začali se prosazovat kombinační hrou, zpřesnili přihrávky. A co bylo velmi důležité, začali vyhrávat osobní souboje.

Odměnou jim bylo získání míče, který získal Tomáš Tóth. Perfektní přihrávkou našel Miškaniče, ten posunul Nicku Sinovi, který nezaváhal a vsítil úvodní branku utkání – 0:1.

Soupeř se nevzdával a snažil se svými nákopy překonat naší obranu. To se jim nedařilo. Zároveň se jim nedařilo překonat naše hráče postupným útokem. Kluci hráli důrazně, obětavě a sami podnikali velmi nebezpečné protiútoky.

Blížil se konec zápasu a zdálo se, že jednobrankový výsledek se již nebude měnit. Míče se však zmocnil v 77. minutě Daniel Štosek. Svůj samostatný průnik proměnil v druhou branku našeho týmu a dal tak ráz konečnému výsledku.