Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost dokázal v závěru otočit duel s Kadaní a stoupá tabulkou!

19. 4. 2015

   Starší dorost dnes podruhé během čtyř dnů nastoupil k domácímu utkání KP, přivítal Kadaň. V podzimním utkání jsme soupeři odevzdali lacino tři body a tak jsme toužili po odplatě. Jenže... scházel nám nejlepší střelec Vydržel a k dispozici nebyl od úvodních minut ani Franta, který si ve čtvrteční dohrávce přivodil zranění kotníku. Ruku v sádře má od stejného duelu i Volf, brankář Srkal si plnil povinnosti v Cítolibech, suma sumárum se trenér Votruba před zápase na lavičce málem "bál"...

   V improvizované sestavě jsme proti Kadani, která byla v průměru věkově sice mladší, ale taktéž asi o 20 centimetrů na hráče vyšší, neměli nikterak dobrý nástup. Brankář Králík si v první části hry takřka nesáhl na míč. Vysocí a důrazní hráči Tatranu se snažili o dlouhé nákopy za obranu. V 10. minutě to vyšlo na Macha, který prostřelil Rosu, leč...těžil z ofsajdového postavení a branka tak neplatila. Hosté to zkoušeli i ze střední vzdálenosti ovšem nepřesně. První poločas branku nepřinesl, z naší strany to bylo hodně mdlé, ale výmluvy na sestavu jsme si nepřipouštěli... chtěli jsme více od přítomných hráčů.

   Druhý poločas byl malinko lepší, nicméně nebezpečné střely ze střední vzdálenosti od Chmelana a následně i Vondráčka (obě k tyči) dokázal vždy tygřím skokem Králík vyrazit. Kadaň se po hodině hry dostala k sérii rohů, po níž jsme prostě nebyli schopni odvrátit míč a řekněme alespoň dvakrát při nás stáli všichni svatí! Kdyby Kadaň vedla po sedmdesáti minutách 3:0, nemohl se nikdo divit. Místo toho se prosadila až v 68. minutě, kdy si na hlavičku Macha sice Rosa sáhl, ale míč vyrazil jen na břevno a dobíhající Švandrlík, pravděpodobně z těsného ofsajdu, poslal Kadaň do vedení - 0:1. Následné dohady byly marné, soupeř vedl. To ovšem na tribuně nevydržel v zápise uvedený marod Franta, sehnal si kopačky a dopajdal ke střídačce. Kadaň po vstřelené brance, vědoma si naší dosavadní neschopnosti, přestala hrát a u míče jsme ve zbytku zápasu byli v podstatě jen my. V 78. minutě se pak na hrot dostal i zmiňovaný Franta a začali se dít věci. Kadaň byla rázem přikována k vlastnímu pokutovému území a v 83. minutě přišlo vyrovnání. Chmelan nedokázal nasměrovat centr z boku vápna před branku, ale po odrazu od zdi dostal míč k půlce, Smrčka jej poslal na vápno, kde míč minuli hned dva obránci a Vondráček jej pod padajícím Králíkem poslal do sítě - 1:1. Denis se trefil za U19 potřetí během dvou zápasů, celkově počtvrté v tomto týdnu - veledůležité vyrovnání! Kadaň byla před zápasem o 4 body v tabulce za námi, navíc měla odehráno o zápas navrch, proto by i případná remíza byla cenná. Jenže, v 89. minutě vyslal geniální přihrávku za obranu Chmelan pro Dännera, který však tváří v tvář Králíkovi selhal, když nedokázal zpracovat míč, ten však aktivně sledoval. Králík se mu nepochopitelně vrhnul pod nohy v momentě, kdy si míč posunul směrem k rohovému praporku a následoval už jen hvizd sudího.... k nařízené penaltě se postavil Chmelan, který na podzim v Kadani proti Králíkovi neuspěl, tentokrát mířil přesně a ve strhujícím závěru nám přiřkl cenné tři body!

- v přípravě video z utkání -

trenér LoKo U19 Lukáš Votruba:"Musím uznat, že dnes rozhodně nevyhrál na hřišti lepší tým... Kadaň si za prvních 70 minut hry body zasloužila. Na druhou stranu tak, jak selhala v závěru zápasu, což podtrhl její kapitán Králík penaltovým zákrokem....řekl bych, že nám dnes tři body daroval právě soupeř. Přes naši ne zrovna dobrou hru musím kluky pochválit, za závěr, který zvládli skvěle, soupeře k jeho black-outu donutili aktivitou! Ocenit musím i Vaška Frantu, za... za to, že nechtěl kluky nechat ve štychu. Doufám, že se dá do příští neděle do pořádku, protože v závěru ukázal, jak je pro tým cenný, i když dnes v jiné pozici. Špatný výkon ale z kluků nepodal nikdo, jen to dneska nebylo takové, jak bychom chtěli. Co nás může těšit jsou bojovnost a morální síla v závěru, co nás těšit musí jsou body! Kadaň si však minimálně dva body dnes zasloužila též, leč jak jsem řekl, v závěru je dle mého názoru zahodila sama."

 

 AFK LoKo Chomutov 2 - 1 FK Tatran Kadaň

                                                      (0:0)

branky: 83. Vondráček, 89. Chmelan /P/ - 68. Švandrlík

Rozhodčí: Strádal, Novotný st., Majer (ŽK: 2:2, ČK: 0:0); diváků: 40

sestava:

1. Rosa - 13. Stoikov, 5. Soukup (C), 3. Smrčka - 6. Kalčev11. Dänner - 10. L. Wälzer, 7. Chmelan, 9. Štol (70. 16. Zikán) - 12. Lhotský (78. 2. Franta), 15. Vondráček

trenér: Lukáš Votruba, asistent: Radek Votruba, Tomáš Rosa, vedoucí: Karel Votruba

 

U17

 AFK LoKo Chomutov 0 - 3 FK Tatran Kadaň

                                                        (0:1)

branky: 13., 70. a 76. soupeř

trenér LoKo U17 Radek Votruba k utkání řekl:"Po mé absenci s Neštěmicemi jsem byl zvědavý, co tak zásadního se změnilo v hlavách hráčů, že ustáli výsledkově vyrovnanou situaci v předchozím zápase. Výsledek jsem ovšem bohužel zjistil velice záhy. Zápasy mladšího dorostu rozhodují stále ještě více individuality za podpory zbytku týmu.... Ti dnes sice bojovali, ale i pro velké taktické chyby opor jsme dnes na minulé vítězství nenavázali. Škoda, snad příště..."