Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bojovný výkon na Děčín nestačil, mladší dorost sebral desátou prohru v řadě

12. 4. 2015

   Dorostenci se po dvou jarních duelech venku představili poprvé na jaře doma. Vzhledem k tomu, že jsme takřka celý podzim hráli venku, a když už doma, tak na UMT, byla to pro kabinu událost. Z dvanácti zbývajících zápasů jich odehrajeme hned 8 doma!

   Začátek zápasu byl nelehký, přivítali jsme jeden z top týmů soutěže, děčínský Junior. Do zápasu jsme se snažili vstoupit stejně jako v Litvínově, pozorně jsme bránili a na hřišti jsme nechtěli soupeři nechat centimetr zadarmo. Dlouho se nám Děčín dařilo držet daleko od naší branky. Pozorně pracující obranou se Děčín poprvé prodral až ve 25. minutě, to nás skvěle podržel Rosa, který střelu k tyči vyrazil na roh. My jsme v první půli takřka nestříleli, po pěkné kombinaci to zkoušel z první Dänner, ale střela nebyl nijak prudká a hosté se bát nemuseli. Větší strach měli při trestném kopu Franty z hranice pokutového území, jenže jeho střela se vytočila mimo branku. Ve 34. minutě šel Junior do vedení, po rohovém kopu jsme nedostatečně odkopli míč, na hranici vápna pak přišel nedůraz a přízemní střela skrz chumel propadla Rosovi pod rukou - 0:1. Tak také skončil první poločas.

   Ve druhé půli jsme chtěli být aktivnější, ale na soupeře to bohužel dnes nestačilo. Srdnatě jsme vzdorovali až do 71. minuty, kdy se Děčín dostal po pěkné kombinaci se štěstím k míči, Kudrna oběhl Rosu a z úhlu poslal míč do sítě. Žádný závěrečný nápor se nekonal. V závěru ještě střídajícího Srkala na dvakrát překonal Vait a Děčín si odváží zasloužené 3 body, pro nás přišla první jarní porážka.

- v přípravě video z utkání -

trenér LoKo U19 Lukáš Votruba: "Musím klukům poděkovat, že zápas odjezdili a nenechali si nadělit nějaký příděl. Dlouho jsme drželi bezbrankový stav a měli i náznaky možností, jak se dostat do vedení. Přesto si myslím, že tři body pro Děčín jsou zcela zasloužené. Svému týmu musím poděkovat za to, že jezdil po celých 90. minut, postavil se vyzrálejšímu soupeři a udělal pro úspěch maximum. To, že to dnes nevyšlo třeba tak, jako v Litvínově, to se prostě stává."

hodnocení z Děčína:"V bojovném utkání byli hráči Junioru fotbalovějším týmem a zaslouženě zvítězili. Na horké půdě si tak připsali velmi cenné tři body a pátou výhru v řadě."

 

 AFK LoKo Chomutov 0 - 3 FK Junior Děčín junior.jpg

                                                  (0:1)

branky: 34. a 71. Kudrna, 82. Vait

Rozhodčí: Novotný ml., Szabó, Rosa st. (ŽK: 0:1, ČK: 0:0); diváků: 30

sestava:

1. Rosa (74. 29. Srkal) - 13. Stoikov, 2. Franta, 3. Smrčka, 5. Soukup (C) - 11. Dänner (50. 12. Lhotský/67. 8. Volf) - 10. L. Wälzer (78. 7. Chmelan), 15. Vondráček (85. 16. Zikán)7. Chmelan (65. 9. Štol), 6. Kalčev (55. 11. Dänner) - 14. Vydržel

trenér: Lukáš Votruba, asistent: Radek Votruba, Tomáš Rosa, vedoucí: Karel Votruba