Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bodový sběr U19 proti Litvínovu pokračuje, mladší dorost ztratil fantasticky rozehrané utkání

5. 4. 2015

   Starší dorostenci AFK LoKo odehráli druhé jarní utkání. V Litvínově se na umělé trávě postavili jednomu z nejkvalitnějších soupeřů, který ještě vloni nastupoval v ligové soutěži. Přes nesporné kvality soupeře jsme měli v zádech dvě vítězství v posledních dvou vzájemných střetnutích. V červnu 2014 jsme doma v posledním kole vydřeli záchranu vítězstvím 2:1, které v závěru zápasu trefil aktuální kapitán dorostu Soukup, v podzimním duelu na LoKo jsme zvítězili 2:1 po penaltách, výsledek tohoto utkání se dnes měl opakovat...ale postupně. Poslední prohra s Litvínovem je už více než rok a půl stará, ovšem právě tento duel se odehrál na místní UMT. I proto, jsme byli před zápasem s optimizmem opatrní. Vždyť mezi oběma celky bylo před výkopem 10 míst tabulky a propastných 24 bodů.

   Sestavu jsme o proti prvnímu kolu měnili jen drobně. Krom posunu na postech nastoupil od úvodu Štol, největší změna nastala v brance, kde se oproti prvnímu kolu od první minutu objevil Tomáš Rosa.

   Přesto, že jsme chtěli do zápasu vstoupit dobře, inkasovali jsme z první vážnější možnosti, když domácí stoper Rameš zužitkoval trestný kop z boku vápna. Po centru spoluhráče dotlačil míč do branky - 1:0. Při této situaci nešetrně zboural Štola, který v utkání dohrál. Zranění se v prvním poločase nevyhnulo ani domácím. Utkání bylo hráno důrazně, ale velice korektně. Přesto se po čistém souboji Franty s Černým nezvedl domácí hráč ze hřiště a zápas pro něj skončil - na dálku přejeme brzké uzdravení. V prvním poločase jsme brankáře Průšu moc neprověřili, měl pouze dva zákroky - Střelu ze střední vzdálenosti lapil v pohodě. Nebezpečnější to bylo před pauzou po centru Wälzera, kdy zakončoval na první tyči Dänner, jehož pokus vyrazil Průša na roh. Po něm pak ještě zakončoval opět Dänner hlavou nad.

   První poločas jsme přežili zodpovědnou obranou velice slušně, nebyl to z naší strany nějaký beton, leč dopředu jsme díky častým ztrátám míče byli nebezpeční jen opravdu výjimečně.

   To do druhého poločasu vstoupili hráči po nabádání v kabině úplně jinak, bylo jich všude plno a soupeře zaskočili aktivním napadáním, se kterým se Litvínov dlouho nesrovnal. Začal kupit chyby, my jsme najednou dokázali domácí přečíslit a vznikali i brankové možnosti. Hned po přestávce to zkusil ze 30 metrů Vondráček, jehož projektil skončil těsně mimo. K výbornému výkonu se na pravé straně rozehrál Wälzer, jehož hra ve druhé půli konečně splňovala požadované parametry. I z jeho aktivity těžil Vydržel, ale dvě slibné možnosti nedovedl do zakončení. Vyrovnání přišlo v 63. minutě, kdy právě Vydržel velice dobře napadal a soupeřův stoper pod tlakem poslal špatnou přihrávku Průšovi, Chmelan z druhé vlny píchnul míč do branky - 1:1. O dvě minuty později vybojoval aktivní Wälzer roh, který následně poslal do vápna k nohám kapitána Soukupa, jehož rána trefila Průšu. Soupeřovi hráči začali diskutovat se sudím, byli evidentně rozhozeni průběhem zápasu. Další rána mohla přijít o chvíli později, kdy se k míči dostal Vondráček, v rychlosti přešel přes posledního hráče, který jej pak na hranici pokutového území fauloval - stejně jako v minulém kole následovala místo ČK jen ŽK.... trestný kop pak trefil Franta pouze do zdi. Litvínov v těchto chvílích neměl dopředu vůbec nic. A schylovalo se k infarktové poslední čtvrthodince. V 75. minutě se po kombinaci Vondráčka a Wälzera zmocnil míče Vydržel, který jako velká voda vtrhl do pokutového území, kde byl podražen a sudí Bretschneider nařídil pokutový kop - k tomu se postavil výborně hrající Wälzer, který v této situaci ještě nikdy neselhal - leč ejhle, stalo se - nad! Tato situace nás srazila a do konce zápasu počítali šance s jedinou výjimkou jen domácí, v 79. minutě nastřelili tyč. My jsme odpověděli nádhernou kombinací opět po ose Chmelan - Wälzer - Vondráček, který směroval míč pro Vydržela, který na něj o krok nedosáhl. V 82. minutě přišlo to, o čem se na střídačce už pár minut spekulovalo, sudí nařídil penaltu i ve prospěch domácích. Rosa vyrazil centrovaný míč a následně skočil pod nohy dobíhajícího hráče - penalta číslo dva. Rosa však svůj faul napravil skvěle chycenou penaltou, míč navíc vyrazil tak, že soupeř nemohl dorážet. To nám lehce vlilo krev do žil a zápas jsme dotáhli až k penaltám, nutno říct, že se v závěru za naším brankářem ještě dvakrát otřel míč o tyč!

V penaltovém rozstřelu jsme opět ukázali vůli, když se prosadilo všech pět kopajících borců, třetí penaltu zvládl i Wälzer, který tak napravil své selhání ze zápasu. Stejně jako na podzim neproměnil v rozstřelu za Litvínov brankář Průša a tak pátý hráč Litvínova ani kopat nemusel. Z pěti penaltových rozstřelů tak LoKotka počtvrté vyhrála.

trenér U19 litvínovského FK Tomáš Gergel: "Po minulém výborném výkonu jsme si mysleli, že to půjde samo a spadli jsme z hrušky. V naší hře chyběla lehkost, ztráceli jsme lehce míče uprostřed hřiště, kdy jsme neustále vymýšleli složitější a složitější varianty řešení zakládání útoku a ne a ne se poučit. Ale vrcholem byla hra naší obrany, která vytvářela jednu minelu za druhou. Hosté vycházeli ze zabezpečené obrany a nadšeným a pracovitým výkonem nás nepouštěli do hry a za svoje odhodlání si zasloužili dnešní vítězství. Můžeme se vymlouvat na smůlu atd, ale dneska jsme si zkrátka nezasloužili a soupeři je třeba pogratulovat. Stínem utkání je nepříjemné zranění Petra Černého, který putoval rovnou ze hřiště do nemocnice a všichni přejeme brzké uzdravení, ať zase rozdává radost na hřišti."

trenér LoKo U19 Lukáš Votruba: "Dneska vezeme fantastický výsledek proti jednomu z nejlepších týmů soutěže. Velice mě těší, že jsme Litvínov porazili již potřetí v řadě a určitě nešlo o nezasloužený výsledek. Nutno dodat, že uznáváme kvality našeho soupeře, ale moji kluci dneska ukázali, že hrát umí. Soupeře jsme pustili brzy do vedení, ale jinak si větší šanci v prvním poločase nevytvořil. Výborné bránění po přestávce doplnili hráči dle poločasových pokynů i skvělým a včasným napadáním, které v prvním poločase chybělo. Litvínovští se s naší zvýšenou aktivitou nesrovnali a začali vytvářet chyby, jednu z nich jsme potrestali. Měli jsme i další možnosti, ale buď nám scházel krok, nebo byl Vondráček při úniku na branku zastaven nedovoleně. V závěru zápasu jsme mohli jak vyhrát, tak nakonec trochu nezaslouženě odjet bez bodu. Získali jsme krásné a trochu nečekané dva body. Doufám, že si jich budeme vážit a na dnešní výkon navážeme v dalších kolech."

 

fk-litvinov.jpg FK Litvínov 1 - 1 AFK LoKo Chomutov

                                         (1:0)

penalty: 3:5 (Chmelan, Franta, Wälzer, Vondráček, Smrčka)

Branky: 7. Rameš - 63. Chmelan

Rozhodčí: Bretschneider, Čáka, Svoboda (ŽK: 2:1 (60. Vondráček), ČK: 0:0); diváků: 50

sestava:

1. Rosa - 13. Stoikov, 2. Franta, 3. Smrčka, 5. Soukup (C) - 11. Dänner - 10. L.Wälzer, 15. Vondráček (30. 8. Volf), 7. Chmelan, 9. Štol (10. 6. Kalčev/46. 15. Vondráček) - 14. Vydržel

na střídačce připraveni: 4. Myšák, 16. Zikán

trenér: Lukáš Votruba, asistent: Radek Votruba, Tomáš Rosa st.

 

Druhý zápas odehrál i mladší dorost, podzimní vzájemné střetnutí skončilo naším vítězstvím 3:2. Dnes jsme po výborném prvním poločase vedli 3:0, když jsme soupeře s jedinou výjimkou k ničemu nepustili a sami jsme zahodili další 3 možnosti. Jenže druhý poločas hráli pouze domácí, nám evidentně došli síly, navíc zvedající se vítr hrál s domácími a bylo z toho obrovské zklamání v podobě prohry 3:7. Určitě však bude na co navazovat, po tragédii z prvního zápasu v Ervěnicích byl první poločas alespoň příslibem lepších zítřků.