Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úvod jara přinesl venkovní prohry v Bílině a Košťanech, hlavně však první a zároveň suverénní vítězství, odnesla to VOŠka

23. 3. 2014

   Po dlouhé a halově úspěšné zimní přípravě nastoupili dorostenci LoKo k prvnímu jarnímu duelu stejně jako vloni v Bílině. Jediným rozdílem oproti loňsku byl fakt, že jsme nehráli na trávě umělé, ale přírodní. Nutno dodat, že hřiště bylo výborně připravené!

Tomáš Rosa a Petr Prokeš

   O kvalitách soupeře jsme nepochybovali, v jeho sestavě nastoupilo hned 7 hráčů (ze 12!), kteří budou letos v dorostu končit. Chtěli jsme si hlavně pohlídat úvod utkání, což nám ale nevyšlo. Domácí výborně zužitkovali hned třetí roh v utkání, po němž se míč dostal zpět k rohovému praporku, následný průnik a zpětnou přihrávku Katreniče přetavil v první branku zápasu Kozler - 1:0. My jsme poprvé zakončovali až po čtvrt hodině hry, ale Radimský poslal trestný kop vysoko nad. Hned o dvě minuty déle jsme ale mohli srovnat. Chyba domácího brankáře Kovačky nabídla prázdnou branku Radimskému, ten však ze třiceti metrů pálil levačkou a o půl metru minul! Domácí byli aktivní, ale naše pozorná obrana stačila náběhy domácích krýt. Ve 26. minutě jsme měli další možnost, kterou si vypracoval Vondráček, ale zakončil slabě. Domácí nás ve 30. minutě přitlačili k brance a obrovský závar zakončili ranou do spojnice! I my jsme však postupně začali domácí presovat s čímž měli značné potíže a především aktivní Vydržel dělal soupeři velké starosti. Právě on připravil ve 32. minutě velkou možnost Radimskému, který si dobře převzal jeho příhru, ale poté zakončil slabě levou. Druhé branky se dočkali ve 33. minutě, kdy jsme špatně vyřešili situaci na boku vápna, následnou střelu vyrazil Rosa jen nad sebe a Procházka pohodlně dorážel - 2:0. V závěru poločasu ještě dvakrát domácí zakončovali, jednou mimo, podruhé zasáhl jiště Rosa. V poločase 2:0 pro domácí.

Bílina - LoKo

Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit aktivně, ale ihned po rozehrávce Majer chybně rozehrál a domácí Chobot šel sám na branku, míč mu v poslední chvíli ustřelil Franta. Druhá půle se hrála vyrovnaná, ale jak Bílina, tak i my jsme neměli štěstí v koncovce. Domácí byli přeci jen lepší, ale naše aktivita a snaha s utkáním něco udělat byla u většiny hráčů patrná. V 77. minutě si Rosa připsal dobrý zákrok při samostatném úniku, o chvíli později lapil i trestný kop soupeře. V 83. minutě výborně vybojoval zdánlivě ztracený míč Vydržel, předal na střídajícího Kalčeva, který posunul na malé vápno do 1000% šance Radimskému, ten chtěl míč poslat placírkou přesně k tyči, leč o milimetry minul! O chvíli později vběhl do pokutového území další střídající - Posejpal, který byl jasně sestřelen, bohužel se nepískala ani penalta, dokonce ani roh. Další branka tak již nepadla. Co však padalo byly žluté karty pro LoKotku, ne že bychom hráli nějak hrubě a faulovali častěji než domácí bohužel byl, především ve druhé půli, každý náš faul trestán žlutou kartou, fauly domácích se mnohdy ani nepískaly. Udržet naše hráče v klidu byl poměrně oříšek... Vyloučení přeci jen přišlo, když se již střídající Majer zbytečně zastával mladíka Vondráčka, který dostal "sakra přísnou" žlutou kartu, Majer byl po druhé ŽK vykázán z lavičky.

Lukáš Wälzer

   tr. Lukáš Votruba: "Mrzí mě především první poločas a fakt, že jsme inkasovali po situacích, na které jsme se připravovali. Prospali jsme úvodní čtvrthodinu ač jsme se na vstup do zápasu chtěli soustředit. Během prvního poločasu jsme však domácím začali zatápět, bohužel nás srazila druhá hodně zbytečná branka. Pak už to bylo složité. Nemyslím si, že bychom však zápas dali domácím zadarmo, hráli jsme poměrně slušně, určitě je co zlepšovat. Být klidnější v koncovce, mohli jsme si klidně bod odvézt, ale bohužel. Karetní šaráda druhého poločasu byla hodně přísná, řada karet podle mě být neměla, domácí za podobné zákroky karty nedostávali nebo se ani nepískalo. Těžko se pak divit reakcím některých borců. Vzhledem k tomu, že jsme podobný scénář očekávali a upozorňovali jsme se na toto, však budu muset tento problém rychle řešit!"

   vyloučený Dominik Majer: "První žlutou kartu jsem vůbec dostat neměl. Sice jsem fauloval, ale šlo o plně běžný zákrok, kterých v zápase byla spousta i od soupeře. Celý zápas jsem se držel a neřekl jsem na sudího ani slovo, ale pak jsem prostě vypěnil, když odpískal naprosto nesmyslný "faul" Denise. Určitě moje chyba, absolutně nesmyslná červená."

   Zápas mladšího dorostu byl podobně jako na podzim jednoznačnou záležitostí. Soupeř vedl již v poločase 6:0. Čestný úspěch našeho celku zaznamenal Buvalič. Mladší dorost prohrál 9:1!

   Příští neděli budeme, pravděpodobně na umělé trávě u Moniky, hostit fotbalisty z Roudnice. 

fk-bilina.jpg FK Bílina 2 - 0 AFK LoKo Chomutov 

                                           (2:0)

Branky: 8. Kozler, 33. Procházka

Rozhodčí: Beneš, Harenčák, Bůžek (ŽK: 1:7 (Pálek, Szabó, Vondráček, Möbius, Kalčev, Majer 2*), ČK: 0:1); diváků: 30

sestava:

1. Rosa - 3. Wälzer, 4. Möbius, 2. Franta, 10. Pálek - 16. Majer, 5. Soukup - 7. Vondráček, 8. Szabó, 14. Vydržel - 11. Radimský (C)
hokejově střídali: 6. Kalčev, 9. Štol, 12. Posejpal, 13. Prokeš

trenér: Lukáš Votruba, br.trenér: Tomáš Rosa st.

 

--------------------------------------------------------

 

   V rámci 15. kola KP jsme na domácí půdě přivítali Fotbalovou farmu z Roudnice nad Labem. V podzimním duelu jsme soupeři statečně sekundovali, prohra 0:4 pro nás byla velmi krutou. Roudnice prohrála úvodní jarní utkání doma proti Lounům těsně 2:3 a v tabulce se propadla na 12. místo.

   tr. Lukáš Votruba: "Dnes jsem spokojený především s tím, že na hřišti platilo co jsme si řekli... kluci výborně plnili každý svou práci a přitom hráli jako tým. Bylo fajn být dnes součástí tohoto zápasu a já pevně věřím, že to nebylo naposledy, co jsme předvedli podobný výkon, který musel potešit všechny "fandy". Máme stále co zlepšovat, ale na tomto výkonu se dá stavět. Skvělá práce!"

   Zápas mladšího dorostu bohužel neměl podobný závěr. Naši borci sice dokázali jít do vedení, vypracovat si řadu šancí, ale pojistka nepřišla. Za to jsme pykali. Roudnice v závěru dvěma brankami otočila vývoj utkání a odváží si tři body za vítězství 2:1. Mladší dorost je tak stále bez jediného bodu, ale oproti podzimnímu duelu je znát pokrok (na podzim prohra 15:0!)

 

 AFK LoKo Chomutov 6 - 0 VOŠ a SOŠ Roudnice 

                                                  (3:0)

Branky: 4. Pálek, 22. Chmelan /P/, 30. Soukup, 56. a 64. Szabó, 74. Radimský

Rozhodčí: Dušek, Javorek (ŽK: 2:3 (40.Chmelan, 75.Radimský), ČK: 0:0); diváků: 40

sestava:

1. Rosa - 3. Wälzer, 4. Möbius (NC), 2. Franta, 10. Pálek - 5. Soukup - 15. Vondráček (63. 13. Prokeš), 8. Szabó, 7. Chmelan (C) (82. 9. Štol), 14. Vydržel (68. 6. Kalčev) - 11. Radimský (75. 12. Posejpal)

trenér: Lukáš Votruba, br.trenér: Tomáš Rosa st., vedoucí: Karel Votruba

 

---------------------------------------

 

   Dorostenci v minulém kole poprvé v sezóně zvítězili, když doma rostříleli Roudnici vysoko 6:0 (Roudnice paradoxně v tomto kole porazili Neštěmice vysoko 8:2!). Dnes jsme chtěli na dobrý výkon navázat a minimálně v prvním poločase se nám to dařilo.

   V naší sestavě scházel oproti minulému utkání nemocný stoper Möbius, šanci dostal Kalčev. Alespoň na lavičku se vrátil minule vykartovaný Majer.

   Zápas odstartoval ve velkém tempu, už po minutě měl velikou šanci Radimský, ale míč si špatně připravil a zbrkle zakončil mimo. Následovala protiakce domácích, po níž se zdánlivě nevinná střela otřela o břevno naší branky. To byla pro první poločas největší šance domácích. Ti si vytvořili další dva střelecké pokusy, ale Rosa byl jistý. My jsme byli v prvním poločase nebezpečnější, ale své šance jsme pálili. I druhou tutovku v zápase měl Radimský, tentokrát si dobře zpracoval, ale zakončení opět hrubě nevyšlo. Obrovskou možnost ke skórování měl i Pálek, jenže na malém vápně po rohu Wälzera ani netrefil míč! Ani do třetice se vzápětí neprosadil Radimský, když tentokráte mířil nejlépe, ale zadní tyč o centimetry minul. Nejblíž ke vstřelení gólu jsme tak byli deset minut před poločasem, když se po příhře hlavou od Kalčeva opřel do míče na hranici vápna Vondráček, jeho pěkný točený pokus krásně vyrazil brankář Trojánek. V poločase pro nás smolných 0:0.

   Ve druhém poločase se nám z kopaček vytratil klid a rozvaha, nedokázali jsme tak dobře kombinovat a s blížícím se koncem zápasu domácí více tlačili, nás držel Rosa. I nápor Košťan však po sedmdesáté minutě opadl a utkání se zdánlivě již dohrávalo k penaltám. Kuriozitou zápasu byl střídající Dominik Majer, který se zranil po 40 vtěřinách na hřišti a byl střídán sám. Až v 82. minutě zasáhla do utkání "hvězda", která nám z utkání nepřála ani bod. Franta dotíral na domácího útočníka, který se řítil do vápna. Ten na zádech cítil našeho hráče a již po několikáté v utkání se teatrálně zkácel na hranici pokutového území. Sudí Zubr neváhal a odpískal penaltu, která rozhodla o osudu utkání. O bezmoci, která nám v tu chvíli přišla nesnesitelnou snad ani nemusí být řeč. Rosa málem učinil spravedlnosti zadost, ale na míč mu přeci jen már centimetrů scházelo - 1:0. Domácí trenér se naší střídačce div nezačal omlouvat, asi to ani pro něj nebylo příjemné...pro nás to však bylo... horší. Kluci v sobě hledali motivaci a snažili si o hru vpřed, ale do další šance jsme již nebyli připuštěni, neměli jsme sílu. Domácí kopali jeden nebezpečný přímák a světe div se další penaltu. Hříšníkem byl opět stoper Franta, který v souboji sice hrál míč, ale rozhodčí situaci posoudil jako nebezpečnou hru... o pravosti jeho druhého rozhodnutí už nemá cenu diskutovat, bylo to již v podstatě jedno. Kluci zápas dohráli bez jediného slova, frustraci tak projevil jen Pálek, když se závěrečným hvizdem poslal míč směrem ke Slunci, na čež mu ještě rozhodčí vyhrožoval vyloučením... Jinak velice pěkné, bojovné a fér hrané utkání tak mělo zcela nedůstojný konec, bohužel.

   tr. Sokolu Košťany: "Po závěrečném hvizdu se hodně diskutovalo o penaltě, která rozhodla utkání staršího dorostu. Já jsem celou situaci neviděl, bylo to na druhé straně. Hráč Lipert mi po zápase sdělil, že cítil ruce obránce na zádech a tak spadl. Mrzí mě, že o tomto zápase rozhodla tato penalta, dokážu se dostat do kůže soupeře, neboť jsme takovou situaci zažili už několikrát sami. Kdybych to viděl pořádně a měl pochybnosti, nařídil bych hráči kopnout penaltu vedle."

   tr. Lukáš Votruba: "Jsem na kluky nazlobený. Tohle utkání jsme měli jednoznačně vyhrát. Už v prvním poločase jsme měli 6 brankových příležitostí, mohli jsme utkání rozhodnout a ve druhém poločase nebylo co řešit. Mé zklamání ale pramení z výkonu právě ve druhém poločase, kdy jsme zdaleka nehráli to, co bylo v našich silách. A to mě moc mrzí! Závěr utkání? ... Těžké! Nechtěl bych konkrétně rozepisovat co se ve mě odehrávalo, dost jsem se držel. Vzhledem k tomu, jak byl zápas řízen a jaké zákroky se pouštěli...... se v první situaci prostě pískat nemělo. V celém zápase se ve vápně odehráli tři sporné situace a všechny byly posouzeny v náš neprospěch."

   Zápas mladšího dorostu měl dva rozdílné poločasi. První půle se hrálo až na výjimky jen před naší brankou ale výborný Rosa držel čisté konto. Naopak jsme dvakrát šli sami na branku, gól však v první polovině nepadl. Druhý poločas už byl jednoznačnou záležitostí, výsledek 6:0!

logo-kostany.jpg Sokol Košťany 2 - 0 AFK LoKo Chomutov 

                                           (0:0)

Branky: 82. Salák /P/, 88. Gabrik /P/

Rozhodčí: Zubr J., Zubr T. (ŽK: 0:3 (72, Szabó, 85. Štol, 88. Franta), ČK: 0:0); diváků: 50

sestava:

1. Rosa - 3. Wälzer, 7. Chmelan (C), 2. Franta, 10. Pálek - 5. Soukup - 15. Vondráček, 6. Kalčev (67. 16. Majer/68. 6. Kalčev/83. 9. Štol/87. 13. Zikán), 8. Szabó, 14. Vydržel - 11. Radimský

dále připraven: 12. Prokeš

trenér: Lukáš Votruba, vedoucí: Karel Votruba