Jdi na obsah Jdi na menu
 


Těsná prohra s Kadaní i Obrnicemi, v Litoměřicích taktéž bez bodu

5. 10. 2013

   Dorostenci na domácí půdě podlehli ve vyrovnaném utkání nejtěsnějším rozdílem Kadani.

   Nástup do utkání měli lepší naši borci. Hned v první minutě mohl využít zaváhání brankáře Svítila Vondráček, ale nepředvedl dostatek důrazu. V 6. minutě se pak za obranou ocitl Kalčev, ale obránci jeho pokus z úhlu zablokovali na roh. Utkání bylo prvních dvacet minut vyrovnané, oba týmy shodně drželi míč a pokoušeli se prokousat obranou soupeře. V poslední dvacetiminutovce se do tlaku, a to především díky velkému množství rohových kopů, dostali hosté, leč jistý Rosa spoustu z nich postahoval ze vzduchu, když už Kadaňští zakončovali, tak mimo. V poločase 0:0.

   Do druhého poločasu jsme vstoupili výrazně bojovnější. Nenechali jsme se přitlačit k brance, naopak jsme Tatran nutili k chybám. Díky Kadaňské nekoncentrovanosti jsme si vytvářeli jednu nebezpečnou možnost za druhou a jen díky naší nemohoucnosti v zakončení držel Tatran čisté konto. V úvodu poločasu běžel po námazu obránců sám Vondráček, ale zakončil trestuhodně slabě, Svítil v pohodě vyrazil. Právě brankář hostí svým velkým sebevědomým dokazoval mírné podcenění v zápase proti poslednímu a Kadaň za to mohla pykat. Další dvě šance totiž odstartovali jeho chyby v rozehrávce. Po té první zakončoval ze 25 metrů Russo, avšak přímo doprostřed. Poté předvedl pěkné sólo Chmelan, ale z úhlu opět trefil jen Svítilovy rukavice. Chvíli na to další těžká rozehrávka brankáře Kadaně, který dostal pod tlak kapitána Kocíka, Chmelan jej obral o míč a rázem to bylo tři na dva. Chmelan však místo zakončení, které se přímo nabízelo, volil přihrávku na nabíhajícího Prokeše, Kadaňští však na poslední chvíli odvrátili na roh. Za 35. minut druhého poločasu Kadaň Rosu v podstatě neohrozila, výjimkou byly dva pokusy z úctyhodné vzdálenosti, které náš mladý brankář v pohodě lapil. Deset minut před koncem jsme však předvedli nedůraz hned ve třech soubojích. Hrdina dostal před šestnáctkou dostatek prostoru a míč trefil pod břevno branky. Při této situaci nás bohužel nepodržel do té doby vynikající Rosa, střela se určitě dala chytat. Branka nás malinko nahlodala a zdaleka jsme nebyli v takovém tlaku jako předtím. Kadani stačilo jednoduše odkopávat všechny míče, ale šanci si za druhou půlku nevytvořila. My jsme měli ještě dvě možnosti k vyrovnání. Franta ale trestný kop netrefil zdaleka tak jako v zápase se Žatcem. Druhou možnost měl minutu před koncem palič zápasu Vondráček. Toho našel na malém vápně zcela volného Chmelan, ale mladý útočník nedokázal centr přetavit v branku a obloukem z první branku přestřelil. 

   trenér Lukáš Votruba: "V zápase kde jsme si zasloužili minimálně bod odcházíme opět s prázdnou. Dneska jsme rozhodně nebyli horším týmem, naopak jsme ve druhém poločase měli opticky více ze hry a i když fotbalová kvalita byla lehce vyšší na straně soupeře, nenechali jsme se, s výjimkou závěru první půle, dostat pod tlak. Kadaň si za celé utkání v podstatě nevytvořila vyloženou šanci, naopak my jsme zahodili minimálně tři loženky. Bez gólů prostě vyhrávat nemůžeme. Použiji klišé... dnes nevyhrál lepší, ale výrazně šťastnější!"

   hodnocení Kadaňských: "V silně kombinované sestavě jsme UTRPĚLI vítězství nad posledním celkem průběžné tabulky. Náš dorost se rozjížděl pomalu, ze začátku byla hra velmi rozháraná, Hodek a Hrdina se snažili spoluhráče povzbuzovat a vtisknout mužstvu nějakou tvář, bohužel u kterých borců je vidět, že momentálně na to není. Přísnější a častečně uspokojivý výkon byl ve druhé půlce prvního poločasu, kdy kluci přišpendlili domácí na vápno, častou střelbou zaměstnávali domácího brankáře Rosu, který AFK několikráte podržel.

   Do druhého poločasu jsme nevstoupili plně koncentrováni, soupeř začal více bojovat a dělal nám velké problémy. Největší šanci měli po zkratu Prokopivče, který přihrávkou malou domů poslal domácího útočníka do samostatného úniku, zachránil nás kvalitní zákrok Libora Svítila. V 78. minutě nám křižnou střelou zajistil hubené vítězství Petr Hrdina. Utkání bylo o první brance."

Mladší dorost opět vysoko prohrál a nevstřelil ani branku. Nenavázal tak na jarní vítězství nad stejným soupeřem 3:2, ale... "kde ty loňské sněhy jsou." Souboj suverénně posledního s do té době předposledním pro sebe Kadaň naklonila dvěma góly, především dvě rychlé branky nahlodaly myšlení našich hráčů. Definitivní rozhodnutí pak přišlo po pauze, kdy se Kadaň rozjela a přidala další čtyři branky. Mladšák je tak, po sedmi kolech s hrozivým skóre 3:68 a navíc stále bez bodu, poslední.

STARŠÍ DOROST

 AFK LoKo Chomutov  0 - 1 FK Tatran Kadaň 

                                                        (0:0)

Branka: 79. Hrdina
 

Rozhodčí: Javorek, Menšík (bez karet); diváků: 30

sestava:

1. Rosa - 4. Möbius (C)10. Pálek, 2. Franta, 5. Soukup - 6. Kalčev - 3. Wälzer, 8. Szabó, 7. Chmelan, 12. Prokeš - 11. D. Vondráček, hokejově dostřídávali: 9. Russo, 13. Posejpal, 14. Štol, 15. Stoikov

trenér: Lukáš Votruba, vedoucí: Karel Votruba

 

MLADŠÍ DOROST

 AFK LoKo Chomutov 0 - 6 FK Tatran Kadaň

               (0:2)

Branky: 4. a 10. Zadina, 52. a 54. Šedivý, 65. Roub, 73. Kocík

Rozhodčí: Menšík, Javorek, diváků: 30

sestava:

Bláha - Rosa, Wälzer (C), Šimonek, Štol - Myšák, Vondráček, Záboj, Buvalič - Prokeš, Zikán, hokejově dostřídával: Sochor

trenér: Marcel Štěrban, vedoucí: Ladislav Štěrban st.

 

---------------------------------------------------------------------

 

   Dorostenci odjeli na půdu čtvrtého celku soutěže, do Litoměřic. Utkání se z rodinných důvodů neúčastnil trenér Votruba, s týmem odjel Tomáš Rosa starší.

   V úvodu utkání měl překvapivě navrch hostující tým, který domácí FK nepouštěl k šancím a většinu času trávil na polovině domácích. Vypracované příležitosti však v kontinuitě této sezóny neproměňoval a logicky přišel trest. Po rohu domácích jsme nedokázali míč odvrátit dále než na velké vápno, odkud se domácí hráč trefil přesně - 1:0. Hra se od úvodní branky přesouvala nahoru dolu, hrál se poměrně pohledný fotbal. Velkou možnost na srovnání měl mladík Štol, který po křižném pasu Chmelana prostřelil brankáře, ale míč zastavila konstrukce branky! Další nevyužitá šance a další trest. Tomáš Möbius nedokázal uhlídat míč za obranu a domácí forward "samostatný nájezd" proměnil - v poločase 2:0.

   Ve druhé části byla hra více otevřená a v podstatě se jen útočilo. V úvodu si větší šance vypracovali domácí, ale na Rosu nevyzráli. Po hodině hry jsme měli snižovat jenže... Chmelan uvolnil do brejku aktivního Szaba, kterého v souboji ve vápně evidentně stáhl domácí bek za dres k zemi. Sudí Holec nereflektoval ani na signalizaci asistenta rozhodčího a nechal k překvapení všech pokračovat ve hře. Následoval protiútok a místo možnosti na snížení to bylo 3:0, když se prosadil domácí kapitán. Pak si zaběhal sám na branku střídající Zamrzla, bohužel však z řady šancí využil jen jednu, hned první sólový únik proměnil po přihrávce Pálka ve snížení na 3:1. O chvíli později v tutovce stejný hráč přestřelil. Soupeř po pěti minutách definitivně zlomil náš odpor nádhernou ranou do šibenice a přidal na konečných 4:1.

   Mladší dorost napodobil své starší kolegy a po naprosto totožném zápase (tedy co se do pohybu skóre týče) prohrál.

STARŠÍ DOROST

fk-litomerice.jpg FK Litoměřice 4 - 1 AFK LoKo Chomutov

                                                  (2:0)

Branka: Zamrzla

Rozhodčí: Holec, Andrle (?); diváků: 30

sestava:

1. Rosa - 4. Möbius (C), 2. Franta, 10. Pálek, 5. Soukup - 6. Kalčev - 3. L.Wälzer, 7. Chmelan, 8. Szabó, 9. Štol - 11. Prokeš

hokejově střídali: 13. Zamrzla a 16. Majer

MLADŠÍ DOROST

fk-litomerice.jpg FK Litoměřice 4 - 1 AFK LoKo Chomutov

                        

------------------------------------------------------------------------

 

   Dorostenci nastoupili na náhradním hřišti ve Vrskmani proti Obrnicím/Souši, které se jako nováček pohybují ve vrchní polovině tabulky.

   Vzhledem k těžkému terénu se příliš šancí nezrodilo. Hosté se snažili o kombinaci, ale naše pozorná obrana je za celý první poločas do šance v podstatě nepustila. Soupeř se dlouho nedokázal srovnat s terénem a pozornou obranou. Po dvaceti minutách ho navíc nachytal v nedbalkách Zamrzla, který chytře zužitkoval přihrávku Štola. Po půl hodině hry mohl opět Zamrzla přidat gól, ale v ideální pozici mu selhalo zpracování a bylo po šanci. Přesto, že si hosté nevytvořili jediné přímé zakončení na Rosu, dokázali do poločasu srovnat. Trestný kop takřka od autové čáry vystřelil Hnilica na branku a poslal míč do sítě, brankář Rosa se musel červenat. V poločase 1:1.

   Druhý poločas se odehrál v podobném stylu. Hosté byli mírně lepším týmem, ale do vyložené šance jsme je až na jedinou výjimku nepustili. To naši stopeři podcenili dlouhý výkop a kanonýr soupeře Tůma, kterého jsme jinak poctivě hlídali po celé utkání, běžel sám na Rosu, ten mu však tygřím skokem pod nohy šanci brilantně sebral. Do útoku jsme se však ve druhém poločase trápili a Zamrzlu na hrotu doplňoval jen málokdo. Přes jasně dané taktické pokyny se o výlet pokusil po více než hodině hry Möbius, jenže nedokázal odhadnout kdy že míč odevzdat, soupeř jej obral a podnikl kontr do otevřené obrany, přišel krutý trest. Kraitl dostal míč před takřka prázdnou branku a nebylo problémem poslat favorita zápasu do vedení. Vzhledem k naší útočné impotenci to znamenalo velký problém. Na hrot se tak vysunul stoper Pálek, který svedl, nutno podotknou že většinou vítězně, mnoho hlavičkových soubojů, ale k šanci to nevedlo. Jakýsi náznak měl Štol, který však na zadní tyči nedokázal přetavit předchozí nepřesnou střelu v gól a na míč nedosáhl. V 81. minutě si Pálek na hranici pokutového území pěkně zpracoval míč na prsa, ale místo následné střeli utopil akci v neúčelné přihrávce. V 88. minutě svitla poslední naděje. Zamrzla si zády k brance na hranici pokutového území zpracoval míč, píchl si ho zpět z vápna a byl podražen soupeřem, v situaci však zbytečně teatrálně padal a tak sudí nechal hru, přes zjevný faul, pokračovat... škoda.   

   trenér Lukáš Votruba: "Zápasu by dnes slušela spíše remíza. Neustále opakujeme naprosto triviální chyby, které vycházejí z nekoncentrovanosti, z podcenění situace a hlavně z osobní nezodpovědnosti. Tyhle naše blackouty nás stáli a stojí velké množství bodů a i pozici v tabulce. Nebýt toho, že se v každém zápase najde někdo, kdo to prostě nezvládne, mohli jsme hrát v pohodě střed tabulky. Takhle si to "vyžíráme" dál a naprosto zbytečně. Nutno říct, že nám dnes scházel na hřišti tvůrce, při neúčasti Chmelana, Szaba či Vondráčka to bylo složitější. I tak jsme však měli bodovat!"

   Mladší dorost sehrál nečekaně zajímavé utkání se soupeřem, který atakuje čelo soutěže. Za stavu 1:2 měli naši borci obrovskou šanci na vyrovnání, kterou však neproměnili. Po devíti kolech je mladší dorost stále bez bodu.

 

STARŠÍ DOROST

 AFK LoKo Chomutov 1 - 2 Sokol Obrnice/B. Souš souss.jpg

                                                        (1:1)

Branka: 19. Zamrzla - 36. Hnilica, 66, Kraitl 

Rozhodčí: Maleček (ŽK: 1:1 (Franta), ČK: 0:0); diváků: 20

sestava:

1. Rosa - 4. Möbius (C)10. Pálek, 2. Franta, 5. Soukup - 7. Majer - 8. Volf, 3. L.Wälzer, 6. Kalčev, 9. Štol - 11. Zamrzla

 trenér: Lukáš Votruba, vedoucí: Karel Votruba

 

MLADŠÍ DOROST

 AFK LoKo Chomutov 1 - 4 Sokol Obrnice/B. Souš souss.jpg

                                                        (1:2)

Rozhodčí: Maleček, diváků: 10
trenér: Marcel Štěrban, vedoucí: Ladislav Štěrban st.