Jdi na obsah Jdi na menu
 


Suverénní výhra v derby, tuhý boj v Žatci a domácí skalp prvního. LoKotka je na jaře jako vyměněná!

13. 4. 2014

   V rámci 17. kola KP zavítal na LoKotku náš nejoblibenější soupeř za poslední dva roky. V podzimním derby jsme zápas s Ervěnicemi nezvládli, ale podobný scénář jsme doma, navíc utvrzeni po "nesprávné prohře" v minulém kole, nechtěli připustit.

   tr. Lukáš Votruba: "Výborný výkon! Soupeře jsme předčili v bojovnosti, zápalu do hry, morálce i fotbalovosti. Nemám klukům v tomto ohledu co vytknout! Že jsme byli mnohdy zbrklí, že jsme nadělali velké množství nevynucených chyb? To nevadí... z chyb se zkusíme poučit a budeme se dál posouvat! Výkony v posledních kolech nás ale těší, zkusíme na ně navázat."

   Mladší dorostenci se dočkali vůbec prvních bodů v sezóně, když dokázali otočit vývoj zápasu. Vítězství 4:1 bylo naprosto zasloužené, na třinácté Ervěnice však mladší borci ztrácejí osm bodů.

 

 AFK LoKo Chomutov 5 - 2 TJ VČSA Ervěnice 

                                                  (2:1)

Branky: 5. Chmelan, 26. Radimský, 56. a 60. Franta, 63. Vydržel - 31. Šefler, 83. Kalčev vl.

Rozhodčí: Bartoň, Pokryvka (ŽK: 3:1 (Möbius, Pálek, Prokeš - Syntichakis), ČK: 0:0); diváků: 60

sestava:

1. Rosa - 3. Wälzer, 4. Möbius (83. 15. Vondráček), 2. Franta, 10. Pálek (58. 9. Štol (NC)) - 5. Soukup - 15. Vondráček (67. 6. Kalčev), 8. Szabó, 7. Chmelan (C) (74. 12. Posejpal), 14. Vydržel (70. 13. Prokeš- 11. Radimský (70. 16. Majer)

trenér: Lukáš Votruba, br.trenér: Tomáš Rosa st., vedoucí: Karel Votruba

 

------------------------------------

 

    V rámci 18. kola KP zajížděl náš dorost do Žatce, kde ještě nikdy v historii nezvítězil. Jediné vítězství proti Žatci na jeho půdě se datuje do sezóny 2007/08, kdy však "B" dorost zvítězil nad "B" týmem Žatce v Libočanech, vítězství tehdy dvěma brankami zařídil aktuální trenér dorostu. V žádném jimén duelu na půdě chmelařského celku jsme nebodovali a tuto bilanci jsme bohužel nezlomili ani dnes.

   Dorostenci před tímto zápasem neskórovali na půdě soupeře více než deset poločasů v řadě (celkem 481 minut!), tuto bilanci dokázali prolomit. Bohužel však stále platí to, že jsme na půdě soupeřů letos ještě nebodovali! 

   tr. Lukáš Votruba: "Dnes jsme do zápasu vstoupili poměrně dobře a dvacet minut se hrálo vyrovnaně. Škoda, že Vondráček nezužitkoval svůj dobrý průnik. Soupeře jsme pustili na koně vlastní chybou v rozehrávce a po zbytek prvního poločasu jsme tahali za kratší konec. Ani šance ze standartek se neujaly. Škoda, že nám sudí neuznali regulerní branku Dana. Na videu to bohužel není dobře vidět, ale na zadní tyči stál témeř na brankové čáře hráč, takže o ofsajd jít nemohlo. Ve druhém poločase jsme se pokusili hru pootevřít. Soupeře jsme přitlačili k brance a byli jsme určitě aktivnější. Bohužel jsme dali jen jeden gól. Ve druhé situaci si Jirka nepohlídal ofsajd. Žatec pozorně bránil, navíc měl šance z brejků, ale to bylo zapříčiněno otevřenou obranou. Škoda, protože jsme tady mohli sehrát určitě lepší duel."

   Mladší dorostenci sahali po dalším vítězství. Ještě chvíli před koncem vedli 4:3, ale tři minuty před koncem nařídil sudí Zandal (oblíbenec dne) safra přísnou penaltu pro domácí. Tu Žatečtí neproměnili, a tak se sudí rozhodl nechat penaltu opakovat! Asi i jeho zdešení z druhé neproměněné penalty uklidnila přesná dorážka na konečných 4:4! V penaltách byli lepší domácí, za LoKo neproměnil Zikán ani Vondráček. Proč je na oficiálních výsledcích skóre 5:4 a žádný bod pro naše borce je další hádankou zvláštního dne! Mladší dorost je každopádně dál suverénně poslední.

 

 FK Slavoj Žatec 3 - 1 AFK LoKo Chomutov 

                                             (2:0)

Branky: 26. Hassman, 32. Krabec, 83. Hynek - 69. Vydržel

Rozhodčí: Bláha, Zandal (ŽK: 0:1 (Szabó), ČK: 0:0); diváků: 80

sestava:

1. Rosa - 3. Wälzer (60. 13. Zamrzla), 4. Möbius, 2. Franta, 10. Pálek - 5. Soukup - 15. Vondráček (83. 6. Kalčev), 8. Szabó, 7. Chmelan, 14. Vydržel (83. 16. Majer) - 11. Radimský

na střídačce byli připraveni: 9. Štol a 12. Prokeš

trenér: Lukáš Votruba, br.trenér: Tomáš Rosa st., vedoucí: Karel Votruba

 

---------------------------------------------

 

   Souboj Davida s Goliášem dorostenckého krajského přeboru se hrál v rámci 19. kola na hřišti AFK LoKo. Domácí, kteří v úvodních dvou domácích zápasech v jarní části sezóny bodovali naplno, si tuto bilanci troufali potvrdit i proti vedoucímu celku tabulky. Děčínská forma není zdaleka taková, jako v podzimní části, a tak jsme věřili, že dokážeme navázat na jarní domácí výkony.

   Úvod utkání, který bohužel není zaznamenán, nás zastihl v nedbalkách. Než jsme se probrali vedli hosté. To v páté minutě nezachytil Vydržel náběh protihráče, který dostal výbornou přihrávku přes v tu chvíli nefungující střed. Vosecký velikou klikou propasoval míč za záda Rosy - 0:1. Na odpověď jsme však nečekali dlouho. Soupeře jsme okamžitě zkoušeli přikovat k brance, což se nám podařilo. Děčín se nemohl pět minut dostat na naši půlku a ve 13. minutě přišel trest. Na Wälzerův roh si chtěl naskočit Pálek, jenže soupeř jej přidržel při zemi, což neuniklo arbitrům. Nařízenou penaltu o tyč proměnil Chmelan. Další průběh viz. video.

   trenér LoKo Lukáš Votruba: "Dneska jsme nepředvedli tolik fotbalovosti, ale spíše nesmírnou vůli, chtíč a nasazení... chtěli jsme si prostě dokázat, že to jde. Kluci bojovali, stálo je to spoustu sil... ale jak jsem jim o poločase sliboval... pokud do toho dají všechno a vydrží s tímto odhodláním celé utkání, tak prostě musí přijít sladká odměna. Přežili jsme šance soupeře, obětavě skákali do střel a vyústěním bylo využití šance, kterou nám soupeř poskytl."

   trenér Junioru: "Junioři podali se soupeřem ze dna tabulky žalostný výkon, bez nasazení a pohybu a i když byli připravováni na to, aby soupeře nepodcenili, tak se tak dokonale stalo. Přesto, že byli po většinu utkání lepším celkem a měli několik vyložených brankových příležitostí, určitě si tento zápas za svůj přístup vyhrát nezasloužili. Je potřeba ocenit výkon soupeře, který si za svoji velkou bojovnost a obětavost vyhrát zasloužil. Doufám, že si kluci z tohoto zápasu vezmou ponaučení a rychle si uvědomí, že takhle se o první místo v tabulce rozhodně nehraje."

   Mladší dorostenci se výsledkově zvedají též, dnes jedinou brankou Wälzera porazili třetí Děčín a v tabulce mají sedm bodů (všechny za poslední tři kola!). Jen tak dál.

 

 AFK LoKo Chomutov 2 - 1 FK Junior Děčín fk-junior-decin.jpg

                                                  (1:1)

Branky: 13. Chmelan /P/, 83. Szabó - 5. Vosecký

Rozhodčí: Holub J., Holub L., Rosa (ŽK: 1:1 (84.Szabó - 12.Svoboda), ČK: 0:0); diváků: 40

sestava:

1. Rosa - 3. Wälzer, 4. Möbius, 2. Franta, 10. Pálek - 5. Soukup - 15. Vondráček (66. 13. Zamrzla), 8. Szabó, 7. Chmelan (C), 14. Vydržel - 11. Radimský

na střídačce zůstali: 6. Zikán, 9. Štol a 12. Prokeš

trenér: Lukáš Votruba, br.trenér: Tomáš Rosa st., vedoucí: Karel Votruba