Jdi na obsah Jdi na menu
 


Děvět bodů z dvanácti....záchrana! Tu trefil 8 minut před koncem sezóny stylově kapitán Soukup

25. 5. 2014

 

vyjádření hostí: "Hřiště v Chomutově připomínalo spíše plochu pro vodní pólo, přesto rozhodčí nechal hráče na tomto močálu nastoupit. Od první minuty to byl spíše boj než fotbal což hrálo do not domácím hráčům. Nakonec se o konečném výsledku rozhodovalo až v penaltové loterii."

  trenér LoKo Lukáš Votruba: "Ke hřišti, na hrací ploše byla jedna rozlehlejší louže, která však nebránila k odehrání zápasu. Za celé utkání se míč ve vodě zastavil tak 2*, a to když hostující borci vlétli s míčem do zmiňované bažiny. Jinak se nezastavila ani přihrávka, pouze si hosté smočili účesy. V utkání jsme byli jednoznačně lepším týmem a už za stavu 0:0 stálo při hostech velké štěstí. Do vedení šli po hrubé chybě našeho mladého brankáře, my jsme však rychle vyrovnali a dále se tlačili k brance hostí. Ti v prvním poločase neměli výraznější brankovou šanci, my jich stihli hned několik. Druhý poločas začal podobně jako předchozí domácí duel s Litoměřicemi, opět rychle inkasovaný gól. Zahhrávali jsme standardku a soupeř nám z brejku vstřelil branku. Celý poločas byl o naší snaze vyrovnat, ale v zakončení jsme byli mizerní. Až při hře vabank jsme alespoň srovnali. Jak už to tak bývá, v penaltách nezvítězil lepší ale výrazně šťastnější."

 

 AFK LoKo Chomutov 2 - 2 FK Louny fk-louny.gif

                                                        (1:1)

Branky: 16. Szabó, 85. Vydržel - 12. Köchrt, 52. Dienelt

Rozhodčí: Novotný, Menšík, Pokryvka (ŽK: 0:3 (35.Köchrt,78.Pokorný,83.Podhráský), ČK: 0:0); diváků: 50

sestava:

1. Rosa - 3. Wälzer, 4. Möbius, 2. Franta, 10. Pálek - 5. Soukup - 15. Vondráček, 8. Szabó, 7. Chmelan (C) (80. 6.Kalčev), 14. Vydržel (41.-45. 12. Posejpal) - 11. Radimský

na střídačce zůstal: 9. Štol, 13. Prokeš

trenér: Lukáš Votruba, br.trenér: Tomáš Rosa st., vedoucí: Karel Votruba

 

------------------------------------

 

   Starší dorostenci po dlouhých pěti a půl letech porazili vrstevníky z FC. Co na tom, že šlo o vítězství "pouze" za dva body. Vždyť poslední tři vzájemné duely vloni a letos nepřinesly LoKotce přes mnohdy solidní výkon ani bod (prohry 1:2, 2:3 a 0:4). Předtím se utkali dorosty naposledy v sezóně 2008/09, kdy byla úspěšnější LoKotka, na jaře 2009 se hrálo 0:0, v předchozím podzimním střetnutí zvítězila u polikliniky LoKotka 3:2! Pro nás jsou dva body, které nám v penaltovém rostřelu po zaváhání hostujícího Váni vystřelil mladík Wälzer, důležité, protože nás udrželi v boji o záchranu.

 

trenér LoKo Lukáš Votruba: "Dnes se odehrál z několika pohledů výjimečný zápas. Samozřejmě pro kluky je tohle utkání, ve kterém mají motivaci ať už je bodový rozdíl mezi oběma kluby sebevýraznější. O další motivaci se nám minulý týden postarala třetí strana... :/... A když mluvím o výjímečnosti, tak jsme také měli výjimečné štěstí při několika šancích soupeře. Výborně nám zachytal brankář a kluci se vydali ze všech sil. Nemůžeme však opomenout i řadu našich šancí, které jsme si pracně vytvořili většinou po pohledné kombinaci. Chomutov se snažil prosazovat spíše po dlouhých míčích za obranu, možná to nakonec hrálo v náš prospěch. Každopdáně jsme se dnes potkali asi s nejsilnějším soupeřem na jaře, proto jsem moc rád za způsob, jakým se s tím kluci popasovali. To že jsme si odnesli dva body a i přes zpackaný podzim dál žijeme v boji o záchranu, je pro ně asi tou největší odměnou! Skvělé!"

 

 AFK LoKo Chomutov 2 - 2 FC Chomutov s.r.o. 

                                          (2:2), penalty 3:1

Branky: 4. Szabó, 39. Vydržel, 90. (RP) L. Wälzer - 26. Kohout, 27. Váňa

Rozhodčí: Javorek, Novotný, Pokryvka (ŽK: 1:1 (36.Wälzer - 51.Le Hoang), ČK: 0:0); diváků: 80

sestava:

1. Rosa - 3. L.Wälzer, 2. Franta, 10. Pálek, 5. Soukup - 16. Majer (26. 9. Štol/30. 6. Kalčev) - 15. Vondráček, 8. Szabó, 7. Chmelan (C), 14. Vydržel - 11. Radimský

na střídačce zůstal: 4. Zikán, 13. Prokeš

trenér: Lukáš Votruba, vedoucí: Karel Votruba

 

----------------------------------------

 

   Dorostenci AFK LoKo se v předposledním kole představili v Neštěmicích. Právě zde jsme si před rokem a půl připsali první vítězství v KP po postupu a věřili jsme, že na tento výsledek navážeme.

   Utkání pro nás nezačalo dobře, rychle jsme prohrávali a v první půlhodině to znaší strany nebylo valné. V závěru poločasu se nám však povedlo skóre otočit. Štěstí jsme měli ve druhém poločase. Šancí jsme sice měli větší množství my, ale neproměnili jsme je. Ještě za stavu 1:2 nám sudí odpustil penaltu. Nám se povedlo čtvrt hodiny před koncem konečně prosadit a pojistit vítězství. Díky tomuto výsledku máme lepší vzájemné utkání s oběma celky, které s námi hrají o záchranu - Ervěnice 1:3 a 5:2 (6:5), Neštěmice 4:5 a 3:1 (7:6).

   tr. Lukáš Votruba: "Dneska nám vůbec nevyšel vstup do zápasu. Byli jsme rozespalí a velice rychle jsme prohrávali. Domácí byli lepší, ale přišlo mi, že už během prvního poločasu fyzicky odcházeli. Časté střídání soupeře nás pak paradoxně dostalo do hry, dvě rychlé branky nás nakoply. Domácí pak neměli moc šancí, nicméně se neustále snažili natlačit před naší branku, výraznější možnost si nepřipravili. Co bych opět ocenil je nasazení, které jsme jako tým měli výrazně vyšší než soupeř a to je hlavní důvod, proč si odsud odvážíme přesně takový výsledek, jaký jsme si přáli. Malinko mě mrzí nepřátelská atmosféra ze strany domácích, protože jsme s tímto soupeřem žádný konflikt nikdy neměli, ale to ať si zváží někdo jiný."

 

fk-cesky-lev-nestemice-1.jpg FK ČL Neštěmice 1 - 3 AFK LoKo Chomutov 

                                             (1:2)

Branky: 6. Zikmundovský - 34. Vydržel, 40. a 75. Radimský

Rozhodčí: Doubek, Sůra, Elmerich (ŽK: 2:1 (55.Pliska,73.Šmejkal-15.Szabó), ČK: 0:0); diváků: 50

sestava:

1. Rosa - 3. Wälzer, 10. Pálek, 2. Franta, 5. Soukup - 6. Kalčev - 15. Vondráček, 8. Szabó, 7. Chmelan (C)14. Vydržel - 11. Radimský

na střídačce připraveni: 4. Möbius, 9. Štol, 12. Zikán, 13. Prokeš 

trenér: Lukáš Votruba, br.trenér: Tomáš Rosa st.

 

-------------------------------------------

 

    Starší dorostenci po katastrofálním podzimu (pouze 1 bod) na jaře zabrali do té míry, že se mohli v posledním kole KP dostat na 12. místo, které by mělo zajistit záchranu soutěže pro další ročník. Potřebovali však zvítězit za 3 body a zároveň spoléhat na prohru Neštěmic. Naše sestava byla navíc ochuzena, scházeli útoční tahouni Szabó a Radimský. Navíc byl našim soupeřem ligový celek z Litvínova, který v minulém týdnu rozcupoval Louny 11:1. Nutno dodat, že soupeři scházela asi čtveřice hráčů. Nám ale též :).

trenér LoKo Lukáš Votruba: "Jsem na kluky hrdý! To co na jaře dokázali, kolikrát se porvali s lepším soupeřem... V jarní tabulce skončili v horní polovině, pár bodů za nejlepším týmem jara. Doma jsme na jaře neprohráli, prostě senzace! Dnes jsme navíc, vyjma dvou hráčů, hráli v podstatě v sestavě na příští rok, což je pozitivní. Kluci si to ukopali sami a na hřišti.

   Ani tak nechci hodnotit dnešní utkání, protože to byla spíš bitva než fotbal... z naší strany určitě. Ale jsem rád za kluky... celé jaro dokazovali, že nepatří na dno tabulky a přesto se jim řada lidí smála...i týmy, které na jaře neudělali zdaleka tolik bodů co my... Od zimní přípravy to fungovalo skvěle, kluci se zvedli a tohle je odměna. Doufám, že si to teď užijeme, dobře doplníme kádr, užijeme si LFS, které bude pro kluky odměnou za jaro a zároveň se připravíme tak, abychom navázali na jarní tažení."

 

 AFK LoKo Chomutov 2 - 1 FK Litvínov 

                                                        (1 : 1)

Branky: 5. Vydržel, 82. Soukup - 41. Kocúr ... 33. nedal Chmelan penaltu

Rozhodčí: Krutina, Moder, Rosa (ŽK: 0:3, ČK: 0:0); diváků: 50

sestava:

1. Rosa - 3. L.Wälzer, 4. Möbius, 2. Franta, 10. Pálek - 6. Kalčev - 15. Vondráček, 5. Soukup, 7. Chmelan (C), 9. Štol (88. 8. Zikán) - 14. Vydržel

trenér: Lukáš Votruba, trenér brankářů: Tomáš Rosa st., vedoucí: Karel Votruba