Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vondráček režíroval vítězství v poslední domácí bitvě dorostu

9. 6. 2012

   Dorostenci se v končícím ročníku 2011/2012 naposledy představili na LoKotce v zápase proti nepříjemnému soupeři, FK Kozly.

   V sestavě nám již nadobro schází bek Soukup, který je v zahraničí. V minulém týdnu se navíc zranil i další obránce Král, nenastoupil i brankář Radimský (tržná rána na zádech), který však k zápasu připraven byl. Trenéři však nechtěli riskovat a do branky se tak dostal Thöma, který odchytal polovinu zápasu proti tomuto soupeři i v podzimní části.

     V úvodním poločase jsme se bohužel přizpůsobili nakopávanému fotbalu, kterým se prezentovali hosté a "vesele" jsme nakopávali s nimi. Kombinace nebyla vidět v podstatě žádná. Soupeř se z jedné této situace dostal i do zakončení, ale mířil vysoko nad. Až v 11. minutě jsme perfektně sehráli autové vhazování. Fibrichův aut hlavou prodloužil Chmelan, Kočnár parádní patičkou uvolnil Vondráčka a ten si poradil ve stylu velkých střelců - 1:0. Soupeř měl možnost po chybě Thömy, situaci hasil Kocourek. Řada nepřesností a zbytečných ztrát míče ve středu pole pouštěla věkově opět staršího soupeře do hry. V 17. minutě namazal stoper hostí Vondráčkovi. Ten ale situaci sám na brankáře řešil zbytečně lobem metr nad! Ve 20. minutě se opakovala situace z úvodu duelu. Opět náš propad ve středu hřiště a soupeřova rána nad. Nehráli jsme dobře a nebyli jsme schopni dostat se do hry. Soupeř nám však druhou branku připravil na podnose. Gólman hostí držel míč na noze tak dlouho, až mu jej Vondráček vyšťouchl a míč doklepl do prázné branky - 2:0. Alibistický projev našeho týmu však na přehrání soupeře nestačil a bylo pouze otázkou času, kdy se prosadí i hosté. Těm se podařilo snížit ve 37. minutě, když po rohovém kopu naskočili na hlavičku hned dva hráči soupeře a na světě bylo snížení - 2:1. Ještě se radující Kozelští však nezachytili rychlou akci Chmelana s Vondráčkem a druhý jmenovaný dovršil hattrick - 3:1. Na pohled utrpení ukončil až poločasový hvizd sudího.

   Nespokojenost v kabině byla patrná, hra ve druhém poločase byla lehce lepší, ovšem do ideálu měla velice daleko. Přesto jsme skóre kontrolovali relativně v klidu. Soupeř měl v dnešním zápase jasně lepší procento držení míče na kopačkách, my jsme však byli přímočařejší a když už přišla naše akce, byla nebezpečná. V 61. minutě jsme zahrávali standardku z boku vápna. Plosův slabý centr sice hosté odvrátili, ale Fibrich jej vrátil k Vondráčkovi a ten si opět poradil - 4:1. Šedesátá osmá minuta přinesla další korekci výsledku. Trestný kop poslal do šibenice hostující Bečvář - 4:2. Brankový účet zápasu na 5:2 uzavřel v 75. minutě po přihrávce muže dne Vondráčka Jiří Chmelan. Jeho střela rychlostí "spící zmije" uspala brankáře a o tyč si to namířila do branky. V téže minutě přišel na hřiště už druhý náhradník Horčička. Jeho pobyt na trávníku se však stal miniaturním. Po pár vteřinách totiž vypíchl soupeři ve skluzu míč a právě padající protihráč mu při pádu šlápl na hlavu. Pro Petra tak sezóna bohužel skočila otřesem mozku a 3 stehy na hlavě. Přejeme brzké uzdravení.  

   "Zápas bohužel nenaplnil naše očekávání. Chtěli jsme se z fanoušky rozloučit atraktivní hrou a především kombinačními akcemi. To nám však zdaleka nevyšlo a hráli jsme nepřipraveně a na náhodu. Nyní nás čeká závěrečný týden, pokusíme se ho zvládnout, dobře se připrait a v neděli vše rozhodnout v Košťanech, držte nám palce!"

   Za týden pro dorost sezóna končí. V sobotu se na LoKotce naposledy představí alespoň část dorostu, která nastoupí proti výběru trenérů. V neděli pak sezónu dokončí v Košťanech.

 

Obrazek AFK LoKo Chomutov 5 - 2 FK Kozly FK-Kozly.jpg

             (3:1)

Branky: 11., 22., 38. a 61. Vondráček, 75. Chmelan

Rozhodčí: Mydlář (ŽK: 3:3 (Plos, Fibrich, Thöma), ČK: 0:0); diváků: 50

sestava:

22. Thöma - 6. Fibrich, 4. Möbius (NC), 2. Franta, 3. Kocourek - 5. Jireček (82. 13. Šťastný), 8. Šmat - 11. Chmelan, 7. Kočnár (75. 15. Horčička/77. 13. Rohla), 9. Plos (C) (64. 12. Taraška) - 10. Vondráček

na střídačce připraveni: 1. Radimský a 16. Kalčev

trenér: Lukáš Votruba, asistent: Radek Votruba, vedoucí: Karel Votruba