Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úspešný vstup do sezóny odnesly Košťany

20. 8. 2011

   V rámci prvního hraného kola (v rozpise 2. kolo) jsme na domácí půdě přivítali tradičního účastníka 1. A třídy dorostu. Košťany si po předloňském sestupu prožili v minulé sezóně návštěvu OP. I ze třetího místa nakonec postoupili zpět do 1. A třídy.

   Naše sestava je oproti jarnímu kádru velmi rozlišná. krásná střela Davida ŠmataPředevším proto, že do kádru mužů odešli hráči ročníku 92 a hned 3 hráči ročníku 93 byli uvolněni do Ervěnic, které startují letos nově v KP. Celkem slušná návštěva na LoKotce tak viděla v základní sestavě hned 3 hráče ročníku 96´, se kterými přišel do dorostu i nový trenér. Od úvodu byla patrná naše snaha vstřelit první branku. Ta mohla přijít ve 12. minutě. Po faulu na Plose ale Vondráček trestný kop přestřelil vysoko nad. Soupeřovi se nedařilo prolomit naši obranu, kterou řídil teprve 15letý Vašek Franta. Nutno říci, že až na drobné chybičky velmi dobře. Brankář Radimský, oslava první branky v sezóněkterý nakonec chytal místo předpokládaného Thömy (nevyřízená registrace) si v první půli prakticky nezachytal. Pokud bylo nutno, zasahoval bezpečně. V 15. minutě přišla dvojitá příležitost. Nejprve se senzačně předvedl Šmat. Po splnění defenzivních úkolů se rozběhl vpřed. Po spolupráci s Chmelanem doslova posadil "na zadek" soupeře a jeho ránu šajtlí jen s námahou vyrážel hostující brankář na roh (viz. obrázek č. 1). Po následném rohu jsme se již radovali. Míč propadl až k Martinu Kočnárovi, ten jej poslal do sítě - 1:0. Hra se na chvíli uklidnila. Z naší strany přesto spousta šancí, bohužel bez gólu. Ve 29. minutě Möbius nádherně uvolnil Kocourka, který si perfektně naběhl do vápna. rána do břevna Martina KočnáraMísto zpětné přihrávky před branku však volil střelu z velkého úhlu a bylo po šanci. Ve 34. minutě se opět parádně předvedl střelec dne. Martin Kočnár se napřáhl ke střele, která se od břevna odrazila na čáru a zpět do hry. Druhé branky se Martin dočkal až ve 39. minutě. To dostal pas za obranu Horčička. Podruhé v utkání si míč potáhl kolem brankáře, ovšem tentokrát ještě dokázal poslat míč před prázdnou branku. Kočnár neměl problém a vedli jsme 2:0! Ještě do půle mohl skórovat rozjetý David Šmat, ale i jeho další střelu vyrazil brankář hostí. V poločase tak nadějných 2:0.

   I ve druhém poločase jsme se snažili bavit diváky na LoKotce my. Na velmi dobře David Šmat a Martin Kocourekpřipraveném trávníku jsme se snažili o kombinaci při zemi. I když jsme již ve druhém poločase nepředvedli stejný výkon jako v poločase prvním, na soupeře to dnes stačilo. V 52. minutě utkání přišla první ŽK zápasu. Mladík Soukup zbytečně dlouho otálel s rozehrávkou a následnou chybu řešil stažením soupeře za dres. O 6 minut později jsme však skórovali. Horčička posunul ve středu pole míč Kočnárovi. Ten nádherně uvolnil Plose, který z první poslal před branku míč. Vondráček na dlouhou nohu poslal balón špičkou kopačky do sítě podél padajícího brankáře - 3:0. V 61. minutě se k trestnému kopu postavil Plos, ovšem i on přestřelil. V 63. minutě přišlo první střídání, Erik Russo nahradil Jirku Chmelana. O minutu později pak přišla definitiva zápasu. Po akci zleva dostal míč Vondráček atretný kop Vaška Franty nádherně našel před prázdnou brankou Horčičku - 4:0. Stejný hráč mohl v 69. minutě přidat další gól, ale sám před brankářem střílel mimo. Přišla další dvě střídání - Šťastný za Soukupa a Jireček za Horčičku. Po faulu na Plose, který dostal o pár minut později ŽK, se k trestnému kopu postavil nejmladší hráč na hřišti, již zmiňovaný Franta. Balón napálil pěkně, bohužel jen na střed branky a gólman hostí stihl míč vyrazit. Poslední střídání, při kterém Kubík nahradil kapitána Plose již nemohlo nic změnit. Ani další ŽK pro gólmana Radimského za řečnění. Tři body zůstali doma!

   V příštím týdnu zajíždíme na půdu Cítolib, které dle neoficiálních informací na úvod remizovali v Kozlech 3:3. Nečeká nás tedy vůbec nic lehkého.

(FOTO)

 

Obrazek AFK LoKo Chomutov 4 - 0 Sokol Košťanylogo-kostany.jpg

                                                         (2:0)

 

Branky: 15. a 39. Kočnár, 58. Vondráček, 64. Horčička

Rozhodčí: Mydlář (ŽK: 3:3 (Soukup, Plos, Radimský), ČK: 0:0); diváků: 70

sestava:

1. Radimský - 4. Möbius, 2. Franta, 6. Kocourek - 11. Šmat, 16. Soukup (70. 12. Šťastný) - 8. Chmelan (63. 14. Russo)7. Kočnár, 9. Plos (C) (83. 15. Kubík) - 3. Horčička (75. 13. Jireček), 10. L. Vondráček (NC)

 trenér: Lukáš Votruba

asistent: Radek Votruba