Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorostenci vezou tři body z Postoloprt, zůstávají třetí. Ve středu hostí vedoucí Dubí!

24. 9. 2011

   Dorostenci odjížděli v sobotu po poledni k dalšímu zápasu fotbalové A třídy. Naším soupeřem byl druhý celek průběžné tabulky. Opět jsme zajížděli do lounského okresu. Tým FK Postoloprty doposavad neprohrál, naším cílem bylo tuto skutečnost změnit a bodově se na soupeře dotáhnout.

   Opět jsme však nenastoupili kompletní, bohužel. Dvě nové posily týmu ještě nemají vyřízenou registraci. Další hráči chyběli opět z mnoha důvodů (Vlášek, Šmat, Rosenbaum, Král, Kočnár a další!!!). Potřetí jsme tak proti těžkému soupeři nastoupili s hodně mladým kádrem.

   Zápas začal hrou nahoru dolu... Oba celky se snažili dostat před brankáře soupeře. Do vedení šli domácí. První z průvanů v naší obraně potrestal soupeř nemastnou střelou, která skončila za zády Radimského. Odpověď však přišla rychle. Podobně jako v minulém kole proti Podbořanům. Ihned po rozehře se k míči dostal Vondráček. Obešel posledního obránce soupeře a míč uklidil podél brankáře do sítě - 1:1. Domácí byli zaskočeni. Naopak my jsme se dostali do sedla. Několik střel ze střední vzdálenosti však neprošlo. Prosadili jsme se až po akci Chmelana, kterou zakončil ranou levačkou z 25 metrů Horčička - 1:2. I svůj třetí start v základní sestavě tak mohl oslavit vstřelenou brankou. Pojistku mohl přidat Vondráček. Po hrubém zaváhání domácího stopera šel od půlky sám na branku. Tu však minul! Vedení nám tak vydrželo pouze deset minut. Poté se domácí prosadili po takřka stejné akci jako v prvním případě. Navíc nám přestala fungovat hra střední řady, zanevřeli jsme na útočení a snažili se pouze "cosi" bránit. Další ranou byla nevolnost Chmelana, kterého nahradil Jireček. Už tak úzká sestava dostala další ránu. Za poločasovou remízu tak můžeme děkovat neschopnosti domácích, které několikrát bravurně vychytal Radimský. V poločase 2:2.

   V poločase jsme trochu poupravili sestavu. Opět bylo nutné klukům připomenout, jakou hru mají předvádět, jak bojovat a jak soupeře porazit. V 52. minutě jsme se dostali vcelku zadarmo do vedení. Soupeř, který nás i v úvodu druhé půle tlačil, udělal velkou chybu. Při autovém vhazování se "spoléhal na ofsajd" a vysunutý Šťastný šel z úhlu rázem sám na branku. Jeden z nejmladších hráčů dorostu si poradil jako zkušený mazák a vedli jsme 3:2. Pro Páju to byla první branka v dorostenecké kategorii. Soupeř nás i nadále přehrával. My jsme se uspokojili hrou na brejky. Změnu přineslo až střídání. Nevýrazného Russa nahradil Soukup. K našemu překvapení tento mladík oživil hru směrem vpřed. Spoustou dobrých kombinací a hlavně tím, že zbytečně neztrácel míče. Hru vzad si také plnil perfektně. Právě on mohl při troše štěstí skórovat. Po jednom z centrů se míč ocitl na hlavě Vondráčka... zastavila ho až tyčka a právě Soukup byl nejblíže k dorážce. Míč však přeběhl. Soupeř si však stále opticky s naším týmem pohrával. Obrana se trochu srovnala, I tak však až příliš často pouštěla soupeře blízko k Radimskému. Ten i přes tři inkasované branky tým neskutečně podržel. I proto jsme mohli jít do dvoubrankového vedení. Po akci Šťastného a Plose se míč odrazil k Vondráčkovi, který pohodlně a s chytrostí upravil na 2:4. Soupeř nechápal, my jsme věřili! Na hřišti se poté přiostřilo a rozhodčí začal tahat karty. V 80. minutě předvedl domácí bek vyloženě likvidační faul. Horčička mu udělal kličku a běžel za zdánlivě ztraceným míčem. Soupeř ho zezadu bez jakékoliv snahy hrát míč přepálil do dříve zraněných míst. Následovala jen žlutá karta! Naopak o minutu později byl náš stoper - nutno dodat po zásluze - vyloučen po druhé ŽK. Dohrávali jsme tak v 10 mužích. Do hry se dostal i náhradní brankář Thöma, tentokrát jako útočník. Domácí se dostali v 90. minutě po kontaktní brance zpět do hry o body. Sudí Bláha pak nastavil další čtyři minuty, ve kterých dusil naše nervy. Úleva a radost přišli až po závěrečném hvizdu.

"Sehráli jsme tak další přestřelku. Bohužel mi vadí přístup některých hráčů, se kterým se nesmířím. Chlapci, o které jde, se budou muset srovnat. Jinak mají smůlu. Stále nejsem spokojen s hrou, kterou předvádíme. Na druhou stranu kluci mnohdy předvádějí velkou bojovnost, která je zatím odměňována. K červené kartě nic říkat nebudu, byla oprávněná. Nic na tom nemění ani likvidační faul soupeře, který byl však oceněn jen ŽK?! Musím však uznat, že byl soupeř lepším týmem a vyhrál opět bojovnější celek."

Příští kolo předehráváme již tuto středu. Od 11:00 doma hostíme vedoucí Dubí.

 

Obrazek FK Postoloprty 3 - 4 AFK LoKo ChomutovObrazek

                                               (2:2)

 

Branky: 14. a 71. Vondráček, 17. Horčička, 52. Šťastný

Rozhodčí: Bláha (ŽK: 4:3 (Zich 2*, Jireček), ČK: 0:1); diváků: 70

sestava:

1. Radimský - 4. Möbius, 3. Zich, 6. Kocourek - 11. Šťastný, 2. Franta - 7. Chmelan (31. 13. Jireček), 9. Plos (C), 8. Russo (54. 12. Soukup) - 10. L. Vondráček, 5. Horčička (83. 14. Thöma)

trenér: Lukáš Votruba

asistent: Radek Votruba

vedoucí: Karel Votruba