Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorostenci porazili Dubí a alespoň do soboty vedou A třídu

28. 9. 2011

   Svátěční středa přinesla ve středu dopoledne na LoKotce sváteční fotbal. Po čtyřech dlouhých letech se náš dorost opět mohl dostat do čela fotbalové A třídy. K předehrávce víkendového kola přijel na LoKotku dosavadní lídr soutěže, 1. FC Dubí. To sice v posledním kole padlo v Podbořanech, ale i tak si drželo první příčku. O dva body zpět byl tým FK Postoloprty, který jsme porazili v minulém týdnu, a právě náš celek.

   Tak jako tradičně jsme opět lepili sestavu. Snad jen díky šíři kádru jsme nakonec zápas odehráli. Tímto bychom také rádi poděkovali st. žákům, kteří nám k zápasu dva své hráče na lavičku zapůjčili. V sestavě se tak opět objevilo minimum hráčů dominantního ročníku ´93. Strach jsme z tohoto však neměli. Už jsme si zvykli :).

   Zápas se sotva rozehrál, diváci ještě chodili na svá místa... a už jsme vedli. V 69. vteřině zápasu se prosadil náš nejlepší střelec, Láďa Vondráček - 1:0. Úvod jako z říše snů mohl potvrdit střelec branky v 9. minutě, kdy mířil sám na branku. Míč však poslal nad! V úvodu byla na některých našich hráčích znát až velká přemotivovanost. Z ní plynuly zbytečné fauly. Po jednom z nich kopalo Dubí trestný kop z boku vápna. Po něm se k nebezpečné hlavičce propracovali hosté. Míč však skončil v náruči Radimského. Varování však nestačilo. V 16. minutě zahrávali hosté roh, po kterém se k hlavičce dostali hosté a bylo srovnáno - 1:1. Hosté nám dlouho dávali najevo, kdo že je v tabulce první. Po půl hodině hry však vše bylo jinak. Ve 30. minutě nejprve Chmelan fantasticky uvolnil Vondráčka. Bohužel dnes ale Láďa neměl formu, na kterou jsme si zvykli. Tutovou šanci poslal do břevna. Dorážející Král pak pohrdl prázdnou brankou. Radost ale přišla o čtyři minuty později. Bojovný Vondráček vydřel zdánlivě ztracený míč, který z brankové čáry poslal před branku, kde si ho dezorientovaný stoper Kraus poslal do vlastní sítě - 2:1. Tuto situaci pak neunesla hlavní hvězda soupeře Patrik Mažári a počastovala sudího Javorka několika vulgaritami. Jasná červená karta pro nás znamenala hodinovou přesilovku. Hosté se pak další vlastní chybou mohli dorazit. Vondráček napadal váhajícího brankáře s míčem u nohy. Dokázal balon vydřít, ale trefit prázdnou branku už bylo nad jeho síly. Skvělý bojovný výkon tak bohužel kazil nepřesnostmi v koncovce, snad příště! V poločase jsme však vedli 2:1.

   Kuba Gruncl zvyšuje na 3:1 Druhý poločas začal velkou šancí domácích. Hostující pomezní pustil "hodně spornou situaci" a střelu k tyči pak s námahou vytahoval Radimský na roh. V další tutovce se v 56. minutě ocitl Vondráček. Opět šel sám na branku a opět pálil nad. V 58. minutě jsme na hřiště vyslali lehce zraněného Šmata. O chvíli později jsme pak, bohužel, střídali podruhé. Dobře hrající stoper Franta se po jednom z hlavičkových soubojů skácel k zemi, špatně došlápl. Nahradil ho Soukup. Naše, již tak početná, marodka se tak opět rozrostla. Jelikož jsme chtěli oživit naši hru směrem vpřed, dostal příležitost i mladík ze žáků, Russa tak nahradil Gruncl. Byl to právě on, kdo začal výrazněji provětrávat soupeřovu obranu. Hosté se sice dostávali k našemu vápnu, ale vyloženou šanci si již nevytvořili. Naše bojovná obrana, je k brance nepustila. Naopak. V 81. minutě se uvolnil Vondráček a míč naservíroval právě střídajícímu Grunclovi, který tak vsítil svůj první gól v dorostu - 3:1. Soupeř se v závěru nezmohl ani na tlak. Naopak mohl z brejku přidat další gól Gruncl, ale jeho další pokus ztečoval hostující obránce do náruče gólmana. Na posledních pár minut se na hřiště dostal také navrátilec Lukáš Chmel, někdejší kapitán a nejlepší střelec st. žáků. Věříme, že se v našem týmu zabydlí (děkujeme za ochotu... ty víš ;)).

   Po závěrečném hvizdu tak propukla velká radost. Náš dorost se dostal, alespoň do soboty, na první příčku A třídy.

   Málem bych zapomněl. Moc (za celý tým) děkuju všem fandům, kterých se dneska na LoKotce ukázala velká spousta. Děkujeme za podporu!!!

   O víkendu nás čeká volno, v příštím týdnu zajíždíme k nebezpečnému nováčkovi do Kyjic. Zápas začne v neděli 9. října od 13:45. Na LoKotce poté hostíme o týden déle Vejprty. 

(FOTO)

 

Obrazek AFK LoKo Chomutov 3 - 1 1. FC Dubí dubi.jpg

                                                               (2:1)

  

Branky: 2. Vondráček, 34. Kraus (vlastní), 81. Gruncl

Rozhodčí: Javorek (ŽK: 1:0 (Vondráček), ČK: 0:1); diváků: 80 (kluci tvrdí, že i víc :D)

sestava:

1. Radimský - 3. Vlášek, 4. Möbius, 2. Franta (64. 12. Soukup), 6. Kocourek - 8. Jireček - 5. Král (58. 13. Šmat (NC)), 7. Chmelan, 11. Šťastný, 9. Russo (67. 14. Gruncl) 10. L. Vondráček (C) (83. 15. Chmel)

na střídačce připraven: 16. D. Vondráček, 22. Thöma

 

trenér: Lukáš Votruba

asistent: Radek Votruba