Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost zvítězil v Kyjicích a je o skóre druhý

9. 10. 2011

    Po desetidenní pauze se opět na A třídové trávě předvedli naši dorostenci. Jejich dalším soupeřem byl celek Kyjic. Ty byly před zápasem na předposlední příčce. Jenže v posledních kolech vykazovaly zlepšenou formu. Navíc jsou v domácím prostředí vždy velmi nebezpečné.

   V naší sestavě scházel mladý stoper Franta, který s námi po zranění v zápase s Dubí trénoval poprvé až v pátek. Alespoň na lavičku se vrátil kapitán Plos, do základu pak Zich, který si proti Dubí odpykal jednozápasový trest. I tak jsme ale nemohli využít všechny hráče, které jsme měli v plánu.

   Na soupeře jsme byli velmi dobře připravení. Věděli jsme jak bude hrát, kde jsou jeho silnější a slabší stránky. Jenže jsme tyto informace nedokázali přetavit namela před naší brankou... hřišti. Domácí začali nebojácně a již ve druhé minutě pálil Stýblo do břevna Radimského branky. Nám se i přes nepřesvědčivou hru podařilo skórovat. Po akci na pravé straně přiklepl Vondráček Šťastnému na vápno a ten do protipohybu brankáře skóroval - 0:1. Další branka však ne a ne přijít. Domácí hrozili především z brejků. Naše záloha se v první půli směrem vzad příliš nepředvedla, a tak soupeř měl dostatek prostoru tvořit. Po půlhodině hry se však zdálo, že máme zápas konečně pod kontrolou. Jenže jsme začali pálit šance. Několik slibných náběhů jsme řešili špatnou přihrávkou. V jedné z akcí pak Šmat orazítkoval břevno. Do stejného místa se trefil dorážející Chmelan! Ve 32. minutě se pak prosadil Ladislav Vondráček, který těžil z výborné spolupráce Kočnára se Šmatem. Míč poslal podél domácího gólmana - 0:2. Právě brankář Červenka domácí držel od více inkasovaných branek. Vždyť vychytal i samostatný únik Vondráčka, který však situaci neřešil dobře. V tu chvíli to již bylo 1:2, jelikož domácí rychle reagovali na naši druhou branku. V poločase jsme si tak rozhodně měli o čem povídat.

   Hned v úvodu druhého poločasu se kopala penalta. S tou si z přehledem poradil Tomáš Möbius a přinesl uklidnění do našich řad. Na hřiště se dostal Plos, kterýdvojité střídání... nahradil Russa. Naše hra se tak konečně změnila na celoplošnou, do té doby jsme hráli především z pravé strany. Čtvrtou branku připravil Vondráček Kočnárovi - 1:4. Řadu šancí jsme opět nedokázali proměnit. Výborně chytající brankář Červenka či neschopnost našich střelců. Velkou příležitost měl hned dvakrát střídající Král. Minutu po svém příchodu se krásně propracoval do vyložené šance, jenže ještě před střelbou si míč ukopl. O chvíli později mu pak po krásné kombinaci předložil míč Vondráček, jenže za následnou Královu střelu by se styděl i leckterý žák. Povedenou střelu Chmelana pak vytlačil Červenka na tyč! Ve druhém poločase jsme však soupeři nedovolili prakticky nic. Bohužel se nám nepodařilo přidat další branky, a tak se výsledek zasekl na skóre 4:1. 

"Nesehráli jsme až tak dobrý zápas. Tak, jak jsme byli připraveni na domácí my, tak i oni věděli co od nás očekávat. V naší hře mi v prvním poločase chybělo větší nasazení, bojovnost a zodpovědnost. Stále máme na čem pracovat. Každopádně jsme spokojeni s vítězstvím."

V příštím týdnu doma hostíme vejprtský Slovan, v sobotu již od 13:15!

(FOTO)

znak-kyjice.jpeg FK Jirkov-Kyjice 1 - 4 AFK LoKo ChomutovObrazek

                                                  (1:2)

 

Branky: 11. Šťastný, 32. Vondráček, 47. Möbius (P), 64. Kočnár

Rozhodčí: Bartoň (ŽK: 0:1 (Zich), ČK: 0:0); diváků: 100

sestava:

1. Radimský - 3. Vlášek, 4. Möbius, 2. Zich (68. 12. Soukup), 6. Kocourek - 5. Šmat - 8. Chmelan, 11. Šťastný (68. 14. Horčička), 7. Kočnár (76. 16. Král), 9. Russo (52. 15. Plos) - 10. L. Vondráček (C)

na střídačce připraven: 13. Jireček, 22. Thöma

trenér: Lukáš Votruba

vedoucí: Karel Votruba