Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost senzačně zabral i v deseti a smazal tříbrankové manko!

10. 9. 2011

   Při sobotním ránu měli naši dorostenci namířeno do Černčic u Loun. Vzhledem k problémům s autobusem jsme na poslední chvíli sháněli auta... chtěl bych poděkovat, Pavel Šťastný (poprvé v základní sestavě) a Jirka Chmelanvšem, kteří byli ochotni a v brzkých ranních hodinách nám vypomohli s dopravou. I díky tomuto karambolu jsme k utkání nastupovali naprosto nepřipraveni, bez pořádné rozcvičky (k utkání jsme dorazili v 10:10).

   V naší sestavě došlo k mnoha změnám. Ze stabilních hráčů chybělo hned trio: Šmat (zraněn na předzápasovém tréninku), Kočnár (zahraničí) a Möbius (se školou). Do základní sestavy se tak poprvé prokousal Rosenbaum. Šanci dostali i Šťastný a dobře se jevící Vlášek.

   Hned od úvodu bylo patrné, že nám domácí budou svou rychlostí a fyzickou vyspělostí dělat starosti.  V naší základní sestavě byli hned čtyři "ex" žáci, a tak byl právě tento rozdíl viditelný. Do sedla domácím pomohla naše hrubá chyba. Stoper Franta vymyslel nepochopitelnou minelu, kterou soupeř trestal úvodní brankou - 1:0. Zanedlouho poté se nejlepší hráč domácích protáhlmíč rozhodčího (A. Suchánek)... z našich opět Jirka Chmelan, vzadu Míra Král (po naší hrubé chybě v rozehře) podél vápna. Pět našich hráčů se jej snažilo faulovat. Povedlo se to až Rosenbaumovi, bohužel v pokutovém území - penalta a 0:2. Za protesty si pak faulující vysloužil ŽK. Do této chvíle jsme měli i my dvě možnosti. Jenže špatně řešené. Naše hra navíc nebyla optimální. Kde byla bojovnost, nasazení a týmová hra? Navíc hned několik hráčů základní sestavy porušilo "životosprávu", což bylo i na jejich hře evidentně vidět. Další rána do naší hry. Rosenbaum dostává za řeči ve 30. minutě i druhou ŽK a dohráváme v deseti. Trenéři se snaží vyztužit děravou obranu a tak se poprvé v dresu LoKo ukazuje stoper Zich, který nahradil nevýrazného Soukupa. Naše hra se však nezměnila. Zbytek poločasu jsme nebyli schopni zareagovat na menší počet hráčů na hřišti. Obránci nedoplňovali útok, záložní řada Radek Vlášek nastoupil poprvé od začátku a odehrál slušné utkání, dokonce i skóroval!zase vypouštěla návraty do zadních linií. V poločase 2:0 pro domácí. Soupeř byl ve všech ohledech lepším týmem. Naše nasazení bylo tristní!

   V kabině jsme si "vysvětlili" jak bude fungovat naše hra ve druhém poločase. I přes nepříznivý stav jsme se nevzdávali naděje na bodový zisk. Jenže v první šanci druhé půle nastřelil Vondráček jen břevno soupeřovi branky. Krále jsme nahradili Horčičkou. A přišla i jiskřička naděje. Vondráček překvapil včasným náběhem soupeře. Brankář domácích jej v pokutovém území fauloval = ŽK a penalta! Navzdory nepsanému pravidlu se k penaltě postavil právě faulovaný a s přehledem snížil na 2:1. Sudí však o dvě minuty později odpískal po podobném střetu na druhé straně taktéž penaltu. Nutno říci, že opravdu velice přísnou. Každopádně ŽK pro Radimského a 3:1 pro domácí. V 73. minutě se pak zdálo být rozhodnuto. Nepokrytý střed pole využil domácí hráč k nádherné střele do šibenice Radimského branky - 4:1. Snad až v tuto chvíli, po dostřídání čerstvých sil, se naši hráči vzchopili a předvedli to, co jsme po nich v kabině chtěli. V 77. minutě se po akci Russa s Vondráčkem prosadil slušně hrající Vlášek. O tři minuty později jsme, najednou podMartin Kocourek a vděčný model černčického fotografa :) ... Jirka Chmelan tlakem hrajícího soupeře, nahlodali ještě více. Vondráček byl evidentně faulován domácím bekem. Následovala již čtvrtá penalta v zápase a snížení (opět Vondráčkem) na 4:3. Pak nastalo něco neuvěřitelného! Soupeře jsme v devíti zamkli před jeho pokutové území! Série rohů, centrů a několikerého zakončování ne a ne skončit. Střelu Horčičky po odraženém rohu ještě vykopával domácí obránce na čáře na další roh. Po něm zakončoval Vondráček z malého vápna do chumlu před sebou. Míč se dostal k Russovi, který od lajny poslal míč před branku. Směr míče změnil tečující Chmelan a na malém vápně našel neomylného Vondráčka! Rána do protipohybu brankáře a v 86. minutě 4:4. Domácí nemohli uvěřit v pro ně strašný scénář! Pokusili se ještě o závěrečný tlak, během kterého však ještě hrozil Vondráček z brejků. Stav už se ale nezměnil!

   Velmi mě zklamal přístup některých hráčů a věřím, že dotyční zapnou a během příštích týdnů mi na trénincích a i při zápasech dokáží, že do týmu patří!!! Za bojovný výkon v závěru si však zasloužíme absolutorium. Tohle se prostě devíti hochům v (dnes) červeném dresu musí nechat.

   Co se týče sudího Suchánka, myslím, že předvedl solidní výkon. Byl na nás, pravda, trochu přísnější. Na druhou stranu nás rozhodně nezařízl a většinu soubojů posoudil velmi dobře!

   V příštím kole doma přivítáme favorita soutěže, Tatran ZKZ Podbořany.

 

Obrazek SK Černčice 4 - 4 AFK LoKo ChomutovObrazek

                                             (2:0)

 

Branky: 61. (P), 80. (P) a 86. Vondráček, 77. Vlášek

Rozhodčí: A. Suchánek (ŽK: 5:4 (Rosenbaum 2*, Vondráček, Radimský), ČK: 0:1); diváků: 40

sestava:

1. Radimský - 3. Vlášek, 2. Franta (73. 14. Jireček)  6. Kocourek - 8. Šťastný, 5. Soukup (33. 13. Zich) - 7. Chmelan, 11. Král (56. 15. Horčička), 9. Plos (C) (70. 12. Russo) - 10. L. Vondráček (+ Rosenbaum ve 30. min. ČK po druhé ŽK)

 

na střídačce připraven: 22. Thöma

trenér: Lukáš Votruba

 

asistent: Radek Votruba

 

vedoucí: Karel Votruba