Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost doma ubojoval Podbořany a poskočil před ně na třetí místo!

17. 9. 2011

   Dorostenci přivítali na domácí půdě jednoho z favoritů 1. A třídy. Tatran Podbořany přijel na LoKotku s velmi zkušeným týmem. Většina hráčů hostí byla starší a vyšší než naši mladíci. Ti však měli soupeře potrápit.

   V naší sestavě chyběla hned pětice hráčů ročníku 93. V týdnu si zranění přivodil kapitán Plos a stoper Zich. Dále chyběl vykartovaný Rosenbaum, dlouhodobě zraněný Horčička a nová posila Zavadil stále nemá vyřešen přestup.

   Zápas začal a chvilinku to vypadalo, že snad soupeře přehrajeme. Podbořanští nevstoupili do zápasu dobře a po chvíli byl Russo sám před brankářem Floriánem, jenže nepochopitelně netrefil ani branku. To jako by nakoplo Tatran. Ten si začal uvědomovat své fyzické převahy. Přehrával nás, byl aktivnější, lepší. Přesto nedokázal využívat ani naše vlastní chyby. Co se týče naší hry, nestála za nic. Nedokázali jsme si přihrát, dokonce ani podržet chvíli míč. Na naši obranu se řítil útok za útokem. Přesto hosté nedokázali tlak přeměnit v gól. Nejblíže mu byli ve 31. minutě, kdy po nedůrazu Soukupa nastřelil po následném centru jeden z hostujících hráčů břevno. Radimského v brance tak překonali hosté až ve 36. minutě. To se kopal trestňák z poměrně velkého úhlu. Nedobře stojící zeď a překvapivá rána na zadní tyč zaskočila našeho brankáře - 0:1. Nutno podotknout, že se hostující hráč trefil velmi pěkně. Rána do vazu však nepřišla. O minutu později totiž Radimský dlouhým výkopem našel za obranou Vondráčka. Ten přehodil Floriána a bylo to 1:1. Nerozhodný stav však do poločasu nevydržel. Ve 42. minutě se řítil na branku opět Vondráček. Tísněný dvěma obránci vystřelil nad padajícího brankáře hostí. Míč se však od břevna odrazil kousek před čáru a zpět do hry. Soupeř z brejku trestal. Nedůraz na předstoperu využil soupeř ke střele, která však nečekaně vypadla Radimskému z náruče, dorážka a 1:2!

   V poločase jsme si opět vysvětlili, co se od nás čeká. Na našich klucích bylo znát, že mají ze soupeře až zbytečný respekt a nevěří si ve hře směrem vpřed. Hosté viděli, že nastoupili proti "mladšímu dorostu", a tak druhou půli, i přes upozorňování svých trenérů, značně podcenili. Kočnár nahradil Soukupa.

   Ihned po rozehře jsme se snažili vyrovnat. Soupeřovu chybnou rozehru využil Vondráček a míč předložil Kočnárovi, ten atakován pálil, jenže jeho rána byla zablokována na roh. Hra se vyrovnala. Soupeř byl stále aktivnější, ale naše brejky najednou nepostrádali fotbalovost. V 60. minutě bylo srovnáno. Podbořanští si za něj mohli tak trochu sami. Jeden z jejich hráčů zůstal na polovině hřiště ležet. Jenže nadějná akce je lákala... míč jsme však soupeři odebrali a založili brejk. Russo předložil Vondráčkovi a ten srovnal na 2:2. V 63. minutě jsme již vedli. Tentokráte byl nedůrazný soupeř. Vondráček se posléze vřítil do pokutového území jako velká voda. Soupeř jej ve vítězná branka na 4:2vápně nevybíravě "přikosil" a kopala se penalta. Pro dnešek kapitán Vondráček završil druhý hattrick během 14 dnů a vedli jsme 3:2. Hosté pochopili, že se mladý tým nedá lacino. V 65. minutě si pak vytvořil největší šanci na srovnání. Nádhernou ránu do šibenice však vyrazil zákrokem dne do té doby nejistý Radimský. I proto přišla další rána do "jisté" hry hostí. Dobrá akce Kočnára, křížná střela, kterou vyráží Florián, dorážka Russa a 4:2!!! Obrovská radost v našich řadách však dostala záhy další náboj. Soupeř o minutu později snížil po rohovém kopu a přesné hlavičce na 4:3. Dalších 15 minut včetně nastavení bylo o obrovském boji. Soupeř se pokoušel za každou cenu srovnat, my jsme bojovali snad více sami se sebou.

   Nádherná práce mladého týmu, který si dokázal poradit se starším soupeřem. Dnes jsme tak porazili třetí tým tabulky. Hra však stále nebyla dobrá, stále máme problém s některými hráči, kteří nechápou, o čem je tým a v čem tkví úspěch. Dokud nepotáhneme za jeden provaz, budeme mít problémy. Dobrá forma Vondráčka a zlepšená práce ve druhé půli však byla odměněna. Dnes nevyhrál lepší tým, ale bojovnější mančaft, který na hřišti nechal srdce!

(FOTO)

 

Obrazek AFK LoKo Chomutov 4 - 3 Tatran ZKZ Podbořany Obrazek

                                                  (1:2)

 

Branky: 37., 60. a 63. (P) Vondráček, 73. Russo

Rozhodčí: Moder (bez karet); diváků: 45

sestava:

1. Radimský - 3. Vlášek, 2. Franta, 6. Kocourek - 11. Šmat, 5. Soukup (46. 13. Kočnár) - 7. Chmelan (87. 12. Möbius)4. Šťastný, 9. Russo - 8. Král (61. 14. Jireček), 10. L. Vondráček (C)

na střídačce připraven: 22. Thöma

 trenér: Lukáš Votruba

asistent: Radek Votruba