Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost doma jasně přehrál Postoloprty a zaslouženě bere 3 body

21. 4. 2012

   Dorostenci na domácí půdě přivítali soupeře, s nímž na podzim zvítězili na jeho půdě 4:3. Postoloprty patří k nejčastějším soupeřům našeho dorostu v historii, v sobotu jsme si ještě vylepšili už tak dobrou vzájemnou bilanci nejvyšší výhrou v historii proti tomuto celku v této věkové kategorii.

   Oproti podzimnímu zápasu přijel na LoKotku z části jiný tým. Postoloprty měly dnes v sestavě hráče, kteří se věkově rovnali nám. To letos nebývá příliš časté. Do zahajovací jedenáctky se vrátil šuter Vondráček, dnes na pozici defenzivního záložníka. Návrat hlásil též obránce Möbius, který vyléčil zranění, jež si přivodil v jarní generálce. Alespoň na lavičku se již dostal navrátilec a loňský kapitán dorostu Fibrich.

   Po minulém týdnu jsme změnili rozestavení, hráče jsme tlačili do změny herního stylu a daleko razantněji jsme také kladli důraz na nasazení. Kluci naštěstí pochopili, že výkon z minulého týdne nesmí opakovat a většinu zápasu odjezdili na sto procent.

   Od úvodu jsme byli aktivnější, ale dlouho nám chyběl klid a rozvaha v zakončení. Z řady náznaků a slabších zakončení z hranice vápna (Vondráček, Šmat, Horčička a další) se v 11. minutě vynořila parádní akce, kdy na jejím konci po přiťuknutí Šmata pálil ostře Kočnár. Hostující brankář vyrazil a obránci odpravili míč na roh. O dvě minuty později kopal roh soupeř, ovšem z brejku jsme šli do velké šance my. Osamocený hrotový útočník Horčička pláchl obráncům, ovšem jeho přízemní střela mířila metr vedle. Náš tlak neustával, Postoloprtští povětšinou pouze odkopávali. Ve 26. minutě parádně odcentroval Plos, ale naprosto volný Taraška nezvládl zakončení z voleje na malém vápně. Brankář Radimský prožíval pohodové odpoledne. Občasný výkop ho příliš neznavil. Třicátá minuta přinesla situaci 2 na 1, Kočnár měl výhodnou pozici, ale místo střeli volil přihrávku na obsazeného Plose a bylo po šanci. Ve 33. minutě po akci na pravé straně centroval Taraška, míč zblokoval obránce rukou na roh, píšťalka sudího zůstala němá, kopal se "pouze" roh. Po něm hlavičkoval Franta výrazně mimo. Soupeř rozehrával od vlastní branky. Po přihráce zpět zahrál hostující stoper nesmyslně ve vápně opět rukou a to už sudí pískat musel. Vondráček s přehledem proměnil a vedli jsme 1:0. Pravděpodobně nejblíže k brance byli Postoloprty ve 39. minutě, kdy kopali standartku v blízkosti pokutového území a bránící Šmat hlavičkoval pod tlakem za sebe těsně vedle. Ve 40. minutě se nádherně uvolnil poněkolikáté v zápase Šmat a v situaci 2 na 1 s Horčičkou volil střelu lobem namísto přihrávky. Překvapil tím i brankáře Kolára, ten však s námahou míč vyplácl na roh. Právě rohů jsme si vytvořili za poločas snad dvanáct. Chvíli před poločasem jsme konečně těžili i z této převahy. Na Kočnárův centr od rohového praporku si dobře naběhl Franta a míč (s lehkou pomocí teče obránce) usměrnil do sítě. Pro Vaška konečně premiérová a dlouho očekávaná branka v dorostu. V poločase tedy 2:0.

   V kabině jsme si konečně mohli dořešit jen dataily, které kazaly dobrý dojem ze hry. Nemusel se zvyšovat hlas a kluci sami dobře věděli, co je špatně a co ještě zlepšit.

   I ve druhém poločase jsme na hřišti dominovali. Sice ne tak, jako v první části hry, ale dostačujícím způsobem. Po minutě hry se řítil sám na branku opět Horčička, pokusil se o lob, ale minul branku. Hostující brankář se měl i nadále co ohánět. Po hodině hry jsme nahradili dnes dobře bojujícího Kočnára Rohlou, škoda jen zbytečné ŽK ze závěru první půle. Ve druhém poločase začal úřadovat hostující pomezní, který několikrát zastavil náš postupný útok zvednutím praporku, video potvrzuje, že většinou nesmyslně (5* z 6!!!)! V 70. minutě přišel Šťastný za Horčičku a na hrot se posunul Vondráček. I dvacet minut stačilo nejlepšímu střelci týmu, aby završil hattrick... a mohlo být lépe. V 75. minutě řešil situaci dva na brankáře naznačením přihrávky a následným lobem přímo do branky - 3:0. Soupeř začal lehce brousit, po zákroku na Tarašku viděl už další ŽK. Na hřišti jsme poslali brouska Fibricha, který ukázal, že se též nebojíme, Kuba nastoupil letos poprvé. V 81. minutě sebral Vondráčkovi regulérní třetí gól pomezní soupeře, za což schytal od početného publika (necelá sedmdesátka lidí) zaslouženou "sodu". Hattrick se však stejně konal. V 86. minutě dostal míč do vápna od Plose, pohrál si s obranci a míč poslal hladce kolem brankáře - 4:0! Co se týče šancí soupeře, není o čem psát. Vlastně ani žádné nebyly. Prakticky vše dobře řešila dnes kompaktní obrana v čele s oběma stopery, konečně dobrá komunikace (včetně brankáře) = třetí nula v sezóně. V 90. minutě se ještě snažil zvýšit Šťastný, na hranici vápna se nešťastně srazil s hostujícím brankářem, který byl výrazně otřesen, ale po zápase už vypadal v pořádku.

"V týdnu jsme měli s týmem krátké sezení, kdy jsme si připoměli sen, který máme a to, že pro něj také něco musíme udělat. S prací v tréninku jsme byli spokojeni, ale až zápas ukázal, že kluci mají na daleko víc, než předvedli v Podbořanech. Věřím, že se podobným výkonem jako dnes budeme prezentovat i nadále."

   Příští neděli čeká dorost cesta na půdu nebezpečného Dubí.

(FOTO)

Obrazek AFK LoKo Chomutov 4 - 0 FK Postoloprty Obrazek

            (2:0)

Branky: 34. (P), 75. a 86. Vondráček, 42. Franta

Rozhodčí: Zvěřina (ŽK: 1:2 (Kočnár), ČK: 0:0); diváků: 68

sestava:

1. Radimský - 5. Soukup, 4. Möbius, 2. Franta, 3. Král - 10. Vondráček, 8. Šmat (75. 12. Fibrich) - 11. Taraška, 7. Kočnár (61. 14. Rohla), 9. Plos (C) - 6. Horčička (70. 13. Šťastný)

trenér: Lukáš Votruba

asistent: Radek Votruba

vedoucí: Karel Votruba