Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žáci vezou ze Žatce bronz, béčko uhrálo v mladší kategorii stříbro

17. 11. 2010

ŽATEC

Sváteční středu 17. listopadu využili starší žáci Žatce, LoKo Chomutov a Sokolu Košťany k přátelskému turnaji ve sportovní hale Sever.

Čtyři hráči našeho "B" týmu a dva mladší žáci pak nastoupili do kategorie mladších žáků, ze které na poslední chvíli vypadl Duchcov.

MLADŠÍ ŽÁCI:

  1   FK Slavoj Žatec "A" - FK Slavoj Žatec "B"   1:19    
 

2

  Sokol Košťany - AFK LoKo Chomutov   1:2 8.Zikán, 11.Tancoš  
  3   FK Slavoj Žatec "B" - Sokol Košťany  

5:2

   
 

4

  AFK LoKo Chomutov - FK Slavoj Žatec "A"   3:1 14. a 16.Tancoš, 17.Zikán  
 

5

  FK Slavoj Žatec "B" - AFK LoKo Chomutov   7:0    
  6   FK Slavoj Žatec "A" - Sokol Košťany  

1:0

   

Turnaj načala domácí bitva, v níž k údivu všech domácí béčko zničilo áčko nevídaným způsobem. Za 2*10 ve druhém zápase jsme otočili zápas proti Košťanům a připsali jsme si díky brankám dvou "98´iček" první vítězství. Košťany nestačili ani na rozjeté domácí béčko a prohráli i s ním, tentokráte 2:5. My jsme nastoupili proti Žatci "A", který se rychle vzpamatoval z dardy a dostal se také rychle do vedení. Třemi brankami ve druhém poločase jsme zápas po zásluze otočili a připsali si 2 vítězství, které znamenalo jisté 2. místo. V uvozovkách finále se odehrálo v jednoznačném rytmu. Na nás bylo znát, že jsme turnaj odehráli na 5 lidí a na soupeře jsme nestačili, řešila se pouze výše skóre. V posledním souboji si pak domácí áčko dokázalo poradit těsně s košťanským Sokolem a zajistilo si tak 3. příčku.

 
  #     Tým     Z   V   R   P   Skóre   B  
  1.     FK Slavoj Žatec "B"     3   3   0   0   31 : 3   9  
  2.     AFK LoKo Chomutov     3   2   0   1   5 : 9   6  
  3.     FK Slavoj Žatec "A"     3   1   0   2   3 : 23   3  
  4.     Sokol Košťany     3   0   0   3   3 : 8   0  

sestava AFK LoKo - mladší:

Obrazek

1. Bláha, 2. Němec, 3. Zikán, 5. Tancoš, 6. Štol, 7. Wälzer (C)

trenér: Radek Votruba

 

Nejlepším hráčem turnaje mladších byl pozásluze vyhlášen kapitán našeho týmu Lukáš Wälzer, gratulujeme.

 

STARŠÍ ŽÁCI:

 
  1   FK Slavoj Žatec "A" - FK Slavoj Žatec "B"   2:5    
 

2

  Sokol Košťany - AFK LoKo Chomutov   2:1 10.Franta  
  3   FK Slavoj Žatec "B" - Sokol Košťany  

2:1

   
 

4

  AFK LoKo Chomutov - FK Slavoj Žatec "A"   3:2 7. a 9.Chmelan, 14.Franta  
 

5

  FK Slavoj Žatec "B" - AFK LoKo Chomutov   1:0    
  6   FK Slavoj Žatec "A" - Sokol Košťany  

1:3

   

V souboji starších domácích týmů si vedlo lépe áčko a velmi brzo se dostalo do vedení. Již v průběhu první půle však převzali aktivitu hráči béčka a zápas po zásluze otočili. My jsme zahajovali proti Košťanům. První branku jsme inkasovali nešťastně. Sudí si poněkolikáté vymyslel v náš neprospěch trestný kop z hranice vápna. Ránu z trestného kopu dokázali naši zblokovat ve zdi. Proti dorážce byl však krátký i brankář Smrčka - 0:1. Vyrovnáno bylo v poslední minutě první půle. Likvidační faul na Šťastného (dokonce bez karty!!?) dokázal potrestat z trestného kopu Franta - 1:1. Ve druhém poločase se hrálo nahoru dolu, nedokázali jsme však proměnit velké množství vyložených šancí a soupeř z brejku potrestal na konečných 1:2. Ve třetím zápase pak Žatecké béčko porazilo Košťany. Pokud jsme nechtěli skončit poslední, bylo jasné, že musíme porazit žatecké áčko. Zápas pro nás nezačal dobře a v 6. minutě jsme prohrávali už 2:0. Jenže ihned po rozehře vybojoval bojovník Žbánek míč pro Chmelana a ten v souboji muže proti muži trochu ze štěstím prostřelil brankáře. V 9. minutě pak opět Chmelan využil na krátko rozehraného rohu od Šťastného a vyrovnal na 2:2. Rozhodnutí přišlo ve druhém poločase, kdy se k trestnému kopu opět postavil Franta a rozhodl o prvním vítězství pro nás. Musíme říci, že nás v závěrečné pětiminutovce podržel brankář Smrčka, který vytáhl několik fantastických zákroků. Stále tak existovala naděje i na vítězství v turnaji. Museli bychom však porazit Žatecké béčko, a to alespoň o 2 branky. Přesto, že jsme v utkání byli jasně lepší, nedokázali jsme skórovat. V prvním poločase jsme měli 5 stoprocentních šancí, nastřelili jsme břevno, ale branka pro nás byla zakletá. Soupeř se nedostal do zakončení!! Přesto nakonec zvítězil. Při naší hře na risk mu vyšel brejk a zvítězil 1:0. V posledním zápase si pak Košťany pohlídali 2. místo. 

 
  #     Tým     Z   V   R   P   Skóre   B  
  1.     FK Slavoj Žatec "B"     3   3   0   0   8 : 3   9  
  2.     Sokol Košťany     3   2   0   1   6 : 4   6  
  3.     AFK LoKo Chomutov     3   1   0   2   4 : 5   3  
  4.     FK Slavoj Žatec "A"     3   0   0   3   5 : 11   0  

sestava AFK LoKo - starší:

Obrazek

1. Smrčka, 2. Franta (C), 3. Novák, 5. Soukup, 6. Žbánek, 7. Chmelan, 8. Císař, 9. Michalík, 10. Šťastný 

trenér: Lukáš Votruba