Jdi na obsah Jdi na menu
 


Souhrn zápasů dorostu (jaro) 3. část

11. 6. 2011

SK Cítoliby - AFK LoKo Chomutov 1 - 0 (0:0)

Nutno však podotknout, že v podzimní základní sestavě byli pouze tři hráči, kteří nastoupili i dnes. I proto, se od našeho týmu čekalo vítězství. Soupeř navíc nastoupil v sestavě velmi okleštěné, jelikož si několik jeho hráčů stáhli k záchraně krajského přeboru lounští dorostenci.

Od úvodu se však hrálo velmi opatrně, dokonce se dá první poločas označit jako za pěší. První vážnější zakončení tak přišlo v 10. minutě z kopačky domácích. Trestný kop ze 20 metrů však Kubík bez větších problémů vyrazil. Naši hráči se k vážnějšímu zakončení dostali až ve 23. minutě kdy si na roh Kočnára naskočil Novotný, ale hlavou mířil metr nad. Ve 27. minutě přišla i první ložená šance. Vondráček se sám prodral až před brankáře, kterého však pouze nastřelil. Míč se ale odrazil k Novotnému, na kterého zývala prázdná branka. Jára však míč poslal pouze do vracejícího se obránce. Ve 31. minutě nám pak poprvé zatrnulo. Nákop domácích jen velmi těžko hlídal Kocourek, Kubík vyběhl až za hranici pokutového území, kde zahrál rukou. Rozhodčí však naštěstí tuto situaci přehlédl, dorážející domácí mířili mimo odkrytou klec. Případné vyloučení by bylo velice problémové, jelikož jsme k utkání dorazili pouze s 11 hráči. Ve 33. minutě pak přišla i první ŽK, kterou před rozehráním vlastního trestného kopu dostal exekutor Čonka, který se až příliš vehementně dožadoval posunití bránící zdi. Ve 38. minutě se ukázal i Rosenbaum, který po pěkné akci střílel jen těsně mimo. O chvíli později dostal ŽK i Sivák, za faul na soupeřově polovině. V závěru poločasu jsme se mohli dostat do vedení. Rosenbaum se krásně prodral do gólové šance, kterou mi vyrazil domácí gólman přímo k nohám. Dorážka však mířila nad. I přes pěší fotbal se tak zajímavostí na hřišti událo celkem dost, v poločase však "pouze" 0:0.

Do druhého poločasu vlétli domácí jako pokropení živou vodou. Jen velmi málo nebezpečný tým (v první půli) si vytvořil hned několik šancí v úvodních dvou minutách. Ve 46. minutě ještě naposlední chvíli zasahoval včas vybíhající Kubík. V dalším útoku zase v posledních vteřinkách zasáhl blokem obránce. Po následném rohu a odraženém míči pak přišla krásná rána jen těsně nad Kubíkovu branku. Ve 48. minutě domácí zahrávali trestný kop z 25 metrů. Po jeho exekuci se za Kubíkem rozezvučelo břevno!!  O minutu později přišli s iniciativou i naši. Další samostatný průnik Vondráčka znamenal samostatný únik na brankáře. Ač atakován dokázal zakončit, leč pouze do brankáře.

Pak se dlouho čekalo na šanci. Ta přišla na straně domácích.... a ne ledajaká... Domácí až nečekaně pohodlně kombinovali v tempu "želva", leč stačilo to... z ničeho nic přišla kolmice za obranu, na kterou nedokázal dosáhnout náš poslední hráč a pro domácí útočníka nebyl problém trefit odkrytou část branky - 1:0. Naše reakce však mohla být rychlá. Poté, co nám k zisku míče výrazně pomohl rozhodčí, unikal Novotný z úhlu k brance. Místo přihrávky na volné spoluhráče před brankou (3 na jednoho!), volil střelu, bohužel jen do tyče. Pak domácí přitvrdili hru, výsledkem byli dvě ŽK během chvilky pro domácí barvy. V 67. minutě pak domácí prvně střídali. V 72. minutě pak přišla naše první doslova MEGA šance. Po výborně zahraném trestném kopu zůstali na malém vápně volní naši dva hráči (domácí špatně sehráli ofsajd systém), Novotný však nedokázal "z pětky" trefit hlavou míč do sítě! V 73. minutě "vytekly" nervy i Vondráčkovi, který si po odpískaném ofsajdu na svou osobu ulevil, a dostal ŽK. V 78. minutě pak přišla poslední vyložená šance zápasu. A byl v ní opět Novotný. Nejprve si perfektně (i když trochu se štěstím) zpracoval míč na prsa a nechal si jej spadnout k zemi. Zakončení nohou z malého vápna však bylo nad jeho síly. Domácí v závěru přidali taktické střídání, naši jen sesbírali další ŽK (Kocourek a Novotný).

Branka: -

sestava:

1. Kubík -  5. Fibrich, 4. Čonka, 2. Germek, 3. Kocourek - 9. Russo, 7. Vondráček, 8. Sivák, 6. Rosenbaum - 11. Kočnár, 10. Novotný

Rozhodčí: Beneš; diváků: 30, ŽK: 2:5 (Čonka, Sivák, Vondráček, Kocourek, Novotný), ČK: 0:0

 

AFK LoKo Chomutov - TJ Hrob 9 - 3 (3:0)

Ve druhém jarním kole přijel na  LoKotku Hrob. Tým, který se krčí na předposledním místě tabulky, přijel, podobně jako náš dorost v minulém kole, v 11. V prvním poločase se Hrob prakticky nedostal za půlku, hned v prvních 10 minutách jsme měli 5 tutovek, které jsme však neproměnili. Dočkali jsme se až po přímém kopu Čonky. Míč vyrazil nejistý golman jen nad sebe a důrazný Russo uklidil míč do branky. 1:0, Následovali další šance. Další gól však přinesl až samostatný průnik Siváka, po kterém rozvlnil síť - 2:0. Za zmínku také stojí neproměněný pokutový kop Siváka. Ke konci poločasu jsme se prosadili po třetí. Russo našel excelentní přihrávkou přes obránce rozběhnutého Vondráčka, který zvýšil na poločasových 3:0.

Do druhého poločasu vstupoval Hrob o jednoho hráče méně (zranění), i proto se čekal hladký průběh. Na 4:0 zvyšoval Vondáček, vzápětí na 5:0 Sivák. Poté se dopředu vydali i hosté. Přímý kop od lajny doplachtil na hlavu hráče Hrobu, který byl sice hlídaný dvěma hráči, ale ani tohle nepomohlo - 5:1. Přestali jsme úplně hrát a tak Hrob trestal znovu. Fibrich fauloval a přímý kop z 35 metrů doletěl až pod břevno Kubíkovy branky - 5:2. Pak jsme se dostali na řadu zase my. Na 6:2 zvyšoval opět Sivák, který dovršil hattrick. Proběhlo také střídání. Do hry se dostal Martin Kočnár, který nahradil Kamila Podrahu, Novotný nahradil Möbiuse. S hostující obranou jsme si doslova dělali, co jsme chtěli. Do vápna létal jeden balon za druhým. Po jednom z centrů se k míči dostal střídající Kočnár, který z první poslal na úplně volného Vondráčka - další hattrick a 7:2. O chvilku později to bylo 8:2. Po pěkné individuální akci Novotného, který vymáchal 2 hráče u lajny, nabíhal sám na brankáře, ovšem nezakončil a volil přihrávku na lépe stojícího Vondráčka, pro kterého nebyl problém zakončit. Po další pěkné souhře se k míči dostal Rosenbaum, volil střelu, kterou s problémy vyrazil brankář, ale jenom k Vondráčkovy, který dal už na 9:2. Hned po rozehrání se nepochopitelně ocitli dva hostující hráči před Kubíkem - konečných 9:3.

Branky: 42., 49., 73., 75. a 84. Vondráček, 37., 51. a 64. Sivák, 17. Russo

sestava:

1. Kubík -  2. Kocourek, 3. Čonka, 4. Germek, 5. Möbius (71. 12. Novotný) - 6. Russo, 7. Fibrich (C)8. Podraha (65. 13. Kočnár), 9. Rosenbaum - 10. Vondráček, 11. Sivák

Rozhodčí: Valenta; diváků: 40, ŽK: 0:2. ČK: 0:0

 

Hvězda Trnovany - AFK LoKo Chomutov 1 - 3 (0:2)

Zajížděli jsme na půdu Trnovan, které byly v tabulce jeden bod před námi. I tak se čekala jasná výhra.
První 20 minut se na hřišti neudálo skoro nic. Hrálo se ve prostředku hřiště, bez vyložených šancí. Pak přišel čistý hlavičkový souboj Ládi Rosenbauma s domácím obráncem, po kterém musela přijet pro domácího obránce sanitka. Po menší pauze se pokračovalo dále a přišli i šance. Autové vhazování u vápna domácích, prodloužil Novotný na Vondráčka, který se chtěl otočit kolem hráče, ten ho ale fauloval - pokutový kop. K penaltě se postavil Čonka a s přehledem proměnil - 0:1. Gól nás nabudil a přicházeli další šance. Po souhře Kočnár - Novotný - Rosenbaum, střílel posledně jmenovaný jen do spojnice. Přišla také šance domácích. Centrovaný balón doletěl na nohu trnovanského útočníka, který vystřelil a Innemann bravůrním zákrokem vytáhl na roh. Poté následovala nejkrásnější akce utkání. Vondráček přihrál na rozeběhnutého Rosenbauma, který udělal jednoho hráče, přihrál volnému Novotnému, který krásnou přihrávkou mezi 2 hráče našel Vondráčka a ten neměl problém proměnit - 0:2. Do poločasu přišla ještě jedna šance po chybě brankáře domácích, ale Rosenbaum netrefil z úhlu odkrytou branku.

Do druhého poločasu jsme vstupovali s cílem neinkasovat a třeba ještě nějaký gol přidat. To se povedlo hned po pěti minutách. Russo ve středu hřiště udělal dva hráče a poslal další ze svých excelentních přihrávek na rozběhnutého Novotného, který proměnil - 0:3. Soupeře jsme k ničemu nepouštěli a dále jsme útočili. Další šanci měl po samostatném úniku přes tři hráče aktivní Rosenbaum, který leč atakován, dokázal zakončit, bohužel jen do brankáře. Pak přišlo střídání. Russa nahradil Šmat. Pak se opět předvedl Innemann, který dalším,ze svých skvělých zákroků zneškodnil přímý kop. Následovalo další střídaní. Vondráčka nahradil Kubík. Nakonec se dočkali čestného úspěchu i domácí. V pokutovým území se opřel David Šmat o hráče domácích a ten se ochotně poroučel k zemi a rozhodčí fouknul penaltu - 1:3. Poté se
utkání už jen dohrávalo a tak si vezem z Trnovan zasloužené 3 body.

Branky: 25. Čonka (P), 36. Vondráček, 49. Novotný

sestava:

1. Innemann -  2. Fibrich (C), 3. Germek, 4. Čonka, 5. Kocourek - 6. Rosenbaum, 7. Kočnár, 8. Sivák, 9. Russo (62. 13. Šmat) - 10. Vondráček, 11. Novotný (75. 12. Kubík)

Rozhodčí: Zvonař; diváků: 20, ŽK: 3:4 (Fibrich, Rosenbaum, Sivák, Kubík), ČK: 0:0 

 

AFK LoKo Chomutov - Tatran ZKZ Podbořany 12 - 0 (6:0)

Dorostenci přivítali v sobotu dopoledne na domácí půdě Tatran Podbořany, tedy tým bojující ve vrchních patrech tabulky o postup do KP. Snad nikdo na hřišti neočekával takový průběh zápasu, jaký se neskytl. Nutno říci, že ještě v polovině první půle byl stav 0:0, soupeř dohrával od 54. minuty v 10 hráčích, navíc nepřijel v nejsilnějším složení. Ani na jeden fakt se však historie ptát nebude, LoKotka zničila Podbořany vysokým skóre - 12:0.

Již od úvodu bylo znát, kdo že je na hřišti nečekaným pánem. Všeobecně se očekávalo vyrovnané utkání, jenže přímo na trávníku bylo všemu jinak. Hned v úvodu mohl dvakrát skórovat Novotný, jenomže i prázdná branka z malého vápna mu byla málo. Skóre se otevřelo až v minutě 22., kdy se po individuální akci prosadil Vondráček. O tři minuty později pak k překvapení všech nařídil sudí Bartoň penaltu. Není však podstatné za co, Čonka s přehledem proměnil a vedli jsme 2:0. O minutu později se pak zaskvěl Russo. Vloni ještě starší žák vyslal krásnou uličkou Novotného, který si až nečekaně pohotově poradil a "šajtlí" zvyšoval na 3:0. Skórovat mohl i soupeř. Dva přímé kopy z dobré vzdálenosti však namířil mimo, v největší šanci pak po pěkném centru, který podběhl Innemann, netrefil soupeřův záložník z úhlu odkrytou branku. Novotnému předchozí vstřelená branka evidentně pomohla. Najednou byl k neudržení. Dvakrát se pohyboval na hraně ofsajdu, pomezní ho pustil a on skóroval, vedli jsme již 5:0 (pro Jardu čistý hattrick). V poslední minutě první půle pak opět na hraně ofsajdového postavení unikl Vondráček a chytrým lobem zvýšil na poločasových 6:0.

Do druhé půle vystřídal Germeka Podraha. Obraz hry se však nezměnil. Od 54. minuty navíc soupeř dohrával o hráče míň (po 2 žk, čk), to spustilo další "koncert". Na 7:0 zvyšoval další brankou Novotný. Poté přišla gólová tříminutovka (dovršení očekávané desítky). V 67. minutě se prosadil Vondráček, v 68. minutě Šmat, a v 69. nechali hosté střílet Vondráčka pomalu z brankové čáry - 10:0. V 72. minutě pak přišel další gól. "Hladový" Vondráček byl faulován ve vápně brankářem hostí, penaltu pak proměnil (se štěstím) brankář Innemann - 11:0. Gólostroj jakoby se zasekl. Na hřiště se dostal i druhý náhradník, Kubík. Poslední, tedy dvanáctou, branku vstřelil po krásné Vondráčkově patičce před poloprázdnou branku Rosenbaum

Naši hráči si tak dnes mohli "zatrojčit" hned 12*, soupeř působil naprosto odevzdaným dojmem a domů tak odjel s jistě nečekaným debaklem.

Branky: 22., 45., 67. a 69. Vondráček, 26., 33., 41. a 54. Novotný, 25. Čonka (P), 68. Šmat, 72. Innemann (P), 84. Rosenbaum

sestava:

1. Innemann -  2. Fibrich (C), 3. Germek (46. 12. Podraha), 4. Čonka, 5. Kocourek - 6. Rosenbaum, 7. Sivák, 8. Šmat, 9. Russo (74. 13. Kubík) - 10. Vondráček, 11. Novotný

Rozhodčí: Bartoň; diváků: 35, ŽK: 3:3 (63. Kocourek, 77. Podraha, 82. Kubík), ČK: 0:1

 

SFK Meziboří - AFK LoKo Chomutov 0 - 2 (0:2)

K utkání jsme přistoupili pečlivě hned od začátku. Hned v 1. minutě jsme kopali roh. K míči se postavil Kocourek, který zakroutil balon s přispěním domácího brankáře do brány. - 0:1. Domácí jsme k ničemu nepouštěli, takže ze šancí jsme hrozili my. Po krásné akci, Sivák – Novotný – Vondráček, se poslední jmenovaný dostal na malém vápně k balonu, ale na dvakrát nedokázal trefit poloprázdnou bránu. O chvilku později, jsme se ale už radovali. Sivák našel pěknou přihrávkou Vondráčka, který z první vyslal krásnou přihrávku, již na rozběhnutého Novotného, který i s pomocí tyčky vsítil branku. 0:2. Soupeř nevěděl kam skočit, k další šanci se dostal Vondráček, který se na vápně uvolnil a vyslal střelu, kterou golman vytěsnil nad břevno. Poté se dostali ke slovu take domácí. Po inviduální akci se dostal do vápna hráč domácích a po skluzu Kocourka se poroučel k zemi. Penalta, kterou ovšem, bravůrním zákrokem zneškodnil Innemann a následnou dorážku do prázdné brány domácí trestuhodně nedali. Do konce zápasu se v podstatě nic nestalo - 0:2

Branky: 1. Kocourek, 23. Novotný

sestava:

1. Innemann -  2. Fibrich (C), 3. Germek, 4. Čonka, 5. Kocourek - 6. Russo (75. 13. Kočnár), 7. Sivák, 8. Šmat, 9. Rosenbaum - 10. Vondráček, 11. Novotný (70. 12. Kubík)

Rozhodčí: Kešner; diváků: 30, ŽK: 6:3 (Rosenbaum, Kočnár, Fibrich), ČK: 0:0

 

SK Havran Kryry - AFK LoKo Chomutov 1 - 0 (0:0)

Začátek prvního poločasu se odehrával ve prostředku hřiště, takže diváci mnoho šancí neviděli. O první šanci se zařídilo duo Vondráček-Novotný. Vondráček přihrál Novotný, který z hranice šestnáctky vypálil, ale střela o pár centimetrů minula levou tyč. K ojedinělím šancím se dostávali i domácí, ale buď si s nima poradila naše obrana nebo jistě chytající Innmeann. Po několika ostřejších faulech na obou stranách , který rozhodčí nechal bez povšimnutí se na hřišti strhla mela. Hráči pořvávali na rozhodčího, který nechtěl o ničem takovém slyšet. Mezitím Germek se opřel do hostujícího hráče, který se zkácel k zemi. K údivu všech nedostal náš hráč ani žlutou kartu! Poločas se tedy dohrával s velkými emocemi. Když se hra trošku zklidnila, tak jsme se dostali k další šanci. Sivák se uvolnil u rohového praporku soupeře a zpětnou přihrávkou našel úplně volného Vondráčka, který naznačil, míč si hodil na pravačku a vystřelil vedle padajícího brankáře, jenomže brankáře zastoupil dobíhající obránce a míč vykopl. Žádnou další šanci si nikdo nevytvořil. Za zmínku může stát jen slovní přestřelka o poločase, kde domácí fanoušek, napadl slovně našeho trenéra.

Do druhé půlky jsme vstoupili aktivněji a soupeře jsme nepustili k ničemu. Nejvíc jsme hrozili z rohů. Po dvouch takových vykopávali domácí hráči z čáry. Přišlo také střídaní. Kocourka nahradil Kubík. Do zakončení jsme se dostávali častěji a častěji, ale né a né dát gol. Šance postupně zahodili Vondráček, Novotný a Šmat. Nedás, DOSTANEŠ! Domácí obránce nakopl balon dopředu, kde ho neodhadl Čonka a hlavou minul, k míči se dostal domácí útočník a přeloboval vyběhnutého Innemanna - 1:0. Přišlo další střídání. Kočnára nahradil hráč z mladších žáků Vondráček ml. a hned byl vidět. Mohl to být právě on, který by skoroval. Germek vyslal přihrávku na Vondráčka, který však přenechal na svého bráchu a ten se řítil z boku sám na bránu. Volil střelu, kterou golman z námahou vytáhl a kopal se roh. K dalším šancím jsme se již nezmohli a tak jsem z Kryr odjížděli poraženi.

Branka: -

sestava:

1. Innemann -  2. Fibrich (C), 3. Germek, 4. Čonka, 5. Kocourek (55. 12. Kubík) - 6. Kočnár (75. 13. D. Vondráček), 7. Šmat, 8. Sivák, 9. Rosenbaum - 10. L. Vondráček, 11. Novotný

Rozhodčí: Svoboda; diváků: 30, ŽK: 1:1 (Rosenbaum), ČK: 0:0

AFK LoKo Chomutov - FK Klášterec 4 - 0 (2:0)

K zápasu jsme nastoupili v skoro kompletní sestavě, chyběl akorát Kamil Podraha. Hned od úvodu utkání jsme soupeře zatlačili a vytvořili jsme si hned několik šancí. V tý první se objevil Novotný, který nastřelil z blízkosti brankáře. Zachvilku, se ale už nemílil. Novotný převzal krásnou přihrávku a prostřelil hostujícího brankáře. 1:0. Poté přišla největší šance hostů. U lajny vymáchal útočník dva naše obránce, křížnou přihrávkou našel úplně volného hráče, který ihned střílel,naštěstí jen vedle naší svatině. Přišlo také první střídání. Kocourka nahradil Rosenbaum. Do poločasu pak zvýšil po inviduální akci Vondráček. 2:0
Musíme zmínit, že v jarní části sezony, jsme v prvním poločase ještě neinkasovali!!
O poločase nahradil Mobiuse Kočnár.
Do druhého poločasu jsme nastoupili aktviněji a vytvářeli jsme si mnoho šancí. Bohužel naše aktivita opadla a nechávali jsme hrát také soupeře. Ten ovšem nijak neohrozil naší bránu. Třetí zásah pak po pěkné přihrávce Siváka přidal Vondráček 3:0 a tentýž hráč pak přidal 4 branku. 4:0 . Ke konci utkání se dostal na hřište místo Russa-Kubík. Po inviduálních akcích se dokázal dostat do zakončení i Rosenbaum... Další šance už nebyli a tak prodlužujeme šňůru domácích vítězství.

Branky: 39., 67. a 76. Vondráček, 8. Novotný

sestava:

1. Innemann -  2. Möbius (46. 14. Kočnár), 3. Čonka, 4. Germek, 5. Kocourek (34. 12. Rosenbaum) - 6. Fibrich, 7. Sivák, 8. Šmat, 9. Russo  (68. 13. Kubík) - 10. L. Vondráček, 11. Novotný

Rozhodčí: Javorek; diváků: 35, ŽK: 2:1 (Vondráček, Fibrich), ČK: 0:0

 

FK Postoloprty - AFK LoKo Chomutov 1 - 2 (1:2)

   Přijeli jsme na půdu čtvrtých Postoloprt, s kterýma jsme v přípravném utkání prohráli. Jiný úvod zápasu jsme si nemohli přát. Hned po rozehrávce vyslal Čonka pas za obranu a Vodráček běžel sám na bránu a s přispěním brankáře skoroval. 0:1 Perfektní začátek. Poté převzali otěže zápasu domácí. Rychlými kombinacemi na jeden dotek se snadno dostávali k našemu vápnu,ale dobře hrajíci obrana nikoho nepustila. Soupeř hrozil nejvíc ze střel ze střední vzdálenosti, které buď letěli vedle a nebo zasahoval jistě chytajici Innemann. My jsme se k soupeřově dostávali jen z rychlých brejků,které ale branku neohrozili. Následovala rychla kombinace domácích, kdy v rohu vápna Russo prohrál souboj a po zpětné přihrávce nebylo pro domácí těžké skorovat. 1:1. Russa nahradil Sivák. Naše odpověď přišla okamžitě. Po akci Vondráčka s Novotným, kteří vyškolili obranu skoroval Vondráček 1:2. Do poločasu byli zajímavý úniky Ládi Rosenbauma a střela Kočnára,která se nevešla mezi tyče. Po prvním poločase jsme mohli bejt spokojeni.

Do druhého poločasu jsme vstupovali jen s jedním útočníkem. Domácí na nás hned vletěli a naše obrana se musela hodně otáčet. Hned v úvodu napřáhl domácí hráč ke střele a Innemann vytěsnil na tyčku.. To samé se opakovalo o pár minut později. Naštěstí jsme neinkasovali. Poté jsme se do útoku pomalu dostávali i my. Po akci na jeden dotek se ke střele dostal Rosenbaum,pálil však vedle. K další šanci ,po pěkné přihrávce Siváka, se dostal vondráček, který vstřelil gol. Bohužel pro nás, z ofsajdu. Ke konci zápasu se zranil Vondráčeka tak místo něj nastoupil Kubík,který se ke konci zastal našich hráčů. Postoloprty se tlačili čím dál tím víc do útoku a zjejich strany přišla největší šance. Po autovém se do samostatného úniku dostal domácí útočník, kterého nadvakrát zastavil perfektní Innemann. Do konce utkání jsme již hlídali výsledek. Podali jsme týmovej výkon a tak po zásluze vezeme 3 body !!

Branky: 1. a 22. Vondráček

Rozhodčí: Beneš (ŽK: 3:2 - Fibrich, Novotný; ČK: 0:0); diváků: 50

sestava:

1. Innemann - 2. Möbius, 3. Germek, 4. Čonka, 5. Kocourek - 6. Russo (20. 13. Sivák), 7. Fibrich (C), 8. Kočnár, 9. Rosenbaum - 10. Vondráček (83. 12. Kubík), 11. Novotný

AFK LoKo Chomutov - VČSA Ervěnice 1 - 1 (1:0)

Po vydřené výhře v Postoloprtech se utkal dorost v derby proti Ervěnicím, které minulé kolo vyhráli proti Podbořanům 3:0 a prozatím si drží vedoucí pozici. My jsme chtěli navázat na dopoledne, kde naše benfika (pozn. "B" mužstvo mužů) uválčila 3 body, taktéž proti Ervěnicím.

Hvizd rozhodčího zahájil utkání. Začátek zápasu ukázal, že se nebude jednat o nějakou velkou přestřelku. Hra se prvních 15 minut odehrávala převážne v polovině hřiště. O první vzruch se postarali Evěničtí. Za,,nedovolený zákrok” Čonky zahrávali hosté svůj první trestný kop, který však skončil daleko za brankou. Poté jsme zahrozili i my. Po souhře Novotného s Rosenbauem se prvně jmenovaný dostal k balonu u lajny a krásným centrem našel Vondráčka, který trefil balon z první a nechybělo mnoho a mohli jsme se ujmout vedení. Pozorný brankář však střelu, která mířila pod břevno, vyrazil na roh. Hostům jsme příliš mnoho nepovolovali. K ohrožení branky se dostali pouze z trestným kopů, které rozhodčí nařizoval jeden za druhým. Jeden takový musel pěkným zákrokem likvidovat Innemann. Pak už přišla naše radost. Novotný individuálně přešel 2 hráče a i když mohl střílet, tak ještě přihrával na rozběhnutého Vondráčka, který otevřel skore. 1:0.
Poločas jsme dohrávali v klidu, a tak další branka nepadla.

Věděli jsme, že hned po přestávce na nás bude chtít soupeř vlétnout a co nejrychleji vyrovnat. To jsme však nedopustili. Hosty jsme stále k ničemu nepoušteli a překvapivě jsme si vytvářeli více šancí. K jedné takové se dostal Sivák, který dostal přihrávku na vápně. Místo střely volil úspěšnou kličku přes obránce, ale nadvakrát nedokázal prostřelil brankáře. Pak také začal úřadovat pan rozhodčí, který nám za druhý poločas udělil celkem 5 žlutých karet. Soupeře evidentně tlačil k vyrovnání a my jsme se zbytečně nechávali vyprovokovat. Z toho pramenili další příme kopy. Russa nahradil Germek. Opět jsme se dostali do šance i my. Po rohovém kopu se dostal k balonu, střídající Germek, který mohl zvýšit. Naneštěstí přestřelil z malého vápna poloprázdnou branku. Pak přišel nejspornější moment zápasu. V pokutovém území Ervěnic, zůstal ležet Vondráček. Nikdo však hru nepřerušil a hrálo se dál. Mezitím pan rozhodčí v dalším sporném momentu odpískal přímý kop (v tu dobu ležel náš hráč ještě na zemi) a nechal ho rozehrát. Přízemní centr prošel až do branky bezmocného Innemanna - 1:1. Marně jsme se mohli rozčilovat. Těsně před koncem jsme mohli strhnout vedení na svou stranu, ale hlavičkující Vondráček, který byl úplně osamocený, netrefil.

Branka: 30. Vondráček

Rozhodčí: Holub (ŽK: 5:1 - Vondráček. Fibrich, Kocourek, Möbius, Novotný; ČK: 0:0); diváků: 40

sestava:

1. Innemann - 11. Kocourek, 10. Čonka, 9. Möbius, 8. Fibrich (C)7. Russo (70. 13. Germek), 6. Kočnár (80. 12. Kubík), 5. Sivák, 4. Rosenbaum - 3. Novotný, 2. Vondráček

SK Kopisty - AFK LoKo Chomutov 0 - 0

Branka: -

Rozhodčí: Dočekal P. (ŽK: 1:3 - Innemann, Germek, Frollo; ČK: 0:1 - 42. Frollo); diváků: 30

sestava:

1. Innemann - 2. Möbius, 3. Germek, 4. Čonka (C)5. Kocourek - 6. Alexander (46. 12. Fribrich), 7. Šmat, 8. Frollo9. Russo - 11. Rosenbaum, 10. Vondráček

 

AFK LoKo Chomutov - 1. FC Spořice 8 - 1 (3:1)

   Našim hráčům chyběl v úvodu větší pohyb, nasazení, chytrost ve hře, kolmé přihrávky, střelba.... no prostě vše co dělá fotbal fotbalem. Soupeř se logicky soustředil na obranu, přesto se snažil hrát na nebezpečné brejky. Vzhledem k naší nemohoucnosti navíc nefauloval, naopak častěji faulovali naši hráči. Hned v úvodu pak vyfasoval ŽK za zbytečné řečnění nejlepší střelec dorostu Láďa Vondráček. Po jednom z faulů u poloviny hřiště kopali Spořičtí trestný kop. Po zmatcích v nekoncentrované obraně se ocitli dva hráči soupeře před brankářem Innemannem - 0:1. Neuvěřitelné se stalo skutečností. Naši hráči dále pokračovali ve své neúčelné hře a mnozí z přítomných diváků padali do úžasu. Nečinně nechtěl přihlížet ani trenér dorostu Ladislav Štěrban a nevýrazného Germeka nahradil Alexandrem. Ten hru obohatil svými kličkami, ale do gólového efektu to nevedlo. Po 25. minutách nechal rozhodčí kvůli nesnesitelnému vedru oba týmy občerstvit. Tento moment jakoby nakopl naše hráče. Ve 32. minutě jsme srovnali. Vondráček napřáhl k ne zrovna ideální střele z 25 metrů, kterou si však soupeřův brankář nepochopitelně hodil do branky - 1:1. Druhá branka však už byla výstavní. Kočnár se na rohu pokutového území rozhodl k technické střele. Jeho nádherná parabola zasvištěla na protější tyč, od které se odrazila křížem do sítě - 2:1. Přesto, že se obraz hry neměnil a na fotbal se z naší strany moc koukat nedalo, přidali jsme do půle ještě jednu branku. Ve 43. minutě si Vondráček všiml brankáře soupeře pomalu na penaltě a lehkou střelou na prostředek branky ho přehodil. Poločasové vedení nemohlo uspokojit nikoho. Předvedená hra připomínala blamáž, naštěstí jsme již vedli. Přesto sáhl trenér Štěrban k dvěma dalším střídáním. V první půli aktivního Russa nahradil střídající "kapitán" Fibrich, za kritizovaného Novotného pak do útoku naskočil mladý Vondráček.

Druhá půle už byla jasně v naší režii. Ne že by však hra přinesla výraznější změnu. Soupeř stále více hrozil z nebezpečných brejků. Fyzický fond soupeře, který doslova odsprintoval zápas 90 minut v 8 lidech, byl fantastický. Domácí hráče uklidnil po deseti minutách Rosenbaum - 4:1. Navíc ihned po rozehře chybovala stoperská dvojice soupeře a Vondráček pohodlně upravil na 5:1. V 67. minutě pak krásnou technickou střelou zvyšoval tentýž hráč na 6:1. Další dvě branky pak přidal klan Vondráčků (každý po jedné). Mladší žák Denis se dočkal první branky v dorostu.

Branky: 32., 43., 55., 67. a 80. L. Vondráček, 38. Kočnár, 54. Rosenbaum, 84. D. Vondráček

Rozhodčí: Javorek (ŽK: 2:0 - L. Vondráček, Alexander; ČK: 0:0); diváků: 20

sestava:

1. Innemann - 11. Möbius, 10. Germek (18. 12. Alexander), 9. Čonka (C)8. Kocourek - 7. Russo (46. 14. Fribrich), 5. Šmat, 6. Kočnár, 4. Rosenbaum - 3. Novotný (46. 13. D. Vondráček), 2. L. Vondráček

 

1. FC Dubí - AFK LoKo Chomutov 4 - 2 (1:2)

Naši dorostenci zavítali při svém posledním výjezdu v této sezóně na půdu Dubí. V podzimním utkání, avšak v naprosto jiné sestavě porazili tohoto soupeře 1:0. Dubí se před vzájemným soubojem nacházelo na 5. příčce, naši borci o dvě místa zpět.

Zápas nabídl zajímavou podívanou. V úvodu utkání jsme byli lepším týmem. Snad i proto, že soupeř nastoupil pouze s 9 hráči v poli. Desátý hráč, tedy brankář, inkasoval v prvním poločase dvě branky. Z naší strany se trefil kapitán Fibrich a Novotný. V průběhu první půle se nám však zranila opora zadních řad, Filip Čonka. Po jeho odstoupení ze hry tak obě mužstva hrála pouze v 10. Soupeře tento fakt nakopl a ještě do poločasu snížil na 1:2.

Druhý poločas byl naprosto odlišný od toho prvního. Vyrovnaný děj, chvilková převaha domácích a tři branky v naší síti znamenali otočení výsledku z 0:2 na 4:2 pro domácí.

Branky: Fibrich, Novotný

Rozhodčí: Živnůstka (ŽK: 2:3 - Fibrich, Rosenbaum, Innemann, ČK: 0:0); diváků: 20

sestava:

Innemann - Germek, Fibrich, Čonka, Kocourek, Rosenbaum, Alexander, Russo, D. Vondráček, Novotný, Kubík

 

AFK LoKo Chomutov - FK Kozly 1 - 1 (1:1)

   V zápase jsme byli lepším týmem. Nastřelili jsme dvě tyče, jednou dokonce spojnici. Je fakt, že nás ve druhém poločase musel 2* podržet střídající brankář Radimský. Do vedení jsme šli už v prvním poločase, když se z hranice pokutového území prosadil Novotný. Soupeř však okamžitě po rozehrávce kontroval brejkem. Na hranici pokutového území se uvolnila hned trojice hráčů a Innemann neměl nárok - 1:1. Právě brankář Innemann mohl rozhodnout o třech bodech pro náš tým, leč ještě v prvním poločase neproměnil penaltu za faul na Vondráčka. V zápase nastoupilo hned několik nových hráčů (st. žáci) či exdorostenci, kteří se budou v příští sezóně vracet pod nového trenéra Votrubu, který dorost přebírá a zápasu byl dnes přítomen. 

Branka: 28. Novotný

Rozhodčí: Dlouhý (ŽK: 2:1 - Rosenbaum, Fibrich; ČK: 0:0); diváků: 25

sestava:

1. Innemann (46. 22. Radimský) - 4. Möbius, 3. Germek, 5. Rosenbaum, 8. Kocourek (NC) - 7. Kočnár, 6. Fibrich (C) (66. 15. Chmelan)9. Franta, 2. Alexander (46. 14. Plos) - 11. Novotný (46. 16. Jireček), 10. L. Vondráček

na střídačce připraven: 12. Šťastný, 13. Soukup, 17. D. Vondráček

trenér: Štěrban Ladislav ml., Lukáš Votruba