Jdi na obsah Jdi na menu
 


Starší žáci v úvodu přípravy zvítězili

29. 7. 2009

V rámci přípravy odjeli včera starší žáci. K prvnímu přípravnému utkání v nové sezóně a pod novým trenérským doublem zajeli do Domoušic, kde se v rámci svého soustředění na navou sezónu připravuje A-tým mladších žáků. Po dvoutýdenní fyzické přípravě (+ jednou lehčí střelba) to tak bylo pro hochy velmi pěkné zpestření.

Sehrálo se přátelské utkání formou zápasu na 3*25 minut. St. žáci nastoupili v nižším počtu hráčů (8+1), ml. žáci klasicky v jedenácti. Na obou stranách se na hřišti ukázali dva dorostenci. Za starší žáky hrál Ondřej Plos a za mladší žáky Ladislav Vondráček (později jediný střelec ml. žáků).

Mladší se dostali do vedení velmi rychle. Individuálním průchodem skrz celé hřiště otevřel skóre po dvou minutách Vondráček. Starší žáci se v prvním poločase vysloveně trápili a hra absolutně neodpovídala naordinovanému plánu hry. Přesto se postupem času dostali do utkání. Vyrovnání přišlo těsně před koncem první třetiny, kdy srovnával Plos.

Přestávková bouře v podobně trenérů zabrala a starší žáci se po přestávce herně zvedli. Výsledkem byli nakonec dvě branky. Tu první vstřelil ze 30 metrů pěknou přízemní ranou stoper Franta. Druhou pak ještě hezčí ranou o břevno Chmel. Za zmínku jistě stojí další nevyužité šance, v první třetině Russa a Nováka, ve druhém dějství již převážně druhého jmenovaného.

Třetí část hry přinesla vyrovnanou partii s naší (st. žáci) mírnou převahou. Mezi mladšími žáky nás ohrožoval především dorostenec Vondráček, který svými průniky prakticky přes celé hřiště dělal naší obraně starosti. Několikrát ho však s vypětím všech sil dokázali zastavit Plos, Franta či Möbius. Přesto Vondáček po hodině hry snížil na 2:3. O 9. minut později jsme však po pěkné akci a křížné střele Chmela opět vedli o dvě branky. Minutu před koncem opět snížil Vondráček. Ve snad poslední možný okamžik, se ještě Vondráček pokoušel vystřelit remízu, ale v souboji muže proti muži uspěl náš brankář Honza Radimský.

Výsledek přípravného utkání tedy nijak nenadchne, nadruhou stranu nelze podceňovat kvalitu soupeře, větší počet hráčů mladšího týmu a navíc naší nesehranost. Ta se jistě v průběhu přípravy dostaví ...

Obrazek AFK LoKo "ml. žáci - A" 3 - 4 AFK LoKo "st. žáci" Obrazek

 

                                       (1:1;0:2;2:1)

 

Branky: 2., 60. a 74. Vondráček - 40. a 69. Chmel, 20. Plos, 29. Franta

sestava st. žáků v 1. a 2. třetině:

Radimský - Möbius, Franta, Balog - Hampl, Chmel, Plos - Russo, Novák

sestava st. žáků ve3. třetině:

Radimský - Möbius, Franta, Plos - Russo, Chmel, Balog - Hampl - Novák

 

Rozhodčí: Votruba Radek

ŽK: 0:0

ČK: 0:0

Trenéři: Karel Votruba, Lukáš Votruba

Konzultant a kameraman: Libor Šopf