Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dochované články ze zápasů dorostu (podzim)

15. 11. 2009

AFK LoKo Chomutov - Sokol Srbice 2 - 0 (0:0)

Naše mužstvo po sestupu z krajského přeboru přivítalo v prvním kole A. třídy nováčka ze Srbic. V našem týmu došlo k výrazným změnám a tak sestava připomínala mix loňského staršího a mladší dorostu. Představili se i nové posily - brankář Veselý, který do týmu přišel ze Strupčic, a záložník Brodníček (příchod ze Sokol Březno).

První poločas byl z naší strany nepříliš povedený. Soupeř sice nehrál příliš aktivně a ani moc dobře, ale na našem výkonu byla znát nervozita či nerozehranost v úvodu sezóny. Naši hráči se pokoušeli o nacvičené signály, ale ty většinou nevycházely. Některé situace vypadali až komicky. V poločase tak 0:0 po nepřesvědčivém výkonu.

Ve druhém poločase přišlo zlepšení, ale dlouho se nám nedařilo skórovat. To se změnilo až sedm minut před koncem, kdy centr Frolla dokázal usměrnit hlavou do sítě Novotný. Navíc v 87. minutě zapadla krásná Čonkova střela do sítě.

V úvodním kole jsme se tak mohli radovat z vítězství 2:0. V příštím kole zajíždí áčko na půdu ambiciózního nováčka z Kryr.

Branky: 83. Novotný, 87. Čonka

sestava:

Veselý - Germek (45. Fibrich), Vávra, Ficek, Kocourek - Macák, Brodníček, Čonka, Glacner (60. Frollo) - Ryant, Cicu (75. Novotný)

Rozhodčí: Schwarz; diváků: 30, ŽK: 2:1 (Novotný, Fibrich), ČK: 0:0

Trenér: Čonka Vojtěch, Štěrban Ladislav

 

 

SK Havran Kryry - AFK LoKo Chomutov 5 - 3 (2:2)

Ve druhém kole zajížděl náš A tým na půdu nováčka z Kryr. V našem týmu nebyl asi nikdo, kdo by pochyboval o našem vítězství, i to možná značí podcenění soupeře.

Naši borci však v úvodu potvrzovali roli papírového favorita utkání. Hned v první minutě mohl nedorozumění v obraně domácích potrestat Novotný, ale šanci nevyužil. Ve druhé minutě se pak po rohu Čonka prosadil hlavou Ryant - 0:1. Ve 14. minutě se však totožná akce zrodila na druhé straně a bylo vyrovnáno - 1:1. O minutku později se však míč dostal na vápno k Ryantovi a ten z hranice vápna vymetl šibenici branky domácích - 1:2. Po dlouhé odmlce se těsně před koncem prvního poločasu přihlásili o slovo domácí. Klasický gól do šatny přišel ve 44. minutě, gól z malého vápna opravdu nepomohl našim borcům - v poločase tedy 2:2.

Ve 49. minutě se domácí talčili ke góly. Veselý si dvakrát poradil a předvedl neuvěřitelné zákroky. Na třetí dorážku však byl krátký a domácí rázem vedli 3:2. V 54. minutě navíc po zbytečné ztrátě v útoku a chybě v záloze unikli domácí do přečíslení. Vše vyvrcholilo samostatným únikem na Veselého - 4:2 pro domácí. O dvě minuty později jsme však stihli snížit. Unikajícího Novotného zastavili domácí jen za cenu faulu. Čonka se poté z trestného kopu nepletl - 4:3. Na konečných 5:3 Zvýšili domácí v 61. minutě - samostatný únik tentokráte dokázal Veselý alespoň vyrazit ... bohužel pod nohy domácích ... ani Macák už nedokázal míč zastavit v cestě. V 67. minutě se snažíme zvýšit ofenzívu - měníme formaci na 3-4-3, ale ani to nám k bodům nepomohlo. Nutno také zmínit, že domácím vehemtně k vítězství dopomohl rozhodčí, který evidentně připískával "svým".

Branky: 2. a 15. Ryant, 56. Čonka

sestava:

Veselý - Fibrich, Vávra (63. Rosenbaum), Ficek (C), Kocourek - Macák (67. Cicu), Brodníček, Čonka (76. Filípek), Frollo (46. Pěnička) - Novotný, Ryant

Rozhodčí: Kořán; diváků: 25, ŽK: 2:4 (Fibrich, Ficek, Macák, Pěnička), ČK: 0:0

Trenér: Čonka Vojtěch, Štěrban Ladislav

 

 

AFK LoKo Chomutov - FK Postoloprty 2 - 2 (2:0)

Áčko v úvodu zápasu začalo velmi aktivně hlavně směrem vpřed a to vedlo k řadě šancí. První šance si připravili oba útočníci, Ryant a Novotný, ale ani jeden z nich nebyl úspěšný. Šance se postupně vytvářely na obou stranách, ale větší aktivitou hířili domácí. Naše zakončení však byla nepřesné. Až ve 30. minutě se míč odrazil po jedné ze střel k Filípkovi, který míč z první poslal do sítě - 1:0. O deset minut později se k tresnému kopu postavil Čonka. Jeho rána zaplula k tyči. Pro tohoto záložníka to byla již třetí branka v sezóně (co zápas - to gól) a je nejlepším střelcem mužstva. V poločase jsme tedy vedli nadějně 2:0.

Cílem ve druhém poločase bylo vstřelit pojišťovací branku a utkání dovést do klidného závěru. Skórovat se nám však stále nedařilo. Hosté se ve druhém poločase zvedli a začali nebezpečně kousat. Především po vystřídání Fibricha, kterého nahradil Kocourek. O pět minut později nahradil Frollo útočníka Novotného. Od té chvíle jsme pouze bránili vedení. V 60. minutě však přišla chyba Ficka, který míč odkopl tak nešťastně, že nabídl hostům snížení. Postoloprtští neodmítli a do prázdné branky snížili na 2:1. O pár minutek později byl kapitán Ficek faulován bez míče a hostující hráč byl za faul vyloučen. Zdálo se tak, že soupeř hrající v deseti nemůže vedení ohrozit. V 70. minutě naši hráči zkolabovali. Mysleli si, že bylo pískáno - to však nebylo. Soupeř odcentroval do vápna, kde nový muž na hřišti Kocourek neuhlídal útočníka hostí a bylo srovnáno - 2:2. Náš tým si v závěru, proti v deseti hrajícímu soupeři, nedokázal prakticky nic vytvořit. Výjimkou byla 82. minuta, kdy se rána Ryanta smolně zastavila o břevno.

Konečný výsledek 2:2 je ztrátou.

Branky: 30. Filípek, 40. Čonka

sestava:

Veselý - Rosenbaum, Ficek (C), Vávra, Fibrich (50. Kocourek) - Filípek, Čonka, Cicu, Macák - Novotný (55. Frollo), Ryant

Rozhodčí: Sobek; diváků: 20, ŽK: 2:2 (Novotný, Ryant), ČK: 0:1

Trenér: Čonka Vojtěch, Štěrban Ladislav

 

 

AFK LoKo Chomutov - Sokol Košťany 5 - 0 (4:0)

"A" dorost podruhé v řadě vysoko doma vyhrál a dokonce ani neinkasoval. V tabulce střídmě stoupá vzhůru a nás bude velmi zajímat jak si povede za týden v Podbořanech, které jsou zatím největším překvapením soutěže. Prozatím okupují druhou příčku.

Branky: 1., 20. a 39. Ryant, 35. Čonka, 69. Novák

sestava:

Veselý - Rosenbaum, Ficek (C), Cicu, Fibrich - Macák, Čonka, Novák (70. Brodníček), Frollo (70. Filípek) - Novotný (46. Kučera), Ryant (75. Kocourek)

Rozhodčí: Valenta; diváků: 20, bez karet

Trenér: Čonka Vojtěch, Štěrban Ladislav

 

 

Tatran ZKZ Podbořany - AFK LoKo Chomutov 3 - 2 (0:1)

V utkání se hrálo velmi bojovně. Tomu odpovídá i vysoký počet karet. V poločase jsme drželi hezký výsledek. Domácím však viditelně pomáhal rozhodčí. Jednu branku jsme inkasovali při menším počtu hráčů na hřišti. Celý zápas pak rozhodla sporná penalta 3 minuty před koncem.

V příštím kole doma přivítáme TJ Lišnice-Polerady.

Branky: 35. Novotný, 70. Ryant

sestava:

Veselý - Rosenbaum, Ficek (C), Uhlíř (80. Kocourek), Fibrich - Brodníček (60. Kučera), Čonka, Novák (46. Filípek), Šarlinger - Ryant, Novotný (70. Glacner)

Rozhodčí: Hamáček; diváků: 50

Trenér: Čonka Vojtěch, Štěrban Ladislav

 

 

 

AFK LoKo Chomutov - FK Klášterec 4 - 5 (3:2)

Domácí začali velmi aktivně a již ve 2. minutě nastřelil břevno Ryant. Stejný muž se ve 4. minutě mohl radovat, když proměnil přihrávku Kučery ve vedoucí gól. V 15. minutě centroval Fibrich a nekompromisní ranou na 2:0 zvyšoval Brodníček. O pohodlné vedení však dorost záhy nepochopitelně přišel. Ve 27. minutě se hostující útočník po pasu za obranu s míčem nepáral a prvním dotykem přehodil vyběhnutého Veselého - 2:1. O tři minuty později podběhl Veselý centr, který k naší smůle zapadl do sítě - 2:2. Vedení bylo ztraceno, zápas začínal připomínat utkání z Kopist. Vše však začalo vypadat dobře ještě před poločasovou pauzou, když nás do opětovného vedení poslal Kučera. V poločase tedy 3:2.

V 56. minutě zahrávali hosté roh, po němž z malého vápna pohodlně skórovali - 3:3 a další komplikace. O jedenáct minut později jsme ale opět vedli. Pavel Ryant vstřelil svůj druhý gól po parádní přihrávce střídajícího Macáka - 4:3. Ani třetí vedení nám na body nestačilo. Soupeř totiž skóroval ještě 2*. V 69. minutě zahrávali hosté pokutový kop, který s přehledem proměnili a 5 minut před koncem se prosadili po samostatném úniku - 4:5!

V posledním podzimním utkání budou hrát naši fotbalisté v Jirkově proti Ervěnicím.

Branky: 4. a 67. Ryant, 15. Brodníček, 40. Kučera

sestava:

Veselý - Fibrich, Ficek (C), Bureš, Cicu (45. Rosenbaum) - Macák, Čonka, Brodníček (77. Filípek), Kučera (60. Novák) - Pěnička (60. Novotný), Ryant

Rozhodčí: Šebek; diváků: 25, ŽK: 2:0 (29. Cicu,54. Bureš), ČK: 0:0

Trenér: Čonka Vojtěch

 

 

 

VČSA Ervěnice - AFK LoKo Chomutov 7 - 1 (3:0)

V úvodu utkání jsme byli paradoxně lepší. Ale ve třech obrovský šancích selhali Ryant (2*) a Novotný (1*).

Pak domácí spustili gólostroj v nemž se ještě vykulila 35. minuta, v níž se nechal nesmyslně vyloučit Filípek (naprosto zasloužené vyloučení).

Jediný gól jsme vstřelili pět minut před koncem, kdy po Čonkově trestném kopu dorážel míč do sítě Cicu.

Podzim tak áčko přečká na slabém 10. místě, jedno místo nad sestupem!

Branka: 85. Cicu

sestava:

Rosenbaum - Fibrich (45. Novák), Ficek (C), Cicu, Kučera - Filípek, Čonka, Brodníček (79. Kocourek), Macák - Novotný (65. Glacner), Ryant

Rozhodčí: Javorek; diváků: 35, ŽK: 2:2 (Ficek,Ryant), ČK: 0:1 (35. Filípek)

Trenér: Čonka Vojtěch