Jdi na obsah Jdi na menu
 


LFS 2016 - den pátý (3.8.)

3. 8. 2016

středa 3. srpna 2016
   Středeční program soustředění byl ve znamení dvou zápasů.

   Na úvod herní části soustředění jsme se v prvním přípravném utkání střetli s dívkami FK Jablonec. Soupeřky postavily do branky asistenta trenéra, který tak čelil našim střelcům. V sestavě se pak objevil věkový mix, řada hráček působila fyzicky daleko zdatněji než naši borci, a ročníky 2001 v kádru soupeřek byly i silově velice dobře vybavené. Na druhou stranu se na hřišti pohybovaly i dvě mladé slečny, které s fotbalem začínají.

   Pro kluky šlo o první přípravné utkání, takže pro nás především bylo důležité odstranit nedobrý pocit z minulé sezóny a nastartovat zcela jinak. Kluci si mohli vyzkoušet herní varianty, které jsme poslední dva dny trénovali v Albrechticích. Snažili jsme se o kombinaci při zemi, důraz a především práci s míčem v rychlosti. To se nám více či méně dařilo, ovšem soupeřky se zdaleka nechtěli dát lacino. Prostor na hřišti dostalo všech 16 hráčů, každý s časovým prostorem naložil po svém, k vidění tak byly lepší i slabší výkony, celkově lze mužstvo za přístup k zápasu pochválit. Proti tvrdému, houževnatému a mnohdy velice dobře rychlostně i technicky vybavenému soupeři se nebáli hrát.

   První poločas začal pěknou křídelní akcí po levé straně, zakončenou Cermanovou střelou ze střední vzdálenosti, která skončila na horní síti branky, těsně nad. Dlouho jsme pak dobývali neprostupnou domácí obranu. Když jsme se do šance dostali, zakončovali jsme nepřesně. Třikrát měl obrovskou příležitost Matoušek, ovšem branku netrefil. Cerman pak svoji šanci zakončil levačkou slabě. Branky jsme se tak dočkali až ve 20. minutě, kdy se po pěkné křídelní akci na jeden dotek, které jsme v úvodu týdne pilovali, a zpětném míči Adamiczkého prosadil Cerman. Po hromadném prostřídání jsme dokázali udržet aktivní přístup ke hře a přidali i druhý gól. Po autovém vhazování si skvěle počínala Fryčová, jejíž centr do pokutového území přetavil v druhý gól hlavou Schlögl, které brankáře soupeře pokořil jesličkami. V poločase 0:2.

   Ve druhém poločase jsme aktivně vydrželi hrát cca 20 minut. Skvěle jsme kombinovali, především po pravé straně, ovšem centry Arlta v gól nevedli, šance pálil především Vojta Schlögl. Mžnosti ke skórování měli i záložníci na druhé straně, Vránovi gólovou radost překazil skvělý zákrok brankáře, Lev prováhal střeleckou šanci a pozdní střelu jablonecké dámy zblokovaly na roh. Přes trvající převahu jsme se tak branky dočkali až v 63. minutě, kdy se po akci Matouška a Leva prosadil první jmenovaný ranou k tyči - konečných 0:3.

   Na soustředění nás čekají ještě další tři přípravné duely s účastníky krajského přeboru na Liberecku. Uvidíme, jak si hráči povedou v této konfrontaci. Dnešní duel si vyhodnotíme a pojedeme dál.

 

FK Jablonec /dívky U15/ - AFK LoKo Chomutov 0 - 3

Branky: 20. Cerman, 29. Schlögl, 63. Matoušek

sestava LoKo: 1. poločas

1. Charvát - 2. Fryčová /C/, 5. Pochman, 4. Kostelej, 7. Folwarczny - 2. Adamiczký (20. 12. Pokorná), 10. Lev (20. 16. Houdek), 13. Cerman, 14. Rektor (20. 6. Arlt), 9. Vrána - 15. Matoušek (20. 8. Schlögl)

sestava LoKo: 2. poločas

1. Charvát - 2. Fryčová /C/ (62. 10. Lev /NC/), 5. Pochman, 4. Kostelej, 7. Folwarczny - 6. Arlt (51. 3. Adamiczký), 13. Cerman, 11. Lebduška, 14. Rektor (51. 12. Pokorná/63. 6. Arlt), 10. Lev (51. 9. Vrána) - 8. Schlögl (51. 15. Matoušek)

trenér: Lukáš Votruba, asistent: Radek Votruba, Lukáš Wälzer, Denis Vondráček, masér: Lenka Pištělková, lékař: Marie Pospíšilová

 

Ihned po utkání jsme se z Jablonce přesunuli do Liberce, kde jsme na stadionu U Nisy navštívili utkání předkola Evropské ligy mezi Slovanem Liberec a Admirou Mödling. Viděli jsme tak velice kvalitní a pěkný první poločas, v němž si domácí zajistili dostatečný náskok, ve druhém poločase spíše jen údržbu domácích. Nicméně atmosféra zápasu byla skvělá a šest a půl tisíce diváků vytvořili skvělou atmosféru, my jsme byli součástí.

 

JÍDELNÍČEK:
snídaně: švédský stůl
oběd: zelná polévka, svíčková, knedlík
večeře: čína

PROGRAM:
ráno: osobní volno
dopoledne: příprava před utkáním

odpoledne: přípravné utkání (Jablonec - dívky)
večer: návštěva utkání předkola Evropské ligy Liberec - Admira (Rakousko)