Jdi na obsah Jdi na menu
 


Historie A dorostu

30. 7. 2010

"A" dorost

2004/2005

trenér: Miloslav MORAVEC

asistent: František KLOFÁT

soutěž: Okresní přebor (Chomutov+Louny)

umístění: 8. místo

 

Slovo k sezóně:

Novodobá historie dorostu se začala psát v létě roku 2004, kdy se rozpadajícího se dorostu ujal Miloslav Moravec (příchod z FC Chomutov). V první sezóně (dochována pouze tabulka) dostal do "vínku" uspěšný ročník 89´, sám si přivedl některé hráče a navíc mu zůstalo "torzo" týmu z předchozích let. Hráči odehráli některá povedená utkání, soupeři však byli povětšinou starší a silově tým přehrávali.

 

2005/2006

trenér: Miloslav MORAVEC

asistent: Karel PINKAS (až v závěru sezóny)

kapitán týmu: Michal ANDRLE, Michal NAĎAL

nejlepší střelec: Jakub STANKA

soutěž: Okresní přebor (Chomutov+Louny)

umístění: 2. místo (postup do 1.A třídy)

 

Slovo k sezóně:

V další sezóně už měl kompletní tým, který v sezóně 2003/2004 vybojoval postup žáků do 1.a třídy (roč. 89 a 90) a stejný úkol dostal i v dorostu. Tým velmi dobře vedli starší hráči ročníků 87 a 88, kteří se podíleli na dobré morálce týmu, který směřoval od úvodu sezóny k postupu. Bohužel nevyšla jarní část a už to vypadalo, že o postup přijdeme. K mužstvu byl jako asistent povolán Karel Pinkas. Začalo se dařit a nakonec jsme o pouhé skóre před Slovanem Vejprty postoupili do 1.A třídy.

 

 

2006/2007

trenér: Karel PINKAS

asistent: Miloslav MORAVEC

vedoucí: Petr NAĎAL

kapitán týmu: Michal NAĎAL

nejlepší střelec: Jakub STANKA

soutěž: 1. A třída Ústeckého kraje, sk. B

umístění: 3. místo

 

Slovo k sezóně:

Jako nováček jsme si vedli na výrobnou a dlouho nám vysela v hlavách myšlenka na postup překvapivý. Tým už vedl jako hlavní trenér Karel Pinkas, který si pozici vyměnil s Miloslavem Moravcem. Ten byl v pozici asistenta. Do realizačního týmu navíc přibyl Petr Naďal ve funkci vedoucího. Třetí místo v tabulce bylo nakonec obrovským úspěchem, nad naše síly zůstala pouze Kadaň (ta si zajistila postup do KP) a druhé Ervěnice. Nejlepším střelecem se stal opět Jakub Stanka.

výsledky 1.A třídy

 

2007/2008

trenér: Karel PINKAS

asistent: Miloslav MORAVEC

vedoucí: Petr NAĎAL

kapitán týmu: Vít KLOFÁT

nejlepší střelec: Jakub STANKA

soutěž: 1. A třída Ústeckého kraje, sk. B

umístění: 1. místo (postup do Krajského přeboru)

 

Slovo k sezóně:

Ve druhé sezóně se od úvodu šlo za suverénním postupem. V sezóně jsme pouze dvakrát remizovali a prohru jsme si připsals až v posledním kole na půdě odvěkého rivala a nakonec druhého Slavoje Žatec (ten postoupil do KP o sezónu později). Po dlouhých letech se tak dorost vrátil do Krajského přeboru. Po postupu zavládlo obrovské nadšení, všichni od KP očekávali velké výsledky.

výsledky 1.A třídy

  

 

2008/2009

trenér: Karel PINKAS (1 zápas), Miloslav MORAVEC (podzim), Vojtěch ČONKA (jaro)

asistent: Ladislav ŠTĚRBAN (jaro)

kapitán týmu: Lukáš VOTRUBA

nejlepší střelec: Jindřich ŠARLINGER - 5 branek

soutěž: Krajský přebor (Ústí)

umístění: 12. místo (ze 14) (sestup z Krajského přeboru)

 

Slovo k sezóně:

Velmi náročná letní příprava vyvrcholila úvodním utkáním KP. Zajížděli jsme na půdu Loun, které se rozskřikovali s postupovými ambicemi. V hektickém závěru jsme dokázali vydřít remízu 2:2 a hned v prvním utkání jsme tedy hráli krásný bod. Bohužel po tomto utkání u týmu nečekaně skončil tr. Karel Pinkas a tým jako hlavní trenér převzal opět Miloslav Moravec. V dalších utkáních jsme prohráli 2* o jednu branku. Až přišlo vítězství 1:0 nad Kadaní, se kterou jsme se až do konce prali o sestup (nakonec neúspěšně). Celkově jsme odehráli velmi slušný podzim. V něm jsme porazili právě Kadaň (1:0), FK Chmel Blšany "B" (vysoko 6:0), Rumburk (3:0) a v překrásném derby FC Chomutov na jeho půdě (3:2). V průběhu podzimu jsme v jednu chvíli okupovali i krásnou 6. příčku. Bohužel nám moc nepomohlo, že se po podzimu odhlásili Rumburk a Blšany. Odpočet 6 bodů udělal své. K tomu se navíc připojilo podivné skončení Miloslava Moravce v pozici trenéra. Tým narychlo, těsně před startem jara, převzala dvojice Vojtěch Čonka (tr. ml. dorostu) a Ladislav Štěrban. Tým navíc opustila i řada hráčů základní sestavy. To ovlivnilo naše jarní výsledky. S týmy z přední části tabulky jsme naprosto selhávali a s týmy, které mohli hrát s námi o poslední sestupové místo (společeně s Rumburkem a Blšany), jsme - sice jen velmi těsně - prohrávali (Bílina 1:2; 2:3; Kadaň 0:1; Louny 0:2). Jedinou jarní výhru jsme si připsali doma proti Dubí (3:1) a jeden bodík urvali i v derby s FC Chomutov (0:0). Konečné 12. místo, které v předchozích sezónách sestup neznamenalo nás seslalo do 1.A třídy. Paradoxní je, že jsme v KP mohli zůstat, jelikož se těsně před startem nové sezóny odhlásilo i áčko Blšan. Bohužel!

výsledky v KP

 

 

 

2009/2010

 

trenér: Vojtěch ČONKA

 

kapitán týmu: Lukáš FICEK

 

 

 

 

 

2012/2013

trenér: Lukáš VOTRUBA

vedoucí: Karel VOTRUBA

asistent: Radek VOTRUBA

kapitán týmu: ?

nejlepší střelec: ?

soutěž: Krajský přebor (Ústí)

umístění: 

 

Slovo k sezóně:

??????

výsledky KP

nejlepší střelec: Pavel RYANT - 30 branek

soutěž: 1. A třída Ústeckého kraje, sk. B

umístění: 7. místo

 

Slovo k sezóně:

Po podzimu byl dorost na 10. místě. S jeho výsledky jistě nemohla být spokojenost, vždyť místo pokusu o návrat do KP hrál prakticky o záchranu. Slabých 13 bodů bylo varováním do  náročného jarního programu. Určitě pomohla ZLSK, ve které si A dorost dlouho zlepšoval náladu a drtil ve skupině soupeře za soupeřem. Ve finále však vyhořel a skončil poslední i za vlastní rezervou.

V úvodu jara pokračovala výsledková mizérié, kterou ale nakonec Áčko dokázalo prolomit a v pohodě se zachránit. Věřme, že se v blízké budoucnosti vrátíme do špičky A třídy a jednou se snad i vrátíme do KP.

výsledky 1.A třídy

 

2010/2011

trenér: Libor ŠOPF (podzim), Ladislav ŠTERBAN (jaro)

asistent: Robert BARTÁK (podzim)

kapitán týmu: Martin KOCOUREK (podzim), Jakub FIBRICH (jaro)

nejlepší střelec: Ladislav VONDRÁČEK - 31 branek

soutěž: 1. A třída Ústeckého kraje, sk. B

umístění: 8. místo

 

Slovo k sezóně:

Start do soutěže týmu vcelku vyšel a ve dvou úvodních kolech uhrál 4 body. Poté přišli dvě porážky, ale nádherná výhra 6:0 nad Mezibořím všechny uklidnila. Některé hráče však až moc a přišla nevídaná šňůra bez vítězství, navíc nám 3* mezi prsty uniklo vítězství (vedení o dvě branky apod.). Jenže dvě výhry v řadě nás posunuli v tabulce na 9. místo, o které jsme přišli až v posledním podzimním kole na půdě nepříjemných Kozlů. Přesto - z posledních dvou utkání 6 bodů. A i přesto po podzimní části skončil trenér Šopf.

Na jaře tým převzal Ladislav Štěrban ml. a s výrazně starším týmem (než který hrál na podzim) uhrál velmi dobré jaro. Přesto se naši hráči nevyvarovali zbytečným ztrátám... Navíc jsme velmi často hráli v malém počtu hráčů a početný podzimní kádr se takřka rozpadl. Konečné 8. místo je pěkné.

výsledky 1.A třídy

 

2011/2012

trenér: Lukáš VOTRUBA

vedoucí: Karel VOTRUBA

asistent: Radek VOTRUBA

kapitán týmu: Ondřej PLOS

nejlepší střelec: Ladislav VONDRÁČEK - 50 branek

soutěž: 1. A třída Ústeckého kraje, sk. B

umístění: 1. místo (postup do Krajského přeboru)

 

Slovo k sezóně:

Před sezónou se k dorostu posunul s ročníkem 96 trenér Lukáš Votruba. Příprava odstartovala již 13. července. Sehráno bylo 6 přípravných zápasů (bilance 4-0-2), ve kterých se hrálo v nejrůznějších složeních.

Po dvou vítězstvích v úvodu soutěže přišly první dvě ztráty týmu. Prohra doma s Proboštovem a vydřená remíza 4:4 s Černčicemi. Zpět na vítěznou notu nás dostala řada úspěšných výsledků s celky ze špice tabulky. Vítězství  4:3 s Tatranem Podbořany, stejné v Postoloprtech a 3:1 nad Dubím nás nastartovali k sérii 8 zápasů bez prohry. Ta přišla až v předposledním podzimním kole v Kopistech, kde se hrálo v přímém souboji o první místo. Jenže Kopisty v posledním zápase prohráli a nás na první místo vrátil první bodový úspěch na půdě Kozlů v historii. Po podzimu tak vedeme A třídu před Tatranem Podbořany o skóre a Kopistami o bod.

Na jaře pak tým i přes dvě klopítnutí dokráčel tři kola před koncem k přímému souboji o čelo tabulky, soupeřem byli Kopisty! Na domácí půdě se rozhodovalo prakticky o všem. Náš celek měl dva body ztrátu a o poločase prohrával 0:1. Obrovským nasazením však dokázal ve druhé půli otočit výsledek zápasu a soupeře porazit 3:1. Vzhledem k tomu, že v posledních dvou kolech už nikdo z Dvojice favoritů nezaváhal, radoval se náš dorost po vítězství 4:0 v Košťanech na místním stadionku z postupu do KP, opět po 4 letech!

výsledky 1.A třídy